joi, 23 octombrie 2014

Ultima eclipsă de Soare a anului, urmată de un fenomen rar

La noapte, va fi o nouă eclipsă parţială de Soare, fenomen vizibil în cea mai mare parte a Americii de Nord, în Mexic şi parţial în Canada.

Eclipsa, ultima din acest an, va dura mai mult de două ore. Locuitorii din estul Canadei nu vor putea vedea evenimentul astral deoarece Soarele va apune înainte de începerea eclipsei. Următoarea eclipsă de Soare, care va fi vizibilă şi din România, va avea loc pe 20 martie 2015.
Luna Nouă se produce pe 23 octombrie la ora 21:54 dar nu se va mai putea observa deoarce este în preajma Soarelui timp de două-trei zile. O eclipsă parțială de Soare care nu se poate vedea din țara noastră va avea loc în această zi. 
În seara de 25 se va produce un fenomen mai rar, când Luna va acoperi planeta Saturn. Acest fenomen se numește ocultație, Luna acoperind planeta cu inele timp de 20 min începând cu ora 19:40. Din păcate din România nu se vede acest fenomen, deoarece Luna apune chiar cu 5 minute înainte de producerea ocultației, scrie www.astro-urseanu.ro/calendar_octombrie.html.
Totuși puteți observa o conjuncție apropiată. Dacă vă aflați în centrul sau nordul Europei, vă sfătuim să nu ratați acest fenomen.
De pe 27 Luna se va vedea din nou pe cerul de seară, având forma unei seceri foarte subțiri. Pe 28 în jurul orei 20 spre sud, sub Lună se va afla planeta roșie, Marte.
Pe data de 30, Luna va fi din nou în preajma stelelor strălucitoare din Capricornus, iar pe 31 se produce Primul Pătrar la ora 04:48.
Sursa: http://www.digi24.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu