vineri, 3 ianuarie 2014

7 lucruri de care nu trebuie să-ți pese dacă vrei să fii fericită

7 lucruri de care nu trebuie sa-ti pese daca vrei sa fii fericita
Descoperă 7 lucruri cu care nu trebuie să-ți bați capul dacă vrei să fii fericită:
1. Ce cred alții
E important să-ți urmezi propriile instincte și să faci ceea ce-ți dorești fără să-ți pese de ceea ce cred alții. Este viața ta, în care trebuie să faci propriile alegeri și să iei propriile decizii.  De ce ar trebui să-ți pese de părerile celorlalți? Dacă te gândești mereu la ceea ce cred persoanele din jurul tău, ajungi să-ți trăiești viața pentru ele și nu pentru tine.
2. Greșelile din trecut
Toată lumea face greșeli, însă persoanele puternice se raportează într-un mod diferit la acestea. Învață să accepți că toată lumea face greșeli și că nimeni nu e perfect. Acordă-ți circumstanțe atenuante și încearcă să te ierți mai des pentru ceea ce ai făcut.
3. Eșecuri
Eșecurile înspăimântă pe toată lumea, însă importantă aici este atitudinea ta în fața unei înfrângeri. Dacă privești un insucces ca pe o confirmare a faptului că nu ești perfectă, atunci vei fi mereu nefericită. Trebuie să pui eșecul în legătură cu actul de a renunța. Dacă încă nu ai renunțat, atunci nu ai suferit un eșec. Învață să privești eșecul ca pe o curbă a învățării, ca pe un proces de încercare și eroare.
4. Ceea ce n-ai
E în natura umană să ne dorim mereu mai mult, însă dacă ajungi să te gândești în permanență la ceea ce nu ai vei fi cu siguranță nefericită. În schimb, axează-ți gândurile pe  lucrurile din viața ta care te fac să fii fericită. Întotdeauna vor fi persoane care vor avea mai mult și persoane care vor avea mai puțin decât tine, însă, de cele mai multe ori, ceea ce ai este suficient pentru a fi fericită.
5. Ce mă fac dacă?
N-are niciun sens să-ți faci griji pentru lucrurile pe care nu le poți controla care s-ar putea petrece în viitor. Nimeni nu poate prezice viitorul și este inutil să te torturezi cu lucruri care ar putea foarte bine să nu se întâmple niciodată. Amintește-ți în permanență că tipul acesta de griji îți irosesc energia și îți distrag atenția de la lucrurile importante din viața ta. Dacă poți face ceva pentru a-ți schimba în bine viitorul, nu sta pe gânduri și fă-o. Dacă nu, evită să te gândești la ceea ce s-ar putea întâmpla, pentru că n-ai de unde să știi cum se vor aranja lucrurile. 
6. Voi fi fericită când…
Când ajungem să credem că vom deveni fericite după ce un anumit lucru se va fi întâmplat în viața noastră, ceea ce facem este să ne punem viața pe “pauză” până la acel moment.  Învață să trăiești în prezent și să-ți pese mai puțin dacă vei fi sau nu fericită în viitor. Alege să devii fericită acum. Fericirea nu este o destinație, este un mijloc de transport.
7. Așteptările societății
Fii slabă, frumoasă și bogată, iar atunci vei fi adorată. Asta îți transmite zilnic mass-media, însă este o mare prostie. Când te placi și te accepți așa cum ești, n-ai nevoie să demonstrezi nimănui nimic. Tuturor ne place să vedem imagini perfecte, însă nu uita că cele din reviste sunt cât se poate de artificiale. Învață să te iubești cu toate imperfecțiunile pe care le ai. Adevărata fericire este acceptarea de sine.
[Sursa: lifehack.org]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu