luni, 19 noiembrie 2012

ÎNCEPE RĂZBOIUL? Israel are UNDĂ VERDE de la NATO pentru bombardamente UPDATE


Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a subliniat luni că Israelul 'are dreptul' de a se apăra de atacurile care îi vizează teritoriul, însă i-a cerut guvernului 'moderaţie' în răspunsul său, transmite EFE. UPDATE Un armistiţiu ar putea opri, totuşi, ofensiva terestră plănuită de Israel. 

Israelul îşi va intensifica oepraţiunile militare în Gaza
Israelul îşi va intensifica oepraţiunile militare în Gaza
UPDATE Cabinetul de securitate al premierului israelian, Benjamin Netanyahu, alcătuit din titularii principalelor portofolii, s-a reunit luni seară pentru a examina o propunere egipteană de armistiţiu cu grupările palestiniene armate din Gaza, a anunţat postul naţional de radio, citat de AFP.

Potrivit sursei amintite, Israelul doreşte respectarea unui armistiţiu timp de 24 până la 48 de ore pentru ca părţile implicate să poată elabora termenii unui acord de încetare a focului.
Poziţia NATOIsraelul are dreptul la propria apărare
"Israelul are dreptul la propria apărare, iar atacurile împotriva Israelului trebuie să înceteze, însă comunitatea internaţională aşteaptă, de asemenea, ca Israelul să dea dovadă de moderaţie', le-a declarat Rasmussen ziariştilor, la Bruxelles, înainte de a se întâlni cu miniştrii apărării din UE. 
Oficialul NATO s-a declarat 'foarte îngrijorat de escaladarea violenţei' şi şi-a exprimat regretul faţă de 'moartea şi suferinţa unor civili nevinovaţi atât din Israel, cât şi din Gaza'.

Anders Fogh Rasmussen a amintit că NATO nu intervine în problemele din Orientul Mijlociu, însă şi-a exprimat încrederea că eforturile internaţionale vizând găsirea unei soluţii vor avea succes.
Douăzeci şi trei de palestinieni, majoritatea femei şi copii, au fost ucişi în raiduri aeriene israeliene duminică, în a cincea zi a ofensivei asupra Fâşiei Gaza, potrivit serviciilor de sănătate ale teritoriului palestinian guvernat de Hamas.Aceasta este ziua cea mai mortală în Fâşia Gaza de la începutul ofensivei israeliene miercuri, notează AFP. 

Unsprezece persoane, printre care nouă membri ai familiei Al-Dallou, dintre care cinci copii, trei femei şi un bărbat, au fost ucise după-amiaza într-o lovitură aeriană ce a distrus o clădire cu trei etaje din cartierul Nasser, în nordul oraşului Gaza, potrivit serviciilor de urgenţă.  Tatăl familiei, Mohammad al-Dallou, era un funcţionar în Ministerul de Interne al Hamas, responsabil pentru protecţia VIP-urilor.

Ceilalţi doi morţi erau vecini, o femeie de 83 de ani şi un tânăr de 22 de ani. "Masacrul familiei Al-Dallou nu va rămâne nepedepsit", au avertizat Brigăzile Ezzedin al-Qassam, braţul armat al mişcării palestiniene Hamas, la putere în Gaza.

La sfârşitul după-amiezii, trei bărbaţi au murit în urma bombardamentelor israeliene, primul într-un cartier din nordul oraşului Gaza şi ceilalţi doi la Nousseirat, în centrul Fâşiei Gaza. Alte două raiduri au ucis un bărbat la Shejadiya, un cartier din estul oraşului Gaza, şi alţi doi la Jabalia, în nordul teritoriului palestinian, au precizat serviciile de ambulanţă din Gaza. În timpul dimineţii, şase palestinieni, dintre care patru copii, au fost ucişi.

Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu