vineri, 19 aprilie 2013

EVENIMENTE ! - COMFIRMAREA PROFETIILOR - 19 aprilie 2013

19 aprilie 2013


TEORIE UIMITOARE: Viața a apărut înainte de formarea Pământului

Aplicând în domeniul biologiei un principiu ce descrie evoluţia computerelor, doi geneticieni au ajuns la concluzia că e posibil ca viaţa să fi existat înainte de formarea planetei noastre, deci şi-ar avea originea în afara Sistemului Solar.

Viața s-a format în afara sistemului solar, susțin cercetătorii americani
Viața s-a format în afara sistemului solar, susțin cercetătorii americani
Principiul, cunoscut sub denumirea de legea lui Moore, descrie o tendinţă pe termen lung în evoluţia complexităţii computerelor: numărul de tranzistori care pot fi plasaţi pe un circuit integrat se dublează aproximativ la fiecare doi ani, scrie descopera.ro
Dacă aplicăm legea lui Moore evoluţiei din ultimii ani a computerelor şi mergem înapoi cu calculul, ajungem la anii 1960, perioada când, într-adevăr, a fost inventat microcipul.
Recent, doi biologi - Alexei Sharov, de la National Institute on Aging din Baltimore, şi Richard Gordon, de la Gulf Specimen Marine Laboratory din Florida - au decis să încerce să descrie evoluţia materiei vii aplicând legea lui Moore ratei cu care creşte complexitatea organismelor vii.  Rezultatul a fost cu totul surprinzător: sugerează că viaţa organică a apărut cu mult înaintea apariţiei Pământului însuşi.
În studiul lor, cei doi biolgi au înlocuit tranzistorii prin nucleotide - unităţile de structură din care sunt alcătuiţi ARN şi ADN -, iar circuitele prin materialul genetic, şi au făcut calculele conform legii lui Moore.
Rezultatele sugerează că viaţa ar fi apărut cu aproximativ 10 miliarde de ani în urmă, deci mult anterior formării planetei noastre care, consideră oamenii de ştiinţă, are vârsta de doar 4,5 miliarde de ani.


Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu