vineri, 3 ianuarie 2014

Secretul luminilor misterioase, care apar în preajma CUTREMURELOR. Enigma datează de sute de ani

Oamenii de stiinta sustin ca au descoperit mai multe detalii despre misterioasele sfere luminoase cunoscute ca "lumini ale cutremurelor". Aceste fenomene misterioase au fost asociate cu OZN-urile si au fost considerate semne ale apocalipsei.
Luminile, care iau multiple forme si apar inainte sau in timpul cutremurelor, ar putea ajuta in cazul avertizarilor de seisme, relateaza Daily Mail.
De exemplu, cu cateva secunde inaintea cutremurului din 2009, din L’Aquila, Italia, localnicii au vazut licariri de lumina deasupra unui bulevard din centrul orasului.
In 1998, un glob stralucitor, de culoare mov-roz, a aparut pe cerul din Quebec, cu 11 zile inainte de un cutremur puternic.
In 1906, un cuplu aflat la 100 de kilometri de San Francisco, a vazut un flux de lumina de-a lungul solului, cu doua nopti inainte de declansarea unui cutremur care a distrus mare parte din oras.
Luminile misterioase au sanse mai mari sa aiba loc in apropierea unei rift tectonic, a unei depresiuni sau in crusta terestra, in apropierea faliilor.
Mediile din jurul rifturilor continentale par sa fie numitorul comun al aparitiei acestor lumini.
Pentru ca au loc inainte sau in timpul cutremurelor, se crede ca procesul responsabil pentru formarea luminilor este legat de acumularea rapida de tensiuni, inainte de declansarea faliei si de schimbarile rapide de tensiuni locale, in timpul propagarii undelor seismice.
O analiza a celor mai bine documentate manifestari ale fenomentului din America si Europa, de la 1600 pana in prezent, a aratat ca 85% dintre acestea au aparut deasupra unui rift, sau langa unul.
In timpul cutremurului cu magnitudinea 8 din Peru, din 2007, o camera de supraveghere a surprins aceste imagini.
Impreuna cu datele sismice inregistrate de o universitate locala, inregistrarile video au permis localizarea temporala si spatiala a luminilor care au fost vizibile pe cer.
Exploziile de lumina, identificate ca lumini de cutremure, au coincis cu trecerea undelor sismice.
Geologul Robert Thiriault, de la Ministerul Resurselor Naturale din Quebec,a declarat ca "luminile cutremurelor sunt fenomene pre-cutremur, care, impreuna cu alti parametri care oscileaza inainte de declansarea activitatii seismice, ar putea ajuta, intr-o zi, la prognozarea cutremurelor".

Sursa: www.obiectiv.info

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu