luni, 6 ianuarie 2014

2014: anul ghilotinarii marilor corupti sau o mare perdea de fum?

casatorii-puscarie-satu-mare
 2014 se prefigureaza a fi un an greu pentru politicienii/mafiotii din sistem care au dosare penale pe rol. Anul trecut s-au dat cateva condamnari care au tulburat linistea privilegiatilor: pentru  Gigi Becali, Decebal Traian Remeş şi Victor Babiuc, care au fost trimişi acolo unde faptele lor samavolnice i-au trimis.
Primul pe lista, Adrian Nastase va afla verdictul pe 6 ianuarie, cand dreptatea imuabila si impartialitatea justitiei, daca exista cu adevarat, il vor trimite dupa gratii, in dosarul Zambacian.
Urmeaza, fostul ministru al transporturilor, Relu Fenechiu , acuzat în dosarul “Transformatorul”,unde  judecatorii l-au condamnat deja la 5 ani de închisoare cu executare, insa anul acesta i-ar putea aduce o sentinţa definitiva si irevocabila. 
Dan Voiculescu este un alt nume în atenţia opiniei publice, care aşteapta în 2014 verdictul în cazul privatizării Institulului de Cercetări Alimentare. Avocatii preşedintelui fondator al PC, au facut apel  după sentinţa de 5 ani de închisoare primita in dosar.
Fostii ministri Tudor Chiuariu, Zsolt Nagy şi Codrut Seres nu dorm tocmai lin, asteptand si ei sentinţe definitive in dosarul privatizarilor strategice.
Sunt si unii, infractori dovediti care ar putea scapa de bratul lung, dar destul de lenes al Justitiei romane:  deputaţii Miron Mitrea şi Marko Atilla, ale caror dosare s-ar putea prescrie, la fel ca in cazul  fostului  director al CFR, Mihai Necolaiciuc.
Justitia va avea o lupta grea in 2014, caci, din februarie, vor aparea schimbari in  noul Cod Penal . Multe dintre prevederi vizeaza diminuarea pedepselor pentru multe infractiuni, si prin urmare, se vor reduce  şi termenele de prescripţie . 
Anul 2014 va demonstra cu adevarat daca Justitia a devenit independenta, sau a fost doar un alt mare balon de sapun, folosit de politicieni in incercarea disperata de a nu pierde voturi…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu