marți, 5 noiembrie 2013

SAPTE chakre ale corpului omenesc

chakra-syatem

In multe dintre religiile lumii si in practicile aferente acestora, se afla credinta potrivit careia organismul uman detine anumiti centri energetici, acestia raportandu-se la cate un anumit aspect al vietii. Acesti centri energetici sunt reprezentati de cate o anumita culoare si se pare ca putem inchide sau deschide acesti centri energetici prin practica si disciplina. Acesta este unul dintre acele subiecte despre care majoritatea oamenilor au auzit dar cunosc foarte putine detalii. In ordine, de cea mai joasa chakra pana la cea mai inalta, iata cele sapte chakre ale corpului omenesc, potrivit celor de la listverse.com:
7. Chakra radacinii (Muladhara)
erupting-volcano12
Acest centru energetic este situat intre anus si zona genitala si este reprezentata de culoarea rosie. Aceasta chakra este centrul energetic care ne ajuta sa ne simtim comfortabil in aproape orice fel de situatie si este raspunzatoare de sentimentul interior de buna-stare. Cand aceasta chakra functioneaza la parametri normali, increderea ta in ceilalti oameni inca exista. In momentele in care te simti nervos sau esti coplesit de sentimente de frica aceasta chakra este blocata. Atunci cand este foarte activa, vei simti nevoia constanta de siguranta interioara si vei refuza schimbarile interioare. De asemenea poti fi materialist si lacom in cazul in care aceasta chakra este hiper-activa. La nivelul sanatatii fizice, functionarea gresita a acestui centru energetic produce dureri de coloana, circulatie periferica proasta, anemie, oboseala si tonus muscular scazut.
6. Chakra subombilicala (Swadhisthana)
orange_flower_2_by_kamussen
Aceasta chakra este situata la doi centimetri sub ombilic si este reprezentata de culoarea portocaliu. Acest centru energetic este raspunzator de sentimentele si de sexualitatea noastra. Atunci cand aceasta este deschisa, nu inseamna ca esti o persoana foarte emotionala, ci ca iti poti exprima sentimentele cu usurinta si nu vei fi rusinat sa-ti faci sentimentele cunoscute celor din jurul tau. De asemenea, te vei simti foarte comfortabil in legatura cu sexualitatea ta. Inchiderea acestui centru energetic se traduce prin suprimarea emotiilor sau lipsa de expresivitate. Oamenii care se ataseaza foarte repede de persoanele din jurul lor dispun de o activitate foarte puternica a acestui centru energetic. Este sediul sinelui nostru, a tot ceea ce ne dorim noi cu adevarat, e sediul tensiunilor si dorintelor noastre.
5. Chakra plexului solar (Manipura)
yellow-marigolds-238901
Aceasta chakra este situata intre vertebrele T12 si L1 si este chakra cea mai expusa vampirismului energetic, culoarea reprezentativa a acestui centru energetic fiind galbenul. Sub-activitatea acestei chakre este legata de timiditate si lipsa puterii de a lua anumite decizii. Atunci cand aceasta chakra este inchisa, este destul de dificil sa-ti faci cunoscute opiniile legate de situatiile din viata ta, iar atunci cand este foarte activa esti foarte agresiv si dominant.
4. Chakra inimii (Anahata)
green-tree-frog-images
Chakra inimii este situata in centrul pieptului, pe linia orizontala a inimii si este reprezentata de culoarea verde. Acesta este centrul energetic raspunzator de dragoste, de afectiune, de bunatatea fata de persoanele din jurul tau, de compasiune si de prietenie. Atunci cand aceasta chakra functioneaza corespunzator traiesti in armonie cu persoanele din jurul tau si iti este foarte usor sa-ti faci prieteni noi. Atunci cand aceasta chakra este inchisa sau nu functioneaza la parametri normali, vei avea tendinta sa fii o persoana rece si distanta, ceilalti nu tind sa te recunoasca sau tinzi sa te comporti foarte urat fata de acestia.
3. Chakra bazei gatului (Visudha)
8472-light-blue
Chakra bazei gatului se afla la baza gatului, in zona glandei tiroide si este reprezentata de culoarea albastru. Aceasta chakra este centrul energetic raspunzator de manifestarea gandurilor si a exprimarii. Atunci cand aceasta chakra nu functioneaza la parametri normali, persoana respectiva tinde sa fie introvertita si timida, probabil nu vorbeste prea mult si are tendinta sa minta. Atunci cand este hiper-activa esti o persoana care se exprima foarte mult si iti este destul de dificil sa asculti oamenii din jurul tau atunci cand vorbesc.
2. Chakra celui de-al treilea ochi (Ajna)
inspired-by-the-deep
Chakra celui de-al treilea ochi sau ochiul lui Shiva, este situata la un centimetru deasupra ochilor intre sprancene iar culoarea reprezentativa este violet. Acest centru energetic este raspunzator de premonitii si de vizualizari, de clarviziune si telepatie, iar atunci cand aceasta chakra este deschisa, persoana respectiva are tendinta de a fi o fire fantezista. Este chakra puterii si a autocontrolului, aceasta chakra fiind raspunzatoare de aspectele vointei si ale integrarii. Atunci cand aceasta chakra este inchisa  iti este destul de greu sa gandesti pentru tine insuti.
1. Chakra coroanei (Sahasrara)
amethyst_quartz
Acest centru energetic este situat in zona din varful capului, mai exact la 4 centimetri deasupra capului tau. Culoarea reprezentativa este albul sau violetul, aceasta chakra fiind centrul intelepciunii si al legaturii cu divinitatea. Persoanele cu acest centru energetic inchis nu sunt foarte deschise aspectului spiritualitatii si sunt foarte inchise in credintele lor. Cand aceasta chakra este deschisa tinzi sa analizezi foarte mult ceea ce este in jurul tau si esti obsedat de aspectul spiritualitatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu