joi, 17 ianuarie 2013

Miracole medicale


Poveştile lor par desprinse din filmele de groază, însă sunt cât se poate de adevărate. Vă prezentăm mai jos câteva minuni ale medicinei şi cum a fost posibilă înfătuirea lor.
Trăieşte deşi a fost aproape decapitat
Decapitarea ortopedică (craniul este separat de şira spinării, dar fără ca pielea să se rupă) este fatală în 98% din cazuri, însă Jordan Taylor este unul dintre supravieţuitori.

În 2008, băieţelul de nouă ani a fost implicat într-un accident rutier. Maşina în care se afla a fost lovită de un camion şi deşi a rămas blocat în scaun, impactul a fost atât de puternic, încât craniul i s-a desprins de gât. Deşi măduva spinării i-a rămas intactă, toate ţesuturile care leagă gâtul de cap, i-au fost distruse.
Medicii au reuşit să-i reataşeze capul de şira spinării cu ajutorul unor tije de metal şi plăci de titan. Deşi, în majoritatea cazurilor, supravieţuitorii decapitării ortopedice rămân paralizaţi toată viaţa, băieţelul a reuşit să plece din spital pe propriile picioare, după trei luni de recuperare.

Şi-a revenit după 19 ani de comă
Polonezul Jan Grzebski şi-a revenit miraculos după o perioadă de 19 ani de comă. În 1998, bărbatul de 65 de ani a fost lovit de un tren şi, deşi medicii nu i-au dat prea multe şanse de supravieţuire, soţia sa nu a vrut să renunţe la el. În toţi cei 19 ani a stat lângă patul său zi de zi, având grijă să-l mute la fiecare oră pentru a preveni escarele (leziuni ale pielii, din cauza comprimării vaselor de sânge, care apar în urma imobilizării la pat timp îndelungat).
Când s-a trezit, în 2007, Jan Grzebski a fost surprins să afle că Partidul Comunist nu mai e la conducere şi că oamenii vorbesc la telefoane mobile.
A supravieţuit după ce a căzut 47 de etajeÎn 2007, Alcides Moreno şi fratele său au căzut de la etajul 47 împreună cu platforma mobilă cu care se deplasau pe exteriorul unui zgârie-nori din New York pentru a curăţa geamurile.
Deşi fratele său şi-a piedut viaţa, Alcides a reuşit să supravieţuiască miraculos. După ce a suferit 16 intervenţii chirurgicale, tânărul de 37 de ani a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile, însă medicii cred că va reuşi să meargă într-o zi.
Tăiat în două de un camion, merge din nou
În 1995, torsul chinezului Peng Shulin a fost secţionat de un camion. Grefe de piele i-au fost prelevate de pe faţă pentru a-i acoperi bucată de corp rămasă. Deşi a fost nevoie de o echipă de 20 de medici pentru înfăptuirea unui miracol, Peng a supravieţuit accidentului. Chiar dacă pare greu de crezut, bărbatul a început să meargă din nou, graţie unei proteze cu formă de cupă şi picioare bionice.
sursa : evz.ro
         www.2012en.ro


Источник:http://www.2012en.ro/2013/01/miracole-medicale/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FaMYX+%282012+Era+Noastra%29

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu