joi, 17 ianuarie 2013

STUDIU. Țările în care se bea mult lapte dau câștigătorii premiului Nobel


O cercetare publicată în revista Practical Neurology arată că statele în care se consumă mult lapte dau și cei mai mulți laureați ai premiilor Nobel.  Această legătură a fost făcută după ce s-au analizat datele furnizate de Organizația pentru Alimentație și Agricultură, care arată și consumul de lapte pe cap de locuitor din 22 de țări. Astfel, cei mai mari băutori de lapte sunt suedezii, cu un consum de 340 de litri pe cap de locuitor. Tot dintre ei au fost desemnați și cei mai mulți câștigători ai premiului Nobel - 33 de laureați de-a lungul istorie.
De asemenea, Elveția, care are până acum 32 de premii Nobel, înregistrează un consum de 300 de litri de lapte pe cap de locuitor. La extrema cealaltă se află China, care are cel mai mic număr de laureați Nobel, dar și cel mai redus consum de lapte, aproximativ 25 de litri pe cap de locuitor. Cercetătorii spun că laptele infleunțează capacitatea intelectuală datorită faptului că are un conținut bogat de vitamina D. 
O cercetare făcută de secție de neurologie a spitalului britanic Gloucester Royal, publicată anul trecut în cotidianul New England of Medicine, arată că ar exista și o legătură între consumul de ciocolată al unei nații și numărul de premii Nobel. Aceștia spun că flavonoidele din ciocolată, cunoscute pentru proprietățile antioxidante, cresc capacitatea cerebrală. 
Sursa: ro.stiri.yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu