joi, 23 octombrie 2014

CITEŞTE AICI PREVIZIUNILE URANIEI! Aveţi de ce să vă temeţi saptamana asta



O configuraţie de temut: Lună Nouă şi eclipsă de Soare în Scorpion, în Via Combusta.

Evenimentele astrologice care se petrec în perioada 18-24 octombrie ţin de schimbarea semnului zodiacal prin care vor trece Soarele, care va intra în Scorpion în ziua de 23 octombrie la h: 15, şi planeta Venus, care intră în aceeaşi zodie, în aceeaşi zi, dar la h: 23:53’. Această perioadă este dominată de configuraţia fazei de Lună Nouă care se realizează la 0°:24’ Scorpion, la începutul zilei de 24 octombrie, la h: 0°:55’.
Mai mult, atunci, la gradul 0 din această zodie, se produce şi o eclipsă parţială de Soare, iar toate aceste evenimente astronomice se petrec într-o zonă denumită în astrologie Via Combusta sau “drumul ars”, un sector considerat periculos pentru tranzitul Lunii şi al Soarelui, care, în linii mari, se întinde de la 22° Balanţă până la 3° (sau 6°, după alţi autori) Scorpion. Faima acestor tranzite le dă fiori astrologilor, care privesc cu îngrijorare pe o hartă a cerului acest moment ce prevesteşte sau chiar determină evenimente cu conotaţii negative în diferite laturi ale vieţii personale sau publice (boli, accidente, suferinţă, necazuri, conflicte), ori chiar la nivel global (catastrofe, condiţii meteorologice cu grad mare de risc pentru populaţie, recolte, sănătate publică, pace etc.).
Un alt aspect general al perioadei analizate de noi relevă faptul că, la începutul săptămânii, trei planete se vor afla în Balanţă, pentru ca la sfârşitul acestui răstimp echilibrul să se schimbe categoric în favoarea Scorpionului, unde se vor afla în tranzit Soarele, Luna, Venus şi Saturn. De aici şi o schimbare firească de stare de spirit a fiecăruia dintre noi, care are legătură cu vibraţia profundă şi răscolitoare a zodiei de apă a Scorpionului ce priveşte psihismul, mentalitatea, gândurile de fiecare zi, instinctele şi meditaţia într- o cheie mai mult sau mai puţin gravă asupra temelor de viaţă esenţiale.


FOC


BERBEC - Săptămâna începe sub semnul unor confruntări de opinie, schimburi de cuvinte sau dispute. Aproape în orice clipă relaţiile parteneriale stau să dea în clocot. Un prea plin afectiv, o nerăbdare, dar şi foarte multă enervare acumulată în perioada cât Mercur s-a aflat în mişcare aparent retrogradă transformă dialogul cu un Berbec într-o ceartă şi o hărţuială fără sfârşit, dar şi fără vreun efect concret.
Vorbe multe, prea multe, ambiţii copilăreşti şi agitaţie. Sfârşitul săptămânii îi pune însă în faţa altor realităţi şi provocări. De aici şi nevoia imperios necesară de a se gândi serios, cu calm, cu responsabilitate la tot ceea ce înseamnă boală, suferinţă, destin (al lor, personal, sau al celor din familie).
Uneori, unele persoane născute în acest semn de Foc vor trebui să-şi tempereze impetuozitatea pentru a face loc în inima şi în comportamentul lor la tot felul de gesturi şi atitudini mai puţin obişnuite lor: blândeţe, milă, compasiune, solidaritate cu boala ori suferinţa unui apropiat. Importantul tranzit de la miezul nopţii de 23 spre 24 octombrie poate provoca un eveniment esenţial care să îi angajeze direct, mai ales prin consecinţele şi efectele pe termen scurt (o lună) sau pe termen lung (un an).
Pentru câteva săptămâni pot beneficia de protecţie faţă de accidentele care au o legătură cu apa sau de evenimentele ce presupun un risc major faţă de integritatea corporală.

LEU - Zilele de 21/22 octombrie îi pot pune pe nativi în situaţia de a-şi reevalua o convingere personală, un crez, un ideal, un scop major. Pe fondul unor blocaje de moment sau pe fondul evaluării destul de lucide a propriilor forţe, aceştia pot accepta cu greu nevoia de a opera nişte schimbări fie la nivelul conştiinţei, fie la nivelul deciziei şi acţiunii, chiar dacă asta nu-i face deloc mai fericiţi sau mai liniştiţi.
Le-aş numi compromisuri necesare sau ajustări obligatorii de plan de viaţă. Harta cerului mai arată o ipostază posibilă: primesc sfaturi (sau avertismente), dar pe 23/24, acestea, ignorate sau minimalizate, vorbesc despre o şansă risipită. Fie mândria, fie graba sau viteza în care trăiesc îi fac să nu înţeleagă pe de-a-ntregul mesajul, să nu ţină seama de el sau să îl sacrifice. Păcat. Sfârşitul săptămânii îi confruntă cu probleme de familie, de casă (în sens locativ, patrimonial sau doar gospodăresc).
Chiar dacă faza de Lună Nouă durează puţin ca timp, condiţionările ei se întind pe parcursul unei luni şi sunt semnificative. Lor li se adaugă influxurile Eclipsei şi atunci putem avea argumentele necesare pentru a-i avertiza pe nativii din zodia Leu cu privire la o posibilă stricăciune, pagubă, furt sau pierdere a unor obiecte din gospodărie. Jupiter le permite să fie în formă fizică bună sau să depăşească mai uşor o serie de afecţiuni organice. Pe 18/19 octombrie pot avea parte de surprize plăcute.

SĂGETĂTOR - Semn zodiacal traversat de planeta Marte, ceea ce este în beneficiul nativilor, care extrag din acest tranzit forţă, energie, capacitate de mobilizare, determinare şi chiar entuziasm (sau măcar chef de viaţă). Relaţiile de prietenie, de ataşament, de preţuire sunt, în continuare, supuse incertitudinii.
Au obiecţii de făcut la însăşi natura unei relaţii, vor tot timpul să aducă corectări, formulează nemulţumiri, dar, pentru că ele sunt rostite neconvingător sau fără argumente, situaţia în sine nu se schimbă cu nimic. De aici, şi starea lor de permanentă neîncredere în viitorul relaţiei sau în persoana în cauză. După seara zilei de 24 octombrie, aceste umbre, taine şi nelinişti vor dispărea.
În schimb, se va instala reversul acestei ipostaze, şi anume radicalismul şi inflexibilitatea. Cât despre temătorul triplu context astral de la sfârşitul săptămânii, el priveşte casa a XII-a a cerului lor astral şi creează premisele unei revolte interioare care poate fi justificată de oricare dintre disfuncţiile instalate pe cele 12 case de-a lungul ultimilor ani şi rămase nerezolvate până în prezent. Ziua de 24 octombrie propriu- zis sau cele ce vor urma, pe principiul reverberaţiei astrale, vor răscoli amintiri, trăiri, stări de spirit, concluzii de viaţă care se vor amalgama, punând o greutate sufletească specială pentru mulţi nativi care o vor resimţi cu atât mai pregnant, cu cât se află la o vârstă a maturităţii sau senectuţii.


PĂMÂNT


TAUR - În ziua de 23 octombrie, Venus, planeta guvernatoare a celor care s-au născut în zodia Taurului, va intra în Scorpion, semn aflat în opoziţie cu cel natal. Un strop de noroc într-o mare de mici nemulţumiri sau poate doar “îndulcirea” lor, ceea ce le poate face mai suportabile ori mai lesne de rezolvat.
Dar acest tranzit le deschide poarta mai ales femeilor spre tot felul de crize de gelozie şi invidie cărora le pot cădea victime. Nici în domeniul conjugal lucrurile nu stau echilibrat. Poate că, în ansamblu, săptămâna aceasta mai pot beneficia de blândeţea tranzitului venerian (nu se spune “venusian”) prin Balanţă, adică prin domiciliu, dar cu cât se vor apropia de 23 octombrie, cu atât mai mult se va intensifica o serie de stări de spirit care vor altera întrucâtva relaţiile conjugale.
Nu toate ieşirile au rost, unele nu au nici o logică, alta decât a unor trăiri şi emoţii afectate de Luna Nouă în Scorpion, de eclipsă şi de întreaga încărcătură a contextului astral pe care săptămâna sfârşeşte. Atenţie majoră pentru toţi cei implicaţi în procese, anchete, expertize, evaluări, depoziţii, mărturii. Riscul de a fi trădaţi sau puşi în situaţii grele, neplăcute sau periculoase abia începe. Analizaţi amănunţit comportamentul celor cu care fie vă aflaţi de mai mult timp în conflict deschis, fie cu cei care au început, aparent nemotivat, să se poarte duşmănos sau poate doar ciudat cu dv., fiindcă în realitate există o motivaţie bine ticluită.

FECIOARA - Chestiunile băneşti şi toate tipurile de activităţi financiare au reprezentat în ultimele săptămâni o preocupare constantă, soldată uneori cu rezultate mulţumitoare, alteori cu blocaje, amânări, erori materiale care au complicat starea iniţială.
Discuţiile cu reprezentanţii unor instituţii nu au adus în ultimele trei săptămâni lămuriri şi soluţii concrete, de unde şi o stare de nesiguranţă, de teamă sau chiar de îngrijorare profundă privind mersul acestor treburi. Din seara zilei de 24 octombrie, aceste discrepanţe şi confuzii dispar. Dialogul şi informaţiile se vor restabili corect, firesc, la timp şi cu folos. Se complică mult însă un sector al micilor relaţii personale, al relaţiilor cu fraţii şi cumnaţii, precum şi toate tipurile de manifestare verbală publică. Astfel că unele rude se pot certa din te miri ce.
Costisitoare pot fi însă prestaţiile ce ţin de examinare, testare a calităţilor, audieri, unde nativii, chiar dacă sunt în formă fizică bună, chiar dacă ţin cont de sfaturi şi avertismente, tot nu sunt scutiţi de efectele neplăcute ale unui tranzit important, major ca impact şi profund ca implicare şi rezonanţă umană. Se pot rata admiteri la diferite forme de pregătire profesională (indiferent de gradul lor de dificultate, de vârsta nativului sau de experienţa profesională a acestuia). Aici e mult mai greu de ţinut piept valului de influxuri astrale, pentru că, vorba cronicarului, “e bietul om sub vremuri”.

CAPRICORN- Zodie marcată de un an şi jumătate de cuadraturile dintre Pluton (în chiar semnul lor zodiacal), Uranus în Berbec şi planetele din Balanţă şi Rac. Acum sunt pe cale să se risipească ultimele consecinţe ale relaţiei tensionate pe axa Capricorn/Balanţă. Rând pe rând, până pe 23 octombrie, din Libra pleacă, cu excepţia lui Mercur, toate planetele, despovărând casa a X-a a ridicării în rang şi statut social a Capricornilor.
Din seara zilei de 24 octombrie ei vor putea vorbi mai bine, mai elegant şi mai în folosul lor, în privinţa carierei. Marea complicaţie astrală se plasează pe casa relaţiilor de prietenie sau asociere pe baza unor scopuri, interese sau idealuri comune. Luna Nouă şi Eclipsa îşi vor face de cap, stricând toate relaţiile şubrede sau construite pe interese vicioase, imorale ori efemere, ameninţând chiar şi prieteniile solide.
Suspiciunea, gelozia, invidia, trădarea, lipsa de scrupule sau sinceritatea vor acţiona mai repede şi mai vizibil acolo unde terenul acestor relaţii e mai “murdar”. În unele cazuri, determinismul astral poate antrena în acest joc pământean şi instituţii sau pe reprezentanţii lor. În oglindă, toate aceste riscuri se pot reflecta şi în relaţiile dintre părinţi şi copii. Ori, acolo unde relaţiile de cuplu ţin mai mult de sex decât de iubire şi acolo unde există un interes ascuns ori o dorinţă de manipulare, acest noroi va izbucni cu forţa lavei vulcanice, pârjolind sufletele.


AER


GEMENI - Prima parte a săptămânii viitoare decurge normal, plăcut, ba poate chiar agrementat cu o serie de momente fericite (jocuri, mici călătorii, întâlniri agreabile, surprize plăcute, aventuri, mici escapade amoroase). De vineri, registrul se schimbă brusc. Modificările astrale privesc, după 23/24 octombrie, casa muncii de fiecare zi, relaţiile cu şefii şi colegii. Raporturile de muncă încep să devină complicate, conflictuale; uneori tensiunea care pluteşte în aer se poate transforma în conflict deschis.
Se amestecă indistinct răfuieli mai vechi, conturi nereglate, dorinţa de revanşă sau chiar de răzbunare a nativului ori a celorlalte persoane angajate în dispută. Se pot face anunţuri la locul de muncă ce privesc schimbări de statut, de responsabilităţi care enervează, supără sau descumpănesc. Pe un astfel de fundal nu se iau decizii importante, nu se reacţionează temperamental, nu se escaladează conflictele, nu se alimentează animozităţile. Se observă, se analizează şi se face stoc de informaţii lămuritoare.
Sănătatea va reprezenta pentru unele persoane (sunt mai vizaţi nativii în vârstă) o preocupare constantă. Nu lăsaţi micile infecţii care s-au instalat în organism la voia întâmplării. Ele se pot agrava sau complica brusc, asociindu- se cu alte slăbiciuni sau boli cronice existente. Nu este momentul pentru intervenţii chirurgicale, ginecologice sau stomatologice. Ele pot fi făcute după 23/24 noiembrie.

BALANŢA - Până pe 23 octombrie, cei care s-au născut în zodia Balanţă au Soarele de partea lor, ceea ce reprezintă o săptămână plină de energie, de vigoare, de plus de vitalitate sau capacitate de refacere.
În tot acest răstimp, Mercur, retrograd în semnul lor natal, nu e, fireşte, un aliat, ba, dimpotrivă, el temporizează o serie de iniţiative, induce îndoială, nesiguranţă şi accentuează latura - şi aşa cam sensibilă - a nativilor de a evita să dea piept cu realitatea şi să aibă decizii ferme, aducând un plus de spaimă în faţa evenimentelor ce impun acţiune hotărâtă. Celebra lor tendinţă de a despica firul în patru, de a oscila sau “balansa” între două ipoteze de lucru şi, respectiv, două soluţii este în continuare viciată de tranzitul mercurian care îşi va relua mersul direct şi implicit influenţa pozitivă din seara zilei de 24 octombrie. Până atunci, vor trebui să accepte şi să administreze cât mai inspirat şi cât mai adecvat influxul Lunii Noi în Scorpion şi al Eclipsei de Soare din noaptea de 23/24 octombrie.
Acumularea de aspecte din Scorpion corespunde casei a II-a a cerului lor astral, cea referitoare la bani, mai ales la banii câştigaţi din muncă sau prin orice tip de efort fizic sau intelectual retribuit. Efectele acestui context astral vor dura o lună de la data producerii lor şi vor fi cu atât de mai intens resimţite cu cât în horoscopul personal, pe acel sector, sunt marcaje grele şi cu cât, în existenţa lor reală, s-au instalat relaţii de muncă defectuoase ori conflicte băneşti.

VĂRSĂTOR - Încă e bine. Încă mai au, nativii din Vărsător, posibilitatea de a evolua sau lucra cu folos în planul intelectului. Pot învăţa, îşi pot etala cunoştinţele, pot crea situaţii în care ei să fie vedete. Examenele se pot lua cu oarecare dificultate sau după ce se depăşesc nişte piedici, neconcordanţe, întârzieri şi se corectează mici erori materiale. După 24 octombrie seara, drumul se limpezeşte pe acest sector. Jupiter în Leu ar fi trebuit să pună ordine în relaţiile parteneriale, conjugale, ori în conflictele cu iz de proces.
Casa a X-a (unde se află Mijlocul Cerului), loc esenţial pentru evoluţia şi afirmarea individului, va fi pusă la încercare în noaptea de 23/24 octombrie. Acolo e… eclipsă, e încercare, e confruntare dură. O atenţie majoră la ceea ce fac, ce decid, ce vorbesc şi cum reacţionează ar trebui să aibă toţi nativii, cu deosebire însă cei maturi, care deţin funcţii, au rang, responsabilităţi, nume sau notorietate ori carieră de apărat.
Din păcate, în acele zile, din punct de vedere astral, nu îi apără nimeni şi, pentru ca lucrurile să fie şi mai complicate, cuadraturile Saturn/ Jupiter, Saturn/Lună Neagră vor spori în intensitate, contribuind la negativismul generat de faza de Lună Nouă, de eclipsă şi de invocata Via Combusta. Există şi excepţii: unii, care au exerciţiul îndelungat al intuiţiilor, pot vedea ceea ce în viaţa de fiecare zi le-a fost ascuns de lumina Soarelui. Pentru asta era nevoie de o eclipsă.


APĂ


RAC- Preocupările domestice sau gospodăreşti, fireşti, cotidiene sau condiţionate de rigorile toamnei (aprovizionare, conserve, amenajări) se vor sfârşi spre 23 octombrie. Mijlocul săptămânii poate aduce în viaţa unor Raci situaţii conflictuale sau nevoia de fi combativi (postură care le displace) la muncă.
Disputele au ca punct de plecare o chestiune de atitudine, de orgoliu, de competenţă (contestată) sau de mândrie (rănită). Alteori, poate fi vorba de o chestiune de raport de forţe. Interesant este că vigoarea, dar şi şansa se află de partea celor născuţi în zodia Racului, ei reuşind să-şi uimească şefii prin vigoarea discursului, verticalitatea morală sau tăria de caracter de care vor da dovadă.
Momentul destul de scurt de aproximativ 2- 3 zile trebuie speculat, pentru că le permite nativilor să-şi apere o poziţie câştigată sau să nu se lase manipulaţi şi sacrificaţi. Odată cu ziua de joi, discursul astral se schimbă, casa a V-a a hărţii cerului lor încărcându-se de vibraţia planetelor ce vor tranzita Scorpionul, purtând şi întreaga semnificaţie complicată a Lunii Noi şi a eclipsei de Soare. Vor fi solicitate intens relaţiile părinte/copil, relaţiile bazate pe dragoste şi ataşamente sentimentale. Îşi vor face loc, în logica vârstei şi a contextului de viaţă personală a nativilor din Rac, sentimente ce se “metabolizează” greu. Unele situaţii îi întristează, altele îi pun pe gânduri sau îi dezamăgesc.

SCORPION - Este indiscutabil vedeta săptămânii. Mai întâi, pentru că în ziua de 23 octombrie, în preajma orei 15.00, Soarele va intra în zodia lor, asta după ce, cu numai o oră înainte, va fi intrat, în acelaşi semn, planeta Venus. Imediat după miezul nopţii, pe 24 octombrie, h 0:55’, când lor li se va alătura şi Luna, se va alcătui faza de Lună Nouă, la 0°:24’ Scorpion, context astronomic peste care se va suprapune o eclipsă parţială de Soare.
Această eclipsă îşi va pune amprenta, într-un fel sau altul, pe evenimentele care se vor petrece pe termen scurt în decurs de o lună şi pe termen mediu în decurs de un an. Situaţia se complică prin plasarea lor în aşa-numita Via Combusta, care sporeşte gradul de pericol sau gradul de incidenţă al unor turnuri nefericite de viaţă. Este un moment greu mai ales kharmic pentru toţi nativii.
Chiar dacă unora nu li se va întâmpla nimic vizibil sau demn de luat în seamă, asta nu înseamnă că încercarea nu are loc şi anumite transformări nu se petrec. Ele sunt legate de casa I a cerului lor astral, privesc persoana fizică, eul superior, construcţia de sine (psihic, conştiinţă). Pe unii îi va maturiza, altora le va da mesaje sau avertismente subtile pentru evoluţia lor ulterioară. Cum în semnul lor natal se află de mai bine de doi ani şi planeta Saturn, se poate vorbi de un fenomen complex al transformărilor profunde ce necesită de multe ori renunţări majore, detaşări de trecut, vindecări interioare.

PEŞTI - Peştii au beneficiat de o scurtă perioadă de afirmare profesională sau de un culoar favorabil pentru rezolvarea unor situaţii confuze, complicate, legate de regimul muncii. La mijlocul săptămânii, pe această direcţie, se pot înregistra situaţii (minore, modeste ca efect, dar enervante) care ţin de latura umbrită a naturii umane: invidie, intoleranţă, şicane, sabotaje.
Până vineri mai pot purta discuţii sau pot fi îngânduraţi cu privire la treburile lor băneşti; după aceea, tulburarea dispare şi, reintrate în normal, toate activităţile decurg repede, bine, “ca de la sine”. Luna Nouă din Scorpion, din noaptea de 24 octombrie, eclipsa însăşi vor funcţiona pentru cei născuţi în zodia Peştilor cu totul altfel decât pentru celelalte 11 zodii. Peştii vor fi singurii în stare să extragă şi să valorifice partea bună din acest tranzit greu pentru toţi ceilalţi. Ei sunt singurii deasupra acestor evenimente astrale şi, tocmai de aceea, pot ajunge mai repede, mai bine şi mai profund la esenţa realităţii.
Acest proces ţine de “omul interior”, de ceea ce simte şi ştie numai el, dar care îl motivează în toate gesturile vizibile din cotidian. Cât priveşte Via Combusta, aceasta este de o natură astrală asemănătoare cu natura zodiei Peştilor. Traversarea ei, chiar şi în absenţa Eclipsei, nu e uşoară niciodată, dar are menirea de a şterge datoriile kharmice. De aceea, tot ceea ce se va întâmpla în preajma acestor zile are o valoare personală de simbol.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu