vineri, 19 aprilie 2013

"Este o descoperire fascinantă"! Rămăşiţele unui "Hobbit", găsite de cercetători pe o insulă din Indonezia (VIDEO)


"Este o descoperire fascinantă"! Rămăşiţele unui "Hobbit", găsite de cercetători pe o insulă din Indonezia (VIDEO)
Oamenii de ştiinţă descoperit pe insula Flores, din Indonezia, rămășițele unei creaturi pe care cercetătorii au denumit-o ”Hobbit”, anunţă BBC News. Potrivit experţilor, este posibil ca această creatură să fi făcut parte dintr-o specie umană timpurie. 

Homo floresiensis, cum este denumit ştiinţific hobbitul, a fost descoperit în 2003, oamenii de ştiinţă încercând de atunci să explice originile sale. Potrivit acestora, membrii acestei specii nu depășeau înălțimea de un metru. În plus, hobbitul pare să fi fost contemporan cu specia noastră în urmă cu 12.000 de ani. 

Una dintre teoriile lansate de specialişti spune că ”hobbitul” a evoluat dintr-o specie umană mai mare care era localizată în estul Asiei şi că acesta a început să se micșoreze treptat după ce s-a mutat în Indonezia din cauza nanismului, specific acelei zone. 

”Cercetarea noastră nu demonstrează că erectus este strămoșul lui floresiensis, dar aduce dovezi că acest lucru este posibil”, a declarat dr. Yousuke Kaifu de la Muzeul Național al Naturii și Științei din Tokyo.

”Este o descoperire fascinantă deoarece arată că evoluția umană a luat numeroase turnuri. Nu este vorba doar de evoluția noastră, a oamenilor moderni, ci a tuturor speciilor din lume”, a declarat profesorul Chris Stringer  de la Muzeul de Istorie Naturală din Londra.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu