marți, 27 august 2013

Razbunarea locurilor sacre este cumplita! Pestera Polovragi cu enigmele sale, recent marcata de un eveniment tragic, a înfierbântat creierii multora! "Gaura de securitate" creată, permite tuturor sa vada ce numai INITIATII "cauta"! Ehee... asa mai afla si stupid people, cate ceva...


Şoc! DIAVOLUL "RÂNJEŞTE" unde A MURIT mama Monicăi Gabor

Locul unde, pe 22 august, şi-a găsit sfârşitul mama Monicăi Gabor ascunde un secret macabru. 


Drumul forestier spre Peştera Polovragi, pe Valea Olteţului, e vegheat de un chip sinistru care pare cioplit pe versantul abrupt de pe care s-a desprins bolovanul ucigaş. Imaginea cu detaliul şocant a fost surprinsă de maşina unei mari companii internaţionale care a cartografiat recent locul.



 Puţină lume mai ţine minte însă că drumul spre peştera misterioasă nu a existat, ci a fost amenajat de oameni prin dinamitarea muntelui în anii ’50-’60. Inclusiv intrarea principală în obiectivul turistic a fost creată cu ajutorul exploziilor controlate.




Partea vizibilă a energiei negative?
 Veronica Bulai a murit pe loc săptămâna trecută după ce un bolovan de aproximativ şapte kilograme s-a desprins de pe versantul abrupt şi i-a căzut direct în cap în timp ce se pregătea să facă o poză alături de alţi turişti. Nimeni nu a putut explica fenomenul, însă majoritatea l-au pus pe seama energiilor negative care stăpânesc zona. Acum e descoperit şi acest chip pe versantul de pe Valea Olteţului, format într-un mod inexplicabil. 


Astfel de apariţii controversate ale chipurilor asociate diavolului au mai fost surprinse inclusiv pe 11 septembrie 2001, în fumul exploziilor de la World Trade Center din New York.
Sursa:
http://www.ziarulring.ro/stiri/monden/219233/Soc-DIAVOLUL-RANJESTE-unde-A-MURIT-mama-Monicai-Gabor
=================
=====================================
=========================================================


RAIUL DIN ROMÂNIA. Peştera lui Zamolxis, locul unde creştea planta care vindeca orice boală şi unde stă ascuns aurul dacilor.

La patru ore de mers cu maşina din Bucureşti, lângă comuna gorjeană Polovragi, în Munţii Căpăţânii, se găseşte una dintre cele mai mari cavităţi stâncoase din ţara noastră. Speologii încă nu i-au găsit capatul, iar legenda spune că ieşirea e tocmai în Transilvania, la Sarmisegetuza.



O zi “cheltuită” ca să vizitezi o peşteră în care legenda spune că a trăit un zeu pare o investiţie bună. Caverna de la Polovragi este cu adevărat o minune despre care puţini români au aflat. Cei 25.000 de vizitatori care au intrat anul trecut în scobitura de kilometri a stâncii o fac mai mult din întâmplare. Muzeografii de la Muzeul Gorjului recunosc sincer că turiştii au descoperit caverna doar după ce în zonă s-a deschis Transalpina, drumul auto care trece prin Parâng şi leagă Gorjul de Alba.


Deşi nu are "camere" spectaculoase de peste o sută de metri înălţime cum are peştera Skocjan din Slovenia, grota gorjeană este una dintre cele mai lungi din Europa cu peste 10,3 km şi specialiştii nu sunt siguri dacă i-au dat de capăt.


 
 

Pe drumul spre Zamolxis sar păstrăvii din râul Olteţul 
Dacă se porneşte din Bucureşti, ca să se ajungă la destinație, se merge spre Râmnicu Vâlcea, se trece de Horezu şi apoi va ieși, undeva în cale, şi localitatea Polovragi. Se poate ajunge uşor şi fără automobil. Dacă se ia autobuzul spre Târgu Jiu, trebuie doar să se ceară la șofer o staţie în comuna cu pricina aşezată la poalele masivilor Capăţânii şi Parâng. 





Odată ce se ajunge în localitate, mai întâi se dă o raită pe la mânăstire. E din secolul XVII şi e realizată în stil bizantin. Nu e mare aşa că se bifează rapid vizitarea ei! După ce se ieşe din Casă Domnului, urmează drumul forestier spre grota unui alt zeu. Sună bine! Până la destinație e timp să se admiredrumul spre casa lui Zamolxispeisajele din Cheile Olteţului sunt magnifice. Râul cu acelaşi nume îi însoţeşte zgomotos pe temerari pe partea stângă a potecii. Tot în amonte urcă şi păstrăvii care sar uneori din apă ajutaţi de micile cascade formate de pietrele din albie. Peisajul te fură, aşa că nici nu nu-ţi dai seama că ai şi ajuns la peşteră. 

Acasă la zeul dacilor 
Din cei 10 km ai peşterii doar vreo 900 de metri sunt accesibili publicului, în rest doar speologii au acces. În grotă este cald şi umed (temperatură constantă este de 9 grade Celsius şi umiditate medie de vreo 90%, spune ghidul).

Acum se trece la poze, cine are un aparat mai performant e fericit, şi la “uau, ce ciudat e"! Dar pentru a depăşi gardul trebuie să se plătească şi o taxă de 5 lei de persoană (complexul e deschis doar de vineri și până duminică, între orele 11.00-17.00)

Locul are o încărcătură emoţională de excepţie deoarece a fost de-a lungul timpului un refugiu pentru daci, vraci şi călugări. 


În interior îţi atrage atenţia:
* scaunului lui Zalmoxis – piatra pe care se spune că stătea zeul
* cuptoarele – unde ardeau dacii planta polvraga
* pictura realizată de către un călugăr în tehnica negru de fum, reprezentând simbolul morţii. Autorul acestui desen ciudat este preotul Pahomie care, în anul 1607, a stat aici, în beznă, alături de vietăţile subpământene, vreme de şaşe luni. 
* Izvorul Speranţelor, din spatele căruia se întrezăreşte Maica Domnului cu Pruncul în braţe
* Bolta însângerată
* Camera Albă
* Bolta Divină
Cam vreo 45 de minute durează traseul până se ajunge iar la ieşire.
Înainte de a spune “la revedere” ghidul aminteşte vizitatorilor că pe vârful de deasupra se găsescruinele unei cetăţi dacice, despre care se spune că a fost cetatea lui Zamolxis, cetate la care se ajunge după un traseu de aproximativ 20 de minute de mers prin pădure. 
Datorita oxigenului eliminat din apă (umiditatea este foarte mare), aerul îţi dă o energie nemaiîntâlnită aşa că noul drum pare floare-la-ureche. 












LEGENDELE

Casa lui Zamolxis 
În Peştera Polovragi sunt urme ale folosirii sale drept turnătorie de metale de către daci, iar o legendă spune că aici s-ar fi refugiat Zamolxis. Legătură cu realitatea este că deasupra peşterii se află o cetate geto-dacică. Chiar se spune că aici încă mai trăieşte Zamolxis, iar picăturile ce se preling din ţurţurii de piatră sunt lacrimile vărsate de el după cucerirea Daciei. 

Planta magică care dă numele grotei 
În peşteră, vracii daci şi cei de dinaintea lor prelucrau o plantă rară, numită povragă, polvragă sau polovragă, întrebuinţată în popor ca remediu împotriva bolilor. 

Ieşirea, la Sarmisegetuza 
Alt mit ar fi că ieşirea din peşteră se află tocmai în Transilvania. Deocamdată lungimea acestei peşteri atinge 10 km şi cercetările continuă. 

Aurul 
Unul dintre miturile străjuite de localnicii din Polovragi, judeţul Gorj, este cel al aurului dacic ascuns în peştera lui Zamolxis.

Căutatorii de comori continuă să vină aici la Polovragi, au cu ei detectoare de metale, pe care le dosesc prin bagaje, se prefac că sunt vizitatori încântaţi de minunăţiile peşterii, apoi se furişează prin cotloane să verifice dacă dau de comoară, povești oferite de ghid la o "pauză" de bârfă.

Sursă de energie 
La “Galeria Ispăşirii” este ceva obişnuit să simti furnicături pe mâini, chiar in dreptul “Tronului lui Zamolxis”. Ghidul spune că detectoarele de biocurenti o iau razna, învârtindu-se făra noima, ca în prezenta unei fiinţe vii, extrem de încărcate cu energie. 

Tudor Vladimirescu nu a fost ucis 
O întâmplare demnă de reținut este cea care îl vizează pe Tudor Vladimirescu. Acesta avea ca obicei să vină pentru rugăciune în preajma zidurilor Mânăstirii Polovragi. O iscălitura de-a sa a rămas în mânăstire și a dat apă la moară celor care susțin varianta neoficială în care o sosie de-a sa ar fi fost ucisă de eterişti, pe cand Tudor a rămas în mânăstire unde a trăit deghizat în călugar. 

Datele peşterii 
Are o vechime de peste şapte milioane de ani. Aici s-au găsit desene rupestre, dar şi texte cu scriere cuneiforma săpate în piatră.
Denivelarea este de 87 m (-62, +25).
După unii autori, numele Dacia provine de la Da-Ksha, în care "Da" înseamnă zeu, iar "Ksha", țară

Sursa: RAIUL DIN ROMÂNIA. Peştera lui Zamolxis, locul unde creştea planta care vindeca orice boală şi unde stă ascuns aurul dacilor > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/raiul-din-romania-pestera-lui-zamolxis-locul-unde-crestea-planta-care-vindeca-orice-boal-103265.html#ixzz2d9rRl3h6 . EVZ.ro 


http://romaniamegalitica.blogspot.ro/2013/08/razbunarea-locurilor-sacre-este.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu