Varsta sufletului este total diferita de varsta trupului.
AFLA SI TU CARE ESTE VARSTA TA SPIRITUALA!
Trupul este partea fizica care gazduieste sufletul, este frumosul exterior, frumosul aparent.

Cu toate acestea, nu putem spune ca un suflet este mai batran sau mai tanar decat altul,

Varsta sufletului este total diferita de varsta trupului. O persoana tanara poate avea un suflet batran, iar o persoana in varsta poate fi posesoarea unui suflet prunc. Situatia ideala de echilibru intre trup si suflet este atunci cand varsta sufletului coincide cu varsta fizica, varsta trupului. Ceea ce difera de fiecare data sunt dimensiunile temporale si spatiale. Ceea ce conteaza cu adevarat in evolutia sufletului sunt lectiile pe care sufletul le are de insusit. De-a lungul unui ciclu complet de reincarnari fizice si periple prin vieti, exista cinci varste ale desavarsirii (evolutiei) sufletului. Fiecare varsta reprezinta etapa de evolutie la care sufletul respectiv a reusit sa ajunga.
Iata care sunt Cele Cinci varste ale Sufletului conform site-ului Michael Teaching si cum se caracterizeaza acestea:
1.Sufletele - prunc
Sufletele prunc au un fel sincer de a fi si nesofisticat de a fi ce nu cunoaste afectarea.
Dogmele religioase pot reprezenta pentru multe din sufletele bebelus un stil de viata caruia i se dedica cu constiinciozitate. Sufletele bebelus considera ca cei care nu traiesc in conformitate cu aceste credinte vor sfarsi rau. De ce? In conceptia lor, o fiinta este datoare sa incerce sa se integreze in comunitatea careia ii apartine. In viziunea lor, societatea ideala este aceea in care fiecare are un rol bine definit si delimitat, in care exista reguli si legi predefinite, in care fiecare isi cunoaste atributiile si responsabilitatile. De aceea, sufletele bebelus sunt cele care confera stabilitate si structuralitate unei societati. Un mic procent din populatia planetei este format de suflete bebelus (22%), in timp ce sufletele tinere si mature reprezinta un procent de 47%.
2.Sufletele - copil
Sufletele copil se tem sa experimenteze noul, fiind reticente in fata schimbarii.
Un soi de naivitate primitiva ii descrie cel mai bine existenta, iar viziunea sa asupra vietii este una cat de poate de simplista. Sufletul-Copil ii percepe pe cei din jurul sau ca fiind fiinte identice lui. In momentul in care intre el si ceilalti diferentele isi spun cuvantul, apar confuzia si sentimentul de ostilitate. Reactiile sale in fata situatiilor de viata sunt limitate, de multe ori insotite de frica, panica, fuga sau atacuri nejustificata impotriva celor care le creeaza. In general, reactiile sufletelor copil sunt limitate. Sufletele copil sunt incapabile sa dea dovada de sensibilitate si intelegere a chestiunilor morale, etice. Ca si copiii, pot sa faca rau, sa minta, sa insele fara sa-si dea seama ca ceea ce au facut este rau. Sufletele copil sunt lipsite de maturitatea si experienta unui suflet in varsta, de a carui indrumare au nevoie. Necesitatile lor sunt elementare, iar perceptiile lor asupra lumii naive. Majoritatea sufletelor copil de pe planeta se afla in triburile primitive si formeaza 1% din populatie.
3.Sufletele tinere
Sufletele tinere au entuziasm, optimism, potentialitate. Se implica. Actioneaza.
ACUM este pentru aceste suflete o chestiune de TOTUL sau NIMIC. Mai mult decat alte varste ale sufletului, pot ajunge sa realizeze multe lucruri. Reusesc sa se dezvolte personal, profesional, financiar. Din sufletele tinere se nasc geniile, marii lideri ai lumii, oameni de afaceri cu viziune, fondatorii imperiilor gigant. Sunt atrase de stralucirea si opulent exterioara. Pentru ei lumea este impartaita in Eu si Tu, dorindu-si ca ceilalti sa le semne. Lectia pe care trebuie sa si-o insuseasca este aceea de a invata cum sa se impuna, cum sa armonizeze cu lumea din jurul lor. La nivel fizic, din cauza unei tinereti agitate si zbuciumate, sufletele tinere au tendinta de a imbatrani intr-un mod nu tocmai frumos. Pentru ca isi doresc sa fie placuti de ceilalti si perceputi ca fiind atragatori, vor incerca sa isi pastreze aparenta tineretii prin diverse metode (tratamente de infrumusetare, operatii estetice, etc.). Majoritatea populatiei globului este reprezentata de suflete tinere.
4.Sufletele mature
Sufletele mature se implica trup si suflet in problemele lumii, insa in conditii de stres
Sufletele mature cauta o semnificatie chiar si in lucrurile cele mai simple, mai banale. Incearca sa inteleaga tot ce vine in contact cu ei. Isi doresc sa CUNOASCA. De multe ori sunt autodidacte, preferand sa descopere prin metode proprii. Sufletele mature au o structura psihologica complexa. De aceea, nu vor fi ferite de confuzie. Sunt atrase de introspectie, avand tendinta de a percepe lucrurile in functie de ceea ce au trait sau ceea ce se afla in interiorul lor. Se cufunda in interiorul lor atunci cand se simt amenintati sau in pericol. Simt adesea nevoia sa se exprime, sa se “gaseasca” pe ei insisi”. In mintea sufletelor mature se nasc adesea intrebari despre sensul vietii, fiind deschise unor domenii precum filozofie, psihologie, arte, etc. Au o mare capacitate de empatie si ii percep pe ceilalti asa cum s-ar percepe pe ei insisi. Sufletele mature sunt atasate de ideea de relatie si au tendinta de a dramatiza lucrurile din punct de vedere emotional.
5.Sufletele Batrane (in varsta)
La fel ca si sufletele tinere sau mature, si sufletele batrane pot avea un rol de conducere.
Atitudinea generala a sufletelor batrane este in general una detasata. Pentru ca au senzatia ca au experimentat mai totul, sufletele batrane se confrunta adesea cu plictiseala, lipsa de rabdare, iritabilitate. Sufletele batrane dispun insa de intelepciune. Reusesc, mai mult decat celelalte varste, sa vada imaginea de ansamblu. Ele isi traiesc viata prin intermediul constiintei. Chiar daca s-au bucurat din plin de el, sexul nu mai reprezinta o prioritate atat de mare pentru sufletele batrane. Intr-o relatie de iubire, Sufletele-Batrane urmaresc comunicarea la nivel spiritual. Afectiunea pe care o afiseaza este mai rezervata, insa mai delicata, mai tandra.
Sufletele batrane pun mare pret pe comunicarea si legaturile insesizabile care se creeaza intre oameni. Sufletul batran are tendinta de a se retrage din planul fizic, nedorindu-si sa mai investeasca in lucruri pe care le percepe a fi efemere. Cu un suflet batran legaturile spirituale se creeaza usor. Sufletele batrane dispun de curatenie spirituala. Rareori sunt imorale. Nu acorda importanta aspectului material al vietii. Gandurile, comportamentul si sentimentele Sufletelor in varsta sunt rareori rau intentionate. Au uneori idei fantastice, dar nu si energia de a le pune in practica. Par a fi non-atasate de ceea ce se intampla in jurul lor. In timp de razboi, prefera neutralitatea si aleg sa nu se implice. La nivel fizic, sufletele batrane fie imbatranesc premature, fie insesizabil. Lectia pe care o au de invatat sufletele batrane are de-a face cu “a fi”.
Va recomandam sa rasfoiti paginile site-ului Michael Teachings daca doriti sa aflati informatii complexe despreVarstele Sufletului.
Sursa: adevarul2012.blogspot.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu