miercuri, 22 ianuarie 2014

Jurnaliștii, consternați de atitudinea autorităților cu privire la accidentul aviatic!

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Realitatea TV despre accidentul aviatic din Apuseni, în care pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața.

Acesta a  declarat că cel mai înfiorător lucru este faptul că autorităţile nu-şi asumă răspunderea.
 „Este lucrul cel mai înfiorător acest reflex primar care se naşte în mintea şi sufletul autorităţilor române în momentul acesta. Noi n-avem nicio vină, noi ne-am făcut datoria. E o problemă morală. Dacă mor nişte oameni cu zile pentru că tu nu ai putut să-i localizezi, în loc să-şi pună întrebarea, omeneşte vorbind, “Unde am greşit noi? Ce trebuia să funcţioneze şi n-a funcţionat”. Asta trebuia să fie întrebarea. N-am văzut la nimeni această întrebare în ţara noastră. Toţi au acest reflex: să nu cumva să fiu eu scos vinovat. În ce priveşte STS, are o caracteristică specială, este serviciu secret şi cel mai mare secret este că în cea mai mare parte a timpului nu face nimic. Nu găseşti nişte oameni în pădure! “Hai măi, STS, NIŞTE CYBORGI electronici, salvaţi-i pe oamenii ăia!”, niciunul dintre ei nu are nicio mustrare de conştiinţă. Asta a fost capacitatea de reacţie a autorităţilor române. Acest spectacol al neputinţei nu poate să nu te ducă cu gândul la ce s-ar întâmpla cu ţara asta dacă ar fi supusă unui atentat terorist de mari dimensiuni. Atât au putut să facă şi s-au justificat în felul în care se justifică de ore întregi”, a mai declarat Cristian Tudor Popescu la Realitatea TV.
Alex Dima este indignat de atitudinea autorităților

De altfel, și jurnalistul Alex Dima a spus pe pagina sa de socializare despre accident: „Mai multe ore, Adrian Iovan s-a zbătut între viață și moarte! Dacă s-ar fi ajuns mai devreme la ei... Bine că nu avem talibani prin pădurile noastre, că nu le-am da niciodată de urmă! Dumnezeu să-i ierte pe cei plecați și pe noi pe toți, pentru neputință!”
George Buhnici crede că răniții puteau fi găsiți mai ușor

George Buhnici este la fel de revoltat de atitudinea celor care ar fi trebuit să îi găsească mai repede pe accidentați: „De o zi fierbe sângele în mine. Mă uit cu furie cum tot sistemul se spală cu nesimțire de sângele rece, închegat pe mâinile unor generali și miniștri care conduc un sistem care a dat o eroare fatală. Sistemul a omorât oameni din culpă. Oameni care acum puteau fi vii dacă un deget era apăsat pe ecran.”

Sursa: ro.omg.yahoo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu