marți, 12 noiembrie 2013

Cei mai puternici oameni ai planetei au pus mâna pe petrolul sirian

Americanii au pus mâna pe petrolul sirian din Înălțimile Golan • Rupert Murdoch, Jacob Rothschild și Dick Cheney și-au rezervat din timp zăcămintele din teritoriul ocupat de Israel

Rezervele de petrol sirian de pe Înălțimile Golan, regiune din sud-vestul Siriei anexată Israelului, se află pe mâini bune. Adică la dispoziția unei companii americane, ai cărei co-proprietari sunt unii dintre cei mai puternici oameni ai planetei. Genie Energy, care a primit din partea Israelului, la începutul acestui an, prima licență de explorare a petrolului pe Platoul Golan, îi are în conducere pe Lordul Jacob Rothschild și magnatul media Rupert Murdoch. Pe postul de consultant strategic se află fostul vicepreședinte american Dick Cheney, artizanul războaielor din Irak și Afganistan. Potrivit legilor internaționale, exploatarea bogățiilor din subsolul unei zone ocupate, de către partea ocupantă, este însă strict interzisă.

Agenția rusă de presă Ria Novosti anunța, în februarie 2013, că guvernul israelian a atribuit prima licenţă de explorare a petrolului pe Înălţimile Golan, regiune a Siriei anexată Israelului, companiei americane Genie Energy. Licenţa permite diviziei din Israel a Genie Energy să efectueze operaţiuni de explorare a petrolului pe un perimetru de aproape 400 de kilometri pătraţi, din sudul regiunii. Subiectul a fost tratat pe larg de presa rusă, în condițiile în care Platoul Golan, anexat de Israel în 1967, rămâne unul dintre punctele fierbinţi ale Orientului Mijlociu și ale crizei siriene, o parte a luptelor ducându-se la frontiera dinspre partea siriană.

"Genie Energy consideră, în baza analizei preliminare şi a interpretării datelor geologice existente, că zona pentru care a fost emisă licenţa ar putea conţine cantităţi semnificative de petrol şi gaze naturale", susţine într-un comunicat Genie Energy.

Campanie anti Assad

În schimb, mass-media din Statele Unite au trecut aproape neobservată această informație. Televiziuni precum Fox News și publicații ca "Wall Street Journal" (aparținând magnatului media Rupert Murdoch) care duc o campanie intensivă de susținere a unui atac american împotriva Siriei, nu au suflat nicio vorbă despre decizia Israelului. Nici nu aveau cum să o facă, având în vedere că Murdoch este co-proprietar al companiei Genie Energy. Iar interesul lui direct în căderea regimului Bashar al-Assad este acum foarte clar. Numele lui Rupert Murdoch a fost legat de scandalul interceptărilor telefonice ilegale, izbucnit în Marea Britanie. Tabloidul "News of the World" a fost acuzat că a interceptat ilegal, în anii 2000, telefoanele unor personalităţi, dar şi ale rudelor soldaţilor ucişi în Irak şi Afganistan.

Stăpânul planetei și artizanul războaielor

Un alt co-proprietar al Genie Energy este Jacob Rothschild, unul dintre cei mai puternici oameni ai planetei. Despre familia Rothschild se spune că a influențat istoria ultimelor secole și că deține, în prezent, controlul asupra finanțelor mondiale prin Federal Reserve, Bank of England sau Fondul Monetar Internațional. Comitetul consultativ al companiei care va exploata resursele de petrol din Înălțimile Golan îl are în componență și pe Dick Cheney, eminența cenușie a administrației Bush, care a pus umărul la declanșarea războaielor din Afganistan și Irak. Fost președinte al multinaționalei Halliburton, care a câștigat 39,5 miliarde din contractele obținute după invadarea Irakului, Cheney a mărturisit în memoriile sale că a făcut presiuni asupra lui Bush, încă din 2007, să atace Siria.Genie Energy Ltd., cu sediul în Newark, New Jersey, este specializată în tehnicile de fragmentare a rocilor de șist, în ciuda efectelor sale devastatoare asupra mediului.

Anexare ilegală

Platoul Golan, teritoriu îndelung disputat, a aparţinut Siriei până în 1967. În timpul Războiului de şase zile, zona a fost ocupată de Israel. În decembrie 1981, Parlamentul israelian a adoptat legea cu privire la extinderea jurisdicţiei Israelului asupra Înălţimilor Golan. Adunarea Generală ONU a declarat în repetate rânduri că anexarea este ilegală şi a cerut Israelului să înapoieze teritoriul Siriei (ultima rezoluţie în acest sens a fost adoptată în 2006). În 2008, John Kerry, care atunci era senator, a încercat să organizeze negocieri indirecte Siria-Israel pentru restituirea Platoului Golan Damascului.Noua Ordine Mondiala, “bani si sange”. Razboi pentru Bancile Centrale

Un grup de economisti renumiti abordeaza conflictele militare actuale dintr-o perspectiva mai putin „obisnuita”, anume prin prisma strategiilor financiare. Iar acestea au ca tinta Bancile Centrale din Orientul Mijlociu, Eurasia si Africa, care nu sunt in reteaua elitei globale.

Din 2001 s-a trecut la implementarea Noii Ordini Mondiale. Financiare, ca restul se aseaza de la sine. E adevarat, debutul a fost marcat de un act terorist, cel de la 11 septembrie, care a declansat razboiul impotriva terorismului global.

Siria - Poporul plateste cu sangele copiilor indaratnicia conducatorului

Pe urma, „schimbarile de clima” au venit cu niste primaveri turbulente, prin statele foarte bogate in resurse… si cu Banci Centrale neafiliate „caracatitei” bancare mondiale. In acest material nu se contesta dorinta unor popoare de a se elibera de dictatori, dar, dupa cum e „mersul”, macar noile regimuri instaurate sa aiba grija sa nu le inrobeasca si mai tare decat au fost.

„Resursele conteaza, pentru ca sunt zone bogate in petrol, gaze, diamante, depozite minerale, si, nu in ultimul rand, au si pozitii strategice. Insa, valorificarea acestor bogatii tine de banci, iar cele din zonele cuprinse de conflicte nu erau inregimentate”, scrie Rob Kirby, de la Market Oracle. Cele doua arme prin care elita financiara poate cuceri intreaga lume sunt indatorarea si controlul total asupra valutei. „Guvernantii care se indatoreaza la banci „internationale” nu mai au nevoie de nicio platforma politica, pentru ca s-au inrobit si pe ei, si popoarele pe care le reprezinta”, scrie specialistul Brandon Turbeville. Insusi marele globalist financiar Mayer Amschel Rothschild a spus-o:„Dati-mi controlul asupra imprumuturile unei natiuni si nu-mi mai pasa cine face legile!” Iata ca „s-a facut lumina”! Prin „prisma” Rothschild, tarile care nu-si deruleaza valuta prin sistemul elitei globale se situeaza pe „lista neagra” a acesteia.

Bancile din Afghanistan, primele „reformate”

Pana la invazia trupelor americane, in 2001, sistemul bancar afgan era un exemplu de ce sa nu faci cu propriile finante, mai ales cand ai o pozitie atat de strategica. Existau sase banci comerciale de stat, care nu se interconectau, si care erau guvernate dupa bunul plac al unor lideri tribali corupti, care nici macar nu intelegeau mecanismul bancar. Starea de razboi care a marcat tara vreo 20 de ani facuse ca moneda nationala sa nu mai valoreze nimic. Conform expertilor FMI la acea data, guvernatorii bancilor erau numiti politic si nu aveau cunostintele necesare sa dezvolte o banca. Sub regimul taliban, bancile fusesera supuse legii islamice, care interzice imprumuturile, practic devenind inactive. Dar erau solvabile! Datorita valorilor din rezerva si a valutei straine tinute in depozite externe. Odata cu trupele de ocupatie s-au creat structuri loiale Occidentului si bancile au fost supuse unor „reforme”. Astfel a luat fiinta, in 2004, Banca Centrala din Afganistan, avand control asupra tuturor celorlalte banci si asupra politicilor monetare. FMI a constatat imediat „o crestere rapida a industriei bancare”. Pentru ca Banca Centrala Da Afganistan nu mai era supusa statului, ci actiona ca „bancherul si agentul fiscal al statului”. Un sistem privat!

In Irak, Saddam Hussein era guvernatorul bancilor

Irakul este un stat atat de bogat in petrol, incat nu putea fi lasat de capul lui. Mai ales ca Saddam Hussein nationalizase companiile petroliere si pusese bancile sub controlul lui direct. Dupa invazia americanilor, in 2003, The Economist raporta ca „reconstructia in Irak a inceput cu Banca Centrala, dupa care s-a extins asupra intregului sistem bancar”. „Consilierii” de la JP Morgan, conectati cu Casa Rothschild, asteptau in Kuweit ca George Bush sa declare razboiul incheiat, ca sa se apuce de treaba. Si s-au apucat, introducand „piata libera” si intemeind Banca de Comert a Irakului, privatizata inca din decembrie 2003.

Libia, supusa de Rothschild

In Libia, bombele inca mai cadeau cand Consiliul National de Tranzitie din Benghazi a anuntat crearea unei noi Banci Centrale. Trupele straine nu pusesera piciorul pe teren, impreuna cu expertii financiari. Libia chiar avea un sistem bancar foarte eficient, iar nivelul de trai al libienilor, comparativ cu al altor state din Africa, era mult superior. Aveau asistenta medicala gratuita, invatamant gratuit, cele mai bune echipamente medicale, tinerii casatoriti primeau ajutor echivalentul a 50.000 de dolari, preturi mici la masini, la benzina, la paine. Toate acestea se datorau unei Banci Centrale proprietatea statului, care-si facea datoria. Doar ca poporul nu avea deloc sentimentul ca este liber. Conform Consiliului Mondial al Aurului, Libia detinea rezerve de aur ca procent din produsul intern brut mai mare decat al oricarei tari, in afara de Liban. Gaddafi isi sprijinea dinarii cu imensele rezerve de aur, ccea ce reprezenta un mare pericol pentru bancherii globalisti. Noua Banca Centrala din Benghazi, „singura autoritate competenta pentru politicile monetare din Libia”, este supusa acum lui Rothschild.

Poporul sirian, martir al strategiilor globaliste

Siria inca mai are Banca Centrala proprietate a Guvernului. In acest context, trebuie amintite uriasele rezerve ale Siriei de gaze naturale (economia viitorului decretata de toate natiunile dezvoltate) si petrol. In 2006, FMI si-a aratat consternarea ca Siria pastreaza un astfel de sistem bancar si i-a recomandat sa faca „reforme”, sa acorde Bancii Centrale autoritate asupra politicilor bancare. Siria are patru banci de stat si 14 banci private, in general banci straine care operau servicii comerciale in sectorul privat. Bashar al–Assad stie si a spus-o ca Siria este victima unui complot, dar, in incrancenarea de a nu se da batut, si-a martirizat poporul si nu mai poate avea nicio legitimitate. Conform lui Pete Papaherakles, de la Presa Americana Libera, pe lista globalistilor mai sunt Iranul, Sudanul, Coreea de Nord si Cuba. Credit Suisse estimeaza ca imperiul Rothschild detine peste jumatate din averea intregii lumi 231.000 de miliarde de dolari. Si inca se mai pot castiga mii de miliarde din rezervele Siriei, petrolul iranian si mii de miliarde din „profitul de razboi”. Noua Ordine Mondiala financiara se cladeste pe mult sange!


Sursa: http://roaim.net.tf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu