vineri, 6 septembrie 2013

Despre conștiința materiei, prezent și potențialele viitoruri ale omenirii

"Omul viitorului va fi unul iniţiatic, spiritualizat, conştient de originea sacră şi de sensul venirii sale pe lume" - Jean-Paul Bertrand.
"Omul viitorului va fi obligat, ca alternativă a auto-extincţiei, spre care merge cu paşi repezi, să-şi edifice o nouă conştiinţă, o nouă spiritualitate în acord cu sensul său originar. Criza morală a lumii moderne, la care asistăm cu o stranie şi, aş spune, inconştientă pasivitate, este expresia nivelului scăzut al conştiinţei umane. Pentru că factorul fundamental în trăirea umană îl constituie conştiinţa sa." - Dumitru Constantin Dulcan.

Având în vedere importanța subiectului denumit generic "conștiință" și terenul destul de nesigur al acestuia, problematica sa este departe de a fi epuizată. Până să ne putem forma o părere personală și să construim conexiuni proprii consider că este util să ascultăm cât mai multe păreri ale oamenilor care și-au dedicat timp și energie pentru studia subiectul respectiv îndeaproape. Pe acest principiu aduc astăzi în atenție o emisiune care conține informații importante, emisiune realizată de domnul Dragoș Dumitriu, avându-l ca invitat pe domnul prof.univ.dr. Dumitru Constantin Dulcan (medic neurolog, psihiatru, autor al mai multor cărți), pe care, dacă ați mai fost pe această pagină, l-ați mai întâlnit în emisiunile cuprinse în articolele mai vechi de aici (link).

Subiectele abordate în emisiune sunt numeroase: fluxurile energetice, energia conținută în informație, fizica cuantică, universurile paralele, destinul și liberul arbitru, călătoriile extracorporale, telepatia, bolile și modificarea ADN-ului sub influența schimbării mentalității - dar toate converg spre câmpul conștiinței și conștiința materiei.
Veți avea ocazia să vedeți în cadrul emisiunii și un video emoționant elaborat cu imagini captate de telescopul spațial Hubble (Hubble fiind până anul acesta cel mai performant telescop spațial, acum câteva zile fiind depășit ca rezoluție de telescopul Magellan din cadrul observatorului Las Campanas din Chile).

Link alternativ (calitate video mai mică) - aici (link).

Câteva păreri personale asupra subiectelor discutate în emisiune (cu precizarea la început de rând a momentului corespunzător din emisiune - cu aproximație):
- minutul 8-9: În ceea ce privește previziunile (discuția despre Baba Vanga) am expus deja câteva păreri aici (link). Iar despre destin și liber arbitru am vorbit aici (link).
- minutul 20:  Umbra (negativitatea) negată de majoritatea oamenilor se poate acumula în eter și descărca printr-o singură persoană sau prin intermediul unui mic grup, deși nu cred că acest fapt ne poate scuti de necesitatea acceptării ei (link important).
- minutul 25: "Empatia salvează omenirea." - Empatia este doar primul pas (deși unul foarte greu) pe care îl putem face spre înțelegerea aproapelui dar și a exteriorului cu tot ce înseamnă acesta (link). Cred că omul este capabil de mai mult de atât - am explicat pe scurt aici (link)
- fragmentul 46-50 min.: Rostul experimentării dualității bine/rău, lumină/întuneric este de natură evolutivă deși nu pare la prima vedere, fiind un fenomen care deocamdată nu poate fi înțeles/acceptat la nivel rațional decât de puțini oameni.
- fragmentul 60-66 min.: Personal nu cred că sensul existenței noastre este pierdut, cred că toate experiențele prin care a trecut omenirea au fost necesare evoluției. Că lucrurile se puteau desfășura într-o infinitate de alte feluri, dintre care jumătate sunt mai puțin dureroase pentru omenire, acesta este un alt subiect pe care mi l-am explicat prin existența universurilor paralele (link important) și renunțarea la această iluzie persistentă care este timpul (link important).
- 1:19:00 - Nu cred în funcționarea eliminării mecanice a gândirii negative în genul "să nu mai găndim negativ pentru că pur și simplu nu-i bine". Schimbarea de conștiință cred că se poate produce definitiv doar prin înțelegerea profundă a rostului dualității în evoluția umană și înțelegerea/acceptarea conștientă a necesității trecerii dincolo de dualitate. În cazul eliminării mecanice de genul celei de mai sus, "negativitatea" din noi va ieși mereu la suprafață într-un fel sau altul cerându-și dreptul de a fi înțeleasă și acceptată. Iar tensiunile interioare pe care le provoacă aceasta le cunoaștem cu toții.
- 1:33.00 Nu cred într-un adevăr unic. Cred că universurile paralele permit manifestarea celorlalte adevăruri numai că acest fapt nu poate fi demonstrat încă la nivel experimental. Conceptul de adevăr unic este unul convenabil la nivelul rațiunii umane deoarece ne oferă o siguranță, un confort mental. Cred că ciclurile prin care a trecut acest Univers s-au încheiat iar evoluția sa este una ieșită din acest tipar tocmai datorită schimbărilor apărute la nivel de conștiință.
- 1.35.00: Despre vindecarea bolilor prin schimbarea mentalității găsiți o explicație pe larg a domnului prof. D.C. Dulcan aici (link) dar pentru cei interesați există și două documentare prețioase care pot fi găsite aici (link) și aici (link).
- 1:38.00: Despre telepatie - consider discuția din emisiune foarte importantă. O explicație a telepatiei a fost dată și de Rupert Sheldrake în teoria sa a câmpurilor morfice pe care acesta o explicăaici (link).
Subliniez, ce am expus mai sus sunt niște păreri personale.

Îmi dau seama că dintr-un anume punct de vedere am recomandat poate prea multe link-uri în acest articol. Dar am făcut asta deoarece știu că pentru cei interesați și însetați de informație acestea nu sunt niciodată "prea multe". Iar această pagină este adresată în primul rând acestora.

Dacă ești pentru prima dată aici este posibil să faci parte dintre cei însetați de cunoaștere. Bun venit, mă bucur că ești aici! Sper să găsești subiecte care să-ți placă în lista "Articole recomandate" sau în tabelul cuvintelor cheie, ambele liste fiind situate în coloana din dreapta.
Cu drag  *>:D< îmbrăţişare


 Articol preluat de pe blogul  Universul meu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu