vineri, 6 septembrie 2013

Povestea uluitoare a călugărului care trăiește izolat în vârful unei stânci de 40 de metri


Călugărul Maxime trăiește de 20 de ani în vârful unei stânci
Maxime, un călugăr în vârstă de 59 de ani, trăiește în vârful unei stânci înalte de 40 de metri din Georgia. 


Călugărul Maxime trăiește de 20 de ani în vârful unei stânci
Călugărul Maxime trăiește de 20 de ani în vârful unei stânci / FOTO: Daily Mail
De 20 de ani, Maxime Qavtaradze, un călugăr în vârstă de 59 de ani, trăiește în izolare totală în vârful unei stânci înalte de 40 de metri, aflată deasupra mănăstirii sale, scrie Daily Mail
Călugărul care a ales să trăiască mai aproape de Dumnezeu primește mâncarea de la discipolii săi cu ajutorul unor scripeți. De două ori pe săptămână, coboară pe o scară lungă pentru a se ruga alături de ei.  
"Când eram mai tânăr, am consumat alcool, am vândut doguri, am făcut de toate. Când am ajuns în închisoare mi-am dat seama că era timpul pentru o schimbare", a povestit Maxime cum a ajuns să îmbrățișeze viața monahală.  
În 1993, Maxime a devenit călugăr și s-a cățărat în vârful stâncii pentru a începe o nouă viață, una dedicată lui Dumnezeu.  
"În primii doi ani, nu era nimic acolo sus, așa că am dormit într-un frigider vechi pentru a mă proteja de vremea aspră", își amintește Maxime. De atunci, Maxime și comunitatea creștină din zonă au construit o scară până în vârf, au reconstruit o biserică și au construit un corp de clădire unde Maxime își petrece zilele rugându-se, citind și pregătindu-se să se întâlnească cu Dumnezeu. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu