luni, 2 septembrie 2013

Vitaminele B, importanta si sursele naturale

Cu tot accentul pus pe vitaminele D si C, o importanta familie de vitamine cunoscuta sub numele de complexul B este trecuta cu vederea.
Vitaminele B sunt cel mai bine cunoscute pentru capacitatile lor de energizare, pentru contributia lor la crearea celulelor rosii sanguine si pentru capacitatea de a spori sanatatea nervilor si concentrarea.
Majoritatea sunt vitamine hidrosolubile, ceea ce insemna ca nu sunt stocate la fel de bine ca cele liposolubile, precum vitamina D3, deci au nevoie sa fie suplimentate mai des.

Cateva exemple despre puterea vitaminelor B pentru sporirea energiei si reducerea depresiei

Un studiu psihologic publicat in iunie 2013 in Jurnalul European de Nutritie Clinica, a monitorizat 422 de lucratori municipali din Tokyo intr-un scurt studiu in sectiune, apoi a realizat un studiu longitudinal pentru trei ani pe 210 subiecti fara simptome de depresie si ale caror nivele de B6 piridoxal seric erau inalte.
Cercetatorii au confirmat ca inaltele nivele serice ale vitaminei B6 aveau o puternica asociere cu reducerea riscurilor de depresie la adulti.
Un alt studiu, acesta facut de Tufts University din Boston, a determinat ca depresia printre hispanicii din zona era cel putin partial cauzata de inflamatiile cronice datorate deficientelor de vitamina B6. Aceasta deficienta inhiba cisteina necesara pentru a crea antioxidantul principal glutationa.
Un doctor britanic a avut rezultate miraculoase utilizand injectii cu vitamina B12 la pacientii suferind de depresie, oboseala cronica si diferite afectiuni neurologice, inclusiv neuropatia si insomnia. Deoarece acei pacienti aveau deja ceea ce medicina institutionala considera nivele normale de B12 serica, acel doctor a fost investigat.
Autoritatile medicale britanice au insistat ca el sa opreasca tratamentul, in ciuda sutelor de succese, pana cand terapia lui putea fi testata. Asa merge treaba cu mafia medicala. (http://www.naturalnews.com/035235_vitamin_B12_deficiency_solutions.html).
Benfotiamina este forma lipidica a tiaminei hidrosolubile normale (B1). Benfotiamina/tiamina cu adaos de piridoxal-5-fosfat (B6) a fost utilizata cu succes pentru anihilarea neuropatiei periferice induse diabetic.
(http://www.naturalnews.com/040853_type_2_diabetes_vitamin_B_thiamine_deficiency.html).

Vitaminele B, ce fac acestea si cum sa ne asiguram ca avem indeajuns din ele

Cantitati mari de vitamine B specifice sunt utilizate pentru abordarea afectiunilor specifice, precum ar fi niacina pentru tulburarile mentale, acidul folic pentru producerea de celule rosii sanguine si sprijin pentru sarcina, si celelalte mentionate deja mai inainte in acest articol.
Dar restul familiei complexului B ar trebui implicat in doze de intretinere ca fundatie suport.polen vitaminele b
• Vitamina B1 (tiamina), 10-100 mg, creste nevoia de suplimentare in cazul dietelor bogate in zaharuri si carbohidrati
• Vitamina B2 (riboflavina), 10-400 mg, dozele mai mari reduc migrenele si durerile de cap
• Vitamina B3 (niacina or niacinamida), 50-100 mg, ajuta la cresterea energiei, repara ADN-ul, doze mai mari lupta cu depresia si dau roseata.
• Vitamina B5 (acidul pantotenic), 10-100 mg, grabeste vindecarea ranilor, in doze mari reduce nivelele colesterolului LDL
• Vitamina B6 (piridoxina, piridoxalul, piridoxamina),  10-50 mg, necesar pentru neurotransmitatori, precum serotonina, bun in simptomele postmenstruale
• Vitamina B7 (biotina), 30-100 mcg, in doze marite impreuna cu cromul imbunatateste controlul zaharului din sange
• Vitamina B8 (colina), 50-200 mg, necesara pentru functionarea normala a creierului si a memoriei
• Vitamina B9 – (ar trebui utilizat acidul folic natural in loc de cel sintetic), 400-800 mcg, scade risul de boli de inima si defecte la nastere, preventiv in cancerul de colon.
• Vitamina B12 – (metilcobalamina este cea mai buna), 20-1,000 mcg, imbunatateste memoria, stimuleaza energia
Vegetalele crucifere au un inalt continut de complex B. Alte alimente bogate in vitamine B includ polenul, drojdiile de bere, ardeii grasi, ciupercile, dovleceii, frunzele de ridichii si gulii, si alte verdeturi. Cerealele integrale, leguminoasele si nucile sunt bogate in tiamina si alte vitamine B.Vitaminele B lucreaza impreuna intr-un mod sinergic. De aceea sursa lor cea mai buna sunt alimentele integrale, naturale, nepocesate. Acestea sunt si foarte sensibile la caldura, asa ca procesarea in orice fel (termic, chimic) a alimentelor, va duce la devalorizarea acestora in vitaminele b si in toti nutrientii in general.
Trebuie de asemenea luat in calcul faptul ca flora bacteriala de la nivelul intestinelor produce cantitati importante din vitaminele B. Asa ca o flora bacteriala sanatoasa, care functioneaza la parametri normali ajuta nu numai sistemul imunitar dar si producerea si utilizarea de vitamine si minerale importante.
Suplimentele orale B12 au dificultati in a trece intacte prin tractul gastrointestinal, ceea ce impiedica suplimentele ca sa ajunga in fluxul sanguin. De aceea doctori fac injectii cu B12 sau prescriu pacientilor cele necesare pentru ca ei sa isi faca singuri asta.
Dar majoritatea dintre noi se poate baza pe plasturi transdermici B12, sprayuri orale sau tablete sublinguale care se dizolva sub limba si sunt absorbite direct prin capilarele superficiale ale gurii.
Asigura-te doar ca metilcobalamina este tipul de cobalamina B12 utilizat. Alte tipuri pot fi contraproductive sau poate toxice.
Sursele pentru acest articol includ:
http://www.vitasearch.com
http://www.naturalnews.com
https://www.iwh.on.ca
http://www.naturalnews.com/041214_B_vitamins_nutritional_supplements_mental_health.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu