marți, 24 iulie 2012

Dorel din US Navy: Submarin nuclear american distrus de un VOPSITOR care se grăbea să ajungă acasă


Un angajat care lucra ca sablator şi vopsitor la bordul unui submarin andocat în Şantierul Naval Maine, SUA, a fost acuzat de incendierea consecutivă a navei, bărbatul provocând pagube de 400 de milioane de dolari. Primul incendiu a avut loc în luna mai, iar cel de-al doilea în iunie.

În plângerea depusă azi la un tribunal federal din Maine, Serviciul Naval de Investigatii Criminale (NCIS) spune că bărbatul de 24 de ani, Casey James Fury, este acuzat incendiere multiplă a submarinului nuclear USS Miami. Nava se afla în doc pentru revizie, potrivit documentelor judiciare, iar Fury fusese desemnat să facă decaparea (proces în care se folosesc soluţii chimice speciale n.r.) vopselelor în sala torpilelor. La un moment dat, a izbucnit un incendiu violent în zona unde lucra Fury, fiind nevoie de mai mult de 12 de ore pentru a-l stinge. Al doilea incendiu a fost raportat pe 16 iunie, tot pe USS Miami. 

Fury a negat iniţial implicarea in cele doua incendii, dar, în cele din urmă a recunoscut provocarea incendiului care a facut pagube in valoare de 400 de milioane de dolari, în timp ce dadea un test cu detectorul de minciuni, examinatorul avertizandu-l ca aparatul arata ca nu spune adevarul.

Fury i-a spus agentului NCIS, Timothy Bailey, ca anxietatea lui o luase razna, bărbatul luând patru tipuri de medicamente pentru afecţiuni psihice diferite, aşa că a dat foc la nişte zdrenţe, fiindcă focul îl calmează. Cel de-al doilea incendiu a avut acelaşi scenariu, motivaţia fiind că se certase cu fosta lui iubită şi se grăbea să ajungă acasă. Fury a spus că ştie că a greşit şi îi pare rău că nu şi-a luat medicamentele la timp.

Fury lua trei tipuri de medicamente pentru anxietate, depresie şi somn, ia al patrulea pentru alergii. În cazul în care barbatul va fi condamnat, se confruntă cu pedeapsa de închisoare pe viaţă şi o amendă de până la 250.000 dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu