miercuri, 22 ianuarie 2014

JOCURILE OLIMPICE. SUA trimit nave americane în Marea Neagră pe durata competiţiei

JOCURILE OLIMPICE. Statele Unite vor trimite nave militare în Marea Neagră care vor fi disponibile pentru evacuarea cetăţenilor americani, în cazuri de necesitate, în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci (sudul Rusiei), afirmă oficiali americani, citaţi de CNN.

JOCURILE OLIMPICE. SUA trimit nave americane în Marea Neagră pe durata competiţiei
JOCURILE OLIMPICE. SUA trimit nave americane în Marea Neagră pe durata competiţiei
JOCURILE OLIMPICE. Potrivit unor surse de la Pentagon, două nave militare americane şi avioane de transport vor fi disponibile în cadrul unui plan de urgenţă pentru evacuarea cetăţenilor americani, inclusiv a atleţilor, în cazul unor situaţii grave de securitate pe durata Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, programate în intervalul 6-23 februarie 2014.

JOCURILE OLIMPICE. Planul prevede trimiterea navelor militare în Marea Neagră peste câteva zile. În caz de necesitate, elicoptere ale acestor nave vor putea merge la baze din Rusia pentru evacuarea cetăţenilor americani.
În plus, avioane militare de transport de tip C-17 vor putea decola din Germania pentru a ajunge în ţări riverane Mării Negre în mai puţin de două ore.

"Navele şi avioanele vor fi disponibile în caz de necesitate, în cazul în care Rusia va solicita ajutor", a precizat oficialul de la Pentagon, adăugând că Moscova va trebui să autorizeze intrarea personalului militar american pe teritoriul Rusiei. "Dacă va avea loc vreun atac terorist major va trebui să putem evacua cetăţenii americani", a insistat oficialul american.

JOCURILE OLIMPICE. Grupuri islamiste din Caucazul rus au ameninţat că vor încerca să comită atacuri teroriste în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci, staţiune situată pe litoralul Mării Negre.

Sursa: www.realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu