vineri, 4 octombrie 2013

Băncile din SUA alimentează bancomatele cu fonduri suplimentare pentru a face faţă unei eventuale panici a consumatorilor


Băncile din SUA alimentează bancomatele cu fonduri suplimentare pentru a face faţă unei eventuale panici a consumatorilor
Băncile din SUA alimentează bancomatele cu fonduri suplimentare pentru a face faţă unei eventuale intrări în panică a consumatorilor în următoarele zile, în perspectiva posibilei intrări a Statelor Unite în incapacitate de plată, scrie Mediafax.


 Trei dintre cele mai mari zece bănci din SUA au afirmat că pun în practică planuri folosite şi în august 2011, când politicienii americani au aprobat pe ultima sută de metri creşterea limitei de îndatorare a ţării. Statul federal american a fost nevoit săptămâna aceasta să implementeze prima oprire parţială a activităţii din ultimii 17 ani, după ce Congresul nu a ajuns la un acord pentru a vota bugetul anului fiscal 2014, care a început la 1 octombrie , potrivit Financial Times.


Pregătirile băncilor pentru o intrare a SUA în incapacitate de plată includ conferinţe zilnice între diferitele divizii, în încercarea de a anticipa viitoarele probleme. Un director important de la o bancă din SUA a declarat că instituţia de credit livrează cu 20-30% mai mulţi bani la bancomate pentru eventuale situaţii în care clienţi panicaţi vor să retragă fonduri în masă.


Depozitele bancare sunt garantate în SUA în limita a 250.000 de dolari, dar perturbările majore de pe piaţa financiară - în special criza din 2008 - au cauzat retrageri semnificative indiferent de garanţiile autorităţilor federale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu