vineri, 6 septembrie 2013

"VOM LOVI ŞI TURCIA"

Adjunctul ministrului sirian de externe, Faysal el Mikdat, a declarat că în cazul în care Statele Unite vor organiza o operaţiune militară împotriva Siriei, Damascul va lovi nu numai Israelul, ci şi Turcia şi Iordania, în cazul în care aceste ţări vor sprijini atacul.
Faysal el Mikdat a declarat pentru un reporter al Wall Street Journal aflat în Siria că "sperăm că autorităţile americane vor acţiona într-un mod inteligent, vor asculta vocea justiţiei şi nu vor desfăşura acţiuni provocatoare. Noi iubim poporul american. Sunt mulţi americani de origine arabă şi unii dintre aceştia sunt sirieni. Noi nu ne dorim un război cu Statele Unite", a afirmat adjunctul ministrului sirian de externe. El a mai declarat că nimeni nu mai poate controla lucrurile odată ce a început un război.
"Orice atac îndreptat împotriva Siriei va genera haos în întreaga zonă şi chiar dincolo de limitele acesteia", a afirmat Faysal el Mikdat.

El a precizat că într-o astfel de situaţie, autorităţile de la Damasc vor ataca nu numai Israelul, ci, în cazul în care vor participa la o posibilă operaţiune împotriva Siriei, ar putea viza cu atacuri şi ţările vecine Iordania şi Turcia. "Cei mai importanţi aliaţi ai Statelor Unite în zonă, Iordania şi Turcia, trebuie să se gândească de două ori înainte se participe la operaţiunea militară".
Mikdat a apreciat că operaţiunea va consolida grupările rebele pro Al Qaida şi că o aprobare din partea Congresului american pentru operaţiunea militară va însemna o tragedie pentru poporul sirian, pentru poporul american şi pentru întreaga zonă. RADOR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu