miercuri, 22 august 2012

Nou! Oracolscop saptamanal. Ce spun cartile de Tarot pentru 20-26 august


Oracolscopul este o etalare saptamanala pentru fiecare zodie in parte. Se vor folosi cartile din Tarotul Zen a lui Osho, cate o carte pentru fiecare zodie, reprezentand mesajul cartilor si ghidarea oferita de acestea pentru o saptamana. Sa vedem ce vor cartile sa va comunice pentru saptamâna 20 – 26 august 2012.

Berbec – Armonia / 10 de Apa
Este momentul sa fii mai receptiv si mai putin rigid. Cartea semnifica bucurie, bogatie, fericire, dragoste perfecta, respect, relatii armonioase si zile bune, in general. Experimentezi o stare de armonie interioara, cu tot ceea ce te inconjoara. Te asteapta o fericire indescriptibila. Ea se afla adanc ingropata in inima ta, gata sa se lase descoperita. Experienta centrarii in inima nu poate fi inteleasa de minte sau sa se intample cu forta. Ea vine, in mod natural, pe masura ce te pui la unison cu ritmurile tacerii interioare. Asculta-ti inima! Esti in siguranta. Asa poti trece toate hopurile, cu veselie si usurinta. “Vechiul” se dezvaluie in noi si ai parte de experiente minunate.

Taur – Constiinta / As de Nori
Aceasta carte prezinta figura lui Buddha, care este atat de dilatata, incat a trecut chiar dincolo de stele, iar deasupra capului, are doar vidul pur. Buddha reprezinta constiinta pura, la care ajung toti cei care devin stapanii mintii lor. Ei stiu sa se foloseasca de ea, la fel ca un stapan, de slujitorul sau. Aceasta perioada iti faciliteaza accesul la o mai mare luciditate, care te va ajuta sa treci peste unele obstacole. Detaseaza-te si ramai inradacinat in centrul fiintei tale. Din acest spatiu, vei dispune de o intelegere existentiala, desavarsita si te vei afla in armonie cu tot ce este in jurul tau. Ai devenit constient de sine si aceasta intelegere transcede corpul, mintea si tot ceea ce exista.

Gemeni – Prietenia / 2 de Apa
Este o perioada in care poti experimenta iubirea neconditionata, iubire care nu asteapta si nu cere nimic de la nimeni. Cei doi arbori reprezinta un simbol al fuziunii dintre pamant si cer, in iubire. Ei simbolizeaza esenta adevaratei prietenii, mature, naturale, care se simte bine in prezenta celuilalt. Legatura celor doi nu se bazeaza pe necesitati, pe urgente, sau pe dorinta reciproca de a-l schimba pe celalalt. Esti pregatit pentru o prietenie adevarata. Oglindeste-te in cel de langa tine si da-ti voie sa primesti si sa oferi. Ofera-i celuilalt libertatea de a fi insusi, in preajma ta. Aceasta prietenie iti poate facilita prilejul de a construi ceva impreuna, de a impartasi din ceea ce sunteti si cu ceilalti.

Rac – Incetinirea / Cavalerul de Curcubeu
Cavalerul simbolizeaza schimbare si avans, mereu in miscare. Cartea mai poate insemna a obtine ceea ce-ti doresti, fara a fi constient de faptul ca ai luptat cu adevarat pentru a ajunge sa obtii lucrul respectiv. Incetinirea se refera la munca multa si perseverenta. Pentru ca esti motivat si serios, telurile materiale vor fi realizate. Esti gata sa te detasezi de asteptarile, pe care le-ai avut in legatura cu sine sau cu alte persoane. Orice ai face, ramai in sinea ta, calm, impacat, centrat, relaxat. Esenta este intotdeauna relaxarea interioara. Daca dorintele, sperantele si visele se destrama, cu atat mai bine. Disparitia lor face loc linistii interioare si acceptarii realitatii, asa cum este.

Leu – Intelegerea / Valetul de Apa
Transcenderea iluziei te-a condus la o intelegere mai profunda a lucrurilor. Fiecare dintre noi isi construieste propria colivie, realitate, propria poveste. Transcenderea acestei realitati, naste in tine intelegerea ca vechea viziune a lucrurilor te limita foarte mult. Acum esti pregatit sa-ti accesezi un alt potential creator, care pana acum nu credeai ca poate fi manifestat prin tine. Asadar, te-ai eliberat de cusca in care te-ai aflat pana de curand. Acum iti poti deschide aripile pentru ca intregul cer iti apartine. Te cuprinde fiorul noului mod de a privi lucrurile, al intelegerii faptului ca alegerea de a te elibera era numai a ta. Cerul a fost intotdeauna prezent, gata sa se lase explorat. Exprima-ti creativitatea si zboara!

Fecioara – Jocul / Valetul de Foc
Valetul de Foc marcheaza noile inceputuri. Esti pregatit pentru schimbare. La orizont pluteste un eveniment minunat, care nu asteapta decat sa te deschizi fata de el si sa-l lasi sa intre in viata ta. Secretul consta in trezirea inocentei jucause si a luciditatii. Lasa copilul din tine sa se manifeste. Viata nu este nici pe departe atat de serioasa, pe cat ne place noua sa credem. Atunci cand incepi sa privesti viata, ca pe ceva neserios, ca un joc, povara din inima ta dispare. Orice greutate se evapora. Daca recunoastem acest lucru, viata ne va raspunde, oferindu-ne din ce in ce mai multe oportunitati de joaca. Exprima-ti creativitatea! Da voie talentelor si abilitatilor creative sa curga si ofera-ti spatiu de joaca.





Balanta – Creatorul / Regele de Foc
In planul constiintei, Regele de Foc indica un proces de maturizare, imbinat cu o largire a orizonturilor si cautarea intelepciunii. Este vorba, in primul rand, de dezvoltarea puterii noastre de vointa, a fortei morale si a convingerilor. Este simbolul unei perioade, in care ni se dezvolta conceptiile valorice si convingerile religioase. Regele de Foc iti transmite mesajul ca tot ceea ce incepi acum, cand intelegerea ta a atins pragul maturitatii, iti va aduce roade bogate, care iti vor incununa viata personala, dar si pe cea a altor persoane. A sosit timpul sa-ti manifesti calitatile si experienta dobandita, in cursul vietii. Renunta la ideea de a fi cineva, pentru ca esti deja o capodopera veritabila!

Scorpion – Inocenta / XIX Arcana Majora
Inocenta reprezinta fortele luminoase ale constiintei, cu ajutorul carora ajungi la limpezime, reusind sa-ti infrangi ingrijorarea, iritarea si temerile, cu care te-ai confruntat in ultimul timp. Cartea semnifica tot ce este pozitiv, fericire si noroc in bani si dragoste, multumire de sine si satisfactie. Simbolizeaza trezire, inflorire, maturizare, incredere, siguranta de sine, cunoasterea de sine, constiinta de sine, independenta. Aceasta carte este simbolul prospetimii tineresti si al senzatiei de a fi ca nou. Inocenta unei vieti, traita plenar, are calitatea intelepciunii si a acceptarii minunilor vesnic schimbatoare alte vietii. Asadar, aceasta carte te sfatuieste sa-ti manifesti inocenta.

Sagetator – Vocea interioara / II Arcana Majora
Vocea interioara nu vorbeste in cuvinte, ci in limbajul tacut al inimii. Ea este precum un oracol, care nu poate rosti altceva decat adevarul. Exista momente in viata noastra cand mai multe voci par sa ne traga in diferite directii. Confuzia, pe care o traim in asemenea clipe, ne reaminteste ca trebuie sa cautam si sa ne centram in tacerea interioara, pentru ca numai acolo vom putea auzi adevarul launtric. Esti incurajat sa-ti manifesti adevarul interior. Ori de cate ori deschizi ochii, adevarul este cel care isi deschide ochii. Ori de cate ori inchizi ochii, adevarul este cel care isi inchide ochii.

Capricorn – Conditionarea / XV Arcana Majora
Cartea poate insemna uneori rautate, ura, viclenie, violenta si situatii, care ne pun viata in joc, intr-un mod sau altul, dar si incercari extraordinare de a depasi situatii negative. Mai poate aparea, atunci cand te simti neputincios in fata unei situatii sau a unui om, care are putere peste tine sau care a castigat. Asadar, esti provocat sa dizolvi barierele conditionarii, care te-au limitat atata vreme, atat cele impuse de ceilalti, cat si cele create de tine. Multi dintre noi suntem la fel ca acest leu. Imaginea, pe care o avem despre sine, nu deriva din propria noastra experienta directa, ci din opiniile celor din jur. Personalitatea impusa, din exterior, inlocuieste, astfel, individualitatea, care ar fi putut creste din interior.

Varsator – Politica / 7 de Nori
Politica inseamna necinste, minciuna si furturi. Uneori cartea inseamna planuri pe care le tii secrete. Sau poate inseamna un om siret in jurul tau, care isi ascunde adevarata fata. Chiar si cei mai inocenti si mai sinceri dintre oameni au, ascuns in mintea lor, un politician. De fapt, insasi esenta mintii este una politica. Natura ei este sa planifice si sa faca programe, incercand sa manipuleze situatiile si oamenii, pentru a obtine ceea ce doreste. Priveste-te cu atentie, pentru a vedea ce fel de rol joci. S-ar putea ca ceea ce vezi sa fie dureros, dar, cu siguranta, nu la fel de dureros ca si continuarea jocului. Acest tip de joc nu serveste nimanui, si cel mai mult ai de pierdut chiar tu.

Pesti – Curajul / VIII Arcana Majora
Curajul reprezinta puterea noastra de-a accepta ca lucrurile, uneori, nu sunt perfecte, ca nu primim totul gratis sau ceea ce vrem si ca trebuie sa infruntam obstacole in drum spre indeplinirea telurilor. Cartea inseamna forta, energie, curaj, succes prin rezistenta, perseverenta, dar si mari incercari. Ori de cate ori ne confruntam cu o situatie foarte dificila, avem de ales: fie o putem respinge, invinovatind pe altcineva pentru greutatile prin care trecem, fie putem accepta provocarea, confruntandu-ne cu ea. Atitudinea din urma este singura, care conduce la cresterea interioara. Este inutil sa lupti impotriva provocarilor vietii, sa incerci sa le eviti sau sa le contesti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu