miercuri, 22 august 2012

A fost DESCOPERIT motivul pentru care ciocolata sau ceaiul te pot face să te simţi mai bine


Secretul din spatele stării de bine pe care o dau produsele alimentare precum ciocolata sau ceaiul s-ar putea să fi fost descoperit.

A fost DESCOPERIT motivul pentru care ciocolata sau ceaiul te pot face să te simţi mai bine
A fost DESCOPERIT motivul pentru care ciocolata sau ceaiul te pot face să te simţi mai bine / FOTO: IQads.ro
Cercetătorii au aflat că anumite arome din alimentele consumate în mod frecvent au similitudini de ordin chimic cu drogurile, putând avea acelaşi efect ca acestea, scrie Mediafax.ro.
O echipă de cercetători implicată într-un studiu pentru stabilirea efectelor pe care le au aromele asupra stărilor a descoperit că anumite ingrediente naturale regăsite în alimente au structuri chimice similare cu un medicament prescris în mod frecvent.
Descoperirea face parte dintr-un studiu amplu realizat pentru a identifica peste 1.700 de substanţe care compun aromele întâlnite în alimentele de zi cu zi.
“Moleculele din ciocolată, o varietate de mure şi alimente care conţin acizi omega 3 au efecte pozitive asupra stărilor noastre. Studiile au demonstrat că anumite arome folosite în alimente au structurile similare cu cele ale unui acid, a declarat dr. Karina Martinez-Mayorga, cercetător în cadrul studiului.
Acidul descoperit în aceste alimente este folosit pentru a îmbunătăţi stările persoanelor maniaco-depresive.
"Dovezile legate de substanţele chimice pe care le-am găsit în ciocolată, afine, căpşuni, ceaiuri şi anumite alimente ne încurajează să continuăm cercetările pentru găsirea altor substanţe ce pot schimba stările oamenilor”, a adăugat Martinez-Mayorga. Echipa dr. Karina Martinez-Mayorga speră să identifice substanţele chimice care pot ajuta la schimbările bruşte de stare, pot îmbunătăţi sănătatea mintală sau întarzia apariţia pierderii de memorie.

Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu