miercuri, 22 august 2012

Descoperire macabra in Danemarca: O armata de razboinici ingropata


Ramasitele unei armate de razboinici, care dateaza din vremea lui Iisus, au fost descoperite in mlastina de la Alken Enge din Danemarca. Alaturi de schelete au fost gasite si numeroase topoare, sulite si scuturi, care confirma existenta unor conflicte violente petrecute acum 2.000 de ani.
Rămăşiţele includ cranii sfărâmate şi tibii retezate. În acelaşi loc au fost descoperite numeroase arme, foarte bine conservate, precum securi, suliţe, scuturi şi măciuci.
"Este clar că atunci a avut loc un eveniment deosebit de dramatic, care a avut un impact profund în cadrul societăţii din acele vremuri", conchide Mads Kahler Holst, profesor de arheologie din cadrul Universităţii din Aarhus.
"Am efectuat mici săpături de testare în diferite puncte din cadrul unui sector de 40 hectare de mlaştină şi de fiecare dată am descoperit oase şi arme noi", declară şi Ejvind Herz, director al şantierului arheologic şi cercetător în cadrul Muzeului Skanderborg.
Descoperirea este una de anvergură deosebită, arheologii danezi estimând că vor mai avea de efectuat multe săpături până în momentul în care vor extrage toate oasele şi armele din acest inedit şantier arheologic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu