vineri, 3 ianuarie 2014

6 afectiuni tratate cu laptisor de matca


afectiuni tratate cu laptisor de matcaLaptisorul de matca este hrana exclusiva a matcii (regina albinelor), care traieste 6, 7 sau chiar 8 ani. Larvele de albine sunt hranite cu laptisor de matca pana la varsta de 3 zile, iar albinele traiesc doar 4-6 sapatamani. Desi este comparat adesea cu mierea, laptisorul de matca ii depaseste cu mult proprietatile – este un aliment-medicament complet. In permanenta sunt descoperite noi beneficii ale laptisorului de matca. Acest produs al stupului trateaza cu succes fertilitatea, reumatismul, dar este foarte eficient si pentru imunitate, colesterol crescut sau in combaterea oboselii. Iti prezentam mai jos 6 afectiuni tratate cu laptisor de matca.
1. Cura cu laptisor de matca pentru stres
Laptisorul de matca combate stresul datorita continutului sau de triptamina, un acid aminat necesar sintetizarii serotoninei. Serotonina joaca un rol important in functionarea creierului, pentru adaptarea la somn si pentru un somn bun.
In functie de gradul de surmenaj, fa o cura cu laptisor de matca de 2-4 ori pe an. Ia un gram de laptisor de matca proaspat dimineata, cu 20 de minute inainte de micul dejun, timp de 20 de zile.
2. Laptisor de matca pentru imunitate
Laptisorul de matca este folosit in mod traditional pentru a intari imunitatea. Studiile au demonstrat ca actiunea imunostimulatoare a laptisorului de matca se datoreaza continutului sau ridicat in vitamine (mai ales cele din grupa B), in acizi grasi, proteine si flavonoide (substante cu o mare capacitate antioxidanta).
Fa o cura cu laptisor de matca pentru imunitate, mai ales la schimbarile de anotimp. Ia un gram de laptisor de matca proaspat dimineata, cu 20 de minute inainte de micul dejun, timp de 20 de zile.
3. Laptisorul de matca combate oboseala
Potrivit unui studiu japonez, laptisorul de matca combate oboseala, gratie continutului sau de vitamine, minerale, acizi aminati esentiali si acetilcolina. Acetilcolina este un neurotransmitator, care joaca un rol important in sistemul nervos central si sistemul nervos periferic, mai ales prin stimularea activitatii musculare.
Pentru a combate oboseala, ia laptisor de matca in cura, de 2-3 ori pe an. Ia un gram de laptisor de matca proaspat dimineata, cu 20 de minute inainte de micul dejun, timp de 20 de zile.
4. Laptisor de matca pentru bufeurile de caldura
Laptisorul de matca este un adevarat elixir pentru aparatul reproducator feminin. Pe langa faptul ca trateaza infertilitatea si imbunatateste functia ovariana, s-a demonstrat ca laptisorul de matca reduce simptomele menopauzei, printre care si bufeurile de caldura.
Fa cure cu laptisor de matca de 2-3 ori pe an, ca sa reduci simptomele menopauzei. Ia un gram de laptisor de matca proaspat dimineata, cu 20 de minute inainte de micul dejun, timp de 20 de zile.
5. Laptisorul de matca scade colesterolul
Un studiu japonez a demonstrat ca laptisorul de matca poate scadea semnificativ nivelul colesterolului din sange. La jumatate dintre pacientii care au luat cate 6 grame de laptisor de matca timp de 4 saptamani, colesterolul rau a scazut la jumatate. Consumul de laptisor de matca influenteaza o enzima implicata in sintetizarea colesterolului.
In paralel cu o alimentatie sanatoasa, fa de 2-3 ori pe an o cura cu laptisor de matca. Ia un gram de laptisor de matca proaspat dimineata, cu 20 de minute inainte de micul dejun, timp de 20 de zile.
6. Laptisorul de matca imbunatateste memoria
Triptamina prezenta in laptisorul de matca imbunatateste memoria si stimuleaza procesul de invatare. Un alt produs al stupului foarte bun in perioada examenelor este mierea de floarea soarelui, care contine lecitina in stare pura.
Inainte de examenele grele, poti face o cura cu laptisor de matca. Ia un gram de laptisor de matca proaspat dimineata, cu 20 de minute inainte de micul dejun, timp de 20 de zile.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu