luni, 2 septembrie 2013

5.000 de oameni au protestat aseară în București pentru Roșia Montană. Am fost acolo...


România se trezește! Deși lumea este încă în vacanță, deși a fost o zi de duminică foarte caldă, aproximativ 5.000 de oameni au reușit să se adune ieri în București pentru a apăra Roșia Montană și România de cei care nu se sfiesc să ne trădeze interesele. 

Majoritatea tineri, majoritatea pe deplin conștienți de consecințele avizării abuzive a exploatării de la Roșia Montană, protestatarii au iesit în stradă hotărâți să învingă un sistem corupt, asistat de o presă centrală vândută... Privindu-i, speranța într-un viitor mai bun, mai demn, a prins mai mult contur. Acești oameni reprezintă cealaltă Românie, cea care mai are un suflet, cea căreia îi pasă, acea Românie curajoază capabilă de sacrificiu pentru un ideal înalt.
Împreună cu actrița Daniela Nane

Dacă la început lumea s-a adunat la Universitate, la ora 20:00 s-a pornit în marș spre Palatul Victoria unde s-au strâns aproximativ 4.000 de oameni. La ora 21:30 coloana de manifestanți s-a întors la Universitate, mai numeroasă (probabil vreo 5.000 de persoane) și a blocat o parte din bulevardul Magheru, așezându-se direct pe caldarâm. Acum, la ora 01:00 dimineața, când scriu acest articol, încă sunt peste 1.000 de oameni care protestează... Sunt hotărâți să stea până mâine dimineață!


Ce anume vor? Păi, nu vor să mai fie trădați de acești politicieni mizerabili care conduc sau au condus România! Ce anume cred? Păi, nu cred deloc că 4 sau 6 % redevență pentru statul român din toată această afacere este ÎN INTERES NAȚIONAL (ce tupeu au politicienii să pretindă asata!!!). Cât preț pun pe ce zic guvernanții? Păi, nu dau doi bani pe asigurările acestora că exploatarea cu cianuri a aurului de la Roșia Montană sau exploatarea gazelor de șist prin metoda hidraulică este fără pericole, că nu vor fi consecințe ecologice dezastruoase. 


Iată, deci, că România se trezește! Astăzi, luni, 02 septembrie, sunteți din nou așteptați la Universitate ca să apărați Roșia Montană și România. Dacă nu ați putut veni ieri, faceți-o astăzi. Această țară are nevoie de toți cei care mai un suflet de român! 

Daniel Roxin

P.S. Aseară am realizat și un reportaj video la fața locului. El va fi transmis de Nașul Tv și va fi postat și pe internet...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu