luni, 2 septembrie 2013

Horoscop: O săptămână a creativităţii şi entuziasmului

Suntem în faza de descreştere a Lunii din cadrul ciclului Lunar curent. Săptămâna aceasta ne aduce o schimbare de regim vibraţional: planeta Marte trece din semnul Racului în semnul Leului, marţi 27 august, pe care îl tranzitează până pe 15 octombrie.
Tranzitul planetei Marte prin semnul Leului ne stimulează creativitatea, entuziasmul şi capacitatea de muncă.
Acum este posibil să devenim mai dinamici, să avem o atitudine mai responsabilă dar şi dominatoare în acelaşi timp.
Dorinţele devin mai impulsive,creşte disponibilitatea de asumare a riscurilor şi a acţiunilor în forţă şi se manifestă iniţiativa bazată pe hotărâre şi stabilitate.
Energia noastră se mobilizează total şi se orientează mai ales spre ceea ce înseamnă pentru fiecare dintre noi “abilitatea de a conduce”.
Este stimulată capacitatea de lider pe care o vom manifesta fie în raport cu ceilalţi fie în raport cu noi înşine, focalizându-ne în mod creativ asupra scopurilor proprii .
Vom avea, pe parcursul acestui tranzit, mai multă vitalitate şi forţă, voinţa, îndemânarea dar şi încrederea de a ne implica mai mult şi direct în ceea ce ne dorim să realizăm.

Atenţie la tendinţele egoiste şi de dominare, la mândrie, gelozie şi posesivitate!
Fie că le putem manifesta noi şi putem astfel creea un impact nepotrivit asupra celor din jur, fie că am putea să devenim ţinta unor astfel de provocări faţă de care este bine să reacţionăm cu îngăduinţă şi înţelepciune.

În mod particular, planeta Marte dinamizează acum zona din harta natală a fiecăruia dintre noi, ocupată de semnul Leului . În acel sector de viaţă, acţiunile noastre sunt acum influenţate de caracteristicile energiei acestui semn zodiacal.

Planeta Marte interactioneazăƒ pe parcursul lunii septembrie cu planeta Saturn, cu care va construi o cuadratură, dar şi cu Uranus, cu care va construi un trigon.
Aceste colaborări amplifică potenţialul creator al perioadei dar, în acelaşi timp, avem nevoie de mare stăpânire de sine, pentru a putea prelua şi dirija influenţele energetice în mod armonios.
Este bine să fim mai atenţi la modul în care recepţionăm informaţia, dar şi la modul în care ne manifestăm intenţiile pentru a evita accidentele de orice tip.

Cei care au o preocupare pentru propria evoluţie spirituală pot folosi conştient acest interval de timp, al tranzitului planetei Marte prin semnul Leului, pentru a-şi dezvolta, dar şi pentru a-şi manifesta capacitatea de creaţie, iniţiativă, într-un mod asumat, conştient, prin calcularea riscului şi observarea acţiunii pe faze.

Săptămâna aceasta ne poartă prin valuri de influxuri astrale care ne solicită o transformare de personalitate, sau cel puţin ne oferă un antrenament în vederea realizării unei astfel de transformări.
Planetele personale Venus şi Mercur interacţionează cu planetele grele ale sistemului solar, iar Mercur, abia intrat în semnul Fecioarei, construieşte în fiecare zi aspecte, începând de luni când formează opoziţie cu Neptun (Peşti), apoi marţi urmează sextil cu Saturn (Scorpion), miercuri un trigon cu Pluton (Capricorn), joi spre vineri opoziţie cu Chiron (Peşti) şi inconjunctie cu Uranus (Berbec), sâmbătă sextil cu Jupiter (Rac).
Mintea noastră trece de la visare la concretizare, de la ceaţă la contrast maxim, se aliniază scopului cel mai înalt al sufletului, se disciplinează către deciziile care urmează îndrumarea interioară şi în final se deschide către o nouă viziune.
Dacă o lăsăm şi dacă ne lăsăm ghidaţi de ceea ce numim fiecare dintre noi vocea interioară.

Simultan, cumva ne maturizăm sentimental afectiv. Fie avem încredere în impulsul interior şi manifestăm sentimentele după cum le recunoaştem, fie traversăm lecţiile necesare pentru a ne înţelege propriile trăiri şi pentru a le manifesta în modul potrivit. (Venus din Balanţa opoziţie Uranus şi cuadratură Saturn).

Iar Soarele în tranzit prin semnul Fecioarei, parcurge un traseu de la opoziţia cu Neptun la trigonul cu Pluton, printr-un sextil cu Saturn.
Situaţiile pe care le traversăm ar putea avea rolul de a ne stimula automotivarea, precum şi dorinţa de a înţelege mai mult din tot ce percepem.
Este important să ne reactivăm energia constructivă, să ne asumăm responsabilităţile noi care ar putea să apară, sau pe care le-am refuzat până acum, şi să acceptăm o nouă fază de reînnoire, care s-ar putea manifesta printr-un eveniment obligatoriu pentru evoluţia personală.
Avem susţinerea astrelor prin flexibilitate în potrivirea lucrurilor, astfel că este important să alegem mereu ceea ce considerăm că ne reprezintă acum.
Astrolog Ana Gabriela Tautu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu