vineri, 4 octombrie 2013

Mircea Radulian: "Ne putem aștepta la un cutremur mare din Vrancea, nu din Galați"

Mircea Radulian, directorul stiintific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, a declarat că nu avem motive să ne aşteptăm la un cutremur puternic în zona Galaţiului, "poate doar o continuare a acestui fenomen". 

Mircea Radulian
Mircea Radulian / FOTO: jurnalul.ro
"Sunt foarte multe falii acolo, si mai mari, si mai mici, e o zona complexa astfel incat sa-ti dai seama cand se va elibera exact toata energia. Este un fenomen mai special, care trebuie studiat foarte atent. Ii inteleg pe oameni ca se ingrijoreaza, mai ales ca aceste cutremure apar des. Ar fi preferabil sa fie doar un cutremur mai mare", a spus Radulian, care a precizat că cel mai grav lucru care se poate întâmpla este surparea pamantului, dar in niciun caz cum am vazut in filme, scrie jurnalul.ro.

"Asa ceva se intampla doar la cutremure foarte mari. Sunt totusi cutremure mici in satul Izvoarele", a spus Radulian.

Despre sunetele care însoţesc seismele care se produc în zona Izvoarele, specialistul a explicat că "nu e ceva nou, mai multe persoane au semnalat asemenea sunete in unele cazuri. Ce e surprinzator e frecventa acestor sunete si ca ele apar la cutremure destul de mici. Totul se leaga de structura locala, in zona satului Izvoarele".

Sursa: www.realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu