miercuri, 1 august 2012

Traian Băsescu a pierdut. Ce va urma


de  (31-7-2012)
 
Supun discuției  cititorilor ACUM următorul scenariu privind evoluția situației politice din România în viitorul imediat:
Traian Băsescu a pierdut, cel puțin momentan. De ce?
USL va face totul în continuare pentru a analiza și reanaliza rezultatele referendumului, proces care va dura luni de zile. Până atunci, Traian Băsescu rămâne suspendat iar puterea lui se va diminua atât de mult încât va trebui să înceapă să facă față unor acuzații din ce în ce mai grave privind actele lui din perioada președinției. Singurul “€œrol” util României care i-a mai rămas lui Traian Băsescu este acela de a ține USL în continuare unită împotrivă lui și cât mai atentă la câștigarea încrederii populației. Iar rezistenta lui nu va face decât bine asocierii, altfel politic nenaturale dintre partidele lui Ponta și Antonescu. Pe de altă parte, a judeca drept nenaturală această asociere ar presupune că agendele politice ale celor două partide să fie ideologice, când în realitate sunt “€œciolanologice”. Deci lupta ! împotriva unui inamic comun ar putea duce inclusiv la clarificări ideologice și la decantări!
Paradoxal, dacă vrea să revină, Băsescu ar trebui să-și dea imediat demisia și să candideze pentru un nou mandat (cel curent fiind neconsumat), autovictimizandu-se și expunându-i pe Ponta și Antonescu la inevitabilele sfâșieri pentru putere care ar urma acestui gest. Pe fondul unei anticipate lupte între PSD și PNL, PDL s-ar putea reface și ar putea reveni în forță
Cu fiecare zi suplimentară de rezistență, Băsescu se “€œsinucide”. Desigur, nu cunosc posibilele capete de acuzare pe care USL le pregătește lui Băsescu -€“ nu am nici o îndoială în acest sens -€“ dar dacă acestea ar fi suficient de bine documentate și dovedite, Băsescu n-ar mai reveni niciodată în viața politică. În ce mă privește, de pe poziții pur microbiste, i-aș recomanda să demisioneze, pornind fie de la o premisă de nevinovăție fie de la asumarea răspunderii și salvarea – ceva care nu s-a prea văzut până acum la acest președinte, și anume onoarea, respectul față de sine.
Așadar, fie Traian Băsescu rezistă (prin declarații, etc.) iar USL va tergiversa rezultatul final al referendumului cât se va putea de mult, fie demisionează și încearcă să revină a€“ dacă este destul de curat că să-și permită acest lux. Deocamdată însă, va trece multă vreme până îl vom mai vedea la Cotroceni.
Dacă îl vom mai vedea vreodată acolo!
Ce părere aveți?
Sursa: ACUM.TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu