vineri, 11 octombrie 2013

Aura si energia tamaduitoare a culorilor din noi si din jurul nostru

energie colorata ne imbratiseaza pe fiecare dintre noi, dandu-ne cate o forta speciala, aparte… Descopera ce tip de energie poarta cu sine culorile si cum te poti ajuta, activand aceasta energie din univers.
Nu ti s-a intamplat niciodata sa simti nevoia a te inconjura de o anumita culoare, o culoare care iti face bine, care te linisteste sau care uneori reflecta atat de bine starea ta interioara?
Culorile ne influenteaza viata mai mult decta credem, ele ne afecteaza atat la nivel psihic, cat si la nivel mental. Putem sa folosim culorile ca pe o metoda de tearapie, una chiar foarte eficienta.
Fiintele vii emit energie pe care o cunoastem sub denumirea de aura, aceasta aura are culoridiferite. O energie colorata ne imbratiseaza deci, pe fiecare dintre noi, dandu-ne cate o forta speciala, aparte. Doar oamenii foarte snsibili sunt capabili a vedea si a simti aceasta aura. Totusi, este bine sa cunoastem care este energia specifica a culorilor si cum poate fi ea activata, ori de cate ori avem aceasta nevoie.

Albastru

Albastrul calmeaza mintea, creeaza nevoia de a ne linisti si de a ne distanta de lucrurile care ne afecteaza. Linistea este albastra. Albastrul semnifica calmul mintii, dar in acelasi timp speranta si increderea. Albastrul simbolizeaza stiinta si cercetarea. Energia albastra creeaza ordine si disciplina.
Putem sa captam energia albastra intr-un mediu albastru, sub cerul albastru si aproape de ape. Locurile linistite au o energie albastra. Daca facem un dus rece, inotam in apa marii, ne rostogolim prin zapada, nivelul de energie albastra creste in noi.

Indigo

Indigo este o culoare electrica si generatoare de calm. Indigoul controleaza insanatosirea, clarviziunea si intuitia. Indigoul schimba psihicul uman, il curata si il elibereaza de frici si restrangeri. Energia clara a culorii indigo este benefica in cazul psihozelor.
Indigo-ul emana aceeasi energie calma pe care o emana albastrul, dar este mult mai profunda, mult mai psihica, intuitiva, irationala.
Atunci cand vrem sa reactivam indigo-ul, e bine sa ne reconectam la centrul solar. Cum sa avemincredere in intuitia noastra daca ne lipseste constiinta de sine? Ca sa activam energia indigo trebuie sa mergem langa o apa sau sa ne imaginam intr-o barca pe un lac.
Constientul si sub-constientul se intalnesc in centrul indigo. Acest centru semnifica starea de bine psihica. Indigo este culoarea calmului psihic, capacitatea de a-ti asculta vocea interioara. In indigo ne activam al saselea simt. Ne regaism echilibrul. Un dezechilibru interior se manifesta prin migrene si iluzii optice. Oamenii care au energia indigo prea activa sunt foarte deschisi si foarte sensibili la stimulii externi.

Gri

Griul este culoarea intuitiei, reprezinta necesitatea de a trezi abilitatile interioare. Nuantele de gri, care se apropie de argintiu, reflecta trezirea energiilor feminine. Aceste energii semnifica intuitia, iluminarea si imaginatia creativa si in acelasi timp necesitatea de a dezvolta aceste abilitati.
Tonurile mai inchise de gri pot simboliza de asemenea dezechilibrul psihic. Griul tradeaza de asemenea o persoana misterioasa, singuratica. Aceasta culoare nu are un centru energetic.
Foto: Shutterstock.com; energie rosie, rosu, lumina rosie, lumini

Rosu

Rosul este cea mai fierbinte dintre culori. Energia sa arde. Activeaza cel mai bine energia fizica. Genereaza o energie intensa si face ca adrenalina sa creasca. Este o energie pamanteasca, primitiva, ascetica.
Pentru ca rosul reprezinta apropierea de pamant, putem sa captam o energie rosie atunci cand simtim pamantul sau o roca.
De asemenea, putem sa ne incarcam de energia acestei culori privind obiecte de culoare rosie – haine, flori. Energie rosie o activam si la sauna sau statul la soare. Rosul este activat si atunci cand ascultam muzica ritmata.


Galben

Centrul galben, sau centrul soarelui corespunde focului din natura. Energia galbena este vesela, optimista, adormitoare. Galbenul stimuleaza ideile noi, genereaza energia inteligentei.
Inconjurati-va de galben atunci cand studiati. Cum este o culoare a optimismului, galbenul este un bun antidot impotriva depresiei, disperarii si creste nivelul de rezistenta la stres.
Daca gandim pozitiv, insorit, activam centrul soarelui si energia galbena. Focul si soarele emana o energie galbena. La plaja activam energia galbena.

Sa ne amintim si cantecul Yellow (Galben) de la Coldplay:

Foto: Shutterstock.com, fata calarind, cal, lumina aurie

Auriu

Auriul este culoarea intelepciunii supreme si se regaseste foarte rar in aura umana. Fericire, speranta, bucurie emana din aceasta culoare. Auriul serveste umanitatea oferind un adevar cosmic si iubire. Acela sau aceea care emana o energie aurie este un invatator virtuos, un intelept care stie sa dea sfaturi benefice. El sau ea emana forta vitala si caldura. Aceasta culoare nu are un centru energetic.


Argintiu

Argintiul este o culoare rara ca aura, dar totusi mai des o gasim decat auriul. Oamenii a caror aura straluceste in argintiu inteleg dreptul fiecaruia de a avea propria lume si propria viziune, propriul sistem de valori. Ei au orizonturi deschise. De cele mai multe ori, acesti oameni au un scop in viata. Energia argintie este echilibratoare si ajuta o minte care se afla in dezechilibru. Calmeaza. 
Aceasta culoare nu are un centru energetic.

Verde

Verdele este energia evolutiei si de asemenea aduce mult calm. Energia culorii verde este una neutra. Nu este nici fizica si nici spirituala, in mod clar. Verdele semnifica renasterea si reinnoirea. Elibereaza tensiunea din corp. Verdele acopera ranile si fortifica inima.

Foto: Depositphoto; Verdele este de exemplu, foarte potrivit pentru camera copilului
Aerul proaspat si pur genereaza energie verde. Atunci cand ne plimbam pe malul marii sau al unui lac, activam aceasta energie benefica. De asemenea, daca practicam anumite sporturi cum ar fi inotul, canoe sau sky, activam energia verde. Ne ajuta si sa purtam verde si cel mai bine este sa purtam aceste haine in partea superioara a corpului, in apropierea inimii.

Oranj

Intoteauna, culoarea oranj a fost considerata a fi o culoare a fericirii si intelepciunii. Intelepciunea acumulata de-alungul vietii, atunci cand un om alege in mod constient sa isi traiasca viata in mod constient… Oranjul extinde abilitatea de a intelege si a creste dorinta de a trai. Oranjul face loc ideilor noi. Energia acestei culori este foarte soft, confortabila. In aura, oranjul reflecta curajul.
Daca hainele portocalii vi se par prea stridente, puteti activa energia aceasta benefica inconjurandu-va de obiecte, fructe si flori oranj. Daca purtati portocaliu, este bine sa directionati aceasta energie inspre partile joase ale corpului, in zona pelvisului. Dansul din buric elibereaza energia oranj. Dusurile, baile, inotul elibereaza de asemenea energie oranj.

Violet

Culoarea violet este foarte spirituala, eterica. Violetul linisteste. Nu te activeaza niciodata din punct de vedere fizic, pentru ca stimuleaza intuitia oamenilor si simtul lor artistic. Energia violet linisteste activitatea creierului uman si nervii.
Poti sa activezi energia violet odihnindu-te si facand loc frumusetii in mintea ta. Meditatia elibereaza energie violet.
Foto: Shutterstock.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu