luni, 2 septembrie 2013

Încă un secret dezvăluit de spionul Edward Snowden în Washington Post: SUA au lansat 231 de atacuri informatice în 2011

edward-snowden-008Serviciile americane de informaţii au lansat 231 de atacuri informatice în 2011, vizând Iranul, Rusia, China sau Coreea de Nord, scrie cotidianul The Washington Post (WP) în ediţia de sâmbătă, pe baza unor documente furnizate de Edward Snowden, relatează AFP.

“Aceste dezvăluiri (…) furnizează noi probe potrivit cărora «războaie cibernetice» tot mai numeroase ale administraţiei Obama se infiltrează pe reţele informatice în străinătate şi perturbă funcţionarea acestora”, scrie WP, care îşi bazează afirmaţiile pe documente despre bugetul secret al serviciilor americane de informaţii furnizate de către fostul consultant al Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate (NSA).
În afară de aceste atacuri cibernetice, specialişti “se inflitrează în reţele străine pentru a le plasa sub un control american discret”, continuă ziarul, evocând proiectul numit GENIE, al cărui buget se ridică la 652 de milioane de dolari. Astfel, programe de tip malware au fost plasate “în fiecare an în zeci de mii de computere”, scrie cotidianul american.
“Până la sfârşitul anului, GENIE urmează să controleze cel puţin 85.000 de programe introduse în maşini alese strategic în întreaga lume”, faţă de aproximativ 21.000 în 2008, se arată în documente consultate de către ziar.
“Documentele furnizate de către Snowden şi discuţii cu foşti oficiali americani ilustrează o campanie de intruziune informatică mult mai importantă şi mult mai agresivă decât ceea ce s-a luat în calcul până în prezent”, continuă WP.
Între cele 231 de atacuri informatice efectuate în 2011, conform acestor documente bugetare, “aproape trei sferturi vizau ţinte de cea mai mare importanţă, pe care foşti oficiali le identifică ca aparţinând unor adversari ca Iranul, Rusia, China şi Coreea de Nord sau unor activităţi ca proliferarea nucleară”, adaugă cotidianul.
Virusul informatic Stuxnet, care a atacat în 2010 programul nuclear iranian, a fost atribuit de către Teheran unui atac israeliano-american.
Statele Unite au îndemnat China, în mai multe rânduri, în ultimele luni, să înceteze activităţile de piratare informatică, dar “serviciile americane de informaţii utilizează în mod curent, în întreaga lume, programe de tip malware construite de către Guvernul american care diferă prea puţin prin funcţionarea lor de «ameninţările perfecţionate persistente» pe care oficiali americani le atribuie Chinei”, subliniază WP.
Principala diferenţă, explică aceşti oficiali, “este că China fură secrete industriale americane pentru câştiguri financiare”, adaugă ziarul american.
Autor: Valentin Vidu

Un comentariu:

  1. Numele meu este lilian N. Aceasta este o zi plină de bucurie a vieții mele din cauza ajutorului pe care mi-a oferit-o Dr.saguru ajutându-mă să-mi recuperez fostul soț cu vraja lui magică și de dragoste. am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căuta un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.saguru pe internet despre modul în care a ajutat atât de mulți oameni să-și primească ex și ajută la stabilirea relației. și face ca oamenii să fie fericiți în relația lor. i-am explicat situatia mea si apoi caut ajutor, dar spre cea mai mare surpriza mea mi-a spus ca ma va ajuta cu cazul meu si aici sarbator acum pentru ca sotul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea mereu să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua sa depun marturie pe internet pentru ca Dr.saguru este cu adevarat o adevarata vrajitoare. VĂ RUGĂM SĂ VĂ RUGĂM AJUTAȚI DOCTOR SAGURU ACUM ACUM VIAȚI EMAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau +2349037545183 El este singurul răspuns la problema dvs. și vă face să vă simțiți fericiți în relația voastră.
    1 LOVE SPELL
    2 CÂȘTIGĂȚI BACK EX
    3 FRUCTE DE FEMEI
    4 PROMOȚIE SPELL
    5 SPELL DE PROTECȚIE
    6 SPELL BUSINESS
    7 SPELL GOOD JOB
    8 LOTTERY SPELL și SPELL CASE.

    RăspundețiȘtergere