Surpriză! Studiile arată că sentimentele și gândurile ne ajută să fim sănătoși mai mult decât un dulăpior plin cu medicamente. Așa că, înainte să alegi să iei o pastilă, descoperă ce poți face ca să te ajuți singură:
Citește și descoperă 7 feluri prin care îți poți păcăli trupul să rămână sănătos:
1. Râzi ca să scapi de problemele cardiace
Râsul rămâne un panaceu universal. Un studiu recent al Universității medicale din Maryland a descoperit că un râs sănătos provoacă creșterea nivelului de endorfine din corp, ajutând la eliberarea de oxid nitric, care protejează împotriva radicalilor liberi din interiorul vaselor de sânge ale inimii. Autorul, medicul Michael Miller, susține că doar 10 minute de râs pe zi scade riscul unui infarct.
2. Optimismul ține răcelile departe
Să îți schimbi perspectiva asupra vieții te-ar putea ajuta să ții răcelile la distanță. Cercetătorii de la Universitatea din Pittsburg Carnegie Mellon au descoperit că optimiștii dezvoltă mai puține simptome ale răcelii decât pesimiști. Totul se întâmplă pentru că pesimiștii își cresc nivelul de cortizol, hormonul stresului, care împiedică producția de celule albe, cele care luptă împotriva infecțiilor. Astfel, imunitatea organismului scade și răcelile pot apărea.
3. Ascultă muzică înainte de a adormi
Ascultatul unei muzici liniștitoare înainte de adormi îți poate crește calitatea somnului cu peste 35%, susțin cercetătorii din Taiwan. Muzica recomandată de autorii studiului este cea clasică și de jazz, care au avut un efect major asupra scăderii nivelului de hormoni ai stresului prezenți în organism, au dus la încetinirea bătăilor inimii și au îmbunătățit respirația. Efectul ar putea însemna trecerea de la un somn agitat la unul adânc și din care să te trezești complet refăcut.
4. Roagă-te ca să trăiești mai mult
Persoanele care mergeau la biserică și se rugau cel puțin o dată pe săptămână și-au crescut cu 46% șansele de a trăi mai mult, susțin cercetătorii de la Duke University, care au realizat un studiu timp de 6 ani. Alte studii indică, de asemenea, o conexiune între credință și durata vieții.
Persoanele cu nivel crescut al stresului nu trăiesc mult și rugăciunile reușesc să micșoreze stresul, pentru că cerem ajutorul, explică cercetătorii efectul. Mai mult, cei care merg la biserică tind să ia parte și la alte activități sociale și se bucură de sprijinul familiei și prietenilor, care ne ajută să evităm sau să trecem mai ușor peste momentele dificile.
5. Imaginația te scapă de sindromul premenstrual
Cercetările au descoperit că vizualizarea poate echilibra fluctuațiile hormonale responsabile de sindromul premenstrual. Un studiu a descoperit că femeile care sufereau de sindrom premenstrual acut reușeau să scape 58% din simptome, doar practicând tehnici de relaxare, așa cum este vizualizarea unor peisaje frumoase.
6. Respiră adând ca să reduci tensiunea arterială
Atunci când ne stresăm corpul eliberează epinefrină și norepinefrină, hormoni care cresc imediat tensiunea arterială, explică un medic cardiolog. Dar respirația înceată, adâncă, sau repetiția înceată, timp de 10 minute, a unui cuvânt la alegere, poate să ajute la echilibrare și la reducerea tensiunii arteriale. Experții de la Universitatea din Kentucky a descoperit că persoanele care practicau meditația frecvent și-au redus tensiunea arterială semnificativ în doar câteva luni.
7. Cântă o melodie: alungă depresia
Atunci când cântăm, de unii singuri, o melodie, mai ales una optimistă sau pozitivă, corpul nostru eliberează o serie de endorfine care ne fac să ne simțim bine și serotonină care ne ridică instant dispoziția. Mai mult, cântatul e un moment care permite persoanelor depresive să se concentreze asupra altui lucru, fără a mai reveni, obsedant, la gândurile negative.
[Sursa: womansday.com; sursa foto: Flickr/Marcy Kellar]
http://fabuloase.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu