miercuri, 22 ianuarie 2014

Cum pot fi CUTREMURELE anunţate cu 5 ore ÎNAINTE de a se produce

CUTREMUR. Studierea prin satelit a comportamentului păsărilor ar putea fi o metodă utilă de detectare a activităţii tectonice cu mai multe ore înainte de a se produce.

Cutremurele, prezise cu ajutorul păsărilor
Cutremurele, prezise cu ajutorul păsărilor
CUTREMUR.  Păsările de talie mică vor fi monitorizate din spaţiu, începând de anul viitor, prin intermediul unei noi tehnologii care ar putea fi folosită pentru sistemele de avertizare în cazul erupţiilor vulcanice şi al CUTREMURELOR, informează dailymail.co.uk.
Astronauţii plănuiesc să instaleze pe Staţia Spaţială Internaţională un receptor dedicat animalelor sălbatice, care va monitoriza continuu traseul a mii de specii de talie mică.
Noua tehnologie presupune folosirea transmiţătoarelor radio din ce în ce mai mici, ceea ce înseamnă că până şi insectele ar putea purta un asemenea dispozitiv.
Se ştie despre animale că simt activitatea tectonică înainte de evenimentele seismice majore, o abilitate care ar putea fi folosită pentru ca oamenii să fie avertizaţi în prealabil despre dezastrele naturale.
Uschi Müller, coordonatorul proiectului Icarus, spune că păsările şi animalele care trăiesc în apropierea zonelor predispuse la dezastre ar putea fi echipate cu asemenea dispozitive. Müller este de părere că aceste dispozitive ar putea avertiza populaţia cu circa 5 ore înainte de producerea unui dezastru.
O teorie susţine că animalele care trăiesc în sau în apropierea apelor subterane sunt mai sensibile la orice schimbare în compoziţia chimică a acestora, deci ar putea simţi modificările subtile cauzate de schimbările din subteran, cu mult înaintea mişcărilor tectonice.
O altă explicaţie este că animalele sunt mult mai sensibile la vibraţii.
Mai multe pe Descopera.ro.

Sursa: www.realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu