joi, 24 ianuarie 2013

Cum te ajută LEGUMELE CONGELATE în dietă


Studiile si parerile nutritionistilor demonstreaza ca legumele congelate sunt benefice pentru organism si chiar te ajuta sa slabesti, mai ales iarna, cand nu este sezonul legumelor proaspete.

Cum te ajută LEGUMELE CONGELATE în dietă
Cum te ajută LEGUMELE CONGELATE în dietă

Desigur, acest avantaj nu ar trebui sa te determine sa inlocuiesti legumele proaspete cu cele congelate, insa daca reusesti sa alternezi consumul lor, vei avea de doua ori mai mult de castigat, scrie dieta.ele.ro.

Legumele congelate contin cantitati importante de vitamine si minerale

Privarea organismului de vitamine si minerale in timpul unei diete restrictive iti da peste cap metabolismul si, chiar daca slabesti rapid, ai sanse mari sa pui la loc toate kilogramele pierdute. Organismul nu este chiar atat de naiv pe cat crezi tu. Il pacalesti o data cu putina mancare, il pacalesti de doua ori, insa cand revii la o alimentatie normala, el se razbuna si depune rapid tot ce consumi. Este acel efect Yo-Yo de care ai tot auzit.

Ei bine, legumele congelate sunt ideale in curele de slabire, deoarece au un continut ridicat de vitamine si minerale si ii ofera organismul toate substantele hranitoare de care are nevoie. Studiile arata ca legumele congelate au un continut nutritional asemanator cu cel al legumelor proaspete.

Cum este posibil acest lucru? Este foarte simplu: din momentul in care sunt culese si pana in clipa in care ajung in farfuria ta, legumele proaspete pierd cantitati importante de nutrienti, vitamine, minerale si enzime. Prin comparatie, legumele congelate trec printr-un proces de inghetare imediat dupa ce sunt culese. Astfel, cantitatea de nutrienti pierduta este mult mai mica.

Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu