vineri, 6 septembrie 2013

Structuri misterioase descoperite în jungla din Peru. Nimeni nu știe cine le-a creat


O structură bizară de pânză descoperită în jungla amazoniană din Peru dă bătăi de cap oamenilor de ştiinţă.


Structuri misterioase descoperite în jungla din Peru
Structuri misterioase descoperite în jungla din Peru / FOTO: Troy Alexander
Bizara formaţiune se aseamănă cu o turlă minusculă înconjurată de un „gard” de pânză, măsurând aproximativ 2 centimetri în lăţime. Troy Alexander, un absolvent al Universităţii Georgia Tech, a descoperit această structură sub o prelată în timp ce se afla la Centrul de Cercetări Tambopata din jungla amazoniană peruviană. Iniţial, cercetătorul a crezut că este vorba despre un cocon de molie abandonat. Ulterior, Alexander a descoperit şi alte structuri similare, scrie descopera.ro
Alexander s-a îndrăgostit de pădurea amazoniană peruviană atunci când a vizitat-o în vacanţă, astfel că după ce s-a întors a cerut permisiunea profesorilor de la universitate să absenteze motivat pentru a fi cercetător voluntar. La scurt timp, Alexander a călătorit în Peru pentru a lucra în cadrul Tambopata Macaw Project, ce desfăşoară cercetări asupra biologiei papagalilor şi care efectuează totodată lucrări de conservare.
Iniţial, Troy a postat imaginile pe reddit, apelând la ajutorul altor oameni de ştiinţă, însă nimeni nu a putut oferi un răspuns. Troy crede că structura centrală găzduieşte fie ouă, fie pupa unei insecte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu