marți, 5 noiembrie 2013

Cei patru călăreţi


THE FOUR HORSEMAN(2012)


Pe măsură ce economia continuă să meargă de la criză la catastrofă, mulți oameni caută o soluție înțeleaptă la modul cum poate fi reconfigurată economia occidentală (in special - si din restul UE si la noi in particular n.n.).
 În ultimii 3 ani, 23 de analiști (gânditori, filozofi), mulți dintre aceștia fiind marginalizați, s-au adunat împreună pentru a rupe tăcerea și să explice cum funcționează de fapt lumea. Viziunea lor transcende opinia din mass media corporatistă, fiind una destul de diferita, (dar nu suficient, cel mai adesea n.n.) și se oferă unele soluții care ar putea schimba directia in care ne indreptam.

Filmul se vrea a fi unul care nu ataca bancherii, nu critică politicienii, nu are treaba cu teoriile conspiratiei si analizeaza sistemul pe care l-am ales (oare l-am ales noi sau ne-a fost impus? n.n.) si ne sugereaza cai prin care putem sa-l schimbam (mai degraba sa-l cosmetizam n.n). Una peste alta , chiar daca nu-l consideram un film de exceptie sau un film care aduce o viziune mai inalta cu adevarat, poate fi un catalizator si poate provoca dezbateri in randul celor care inca se mai tin rigizi in a fi ”corect politici” fara a deranja pe cine trebuie cu adevarat. Ridica la fileu niste aspecte interesante care pot duce, prin aprofundare, la o viziune mai larga. 

Este un film foarte premiat si contine opinile unor lideri de exceptie cum este Noam Chomskidar si opinile unor indivizi cel putin suspecti. Deci atentie mare, a se viziona cu discernamant, fara a pune botul la tot ce se spune.  
Mai multe opinii legate de acest film puteti gasi pe pagina traducatorului filmului aici.

VEZI FILMUL TRADUS , AICI - link 1 sau AICI - link 2 sau AICI - link 3:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu