marți, 24 iulie 2012

DECLINUL ECONOMIEI EUROPENE SI GLOBALE CONTINUA…!! RATINGURILE OLANDEI,GERMANIEI SI LUXEMBURGULUI AU FOST RETROGRADATE DE MOODY’S DE LA AAA+ LA AAA- !


Acest articol apartine blogului Secretele Sistemului 

Daca iti place acest blog,ajuta la popularizarea lui trimitand linkuri catre prieteni,apropiati etc..
Pentru parcurgerea blogului,mergeti in partea superioara a paginii principale pentru a alege temele abordate de siteul nostru.
Daca doriti sa va abonati la blogul nostru,puteti trimite un mail la adresa secretele.sistemului@yahoo.com .

“Triplul A”, calificativul maxim dat de Moody’s, se clatină şi pentru Germania,Olanda şi Luxemburg. Agenţia de evaluare a coborât perspectiva ratingului pentru datoriile publice ale celor trei ţări de la stabil la negativ . Doar Finlanda a mai rămas “stabilă”.

Creşterea probabilităţii ca Grecia să iasă din Zona Euro şi incertitudinile privind viitorul monedei unice sunt argumentele invocate de Moody’s în comunicatul său. „Chiar dacă acest eveniment va fi evitat, este tot mai probabil să fie nevoie de un ajutor pentru alte state din zona euro, în special Spania şi Italia“, mai spun oficialii Moody’s. Această povară ar urma să afecteze statele considerate cele mai solvabile din zona euro. Capacitatea de plată a Germaniei, Olandei şi Luxemburgului este clasificată de Moody’s cu rating-ul AAA, cel mai bun, reflectând încrederea în solvabilitatea economiilor respective. Ministerul german de Finanţe susţine că Germania va continua să-şi exercite rolul de ancoră de stabilitate în zona euro, potrivit agenţiilor de presă.

Intre timp,FMI a atras atentia ca ar putea sa renunte in a mai acorda ajutor financiar Greciei,din cauza lipsei de conformare a managerilor intreprinderilor de stat DEKO,cu decizia adoptata de guvern de a taia salariile a zeci de mii de salariati.Chiar si Coalitia in sine a omis sa adopte legea,fapt ce va impinge FMI-ul sa ia masuri.

Nici Spania nu sta prea bine.Recent,indicii bursieri au fost puternic zguduiti,avand loc cea mai grava scadere de cand a inceput criza financiara in zona euro in 2010.John Stopford, un senior manager de fonduri in cadrul companiei Investec Asset Management,a declarat ca “Nivelul la care se imprumuta Spania e foarte periculos.Ar putea sa piarda accesul la piete.”

Ei bine,daca Spania nu s-ar imprumuta in acest ritm,nu ar rezista.Este ca atunci cand un bolnav face abuz de morfina pentru a-si alina durerile…Adevarul este ca Spania intra in zona crepusculara in care se afla si Grecia.Interesant este ca unii specialisti prevad o toamna cu multe evenimente si din punct de vedere financiar…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu