joi, 17 ianuarie 2013

Cele 5 Varste ale Sufletului


Varsta sufletului este total diferita de varsta trupului. 
AFLA SI TU CARE ESTE VARSTA TA SPIRITUALA! 


Trupul este partea fizica care gazduieste sufletul, este frumosul exterior, frumosul aparent. 
Sufletul insa… sufletul este miezul fiintei. Sufletul este cel care da frumusete si viata trupului. Sufletul este cel care ne alege pe noi. El este cel care trebuie hranit, trebuie hidratat, trebuie rasfatat, trebuie leganat si trezit la viata. Sufletul este cel care ne pune lumea in miscare. Sufletul este cel readus la viata intr-o alta existenta. Toate lectiile pe care le acumulam, toate experientele prin care trecem, toate drumurile pe care le strabatem, toate usile pe care le inchidem si toate ferestrele pe care le deschidem au ca scop dezvoltarea si evolutia sufletului. Iar sufletul, sufletul are si el o varsta… Si ce inseamna varsta sufletului? Are ea de face cu numarul de vieti in care am revenit pe pamant? NU. Varsta sufletului reprezinta nivelul de experienta si cunostinte pe care un suflet le-a acumulat de-a lungul existentelor sale.
Cu toate acestea, nu putem spune ca un suflet este mai batran sau mai tanar decat altul,
 mai evoluat sau mai putin evoluat decat altul, ‘peste’ sau ‘sub nivelul’ unui alt suflet, aproape de iluminare sau departe de iluminare. Nu exista grad de comparatie intre suflete. Fiecare suflet are o stare anume de a fi, se afla pe o pozitie unica si diferita in acest ciclu continuu al reincarnarilor. La fel ca un suflet batran, un suflet copil poate fi considerat un suflet evoluat. Un suflet prunc isi poate invata lectiile mai repede si mai bine decat un suflet matur. Asa cum trupul are o varsta si sufletul are o varsta.
Varsta sufletului este total diferita de varsta trupului. O persoana tanara poate avea un suflet batran, iar o persoana in varsta poate fi posesoarea unui suflet prunc. Situatia ideala de echilibru intre trup si suflet este atunci cand varsta sufletului coincide cu varsta fizica, varsta trupului. Ceea ce difera de fiecare data sunt dimensiunile temporale si spatiale. Ceea ce conteaza cu adevarat in evolutia sufletului sunt lectiile pe care sufletul le are de insusit. De-a lungul unui ciclu complet de reincarnari fizice si periple prin vieti, exista cinci varste ale desavarsirii (evolutiei) sufletului. Fiecare varsta reprezinta etapa de evolutie la care sufletul respectiv a reusit sa ajunga.
Iata care sunt Cele Cinci varste ale Sufletului conform site-ului Michael Teaching si cum se caracterizeaza acestea: 

1.Sufletele - prunc

Sufletele prunc au un fel sincer de a fi si nesofisticat de a fi ce nu cunoaste afectarea. Au o capacitate de intelegere mai dezvoltata decat a sufletelor copil, chiar daca perspectivele lor nu ajung niciodata la maturitatea completa. Prefera sa traiasca simplu, fara complicatii, fara excese sau exuberante. Sufletele prunc considera ca trebuie sa faca bine ceea ce au de facut. Actioneaza corect, iar comportamentul lor este intotdeauna cel potrivit, corespunzator normelor, cliseelor si etichetelor. Nu au bine delimitate notiunile de bine si rau, imprumutandu-le din mediul inconjurator. In prezenta unui numar mare de persoane au senzatia de coplesire, nesimtindu-se pregatite emotional pentru a face fata unui val colectiv de atentie si energie. De aceea, de multe ori, evita contactele cu ceilalti. “Autoritatea” este un cuvant in jurul caruia graviteaza. Nu ii deranjeaza daca cineva sau un ceva anume le traseaza regulile in functie de care ei trebuie sa se comporte, sa actioneze. Depind de altii atunci cand vine vorba de a fi indrumate si ghidate. 
Dogmele religioase pot reprezenta pentru multe din sufletele bebelus un stil de viata caruia i se dedica cu constiinciozitate. Sufletele bebelus considera ca cei care nu traiesc in conformitate cu aceste credinte vor sfarsi rau. De ce? In conceptia lor, o fiinta este datoare sa incerce sa se integreze in comunitatea careia ii apartine. In viziunea lor, societatea ideala este aceea in care fiecare are un rol bine definit si delimitat, in care exista reguli si legi predefinite, in care fiecare isi cunoaste atributiile si responsabilitatile. De aceea, sufletele bebelus sunt cele care confera stabilitate si structuralitate unei societati. Un mic procent din populatia planetei este format de suflete bebelus (22%), in timp ce sufletele tinere si mature reprezinta un procent de 47%.

2.Sufletele - copil

Sufletele copil se tem sa experimenteze noul, fiind reticente in fata schimbarii. Una din lectiile cele mai importante pe care le au de invatat sufletele copil este cea a supravietuirii si a integrarii lor in aceasta lume. In succesiunea lor de vieti, sufletele copil incearca sa se acomodeze cu viata intr-un trup omenesc. Nu au amintiri din alte vieti, iar subconstientul lor este “curat”, fara pata, neincarcat de responsabilitati, karme, dureri, trauma. Sufletele copil isi traiesc viata intens, bazandu-se in mod deosebit pe instincte. De asemenea, Sufletele-Copil nu au un rol social puternic sau bine definit. 
Un soi de naivitate primitiva ii descrie cel mai bine existenta, iar viziunea sa asupra vietii este una cat de poate de simplista. Sufletul-Copil ii percepe pe cei din jurul sau ca fiind fiinte identice lui. In momentul in care intre el si ceilalti diferentele isi spun cuvantul, apar confuzia si sentimentul de ostilitate. Reactiile sale in fata situatiilor de viata sunt limitate, de multe ori insotite de frica, panica, fuga sau atacuri nejustificata impotriva celor care le creeaza. In general, reactiile sufletelor copil sunt limitate. Sufletele copil sunt incapabile sa dea dovada de sensibilitate si intelegere a chestiunilor morale, etice. Ca si copiii, pot sa faca rau, sa minta, sa insele fara sa-si dea seama ca ceea ce au facut este rau. Sufletele copil sunt lipsite de maturitatea si experienta unui suflet in varsta, de a carui indrumare au nevoie. Necesitatile lor sunt elementare, iar perceptiile lor asupra lumii naive. Majoritatea sufletelor copil de pe planeta se afla in triburile primitive si formeaza 1% din populatie.

3.Sufletele tinere

Sufletele tinere au entuziasm, optimism, potentialitate. Se implica. Actioneaza. Au indrazneala. Aplomb. Curaj. Nesabuinta. Totul pentru ele inseamna descoperire. Sufletele tinere nu accepta sa fie indrumate si nici sa le spui ce au de facut. Au maniera proprie in care fac lucrurile. Cred ca totul este posibil si ca pot avea ceea ce vor. Au impresia ca sunt atotstiutori. Sunt impacientati si fara rabdare. Le place sa descopere, sa exploreze, sa testeze noi drumuri. Isi testeaza in permanenta limitele fara a intelege cu exactitate care sunt propriile limite. Nu constientizeaza gradul lor de conectare la univers. Statutul reprezinta o chestiune extrem de importanta pentru ei. De asemenea, lumea externa reprezinta pentru aceste suflete principalul punct de atractie al vietii.
ACUM este pentru aceste suflete o chestiune de TOTUL sau NIMIC. Mai mult decat alte varste ale sufletului, pot ajunge sa realizeze multe lucruri. Reusesc sa se dezvolte personal, profesional, financiar. Din sufletele tinere se nasc geniile, marii lideri ai lumii, oameni de afaceri cu viziune, fondatorii imperiilor gigant. Sunt atrase de stralucirea si opulent exterioara. Pentru ei lumea este impartaita in Eu si Tu, dorindu-si ca ceilalti sa le semne. Lectia pe care trebuie sa si-o insuseasca este aceea de a invata cum sa se impuna, cum sa armonizeze cu lumea din jurul lor. La nivel fizic, din cauza unei tinereti agitate si zbuciumate, sufletele tinere au tendinta de a imbatrani intr-un mod nu tocmai frumos. Pentru ca isi doresc sa fie placuti de ceilalti si perceputi ca fiind atragatori, vor incerca sa isi pastreze aparenta tineretii prin diverse metode (tratamente de infrumusetare, operatii estetice, etc.). Majoritatea populatiei globului este reprezentata de suflete tinere.

4.Sufletele mature

Sufletele mature se implica trup si suflet in problemele lumii, insa in conditii de stres au nevoie de un refugiu linistit in care sa se poate reculege. Sufletele mature nu sunt atasate atat de mult de lucruri materiale, cautand mai mult confortul spiritual. Au un simt al moralitatii foarte bine dezvoltat. Sunt atasate puternic de ideea de libertate, insa prefera sa se lase dominate decat sa lupte pentru libertate sau sa fie violente. Detin simtul umorului, fac adesea glume si sunt capabile sa rada cu usurinta, din toata inima. Sufletele mature traiesc intens, dramatic, avand totodata senzatia ca ceva le lipseste, ca nu pot fi cu adevarat fericite pe acest pamant.
Sufletele mature cauta o semnificatie chiar si in lucrurile cele mai simple, mai banale. Incearca sa inteleaga tot ce vine in contact cu ei. Isi doresc sa CUNOASCA. De multe ori sunt autodidacte, preferand sa descopere prin metode proprii. Sufletele mature au o structura psihologica complexa. De aceea, nu vor fi ferite de confuzie. Sunt atrase de introspectie, avand tendinta de a percepe lucrurile in functie de ceea ce au trait sau ceea ce se afla in interiorul lor. Se cufunda in interiorul lor atunci cand se simt amenintati sau in pericol. Simt adesea nevoia sa se exprime, sa se “gaseasca” pe ei insisi”. In mintea sufletelor mature se nasc adesea intrebari despre sensul vietii, fiind deschise unor domenii precum filozofie, psihologie, arte, etc. Au o mare capacitate de empatie si ii percep pe ceilalti asa cum s-ar percepe pe ei insisi. Sufletele mature sunt atasate de ideea de relatie si au tendinta de a dramatiza lucrurile din punct de vedere emotional.

5.Sufletele Batrane (in varsta)

La fel ca si sufletele tinere sau mature, si sufletele batrane pot avea un rol de conducere. Ele prefera insa sa conduca din umbra, intr-un mod pacifist, linistit, mai mult intelectual, artistic, etc, care nu le solicita implicarea totala. Sunt individualiste si considera ca oamenii pot face ceea ce vor atat timp cat nu fac rau nimanui si nu ranesc pe nimeni. Se percep pe ele insele, dar si pe ceilalti, ca facand parte dintr-un intreg. Nu vor sa transforme lumea, ci vor sa o lase SA FIE. Dispun de intelepciune si de un mod profund de a intelege sensul vietii.
Atitudinea generala a sufletelor batrane este in general una detasata. Pentru ca au senzatia ca au experimentat mai totul, sufletele batrane se confrunta adesea cu plictiseala, lipsa de rabdare, iritabilitate. Sufletele batrane dispun insa de intelepciune. Reusesc, mai mult decat celelalte varste, sa vada imaginea de ansamblu. Ele isi traiesc viata prin intermediul constiintei. Chiar daca s-au bucurat din plin de el, sexul nu mai reprezinta o prioritate atat de mare pentru sufletele batrane. Intr-o relatie de iubire, Sufletele-Batrane urmaresc comunicarea la nivel spiritual. Afectiunea pe care o afiseaza este mai rezervata, insa mai delicata, mai tandra.
Sufletele batrane pun mare pret pe comunicarea si legaturile insesizabile care se creeaza intre oameni. Sufletul batran are tendinta de a se retrage din planul fizic, nedorindu-si sa mai investeasca in lucruri pe care le percepe a fi efemere. Cu un suflet batran legaturile spirituale se creeaza usor. Sufletele batrane dispun de curatenie spirituala. Rareori sunt imorale. Nu acorda importanta aspectului material al vietii. Gandurile, comportamentul si sentimentele Sufletelor in varsta sunt rareori rau intentionate. Au uneori idei fantastice, dar nu si energia de a le pune in practica. Par a fi non-atasate de ceea ce se intampla in jurul lor. In timp de razboi, prefera neutralitatea si aleg sa nu se implice. La nivel fizic, sufletele batrane fie imbatranesc premature, fie insesizabil. Lectia pe care o au de invatat sufletele batrane are de-a face cu “a fi”.

Va recomandam sa rasfoiti paginile site-ului Michael Teachings daca doriti sa aflati informatii complexe despreVarstele Sufletului
Sursa: adevarul2012.blogspot.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu