miercuri, 22 august 2012

SECRETELE SUA: Insula radioactivă ţinută ascunsă de SUA a fost deconspirată


„Cantitatea de radiu descoperită până acum nu poate fi explicată, în ciuda activităţii de decontaminare”, scrie Stephen Woods, manager al operaţiunilor de decontaminare de mediu din cadrul California Department of Public Health.

Treasure Island a fost folosită ca bază de antrenament pentru decontaminare nucleară
Treasure Island a fost folosită ca bază de antrenament pentru decontaminare nucleară
Descrierea specialistului se referă la Insula Comorilor (Treasure Island, aşa cum este cunoscută în California), o fâşie de pământ aflată în golful San Francisco, la o foarte mică distanţă de oraşul cu acelaşi nume, scrie descopera.ro
Insula a fost creată în 1937 de guvernul american, fiind conectată la insula Yerba Buena, o stâncă ce se găseşte în mijlocul golfului San Francisco. După Expoziţia Internaţională Golden Gate, ce a avut loc între 1939 şi 1940, insula a devenit o bază a marinei SUA.
În 1993, Marina SUA a început procesul de curăţare a insulei, în vederea vânzării acestei către oraşul San Francisco contra sumei de 105 milioane de dolari. Între timp, peste 2.800 de persoane au acceptat să se mute pe insulă, închiriind apartamente în cadrul clădirilor deţinute de Marina SUA.
Acum, o investigaţie realizată de organizaţia non-profit The Bay Citizen a dezvăluit un secret ascuns de autorităţile americane timp de decenii: după cel de-al Doilea Război Mondial, insula a fost folosită de marina SUA ca bază de antrenament pentru decontaminare nucleară.
Într-un raport elaborat în 2006, marina SUA a concluzionat că zona este curăţată de materialele radioactive, fiind posibil transferul către autorităţile oraşului San Francisco.
În ciuda raportului, lucrătorii angajaţi de marina SUA pentru lucrările de decontaminare au întâlnit un nivel de radioactivitate atât de înalt, încât unul dintre ei a fost expus la un nivel mai mare decât cel permis de legislaţia americană, fiind obligat să abandoneze slujba.
Sursa:  REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu