luni, 19 noiembrie 2012

A fost descoperit un nou beneficiu IMPORTANT al vinului roșu


Cercetătorii au făcut o descoperire surprinzătoare legată de vinul roşu. Pe lângă mai multe beneficii pe care le are acesta, el poate contribui esenţial la vindecarea unei boli foarte grave.

Vinul roșu poate juca un rol important în vindecarea cancerului la prostată
Vinul roșu poate juca un rol important în vindecarea cancerului la prostată
Vinul roşu s-ar putea dovedi un element-cheie în lupta contra cancerului de prostată, graţie unui compus care face ca tumorile să devină mai sensibile în faţa radioterapiei, scrie Mediafax.ro
Resveratrolul, un compus existent în coaja strugurilor şi în vinul roşu, prezintă mai multe beneficii pentru sănătatea omului, dovedindu-se un aliat al sănătăţii cardiace şi în ceea ce priveşte prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, informează dailymail.co.uk.
Cercetătorii de la Universitatea Missouri din Statele Unite au descoperit că acest compus face ca tumorile să devină mai sensibile - şi deci mai uşor de distrus - în faţa radioterapiei.
"Alte studii au evidenţiat faptul că resveratrolul face ca tumorile să devină mai sensibile la chimioterapie, iar noi am dorit să aflăm dacă acest compus are acelaşi efect şi pentru radioterapie", a declarat profesorul Michael Nicholl, coordonatorul studiului.
Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu