marți, 5 noiembrie 2013

TOP NOUA ASTEPTARI in viata pe care e mai bine sa le ELIMINI chiar de azi!

TOP NOUA ASTEPTARI in viata pe care e mai bine sa le ELIMINI chiar de azi!
Toti avem anumite asteptari in viata, dar viata este o calatorie plina de evenimente si de incercari la care nu te-ai fi putut gandi pana in momentul in care nu ai trait acele experiente. De obicei asteptam sa se intample un lucru, dar de cele mai multe ori realitatea ne demonstreaza contrariul. Este foarte bine sa ai asteptari. Acestea sunt cele care-ti ofera scopuri, viziune si bucurie, dar trebuie sa intelegi ca nu detii controlul, de cele mai multe ori. Anumite asteptari sunt sanatoase si merita sa le avem iar altele nu sunt chiar atat de benefice. Iata o lista de astfel de asteptari, nesanatoase, pe care trebuie sa le schimbi, potrivit celor de la lifehack.org:
9. Nu mai astepta ca oamenii sa fie perfecti
62608_260542814042576_100002605772064_504210_841171442_n
Daca ai aceasta mentalitate, tot timpul vei fi dezamagit. Oamenii nu o sa traiasca niciodata la nivelul asteptarilor tale. Nu este nimic neobisnuit in a avea asteptari fata de oamenii din jurul tau, dar intelege ca in momentele in care gresesc, si cu siguranta o vor face, macar au incercat. Intelege-i si nu cauta perfectiunea.
8. Nu mai astepta ce-i mai rau de la oameni
article-new-thumbnail-ehow-images-a02-59-tn-keep-oneself-from-crying-800x800
De cealalta parte, daca te astepti ca oamenii sa greseasca, nu le oferi sansa sa reuseasca sa te impresioneze. Incurajeaza-i pe cei de langa tine. Ajuta-i, invata-i. Astfel acestia vor putea sa indeplineasca multe dintre scopurile pe care acestia si le-au propus si sa se dezvolte ca persoane.
7. Nu mai astepta ca oamenii sa plateasca pentru tine
money_2121224b
Partea financiara a vietii tale este responsabilitatea ta. Nu ar trebui sa astepti ca oamenii sa plateasca pentru distractia ta, facturile tale sau cumpuaraturile tale. Dezvolta controlul asupra acestui aspect al vietii tale, partea financiara. Doar pentru ca toti prietenii tai servesc masa in oras, asta nu inseamna ca si tu trebuie sa o faci. Sunt diferente enorme intre necesitati si dorinte, nu astepta ca familia sa-ti ofere ceea ce-ti doresti.
6. Nu mai te asptepta ca lucrurile sa se indrepte catre directia gresita intotdeauna
download
Indiferent de nefericirea sau ghinionul care consideri ca se afla in viata ta, nu ar trebui sa astepti acelasi ghinion din restul aspectelor vietii. Invata puterea optimismului. Daca te uiti dupa lucrurile pozitive le vei gasi, acelasi lucru se aplica si lucrurilor negative.
5. Nu mai astepta ca dreptatea sa se afle in toate situatiile vietii
raining
Viata nu este dreapta. Uneori nu primesti recunoasterea meritata pentru munca pe care ai depus-o. Invata sa oferi fara sa astepti nimic in schimb.
4. Nu mai astepta ca viata sa fie usoara
58995765_640
Daca faci tot timpul doar cele mai simple lucruri nu o sa reusesti niciodata sa faci ceva maret. Viata nu este uoara, incercarile se vor asterne in drumul tau indiferent daca esti sau nu pregatit sa le depasesti. Realizeaza-ti puterea interioara si vei putea indeplini lucruri marete. Orice este important in aceasta viata necesita foarte multa vointa, munca si disciplina interioara. Daca scopul tau este mediocritatea, atunci asta vei ajunge.
3. Nu mai astepta ceva pentru nimic
bad-eating-habbit
Daca nu depui efortul pentru a indeplini unul dintre scopurile pe care ti le-ai propus nu vei avea parte de rezultatele pe care ti le doresti. Daca vrei sa slabesti, trebuie sa faci schimbari in ceea ce priveste nutritia si sa incepi un program de exercitii fizice. Nu poti manca cand doresti, ceea ce doresti iar apoi sa te astepti sa arati uimitor de bine. Daca iti doresti ceva cu adevarat trebuie sa depui efortul necesar pentru a realiza acel scop.
2. Nu mai astepta ca oamenii sa se schimbe
670px-Accept-People-for-Who-They-Are-Step-2
Oamenii sunt indragostiti de obiceiurile lor. Ne plac lucrurile constante deoarece este mult mai comfortabil. Ne putem schimba dar este nevoie sa investim. Daca-ti doresti ca o alta persoana din jurul tau sa se schimbe trebuie sa incepi in primul rand cu tine. Nu ai puterea sa schimbi o alta persoana in afara de tine, iar atunci cand vei intelege acest lucru viata ta se va schimba.
1. Nu mai astepta ca oamenii sa faca din tine o prioritate
4895811789_0233a4d7ce_z
Nu esti singura persoana care are parte de zile dificile. Prietenii si familia ar trebui sa fie persoane pe care sa te bazezi si care sa te poata ajuta atunci cand lucrurile nu sunt asa cum ti-ai dori sa fie, dar asta nu-ti ofera dreptul sa abuzezi de aceste relatii. Invata sa ai grija de tine insuti. Este foarte sanatos sa fii independent. Nu ar trebui sa insisti sa faci totul de unul singur, dar nu vrei sa-ti pui familia si prientenii intr-o pozitie in care isi neglijeaza evenimentele importante din viata lor deoarece te ajuta pe tine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu