miercuri, 22 august 2012

Antonescu l-a întrebat pe şeful SIE despre "acţiunea de denigrare a României". Ce răspuns a primit


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la sediul USL, că l-a întrebat pe directorul SIE despre "acţiunea de denigrare a României în exterior, care pare bine structurată, ordonată şi finanţată", iar acesta a răspuns că Serviciul "nu a făcut nimic rău".

Directorul SIE, Teodor Meleşcanu
Directorul SIE, Teodor Meleşcanu

Întrebat dacă a primit vreun răspuns de la Serviciile Secrete privind acţiunile de denigrare a României în exterior, pentru care solicitase un răspuns în perioada interimatului la Cotroceni, Crin Antonescu a arătat că l-a întrebat pe directorul Serviciului de Informaţii Externe (SIE) despre acest această acţiune, care pare "bine structurată, ordonată, finanţată".

"Eu nu am întrebat SIE, pe directorul său: «Domnule, voi aţi făcut asta, e adevărat că aţi făcut-o?» Nu. Am solicitat o explicaţie legată de anvergura acestei operaţiuni despre care, încă o dată repet, aşa cum se vede ea, pare cât se poate de bine structurată, ordonată, finanţată, şi am întrebat SIE dacă poate, prin mijloacele sale specifice, să informeze, să afle ce s-a întâmplat (...) Directorul Serviciului a răspuns, cu farmecul său inegalabil, aproape egal cu al dreptului descris de domnul Zegrean, că nu SIE a făcut ceva rău, ca şi cum eu aş fi afirmat că SIE a făcut ceva rău, şi, ca atare (...) se pune sub un control imediat al Comisiei Parlamentului", a precizat Antonescu.

El a adăugat că aceasta asta a fost singura explicaţie oferită de SIE şi nu ştie dacă va exista avea alta foarte curând.


Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu