duminică, 1 mai 2011

Rugaciune pentru indreptarea nedreptatilor

Rugaciune catre Sfanta Cuvioasa Paraschiva
Se spune rugaciunea numai vinerea sau pt o realizare 13 vineri.

Purtatoare de chinuri Sfinta Paraschiva roaga-te parintelui ceresc
ca pe mine cel impovarat cu toate pacatele si infrinat sa ma ridice spre
cuvintarea marirei Sale si ma indrepteze, ca totdeauna sa am sus inima,
sa gindesc la cele ceresti, iar nu la cele pamintesti.

Roaga-te la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ca a auzit ruga TA cea
cucernica, ca si pe mine lenesul, cel ce ma trindavesc spre rugaciune si
spre implinirea poruncilor lui Dumnezeu, sa ma indrepteze sai sa-mi dea
cuget, ca sa doresc a ma ruga lui neincetat. Cheama si pe Duhul Sfint-
izvorul carele te-a intarit pe tine, Fecioara curata la lupta cea buna ca
sa-mi zideascaai mie inima curata si Duhul drept sa innoaisca intru cele
dinlauntrul ale mele si mai virtos sa ma cheme si sa-mi dea osindie, ca
sa ma nevoiasca in viata curata si sa ma intareasca in facerea faptelor
bune. Cred ca toate acestea mi le poti mijloci mie, o Sfinta Paraschiva,
la Sfinta treime si de vei vrea ai putinta a-mi ajuta mie, ca ceea ce ai
preamarit pe Dumnezeu cu faptele tale. AMIN

Cuvioasa Maica Paraschiva, in genunchi vin la tine sa ca sa te rogi
Parintelui ceresc pentru iertarea pacatelor mele savirsite cu fapta sau cu
gindul, cu vina sau fara vina mea si astfel cu sufletul curat vin si te rog
ajuta-ma………
Sterg din minte orice gind in afara de tine Doamne si unde esti tu
acolo e si Harul Tau. Nici un lucru nu-mi este greu Doamne. AMIN
http://www.ronduldesibiu.ro/educatie-cultura/Sfanta-Cuvioasa-Paraschiva,-octombrie/

Rugaciune pentru iesire din necaz

Doamne, Tu ai cazut, dar te-ai ridicat iarasi, ca sa fii pilda noua, gresitilor Tai si sa ne inveti cum sa ne ridicam atunci cand suntem in necaz si cum sa ne purtam mai departe crucea pe care Dumnezeu ne-a harazit-o tuturor. Iar cei ce in Tine se incred, Mantuitorule, in spirit se intareste si in trup se intareste si din nevoi se poate ridica sa mearga mai departe.
http://www.secretelefemeilor.ro/rugaciune-pentru-iesire-din-necaz.html

Rugaciune pentru indepartarea unei pagube

Vin inaintea ta, Sfinte Mina, ca sa mijlocesti pentru mine dinaintea Stapanului ceresc. Tu, cel folositor celor aflati in nevoie, care pe hoti ai urmarit cu putere dumnezeiasca si pagubele le-ai departat de la cei nevoiti.
Tu, biruitor al celor prigonitori si aparator al celor muncitori; carele pentru soarta sarmanilor te-ai nevoit si i-ai ajutat mereu; carele nemaiputand suporta nedreptatea, ai parasit oastea romana si suindu-te la munte, prin post si rugaciune ti-ai curatit sufletul; sfarama, biruitorule, lanturile fermecatoare pe care diavolul le-a infasurat in jurul sufletului meu, alunga negura inselaciunii din preajma mea si dezleaga facaturile ce mi-au fost trimise.
Cu sangele tau, spala puternice necuratia pacatelor mele si cu puterea ta schimba cugetele prigonitorilor mei. Sa nu se invredniceasca furii de bunurile mele si sa nu aiba parte de ele, cum nu are parte desertul cel mai uscat de apa. Miluieste-ma pe mine, preasfinte si linisteste sufletul meu in numele Tatalui cel ceresc. Amin.

Rugaciune a trei bucurii

La cine sa ma plang,STAPANA?
La cine sa alerg in durerea mea,daca nu la tine,IMPARATEASA CEREASCA?
Cine va primi plansul meu si oftarea mea;daca nu TU,PREA CURATA,nadejdea crestinilor si scaparea pentru noi pacatosii?
Cine,daca nu TU,ne va apara mai bine de nevoi?asculta oftarea mea si apleaca urechea TA la rugaciunea mea!
Stapana,MAICA DUMNEZEULUI meu,nu ma trece cu vederea pe mine,care cer ajutorul TAU si nu ma respinge pe mine,pacatoasa,lumineaza_mi mintea si invata_ma,IMPARATEASA CEREASCA!
Nu ma lepada,Stapana,pe mine,roaba TA,pentru nemultumirea mea.Fii pentru mine MAICA si PROTECTOARE!
Ma incredintez acoperamantului TAU milostiv,daca nu o sa vrei sa ma mai ajuti,du_ma pe mine pacatoasa la o viata linistita si fara de necazuri,ca sa plang de pacatele mele!
Vai de mine!La cine sa alerg eu vinovata,daca nu la TINE,la CARE toti pacatosii cauta nadejdeea si scaparea asteptand mila TA cea nespusa si darurile TALE!Ce cuvant pentru pacatul meu voi putea spune la SLAVA TA cea prea mare!
O,STAPANA!IMPARATEASA CEREASCA,TU imi esti MAICA si nadejdea,TU imi esti speranta si scaparea mea,acoperamantul,apararea si ajutorul meu.
IMPARATEASA mea CEA PREA BUNA si grabnica aparatoare,acopera cu rugaciunea TA pe mine care am calcat poruncile FIULUI si DUMNEZEULUI TAU.
Apara_ma de dusmanii vazuti si nevazuti,imblanzeste inimile oamenilor rai,care se ridica asupra mea.
O,MAICA DOMNULUI si a FACATORULUI meu!TU esti radacina FECIOAREI si floarea care nu se vestejeste a curatenie.
O,NASCATOARE DE DUMNEZEU!Ajuta_ma pe mine,care sunt stapanita de patimile trupesti si de durerile inimii,numai de la TINE si impreuna cu TINE a FIULUI TAU si a DUMNEZEULUI nostru voi avea apararea si prin apararea TA cea prea mare voi fi ajutata si voi scapa de orice nenorocire si necazuri,cu rugaciunile TALE cele mai puternice PREA CURATA fara de pacat si PREA SLAVITA MARIA,MAICA lui DUMNEZEU.
Bucura_te CEA plina de dar!
Bucura_te CEA imbucurata!
Bucura_te,PREA BLAGOSLOVITA DOMNUL este cu TINE !

Rugaciuni de protectie

Aceasta rugaciune am primit-o de la Maria Bogdana si am postat-o aici pentru a fi de folos oricui are nevoie de  protectie.
Maria Bogdana spune:
“Ce este cu adevarat senzational la aceasta rugaciune este simplitatea. Daca o spuneti in fiecare zi, sa aprindeti o lumanare alba si sa aveti  icoana Mantuitorului in fata.
Puterea acestei Rugaciuni este fantastica!
Veti invinge inaintea oricarui rau dinnainte complotat, veti incepe sa vedeti foarte clar in sufletele oamenilor care va inconjoara si sunteti feriti de farmece, de vraji, de orice incercare de rau asupra dvs!”

Rugaciunile  incepatoareIn numele Tatalui si al Fiului si al Sfantuli Duh. Amin
Imparate Ceresc, mangaietorule, Duhul Adevarului care pretutindenea esti si pe toate le implinesti, Vistierul bunatailor si Datatorule de viata, vino si te salasluieste intru noi si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste Bunule, sufletele noastre.
Sfinte Dumnezeule, Sfinte Tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi (de 3ori).
Marire Tatalui si Fiului si Sfantului Duh  acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Preasfanta Treime, milueste-ne pe noi, Doamne curateste pacatele noastre, Stapane, iarta faradelegile noastre, Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre pentru sfant numele Tau.
Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste. Marire Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecillor. Amin
Se spune rugaciunea Tatal Nostru

 • Rugaciunea Talisman
  Doamne Atotputrenic care ai suferit pentru mine si pentru pacatele mele vina-mi in ajutor! Sfanta cruce a lui Iisus Hristos, indeparteaza de la mine orice primejdie orice arma taietoare! Sfanta cruce a lui Isus Hristos, revarsa asupra mea tot binele. Sfanta Cruce a lui Iisus Hristos fa sa ajungem pe calea mantuirii. Sfanta Cruce a lui Iisus Hristos, departeaza de la mine atingerea mortii!
  Sfanta Cruce a lui isus Hristos fii intreaga mea nadejde! Doamne atotputernic, fa sa ador Sfanta Cruce a lui Isus Hristos nazarinean crucificat si ai grija de mine! Sfanta Cruce a lui Iisus Hristos, fa ca duhul rau sa fuga de la mine in vecii vecilor. Amin!
  In cinstea Sfantului Sange nepretuit al lui Iisus Hristos, in cinstea incercarii spre viata vesnica, precum este adevarat ca Isus Hristos este nascut in ziua Craciunului, a murit in ziua Vinerea Mare si a inviat atreia zi! Amin!                                                                

 • Ruga pentru iubire

 • Doamne, ajuta-ma sa fiu asa cum vrei tu, sa nu mai gandesc, sa nu mai spun, sa nu mai fac ce tie nu-ti este pe plac. Ajuta-ma sa cred ca m-ai iertat si fa sa nu mai cad in acelasi greseli. Ajuta-ma sa pot sa raspund cu iubire iubirii tale, ascultand de tine si daruind iubire in forma in care cei din jurul meu au nevoie de ea.
  Ajuta-ma sa pot intelege, iar atunci cand nu pot sa inteleg, sa accept.
  Ajuta-ma sa fiu pentru cei din jur mangaiere, ajutor, ca o ploaie de bunatate, ca o ploaie de vara, cu soare, o ploaie care sa aduca usurare, dar si prea plin de bucurie in sufletele celor care sufera. Ajuta-ma Doamne sa fiu, in lumea asta plina de dureri, o binecuvantare. Amin
 • Alte rugaciuni recomandate de Maria Bogdana:
  Va recomand cu multa bucurie sa luati de pe internet “Rugaciunea a 3 bucurii”, “Rugaciune pentru indreptarea nedreptatilor”, “Ruga pentru o minune”, ” Rugaciune pentru momente grele”, “Rugaciune intima”, Psalmul 3, “Rugaciune pentru momente de cumpana”,  “Rugaciune pentru indeplinirea dorintelor”, “Rugaciunea la ceas de cumpana” etc.
  Psalmul 50 – pentru curatarea sufletului, Psalmul 18 - te protejeaza de atacurile dusmanilor, Pslmul 24 – te apara, Psalmul 28 te ajuta sa depasesti un atac! Totul se gaseste daca tastezi rugaciuni puternice, iar Psalmii pur si simplu sunt cautati dupa numerele lor. O alta rugaciune extraordinara este Rugaciunea Maicii Domnului ” Bucurie neasteptata”.
           http://igalis.wordpress.com/2009/08/18/rugaciunea-talisman/ • Studii referitoare la efectele rugaciunii

  Exemplele puterii de vindecare a rugaciunii se regasesc in experimentele doctorului Randolph Byrd, in legatura cu efectele rugaciunii asupra pacientilor cardiaci.
  In 1988, Dr. Randolph Byrd a condus un studiu in cadrul Spitalului General din San Fransisco. El a studiat interventia rugaciunii asupra unor persoane ce erau bolnave. A luat 393 de pacientii, victime ale atacurilor cardiace si i-a imparti la intamplare in doua grupuri.
  Un grup de 192 de pacienti a beneficiat de rugaciunile unor persoane straine din diverse zone ale tarii. Celalalt grup de 201 persoane nu a beneficiat de rugaciunile din partea persoanelor respective.
  Toti pacientii din cadrul cercetarii au stiut ca participa la un studiu legat de fenomenul rugaciunii, dar nici un pacient nu stia din care din cele doua grupuri facea parte. Singura persoana care stia de existenta acestui experiment era sora medicala care ii ingrijea.
  Studiul a aratat ca persoanele care au beneficiat de rugaciuni s-au vindecat cu 10% mai repede.
  Raportul a fost primit cu cel mai mare scepticism de catre comunitatea medicala, unde multi considerau ca datele erau eronate ori gresit interpretate.
  Studiul a fost insa repetat, cativa ani mai tarziu, la Institutul de Cardiologie din Kansas. S-a aplicat aceeasi metodologie pentru un lot de 990 de bolnavi de inima.
  Din nou starea de sanatate s-a ameliorat cu 11% mai repede. Dr. William Harris, unul dintre cercetatorii care au condus experimentul, era uluit, dar si incantat de aceste rezultate. Cand i s-a cerut sa redea pe scurt situatia a ridicat din umeri si a facut aceasta remarca: "Pacientii pentru care au fost facute rugaciuni s-au simtit mult mai bine decat ceilalti".
  Prin acest studiu se arata faptul ca, chiar si o rugaciune facuta de o persoana necunoscuta pentru o alta persoana necunoscuta poate ajuta in cazul unei suferinte provocate de o boala anume.
  Din ce in ce mai multi oamneni de stiinta sustin ca spiritualitatea este un bun tratament. Prin diverse studii ce au fost efectuate, oamnenii de stiinta arata ca religiozitatea, credinta si rugaciunea contribuie intr-o mare masura la pastrarea sanatatii si prelungirea vietii.
  In foarte multe tari, in fruntea lor aflandu-se SUA si Canada, sacroterapia face parte din mijloacele folosite pentru prevenirea imbolnavirii. Incurajand practica sacroterapiei, imbolnavirile vor fi mai putine.
  Vom prezenta in continuare rezultatele catorva studii si cercetari.
  Astfel, un studiu efectuat pe 91000 de persoane din Maryland a descoperit, la cei care mergeau in mod regulat la biserica pentru a se ruga, ca decesele inregistrate la suferinzii de scleroemfizem pulmonar s-au redus cu 56%, iar la cei cu boli coronariene cu 50%.
  Un alt studiu efectuat pe 4725 de persoane din regiunea Almeda (California) a aratat ca mortalitatea era redusa printre credinciosii care se rugau recvent si plin de fervoare, indiferent de starea lor socio-economica si de unele vicii cum ar fi fumatul sau alcoolismul.
  Universitatea Georgetown, din Washington DC a realizat peste 200 de studii si cercetari in ceea ce priveste sacroterapia. Astfel, s-a descoperit ca sacroterapia a avut efecte pozitive asupra majoritatii oamenilor care o practicau prin rugaciune si prin raportatea la dumnezeire.
  Un cunoscut centru medical pentru operatii pe cord deschis, din New Hampshire, a realizat anumite constari la bolnavii operati, trecuti de 60  de ani. Astfel, in primele 6 luni dupa operatie, au fost inregistrate 9% decese, din randul celor foarte putin religiosi, 5% din randul credinciosilor ce se rugau frecvent si nici unul din randul celor foarte credinciosi.
  In SUA si Canada sacroterapia se practica fie individual, fie in grup, in lacasele de cult si chiar in spitale. Multa vreme a functionat in New York o clinica religioasa si psihiatrica, unde bolnavii erau tratati si prin metode ce apartin scroterapiei.
  La Vancouver functioneaza si astazi un spital unde sunt folosite numai remedii naturiste si metode de sacroterapie. In cadrul sedintelor respective iau parte chiar unii medici.
  In multe locuri, sacroterapia curativa se practica impreuna cu medicul curant. Astfel, chirurgul oftalmolog H. Gimbel se roaga impreuna cu bolnavul inainte de operatie.
  Chirurgul canadian Alaistar Cunniggham aplica sacroterapia in scopuri curative. Metoda sa consta din rugaciuni, meditatii si vizualizarea unei figuri spirituale, indiferent de credinta pacientului. Un astfel de tratament se aplica cu bune rezultate bolnavilor de cancer, multora dintre ei prelungindu-le viata.
  Printre cei ce recunosc influentele si efectel importante pe care sacroterapia le produce s-au aflat si medici europeni. De exemplu, marele chirurg vienez Hans Finsterer, celebru pentru operatiile sale realizate mai ales la nivelul stomacului. Deseori el marturisea celor din jurul sau ca "mana nevazuta a lui Dumnezeu ma ajuta sa fac operatii bune", si ca "stiinta si credinta formeaza un tot insolubil".
  http://www.armonianaturii.ro/Studii-referitoare-la-efectele-rugaciunii-(II).html*articleID_190-articol

  Efectele rugaciunii asupra fiintei umane

  Cand rugaciunea devine fireasca si frecventa in viata omului, efectele ei in fiinta umana devin din ce in ce mai clare.
       
  Transformarea pe care rugaciunea o aduce in fiinta umana se produce gradat si ea este cu usurinta sesizata si de ceilalti. Ca urmare a efectelor rugaciunii, fiinta umana se poate vedea asa cum este, descoperindu-si cu luciditate defectele, egoismul.
      
  Pentru cel ce o realizeaza este evident ca rugaciunea, inalta oamenii cu mult deasupra nivelului lor moral si mental obtinut prin ereditate sau prin educatie.
      
  Fenomenele legate de rugaciune ne introduc intr-o lume fascinanta datorita aspectelor sale miraculoase, ce nu au fost inca, pe deplin cercetate. Ceea ce este insa, evident, este faptul ca, rugaciunea produce efecte complexe, dar si concrete in acelasi timp.
       
  Oricat de neobisnuit ar parea, acest aspect trebuie totusi sa-l privim drept un adevar fundamental care vine sa confirme inca o data stravechea intelepciune.     
      
  Nenumarate cazuri de insanatosiri, in cadrul carora bolnavii suferinzi s-au vindecat aproape instantaneu de boli cum ar fi: cancer, infectii renale, ulcere, tuberculoza pulmonara, osoasa sau peritonita.
       
  Fenomenul se deruleaza aproape mereu cam in acelasi fel. La inceput apare o mare durere, apoi este resimtit sentimentul de a fi complet vindecat. In cateva minute sau uneori cel mult in cateva ore simptomele dispar si leziunile anatomice se vindeca ca prin minune.
        
  Miracolul se produce printr-o accelerare foarte mare a procesului normal de vindecare.
         
  Vindecarile de acest fel pur si simplu au uimit lumea. Aceste fenomene au fost urmarite si controlate in multe tari ale lumii de specialisti din diverse domenii.
       
  Contactul inefabil cu Dumnezeu, pe care rugaciune il produce, ii face pe oameni sa fie patrunsi de pacea divina. Aceasta pace emana mereu din fiintele umane care realizeaza rugaciunea frecvent, influentandu-i si ajutandu-i astfel, in mod binefacator chiar si pe ceilalti.
      
  Acesti oameni poarta cu ei pretutindeni pacea si linistea divina pe care o emana in jurul lor sub forma unui camp sublim.
  http://www.armonianaturii.ro/Efectele-rugaciunii-asupra-fiintei-umane.html*articleID_188-articol

  Cum intram in contact cu ingerul pazitor

  Ingerul nostru pazitor petrece mult timp cu noi. Cel mai adesea, nu putem sa-l vedem si chiar avem dificultati in a-i percepe prezenta. Dar credinta in prezenta sa alaturi de noi ne confera deja o stare de siguranta. Altfel spus, nu suntem niciodata singuri, chiar in momentele cele mai dificile. Cu noi se afla tot timpul cel care ne iubeste profund si neconditionat, chiar daca noi consideram ca nu meritam (conform standardelor umane) si suntem perfect constienti de greselile noastre. Ingerul pazitor este totdeauna cu noi, gata sa ne ierte, sa ne incurajeze, sa ne ajute sa ne transformam.
  Dar cum sa facem sa intram in contact cu el? Cum sa ne exprimam dorintele si cum sa-i ascultam sfaturile pretioase? Daca fiintele umane si ingerii traiesc in doua realitati diferite, cum este posibil sa stabilim un dialog?
  Exista mai multe modalitati de a comunica cu ingerii si oricare dintre ele poate fi eficienta; important este ca cererile sa le fie adresate cu dragoste si cu inima increzatoare. Contactul cu ingerii poate avea loc chiar si in timpul somnului, deci intr-un mod total inconstient. Unii oameni prefera sa mediteze, altii sa comunice in scris sau prin intermediul viselor. Depinde de structura proprie si de disponibilitatile fiecaruia. Nu e nevoie sa folosesti tehnici speciale, important e sa fii cat mai relaxat si deschis pentru a-i primi in inima ta. Poti chema un inger in gand: "inger drag, am nevoie de ajutorul tau" si el raspunde intotdeauna. Daca esti deschis spre vibratia lui, ii vei simti prezenta.
  A recurge la ajutorul ingerilor presupune un mod de viata "natural"; sa nu ne gandim ca ar fi necesar sa ducem o viata plina de misticism. Atunci cand cautam comuniunea cu ingerii nu facem altceva decat sa acceptam sa ne rezervam un spatiu de meditatie si liniste, indepartandu-ne astfel de vacarmul vietii cotidiene pentru a ne consacra regasirii pacii interioare. Dar toate acestea nu se obtin intr-o zi: prin pasi mici putem parcurge un drum lung, iar atunci cand suntem dispusi sa privim inapoi, vom constata ca viata noastra intr-adevar s-a schimbat.
  A comunica cu ingerul pazitor inseamna sa stabilesti un dialog, sa asculti un sfat, sa gasesti raspunsuri sau sa fii inspirat. Nimic rau nu poate sa apara prin acest demers; atunci cand o cerere sau o problema sunt prezentate ingerului, ele vor deveni obiectul atentiei sale iubitoare. Ingerii sunt intotdeauna gata sa ne primeasca rugaciunile, cu conditia ca ele sa nu fie dictate de intentii egoiste sau din interes. Ei sunt in masura sa recunoasca adevaratele noastre intentii si sa prevada consecintele unei situatii; nu acorda niciodata ajutorul pentru o actiune care ar putea fi in contradictie cu binele celorlalti. Prin urmare, atunci cand dorim sa-l apelam pe ingerul pazitor pentru a ne rezolva o probema, este important sa ne lasam la o parte egoismul si sa adresam un gand de iubire si de intelegere fata de toti cei care traiesc o situatie similara cu a noastra. Rugaciunea noastra imbraca astfel o semnificatie mai ampla si, cuprinzand mai multe persoane, ne ajuta sa nu ramanem izolati in preocuparile noastre, oricat ar fi ele de mari sau mici.
  A intra in comuniune cu ingerii este mai usor decat pare. Acordati-va putin timp, chiar si numai un sfert de ora, si faceti in asa fel incat nimeni sa nu va deranjeze. Inchideti ochii si respirati profund. Urmati timp de cateva minute ritmul propriei respiratii si incercati sa vizualizati un mare spatiu albastru. Apoi rostiti o mica rugaciune, cum ar fi "Inger, ingerasul meu", dupa care il rugati sa va ajute in problema pe care o aveti. Formulati-va clar solicitarea si apoi declarati-va gata sa primiti cu incredere raspunsul care va va parveni. Pregatiti-va sa acceptati cu detasare sfaturile, caci, pe moment, s-ar putea ca acestea sa va bulverseze. Amintiti-va ca ingerul pazitor se adreseaza direct sufletului si spiritului vostru. Concentrati-va si cautati sa percepeti vocea sa in voi insiva. Daca va temeti sa nu pierdeti elemente importante ale raspunsului, puteti sa va pregatiti un creion si o foaie de hartie pe care sa va puteti nota tot ceea ce primiti. Cand conversatia a luat sfarsit, multumiti-i ingerului pazitor pentru interventia sa: "Iti multumesc, drag inger, pentru sfaturile tale intelepte si pentru interventia ta". Mai ramaneti cateva minute cu ochii inchisi, cautand sa intelegeti sensul profund a ceea ce ati perceput. Este bine sa va mai acordati putin timp si sa analizati calm raspunsul primit. Amintiti-va ca deciziile depind doar de voi insiva. Ingerul ne inspira o solutie, ne sugereaza un drum de urmat, ne dojeneste pentru greselile noastre, dar nu intervine niciodata peste vointa noastra.
  Este posibil ca primul contact cu ingerul pazitor sa nu se stabileasca prea usor, dar treptat, momentele de comunicare vor deveni aproape naturale. De asemenea, veti constata ca va simtiti mai puternici, mai armoniosi si senini, si veti observa ca chiar si relatiile cu ceilalti au tendinta sa se schimbe, ca si modul vostru de a privi evenimentele vietii si lumea care va inconjoara.
  Tinerea unui jurnal intim poate fi utila pentru a obiectiva mai bine progresele realizate pe parcursul vietii. Reluand continutului sau si reflectand la evenimentele trecute, vom acorda mai multa importanta unor fapte aparent nesemnificative, dar care, printr-o analiza ulterioara, pot revela transformari de care nu eram cu adevarat constienti. Este suficient sa luati un caiet sau o agenda si sa notati tot ceea ce vi se pare semnificativ, ca intr-un rezumat, o sinteza a informatiilor, inspiratiilor si raspunsurilor pe care le veti obtine atunci cand intrati in contact cu ingerii. Nu uitati sa puneti data pe fiecare adnotare pentru a avea un punct de reper.
  sursa: www.lumeaingerilor.ro

  Modalitati practice de revelare a menirii personale

  1. Rugaciunea. Ingerii stiu ceea ce noi ne straduim sa cunoastem. Ei ne indruma mereu, prin semne sau intuitii, in directia implinirii menirii. in modul lor specific, ne dau de inteles cand mergem pe drumul bun sau cand ne-am ratacit. Dar putem veni si noi in intampinarea lor, rugandu-i sa ne ajute sa ne gasim locul potrivit in aceasta lume. Pentru aceasta, putem utiliza urmatoarele rugaciuni:
  Doamne Dumnezeule si ingeri dragi, cred ca am uitat de ce am venit pe Pamant. Va rog sa-mi oferiti indrumari limpezi, pe care sa le observ si sa le inteleg cu usurinta, astfel incat sa pot sti ce pasi sa fac astazi, care sa ma aduca mai aproape de amintirea si indeplinirea menirii vietii mele. Stiu ca in felul acesta ma voi integra in marele plan divin al iubirii. Va multumesc. Amin.
  Arhanghele Metatron, stiu ca tu cunosti sufletul, gandurile si faptele mele mai bine decat mine si le notezi cu grija in Cartea Vietii mele. Ajuta-ma, te rog, sa inteleg sensul fiecarei experiente prin care e necesar sa trec, pentru ca astfel sa ma pot apropia de cunoasterea sensului vietii mele in aceasta lume. Ajuta-ma sa-mi identific si sa recunosc potentialitatile fiintei mele si creeaza-mi oportunitati prin care sa le pun in valoare. Iti multumesc. Amin.
  Inger pazitor, insotitor si calauza a mea, indreapta-mi pasii catre drumul potrivit mie si nu ma lasa sa ratacesc. Ajuta-ma sa am mereu inima deschisa si mintea limpede pentru a asculta vocea interioara si a avea puterea de a o urma, sa am discernamantul necesar atunci cand am de facut alegeri, sa am incredere in mine insumi si in alegerile pe care le fac, sa am curaj sa fac schimbarile necesare fara sa-mi fie teama de nou sau necunoscut. Ajuta-ma sa nu cad in tentatia competitiei sau invidiei, pentru ca fiecare are locul sau potrivit in aceasta lume. Iti multumesc. Amin.
  2. Identificarea pasiunilor personale. Se spune ca nu e esential sa faci ce-ti place, ci sa-ti placa ceea ce faci. Adica sa simti ca pui suflet in ceea ce faci si ca lucrul acela te implineste. Sunt multe lucruri care ne atrag in viata si este absolut normal sa fie asa. Dar cum alegem si cum putem fi siguri de alegerea facuta? Mai intai, cautam sa identificam toate lucrurile care ne atrag si chiar facem o lista. Apoi, urmarim, in limita posibilitatilor, sa experimentam, sa cunoastem cat mai mult din fiecare in parte. Ne-ar placea sa vindecam oameni - mergem intr-un spital, policlinica, cabinete de terapie si cautam sa empatizam cu cei care fac deja lucrul acesta. Ne punem in locul lor si ne evaluam starea de spirit. Chiar daca nu avem cunostintele sau pregatirea necesara, inima ne poate spune daca lucrul acela este sau nu potrivit pentru noi. Sa nu uitam ca ingerul pazitor este cu noi si ne poate ajuta in acest sens. Luam astfel lista punct cu punct, iar la sfarsit tragem o concluzie. Nu este neaparat necesar sa renuntam la unele in favoarea altora. De exemplu, daca ne plac copiii, dar ne-ar placea si sa fim actori, atunci putem sa ne gandim la un teatru de papusi sau la grupe de lucru cu copiii. Nu mai vorbim de posibilitatea de a avea o familie si copii. Daca ne place sa calatorim, dar si sa proiectam case sau sa scriem, atunci putem angaja lucrari de proiectare in diferite zone, respectiv, sa devenim redactori pentru diferite publicatii sau televiziuni.
  Este important sa ne asumam drumul pe care-l alegem si nimeni in afara noastra nu o poate face. Putem fi ajutati, sustinuti, ghidati, dar alegerile ne apartin. Pentru ca nimeni in afara de noi nu poate simti daca un lucru ni se potriveste sau nu. Si acesta este criteriul de baza. E adevarat ca ingerii stiu ce ni se potriveste, dar noi avem un liber arbitru pe care ei il respecta. Daca le cerem ajutorul suntem ghidati, sustinuti, inspirati, ni se creeaza conjuncturi, ni se deschid sau inchid porti astfel incat sa intelegem daca alegerile facute sunt bune. Uneori cautarile dureaza mai mult, cativa ani sau poate toata viata, ceea ce nu e de dorit. Cu atat mai mult cu cat gasirea drumului propriu si urmarea lui ne da o stare de bine, de daruire, prosperitate, de sanatate, de integrare in planul divin. Atunci, intr-adevar, putem fi noi insine si ne putem bucura din plin de viata.
  3. Reamintirea viselor din copilarie. Cand eram copii, de multe ori am raspuns la intrebarea: "Ce vrei sa te faci cand o sa fii mare?" Poate ca raspunsul nu a fost mereu acelasi, dar unele elemente cu siguranta s-au pastrat in timp. Puritatea inimii si claritatea mintii specifice varstei ne determina sa intuim ce ne-ar placea sa facem in viata. Pe masura ce crestem, influentele parintilor si ale mediului in care traim cresc si ele. Dorintele parintilor pot lua locul dorintelor noastre, iar societatea isi poate pune amprente mari pe aspiratiile individuale. Sa revenim deci la visele copilariei si sa cautam sa intelegem ce ne-a determinat sa ne dorim atunci sa devenim profesor, constructor, vanzator, actor sau ziarist. Vom avea surpriza sa descoperim in noi multe abilitati naturale, care in timp s-au dezvoltat si care asteapta sa fie valorificate. Nevalorificarea lor determina o stare de neimplinire, intrucat aceste energii creatoare raman in stare potentiala si asteapta sa fie manifestate. Cu cat o facem mai repede, cu atat vom fi mai plini de bucurie, armonie, implinire, chiar sanatate.
  4. Interpretarea aurei. Campul electric care ne inconjoara corpul contine nenumarate informatii, printre care si cele referitoare la menirea vietii. Culorile din acest camp ne pot da indicii despre tendintele naturale ale fiintei noastre, fie in stare latenta, fie manifesta. Desi in aura noastra sunt mai multe culori, culoarea care are legatura cu menirea se pastreaza constanta toata viata.
  Iata cateva exemple de interpretare a culorilor corelata cu menirea vietii:
  - Verdele stralucitor indica abilitati vindecatoare, iar menirea implica sa ajuti oamenii si animalele sa-si vindece corpul fizic. Acest lucru poate fi realizat prin mijloace de vindecare conventionale (practicand profesia de medic, asistenta medicala sau medic veterinar) sau prin mijloace alternative (practicand acupunctura, terapia prin cristale, homeopatia etc.)
  - Verdele turcoaz sau verdele ca apa arata capacitati vindecatoare, dar si aptitudini de invatator, iar menirea implica sa-i inveti pe oameni, lucru care are un efect tamaduitor asupra lor sau asupra altora. Poti, de asemenea, sa-i inveti pe oameni cum sa se vindece singuri sau sa scrii carti despre diferite metode de vindecare, sa tii seminarii pe aceasta tema.
  - Albastru deschis indica abilitati de comunicare deosebite. Menirea poate avea forma unor cautari artistice care sa aduca oamenilor bucurie (muzica, pictura, fotografia, dansul, actoria, etc) sau in mass - media (televiziune, radio, ziare, reviste, diferite publicatii informative). Abilitatile de comunicare mai pot fi puse in valoare in munca de profesor, consilier, etc.
  5. Realizarea astrogramei natale si interpretarea ei. Astrele ne dau, de asemenea, indicii in ceea ce priveste menirea personala. Aceasta implica sa apelam la un specialist care sa ne indrume in acest sens.
  sursa: www.lumeaingerilor.ro

  Rugaciunea eficienta

  De aceea Va zic voua: Toate cate cereti, rugandu-va, sa credeti ca le-ati primit si le veti avea. Iar cand stati de va rugati, iertati orice aveti impotriva cuiva, ca si Tatal vostru Cel din ceruri sa va ierte voua greselile voastre. (Marcu 11, 24-25).

  Multi oameni se roaga, dar putini sunt aceia care stiu ca toate gandurile si toate sentimentele noastre sunt de fapt rugaciuni. Intr-un fel specific, rugaciunea este contactul constient catre puterea divina atotcuprinzatoare dinlauntrul tau. Astfel, rugaciunea eficienta trebuie sa se bazeze pe prezumtia ca in noi insine exista o putere mai inalta, care este in stare sa realizeze ceea ce dorim, in masura in care credem in adevarata existenta a acestei forte. Rugaciunea eficienta este deci identica cu o stare de spirit sincera, consolidata, care provine si creste din convingere. Daca dorinta ta a fost acceptata in totalitate de catre subconstientul tau, ea va actiona ca parte a legii creatiei careia i se supune viata ta. Ceea ce vrei sa crezi, trebuie sa crezi cu adevarat si, daca ai facut aceasta, ti-ai influentat efectiv subconstientul; el va reactiona corespunzator acestei influente.

  De asemenea iertarea este o prezumtie necesara pentru o rugaciune eficienta: Cand stati si va rugati, iertati orice aveti impotriva cuiva. Iertandu-i pe cei care ne-au gresit vreodata noi ne eliberam de resentimentele si tensiunile interioare si astfel eliberam puterea tainica a subconstientului care poate in acest mod sa duca la indeplinire rugaciunile noastre. Si un mod de a aduce pacea in sufletele noastre este acela de a ne ruga pentru acele fiinte fata de care noi avem anumite resentimente, si in acest mod toate acele tensiuni interioare ale noastre se vor dizolva.

  Un alt secret este acela ca nu trebuie sa te ingrijorezi de modul in care subconstientul va indeplini cererea ta. In subconstientul tau lucreaza o forta creatoare ce reactioneaza la gandurile si inchipuirile spiritului tau. Bineinteles, la hotararea finala trebuie sa ajungi in mod constient. Trebuie sa te hotarasti ce anume vrei si sa te increzi in subconstientul tau. Daca iti indrepti revendicarea spre subconstientul tau, trebuie s-o faci cu convingerea absoluta ca acesta dispune de o “reteta” pentru a-ti indeplini cererea. In Biblie sta scris: Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide. Oricine cere ia; cel care cauta afla si celui care bate i se va deschide; cine este omul acela intre voi care, de va cere fiul sau paine, oare el ii va da piatra sau de-i va cere peste, oare el ii va da sarpe? (Matei 7, 7-10); mai mult: este vorba de materializarea oricarei rugaminti, a oricarei cerinte si a oricarei rugaciuni. Cereti, cautati si bateti la usa pana cand obtineti raspunsul in subconstientul vostru, pentru ca, prin natura sa, el raspunde si reactioneaza in permanenta.

  Iar daca vrei sa te rogi eficient, trebuie sa-ti acordezi spiritul cu adevarurile cosmice ale Domnului, care nu se schimba niciodata. Sa-ti fie limpede ca nu cersesti, nu implori si nu te rogi cu umilinta. De fapt, iti aliniezi spiritul altfel si te orientezi spre adevar.

  Acest articol este extras din cartea "Practica Gandirii Pozitive" scrisa de Joseph Murphy si aparuta la Editura Deceneu.
  sursa: www.edituradeceneu.ro

  Terapia iertarii

  In urma cu doua decenii, un psiholog hawaiian surprindea lumea stiintifica cu ceea ce am putea numi, pe buna dreptate, un miracol. Spitalul de Stat din Hawaii se confrunta in acel moment cu probleme deosebit de grave in sectia bolnavilor psihici care comisesera crime abominabile.
  Violenta acestora era atat de mare incat, desi purtau catuse la maini si la picioare, personalul medical se simtea serios amenintat de acestia, iar cei mai multi psihologi clinicieni obisnuiau sa-si dea demisia dupa aproximativ o luna de lucru cu acest gen de pacienti.
  In ciuda avertismentelor colegilor bine intentionati, care incercau sa-l convinga sa nu lucreze intr-un astfel de loc, fiindca asta echivala cu o sinucidere in plan profesional, dr. Haleakala Lew Len a acceptat totusi postul. Si atunci au inceput sa apara miracole. Dupa numai cateva luni, s-a dovedit ca in cazul multora dintre acesti pacienti nu mai era nevoie de catuse.

  Dozele medicatiei au scazut simtitor la majoritatea pacientilor si chiar s-au sistat in cazul unora. Dupa patru ani, pavilionul a trebuit sa fie inchis din lipsa de... pacienti violenti.
  Partea cea mai interesanta este ca in acesti patru ani dr. Len nu a vorbit cu nici unul dintre temutii sai pacienti. Mai mult, nici macar nu i-a vazut! Cerintele sale la ocuparea postului de psiholog clinician au fost de a i se oferi un birou si acces la dosarele criminalilor spitalizati.
  "Tot ce a trebuit sa fac a fost sa lucrez asupra propriei mele persoane, a declarat ulterior dr. Len. Daca vrei sa vindeci pe cineva, inclusiv pe un criminal bolnav psihic, o poti face vindecandu-te pe tine."

  In prezent trecut de 70 de ani, dr. Len a ajutat cu succes de-a lungul carierei sale, folosind aceasta metoda pe mii de persoane, lucrand inclusiv cu grupuri din cadrul unor organizatii internationale prestigioase, precum UNESCO si Natiunile Unite. Dr. Len detine un doctorat in psihologie obtinut la Universitatea din Iowa, Statele Unite, dar el atribuie remarcabilul sau succes ca psiholog clinician, practicilor de vindecare traditionale invatate de la Morrnah Nalamaku Simeona, o femeie kahuna.

  Cine sunt kahuna? In hawaiiana, huna se traduce prin secret, iar kahuna prin pastrator al tainei, cunoscator al secretului, expert, maestru. Daca vreti, kahuna reprezinta echivalentul mesterului in sistemul de bresle medieval. Orice meserie, arta sau mestesug avea proprii sai kahuna. Termenul a devenit insa cunoscut ca echivalent al samanului, vraciului, preotului. Legendele abunda in descrierea puterilor acestor kahuna, capabili sa realizeze vindecari miraculoase, sa influenteze vremea, sa mearga pe carbuni incinsi, sa-si atraga prosperitatea etc.

  Morrnah Nalamaku Simeona s-a numarat printre ultimii kahuna veritabili din Hawaii, fiind numita oficial in 1983 de catre autoritati drept o comoara vie a Hawaii-ului (living treasure of Hawaii). Ea a infiintat Foundation of  I, o organizatie nonprofit, menita sa raspandeasca filozofia si practicile psihologice ale vechilor kahuna, inainte ca acestea sa se piarda. Metoda traditionala invatata de dr. Len de la Morrnah Simeona si aplicata cu succes la Spitalul de Stat din Hawaii si nu numai, poarta denumirea de ho'oponopono, care s-ar putea traduce prin a indrepta lucrurile, a corecta o eroare.

  Metoda este extraordinar de simpla, atat de simpla incat mintea noastra, fascinata de complex si maiastra in a complica masiv si inutil lucrurile, are impulsul de a o respinge imediat. Pe de alta parte, in ciuda simplitatii ei, metoda are la baza principiile huna, care sunt destul de greu de acceptat de noi, cei crescuti in spiritul respectului pentru rational si stiintific.

  Lumea este o reflectare a gandurilor noastre. Asemeni lui Buddha, vechii kahuna considerau ca noi cream lumea prin gandurile noastre. Tot ceea ce suntem, tot ceea ce se petrece in viata noastra reprezinta o consecinta a gandurilor noastre.
  In cuvintele lui Morrnah Simeona, lumea este o reflectare a ceea ce se petrece in interiorul nostru. Daca ne confruntam cu o problema, trebuie sa cautam cauza in noi insine, nu in factorii exteriori.

  • Daca o persoana ne agreseaza, este util sa ne amintim ca ceilalti sunt o oglinda pentru noi si ca agresivitatea respectivei persoane nu este decat proiectia in exterior a propriei noastre agresivitati refulate.
  • Daca seful ne spune ca nu suntem suficient de buni pentru postul pe care il ocupam, atunci vorbele lui nu sunt decat o reflectare a ceea ce noi insine gandim in sinea noastra despre noi.
  • Daca ne imbolnavim, este bine de stiut ca, pentru kahuna, trupul este o casa pentru ganduri: cauza imbolnavirii rezida in negativitatea unui gand, intr-o eroare de judecata.

  Nu-i nimic in neregula cu erorile de judecata, declara cu umor dr. Len. Te pot omori, asta-i tot.

  In viziunea unui kahuna, mintea este asemeni unei gradini, iar gandurile asemeni unor seminte. Ele incoltesc si dau roade. Trebuie sa avem grija ce ganduri plantam in mintea noastra, caci, inevitabil, vom culege ceea ce am semanat. Vestea buna este ca orice stres, dezechilibru sau boala pot fi corectate, lucrand asupra ta. Nu este nevoie sa cauti raspunsuri sau ajutor in afara ta. Si nimeni nu iti poate oferi informatii mai relevante decat cele pe care le poti obtine singur, cautand in tine insuti, sustine Morrnah Simeona.

  Pentru kahuna, circumstantele exterioare sunt un barometru al nivelului nostru de constiinta. Starea de sanatate sau de boala, prosperitatea sau pauperitatea, succesul sau esecul nostru ori al celor din jurul nostru reflecta nivelul de constiinta la care am ajuns.
  Daca nivelul nostru de constiinta se modifica, circumstantele exterioare se schimba rapid, iar nivelul de constiinta poate creste semnificativ, daca ne asumam responsabilitatea pentru tot ce se petrece in viata noastra, pentru tot ce se petrece in jurul nostru.

  Vindecarea ori schimbarea incepe cu asumarea responsabilitatii. Ce inseamna sa ne asumam 100% responsabilitatea pentru absolut tot ce se petrece in viata noastra?
  Inseamna sa accepti faptul ca tu insuti - si nimeni altcineva - esti creatorul a tot ceea ce experimentezi, al tuturor evenimentelor pe care le traiesti, afirma dr. Len, constient ca declaratia sa poate fi socanta sau chiar revoltatoare pentru majoritatea oamenilor.

  O idee foarte greu de digerat, intr-o societate in care ne-am obisnuit sa ne gasim scuze la tot pasul, sa dam vina pe altii pentru ce nu merge in viata noastra, sa cultivam asiduu o mentalitate de victima. Mai mult, aceasta idee este greu de acceptat si de catre persoanele considerate supraresponsabile. Caci una este sa iti asumi responsabilitatea propriilor actiuni si alta este sa iti asumi responsabilitatea pentru actele violente ale unor oameni cu care nu ai avut nimic de-a face si cu care singura legatura pe care o ai este ca locuiti impreuna in acelasi oras.

  Multi psihologi ar spune ca o astfel de gandire nu face decat sa ne culpabilizeze in mod excesiv.

  Accesul la miracol si, implicit, la supraconstient nu este posibil decat atunci cand reincepem sa privim lumea prin ochii unui copil. E vorba despre redescoperirea inocentei, nu despre cultivarea infantilitatii. Problema adultilor este ca si-au pierdut inocenta, dar si-au accentuat infantilitatea, prin evitarea sistematica a asumarii responsabilitatii. Kahuna afirma ca, reinstaurand inocenta - starea in care nu judecam, nu punem etichete, nu suntem obsedati de castigul personal - viata noastra se poate schimba radical.

  Nu va faceti probleme. Intreaga lume este creatia ta si acest lucru trebuie luat ad litteram, afirma dr. Len.

  Actele violente ale acelor criminali bolnavi psihic din Spitalul de Stat din Hawaii erau responsabilitatea lui, doar pentru faptul ca acestia aparusera in viata sa.
  Problemele lor erau creatia sa si, de aceea, tot ce a trebuit sa faca pentru a-i vindeca a fost sa lucreze asupra lui insusi, sa stearga el insusi gandurile care le-au generat. Exagerare dusa la extrem, am putea spune, chiar daca descoperirile recente din fizica cuantica par a conduce la aceleasi concluzii. Asta inseamna ca daca copiii nostri au o problema de sanatate, ceva din noi a produs acea problema; daca partenerul de afaceri ne trage pe sfoara, noi am facut ca acel lucru sa se petreaca; daca sotul ori sotia ne inseala, noi am atras asta.

  Pare absurd. Totusi, evenimentele din viata noastra actualizeaza amintiri, tipare de actiune trecute si reactii ciudate. La urma urmei, toti am experimentat reactii care ne-au surprins si pe noi, si pe cei care ne cunosteau foarte bine - reactii in care parca nu eram noi insine, nu-i asa? Daca te confrunti cu o problema, o situatie limita, un necaz, o suferinta, intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui automat este: ce anume din ceea ce se petrece in mine a generat sau a atras aceasta problema? Apoi trebuie sa stergi gandurile care au produs respectiva problema.

  Dar cum putem sti care ganduri au creat-o? Nu va faceti probleme, spune dr. Len. O parte din voi stie. Trebuie doar sa-i dati permisiunea sa o faca."Cand judec o persoana, acea persoana devine un "prizonier al gandurilor mele".

  Cream lumea prin gandurile noastre, iar pentru kahuna aceasta nu este o metafora. Este o realitate. In viziunea lor - care este comuna cu cea a tuturor religiilor - Dumnezeu a creat fiinte perfecte, dar noi nu mai putem sa vedem acest lucru, fiindca intre ceea ce exista in realitate si ceea ce vedem se interpune gandul.

  Noi nu mai vedem ce exista in realitate, noi nu ne vedem decat propriile ganduri. Lumea este ceea ce credem ca este, afirma Serge Kahili King, doctor in psihologie si o autoritate internationala in materie de huna. Psihologia moderna tinde sa ajunga la aceleasi concluzii, de vreme ce afirma ca oamenii nu reactioneaza la evenimentele in sine, ci la propria lor perceptie asupra evenimentelor. Mai mult, studiile arata ca oamenii tind sa se conformeze perceptiilor altor oameni. Altfel spus, daca spunem in mod repetat unui copil ca este rau, el va ajunge sa se comporte ca atare. Daca unui angajat i se lauda in mod repetat performantele, chiar daca acestea nu sunt tocmai grozave, el va ajunge sa lucreze din ce in ce mai bine.

  In limbajul unui kahuna, acest fenomen se exprima in felul urmator: daca eu gandesc intr-un anumit fel despre o persoana, acea persoana devine un prizonier al gandurilor mele. Asta inseamna ca el tinde sa se conformeze perceptiei mele si, mai devreme sau mai tarziu, se va comporta in asa fel incat sa-mi confirme perceptia despre el. Prin urmare, actele unei persoane sunt o consecinta a ceea ce gandesc despre ea si trebuie sa-mi asum responsabilitatea pentru acest lucru. De aceea, a nu judeca este singura atitudine corecta vizavi de o alta persoana.

  Daca este ceva de corectat, spun kahuna, atunci acest ceva reprezinta erorile noastre de gandire. Asa stand lucrurile, atunci poate ca nu ar trebui sa ne mire foarte mult ca dr. Len si-a vindecat pacientii, lucrand doar asupra lui insusi.
  Ce a facut exact doctorul Len pentru a-si vindeca pacientii? Am repetat incontinuu: Imi pare rau. Te rog, iarta-ma, a declarat senin dr. Len. Asta-i tot.
  De-a dreptul socant! Banuiesc ca doctorului Len ii place sa socheze, sa surprinda printr-o lovitura puternica si neasteptata, rutina noastra mentala. El spune ca oamenii, in special vesticii, gandesc prea mult. Mai exact, sunt prinsi in rutina unor programe care ruleaza inconstient. Contrar a ceea ce gandim noi, el sustine cu tarie ca intelectul nu poate rezolva problemele. Cred ca Einstein ar fi fost de acord cu el, din moment ce a declarat ca "o problema nu poate fi rezolvata la nivelul de gandire care a generat-o".

  Cere-ti iertare

  De aceea, nu trebuie decat sa constientizezi problema pe care o resimti la nivel fizic, emotional, mental etc., apoi sa incepi sa iti purifici gandirea care a atras-o, printr-un proces de cainta si iertare.
  "Te rog, iarta-ma ca te-am facut prizonierul gandurilor mele si fiindca, prin negativismul gandurilor mele, ti-am influentat in mod distructiv comportamentul". Asa este in crestinism: ruga trebuie precedata de cainta si de cererea iertarii. Asta este ceea ce poate face constientul: sa se caiasca si sa ceara iertare. Restul este treaba supraconstientului, el este armonizatorul, vindecatorul. Suntem prizonierii propriei minti si nu putem evada folosindu-ne tocmai de minte - temnicerul insusi.

  Cum te poti ajuta in viata de zi cu zi?

  Acest proces poate fi folosit in cele mai diverse situatii: cand suntem bolnavi, cand cineva apropiat este bolnav, cand ne confruntam cu probleme profesionale, financiare, sentimentale etc.
  Daca problema tine de sanatate, atunci putem spune trupului:
  Imi pare rau ca ti-am facut rau prin gandurile mele negative. Te rog, iarta-ma.
  Si repetam acest lucru cu sinceritate, pana problema dispare.
  Daca copilul are probleme la scoala, putem repeta mental:
  Imi pare rau ca ti-am creat aceste probleme prin gandurile mele. Te rog, iarta-ma.
  Este esential ca trairea sa fie autentica, iar cererea de iertare sa fie pe deplin sincera. Consecinta imediata este un sentiment de iubire, iar dr. Len si Morrnah Simeona declara ca acesta este un semnal ca vindecarea a inceput.

  Probabil ca la o prima citire vei respinge aceste lucruri, pe motivul ca sunt prostii, povesti de adormit copiii. Dar kahuna afirma ca supraconstientul este receptiv tocmai la limbajul de copil, ignorand formularile savante. Interesant este ca psihanaliza a ajuns la o concluzie asemanatoare: interpretarile pretentioase, destepte, intelectualizate nu ajung la pacienti.
  Accesul la miracol, si implicit, la supraconstient nu este posibil, decat atunci cand reincepem sa privim lumea prin ochii unui copil. E vorba despre redescoperirea inocentei, nu despre cultivarea infantilitatii. Problema adultilor este ca si-au pierdut inocenta, dar si-au accentuat infantilitatea prin evitarea sistematica a asumarii responsabilitatii.
  Kahuna afirma ca, reinstaurand inocenta - starea in care nu judecam, nu punem etichete, nu suntem obsedati de castigul personal - viata noastra se poate schimba radical: renuntam la a ne complica viata inutil si ne redobandim bucuria de a trai, devenim mai creativi, ne adaptam mai suplu si mai eficient schimbarilor; iar calitatea relatiilor noastre se imbunatateste semnificativ.

  In loc de concluzie

  Un medic din Statele Unite ale Americii, dr. Ira Byock, a lucrat foarte mult cu bolnavi in faza terminala si a descris experientele si concluziile sale in doua carti devenite best-seller-uri.
  Una dintre ele se numeste The Four Things that Matter Most (Cele ce patru lucruri, care conteaza cel mai mult) si se refera la cele mai frecvente declaratii pe care bolnavii le fac celor apropiati pe patul de moarte. Acestea sunt:

  IARTA-MA

  TE IERT

  MULTUMESC

  TE IUBESC

  Dr. Ira Bylock considera ca nu trebuie sa ajungem pe patul de moarte, pentru a folosi aceste declaratii care, in opinia sa, au un potential imens in a ne vindeca relatiile si in a ne transforma profund viata.


  sursa: www.ecolife.ro

  Vindecarea prin credinta

  Inca din timpuri stravechi oameni au suferit de diverse boli, asa cum aflam din diferite documente ale vremii, precum si din Biblie. Diferenta intre trecut si prezent consta doar in faptul ca acum bolile au primit denumiri stiintifice. Dar ne intrebam, desigur, ce este necesar pentru a apare vindecarea.

  Orice vindecare are loc in raport cu credinta individului. Subconstientul este capacitatea creatoare din noi si acest lucru face vizibil ceea ce ii intipareste constientul; gandirea constienta ii imprima gandurile sale; gandurile sunt exteriorizari ale credintei; ceea ce ii este intiparit subconstientului devine activ in viata, potrivit credintei noastre. Convingerea, larg raspandita, ca boala - stare provenita dintr-o cauza secundara - ar fi o cauza primara este gresita.

  Exista chiar cazuri in care anumite fiinte s-au imbolnavit, de exact acea boala de care vorbeau mereu si mereu. In aceasta directie este elocvent cazul unei femei care spunea mereu: "Eu cred ca ma voi imbolnavi candva de artrita si ma voi pipernici la fel ca mama si bunica mea". Fiul ei nu a dat importanta acestor afirmatii, pana cand a venit ziua cand mama lui s-a pipernicit intr-adevar datorita artritei si fu internata in spital. El i-a dus un exemplar din cartea mea "Puterea extraordinara a subconstientului tau" si a rugat-o: "Mama, citeste asta". Ea a facut aceasta si l-a rugat: "As dori sa te rogi tu pentru mine". Medicul curent ii dezvaluise tanarului ca mama sa avea sa ramana tot restul vietii in scaunul cu rotile.

  Dupa lecturarea cartii si sugestiile incurajatoare ale fiului sau, femeia a recunoscut ce i-a provocat artrita - propriul subconstient. Deoarece acesta este impersonal si tocmai de aceea realizeaza in mod autonom ceea ce i se intipareste, subconstientul femeii acceptase afirmatiile negativiste repetate in mod curent: "eu cred ca voi capata o artrita la fel ca mama si bunica mea". Intr-adevar, asa dupa cum a recunoscut si ea, si-a autoindus boala, deoarece subconstientul ne intelege ad-litteram.

  Femeia a recunoscut: era necesar sa-si modifice complet modul de gandire; de aceea repeta, de mai multe ori pe zi, anumite adevaruri pe care subconstientul sau avea sa le accepte. A folosit urmatoarea rugaciune: "Spiritul cel viu din interiorul meu constituie o infinita prezenta vindecatoare. Impregnez acum subconstientul meu cu o reprezentare a integritatii, a vitalitatii si a unei depline sanatati. Iubirea divina ma strabate si ea dizolva tot ceea ce nu o egaleaza. Pacea divina umple sufletul meu. Energia cosmica din sursa infinitei prezente vindecatoare ma cuprinde si coboara in profunzimile subconstientului meu. Stiu ca, de fiecare data cand rostesc aceasta rugaciune, intaresc subconstientul meu in aceasta credinta, pana cand voi putea din nou sa umblu nestingherita si plina de bucurie". Fiul ei se ruga pentru ea intr-un mod similar. A iesit din spital pe scaunul cu rotile, dar dupa o luna s-a insanatosit deplin.

  Acesta este doar unul dintre multiplele exemple referitoare la miracolele care sunt posibile cu ajutorul credintei. Si aceasta deoarece tot ceea ce vom crede cu toata fiinta noastra se va impregna in subconstientul nostru, care, la fel ca un servitor credincios, va face ca intr-o zi toate acestea sa devina realitate.

  Acest articol este extras din cartea Practica gandirii pozitive scrisa de Joseph Murphy si aparuta la Editura Deceneu.
  sursa: www.edituradeceneu.ro

  Sporul casei furat


  Sporul casei in opinia lui Ovidiu-Dragos Argesanu
  “Sincer nu am crezut că există aşa ceva până într-o seară, mai exact chiar într-o noapte de revelion, când o femeie m-a întrebat dacă am să-i schimb cincizeci de mii de lei. Binevoitor, i-am oferit şi mi-a dat în schimb tot o hârtie de cincizeci de mii! Atunci când, nedumerit, m-am întrebat ce înseamnă schimbul acela ciudat, o prietenă mi-a spus: „N-o să ai bani tot anul! A schimbat soarta ei cu a ta, în ceea ce priveşte banii!” „Prostii!” am răspuns neîncrezător, precum slujitorul din poezia „Mistreţul cu colţi de argint”. Doar când am văzut că dacă luam bani dintr-o parte, se ivea altă necesitate pentru care să fie nevoie să-i dau, fără să pot pune nimic deoparte, deşi salariul îmi crescuse relativ recent, am început să-mi pun întrebări şi să studiez mecanismul. Ideea este că bogăţia este cumva un lucru nativ, determinat, fiecare om având în preajma lui un spirit, un duh care se ocupă de aşa ceva, care îţi creează confortul material. Ceva gen Aladin şi duhul din lampa fermecată! Solomon, când a primit darul stăpânirii duhurilor, avea mai multe! O dată cu banii proprii se poate schimba şi acest duh, care poate fi legat de cei care ştiu. Ca orice duh, de altfel. Aşa că rămâi fără el şi, implicit, fără acel ceva care să se ocupe de problema aceasta din lumea cealaltă. Evident că există indivizi care cunosc acest fapt, care îşi doresc, totuşi, să fie bogaţi şi pentru aceasta sunt gata să recurgă la magie pentru a-i obţine. Metoda cea mai bună de protecţie este să nu dai bani oricui, să nu împrumuţi pe şi de la oricine. Se fac dezlegări, dar din păcate în rugăciunile ortodoxe nu am găsit referire special la acest act magic şi nu cred că le pot rezolva. Nici măcar rugăciunea Sfântului Ciprian nu face referire la spor şi la argintul viu, iar pentru că nu le putea dezlega şi pe acestea, eu unul o utilizez într-o formă completată.”
  Ovidiu-Dragos Argesanu – “Atacul PSI intre stiinta si magie” – editura DAO PSI

  Sporul casei şi sporul personal in opinia lui Constantin Gheorghita
   Descriere
  “Fiecare om are o anumită sumă de bani pe care o câştigă lunar prin Drept Divin. Această sumă este determinată de karma personală şi de cea de neam, de păcatele personale şi nu în ultimul rând de ceea ce face omul cu banii câştigaţi. Această sumă de bani se poate creşte sau se poate micşora în funcţie de ceea ce face persoana în cauză.
  Pentru această problemă, omul are îngăduit de Dumnezeu un înger sau un ghid spiritual care se ocupă cu problemele lui financiare. Acest înger este denumit popular spor. In momen-tul în care este legat sporul, de fapt este legat acest înger. Există şi posibilitatea în care acest înger este furat şi legat să servească pe altcineva, în general pe cel care îl fură.Sporul casei este format din suma sporului persoanelor care trăiesc în respectiva casă.
   Simptome
  Nemaiavând cine să se ocupe de partea financiară, din punct de vedere spiritual, omul începe să piardă banii, îi cheltuie fără să se aleagă cu nimic sau nu-i mai câştigă. In cazul în care este furat sau legat sporul casei, problemele financiare apar la toată familia şi trebuie dezlegat sporul tuturor membrilor familiei.Sporul poate fi furat printr-un simplu schimb de bani. In ideea protecţiei nu este indicat a cumpăra de la ţigani sau a dabani cerşetorilor ţigani indiferent dacă sunt copii sau nu. în general, aceştia au programe de furat sporul făcute de către vrăjitoarele lor.
   Alte indicaţii
  Se poate măsura radiestezic cat la sută este legat sau altfel spus, cât ia sută te mai ajută acel înger. Acest tip de atac psi apare în momentul în care omul greşeşte faţă de bani, şi astfel scăzându-i suma de bani meritată prin Drept Divin, Dumnezeu îngăduie să îi fie legat sporul. Pentru rezolvarea problemelor financiare trebuie văzut unde greşeşte omul faţă de bani şi ce trebuie să schimbe în viaţa lui pentru a merita mai mult.
   Autocontrol
  Se vizualizează acest înger, apoi folosind o foarfecă la nivel astral se taie toate legăturile de pe el. Dacă se observă că mai sunt şi alte lucruri negative pe el, se curăţă şi de acelea.
   Alte metode
  Pentru rezolvarea acestei probleme, omul trebuie să înţeleagă unde greşeşte faţă de bani şi să schimbe aceasta. Ca un punct de plecare, pentru cei interesaţi, voi enumera câteva greşeli faţă de bani: fumatul, vândutul la un preţ mai mare decât cel meritat, furtul de bani, camătă, a cumpăra un produs mult mai scump doar pentru că provine dintr-un magazin de „fiţe” când în alte locuri este mai ieftin, a cheltui de fală etc. De asemenea, atenţie la ceea ce spuneţi, juraţi sau gândiţi. Dacă cineva spune mereu că el nu are nevoie de bani sau că el nu vrea bani, acela nici nu primeşte. Nu mai spun, în momentul în care se jură că nu vrea, indiferent că o face sincer sau de ochii lumii. Corect este să vrei cât îţi este îngăduit de Dumnezeu, nici mai mult nici mai puţin”.
  Constantin Gheorghita – “Terapia spirituala” – editura DAO PSI

  Parintele Argatu ne invata:
  „Daca ai de primit o suma de bani de la vrajitor o pui separat, nu ii amesteci cu ceilalti bani, pana nu ii dezlegi.
  - Ii speli cu apa si detergent ii clatesti cu apa, apoi ii treci prin Agheasma pe care o ai intr-un castron. Dupa folosire, Agheasma aceasta o dai la plante in gradina, nu la canal. Banii ii aliniezi frumos intinsi, ca sa se usuce. Sa stii ca daca mergi la robinet cu mainile doar umede de Agheasma, toata apa care trece peste mainile tale si merge la canal, se transforma in Agheasma si e pacat de spurcare a Duhului Sfant. Deci curatire (spalare), sfintire (cu Agheasma) + dezlegare (prin rugaciuni si post negru vinerea pana la ora 24)
   Daca ai relatii, de dat, de cumparat, de vandut si trebuie sa dai o suma de bani vrajitorului, mai intai ii stregi cu Agheasma, astfel nu va putea sa lege vraji pe ei.Daca simti ca in timp ce numeri banii vrajitorul iti meneste vraji cu privirea si cu gandul fara sa se atinga de banii tai se dezleaga astfel:
  - post negru vineri pana la ora 24 + rugaciuni + rugaciunea de dezlegare urmatoare: Dezleaga Doamne tot ce a legat acesta asupra banilor mei.
   Uneori iti cere pentru o ora sau pentru cateva minute o suma neinsemnata, ca sa iti lege vraji pe bani. Ti-i da inapoi, iar tu ii pui langa ceilalti bani ai tai si incepi sa ai pagube si uiti tot timpul sa iei restul si termini salariul in cateva zile. Vrajitorul te lucreaza asa si la salariul urmator si tot asa”.
   Preot Alexandru Argatu – „Va sfatuieste Arhimandritul Ilarion Argatu despre vraji si  farmece si lupta impotriva lor” – cu binecuvantarea I.P.S Pimen Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor.
  Sa va fie de folos!

  Luna Mai o luna a arestarilor si protestelor?!

  Previziuni pentru luna Mai 2011

       Luna mai pentru tara noastra, din punct de vedere astrologic, va fi un interval al zbuciumului, al miscarilor de protest si nemultumirilor, precum si al modificarilor in ceea ce priveste legislatia. O luna importanta, dar cu multe schimbari negative in Ministerul de Justitie, MAI si relatiile internationale. Nu vor fi lucruri pozitive nici in santate unde sistemul va fi din ce in ce mai deficitar si mai mult este o luna predispusa la fenomene meteo atipice! Posibile miscari seisimice care vor fi resimtite la nivel mic.
       Am inceput aceasta analiza prin a spune ca predispozitia la miscarile de proteste si nemultumirile in randurile sindicatelor si a sistemului bugetar vor fi vizibile! Asemenea aspecte au mai avut loc in luna februarie cand am facut referinta din punct de vedere astrologic si lucrurile s-au intamplat intocmai. Deci au fost confirmari in ceea ce analizasem practic pentru ca au fost semene vizibile. Principalele nemultumiri pot veni din partea sindicatelor sdanatatii, unde probelemele vor fi majore si mai mult tot in aceasta luna sistemul sanitar din Romania se va mai confrunta cu modificari negative la capitolul angajati prin plecarea personalului dar si miscari de strada. Va trebui sa amintesc aici si nemultumiri care vor veni din partea agricultorilor, MAI dar si celelalte categorii din sistemul bugetar care trec in acest moment prin schimbari majore! Vor trebui evitate conflictele si disputele sub forma agresivitatii verbale dar si a actelor care pot degenera in miscari de protesc cu ciocniri intre populatie si fortele de ordine. Va trebui sa mentionez ca tot in aceasta luna nemultumiri vor veni si din partea minerilor sau a sindicatelor reprezentate de acestia. Posibile accidente in acest sector de activitate.  
       Principalele evenimente ale lunii vor fi legate de bani, finante, imprumuturi si sperante din partea unora care vor veni de la FMI dar si din partea UE sau alte surse de finantare pe care reprezentantii Romaniei le mai au. Aceste lucruri vizibile la finalul lunii aprilie vor avea continuitate pana la sfarsitul lunii mai si nu intamplator delegatia FMI a venit in aprilie si va sta pana in data de 9 mai sa faca evaluarile! Apoi dupa aceste intrevederi sigur vor urma altele intre reporezentantii Romaniei si UE sau celelalte foruri cum ar fi Banca Mondiala. Desi la capitolul imprumuturi vom sta bine la polul opus, intr-un cuvant cresterea econimica sau rezolvarea sistemului din tara nu vor fi posibile. Idealuri nobile si multa vorbaraie dar care nu va aduce noutati in segmentul financiar in ceea ce ne priveste pe noi locuitorii acestei tari!
       Dupa cum am vazut in ultimele doua saptamani, la final de aprilie o serie de arestari si acuzatii aduse persoanelor importante, luna mai va reprezenta la acest capitol al arestarilor si scandalurilor de coruptie o scena foarte mediatizata. Intr-un cuvant vom asista si vom vedea confirmari la posturile nationale si in ziare noi “episoade” de acest gen! Persoane importante in sfera politicului dar celelalte institutii ale statului care vor fi (o parte dintre ele) arestate doar de ochii lumii. Pentru ca intradevar totul din punct de vedere astrologic sunt subtilitati menite sa deturneze atentia omului de rand de la adevaratele probleme cu care se confrunta Romania ca tara la momentul actual! In Ministerul de Interne vor avea loc schimbari majore. Astfel incat putem auzi in aceasta luna de disponibilizarile politistilor asa cum am auzit la inceputul lunii aprilie.
       Nici institutiile bisericesti nu vor fi ferite de scandaluri, animozitati si incercari! Aici vor iesi la lumina o serie de evenimente mai putin placute clericului din Romania insa parerile vor fi impartite. Pot iesi in evidenta greseli intentionate facute din trecutul apropiat mai mult sau mai putin. Ca sa nu mai vorbim ca pot iesi la suprafata afaceri ilegale ale reprezentantilor care slujesc Biserica Ortodoxa din Romania.
       Un alt segment care poate avea probleme este Ministerul de Justitie. Astfel incat pana la finalul lunii anumite aspecte mai putin placute sa fie facute publice si mediatizate intens de catre mass media.
       In plan politic aspectele pozitive inca nu vor fi vizibile si exista predispozitia ca o motiune de cenzura pe acest interval astrologic sa fie trecuta prin Parlamentul Romaniei astfel incat opozitia sa se bucure de reusita. Totusi un Jupiter bine aspectat in aceasta luna ne indica ca la fel de bine acest lucru nu se poate intampla. Deci sansele ca actualul Guvern al Romaniei sa cada sunt de 50 la 50! Totusi, nu vor lipsi polemicile, discutiile aprinse, confruntarile violente si chiar vehemente intre politicieni si chiar divergentele dintre clasa politica si populatie. Va fi o luna in care aspecte ale autoritatii vor fi vizibile din partea actualei conduceri si impunerea unor noi masuri de austeritate cu siguranta vor nemultumi pe multi dintre cetatenii Romaniei. Vorbim aici si despre neantelegerile din opozitie pentru ca ele cu siguranta vor fi vizibile dar totusi va exista o uniune cel putin de suprafata sau de ochii lumii! Insa luna mai va fi o luna a insuceselor si a modificarilor astfel incat atat imagine guvernului cat si a presedintelui vor avea in continuare de suferit pentru ca dialogul va fi autoritar si de ce nu in anumite momente usor “dictatorial”. Compromisuri si aspecte care pot leza bunul mers al lucrurilor in Romania!
       O luna in care vom auzi despre trecerea in nefiinta a unor persoane importante si prin decesul acestora sa mai pierdem din valorile nationale pentru ca si luna mai este o perioada in care decesele de care vorbeam la incaputul anului si care vor avea continuitate pana in februarie 2012 vor putea fi vizibile la stirile serii si in publicatiile cotidiene. De altfel rata mortalitatii va fi in continuare crescuta dar cu predilectie in luna mai vor fi vizible conflictele interfamiliale gen cele intamplate in ultima saptamana din luna aprilie. Crime si atacuri asupra bunurilor de pe proprietati si din camin.
       In planul meteorologic vremea va fi capricioasa si vom avea parte de fenomene atipice. Pot fi incercari din punct de vedere al miscarilor de scoarta terestra si mici seisme care vor fi resimtite. Deasemenea vor alterna perioadele de vreme frumoasa cu furtunile si “uraganele de Romania”. Adica din punct de vedere astrologic predispozitia de a se intensifica vantul in anumite perioade din luna astfel incat sa se produca fenomene nemaiintalnite pana acum in Romania! Perioade cand temperaturile pot fi scazute sau chiar ninsori la munte pentru aceasta luna.
       Ceea ce doresc sa mai mentionez si care poate avea loc in aceasta luna, posibilitatea producerii unui accident aviatic sau incident in acest sector de activitate!
       Luna mai pentru tara noastra va fi in continuare o perioada cu emotii traite la nivel intens si vom avea parte de acele scene deja cunoscute, in care romanii fac a foamete si anume anumite produse ieftine pentru care lumea sa se imbranceasca si sa poduca o imagine negativa a tarii in relatiile si raporturile cu celelalte tari mai dezvoltate si mult mai civilizate!
       Un interval in care din punct de vedere astrologic energia afectivo emotionala a populatiei va fi in continuare la cote ridicate in ceea ce provesc problemele cotidiene si lipsa banilor. Nu in ultimul rand evenimentele se pot precipita atunci cand nu se asteapta nimeni insa fara efecte care sa lezeze siguranta si integritatea nationala a Romaniei ca stat.

  Previziuni sumbre pentru România

  Anul 2011 va fi un an care va zdruncina rau de tot România
  Suntem într-o criza tripla (morala, economica si sociala) determinata de lichelismul politic si de ridicarea minciunii la rang de politica de stat. Aceasta criza româneasca se suprapune crizei mondiale! Prostiile declarate de presedinte si primul ministru privind iesirea din criza nu mai sunt crezute de nimeni.Radicalizarea societatii românesti va duce la revolte si aparitia unor actiuni politice si individuale extrem de grave dar unele pot duce la schimbarea situatiei.
  România lui 2011 înseamna aducerea tarii în prag de razboi civil, identificarea minciunii drept cauza a tuturor relelor, saracie, buget fals, hrana proteica, prabusirea pietei imobiliare, revolte, dreptate personala, incendieri, declararea primului oras liber dupa 1989, asasinat politic si introducerea monitorizarii UE.
  1.Razboi civil – Segmentarea vizibila a societatii românesti între grupul celor ce detin puterea (centrala si locala) si restul populatiei determina formarea a doua tabere aflate în prag de razboi civil.
  2.Un sondaj de opinie – va demonstra ca peste 90% din populatie considera ca numai introducerea pedepsei capitale (sau maxime) pentru minciuna politica, mai poate salva tara!
  3.Saracia – se va extinde si asupra unor categorii ale populatie neafectate înca, provenite din rândul bugetarilor dar si al proprietarilor de mici afaceri (tonete, meseriasi, agricultori, transportatori) iar grija zilei de mâine si protectia familiei vor deveni principala preocupare a oamenilor.
  4.Bugetul de stat – se va realiza în clasa de venituri în proportie de 60-70% si asta va determina acutizarea saraciei, salarii si pensii platite cu întârziere.
  5.Hrana proteica – denumire sub care se vor produce si comercializa produse realizate din fainuri vegetale si animale, va deveni din ce în ce mai uzitata si va înlocui termenul de alimente. Prezinta avantajul ca evita utilizarea denumirii de „furajare umana”!
  6.Prabusirea pietei imobiliare – cu peste 30% va duce la falimentul investitorilor si la situatii foarte grave în relatiile dintre banci si clienti pe tema garantiilor imobiliare. Bancile vor solicita clientilor aducerea unor garantii suplimentare pentru creditele acordate.
  7.Revoltele – sindicale dar si cele declansate instantaneu vor fi din ce în ce mai multe si mai radicale iar unele dintre ele vor duce la agresiunea unor reprezentanti ai puterii.
  8.Dreptate personala – în relatia cu autoritatile si cu diverse alte institutii, ajunsi la capatul rabdarii, unii îsi vor face dreptate singuri. Sunt peste 3000 politisti cu credite restante, venituri taiate si tracasati de catre firmele de recuperare. Probabilitatea ca unul dintre ei sa-si faca dreptate intrând cu forta si facând prapad, e foarte mare. Dupa eveniment se va limita activitatea acestor firme.
  9.Incendieri – Tot ca un efect al razbunarii, vom asista la incendierea unor magazine de vise (numite impropriu etnobotanice) si chiar a altor institutii, posibil financiar bancare, administratii locale, sedii de firme care se ocupa cu ridicarea masinilor de pe strada.
  10.Oras liber – Ca urmare a politicii catastrofale duse împotriva propriului popor, prin dezbinare, minciuna si presiune, o mare comunitate locala din România îsi va declara statutul de oras liber, refuzând platile la bugetul de stat si comanda politica a Bucurestiului! Tensiunea se va propaga în tara si în Europa iar în Grecia se vor proclama alte orase libere! Posibil pentru România sa fie Timisoara (din nou), Iasi, Constanta sau Brasov.
  11.Asasinat politic – Insecuritatea personala si traiul de zi cu zi, extrem de greu, identificate cu politica catastrofala dusa de actualul regim va determina primul asasinat politic dupa 1989!
  12.Monitorizarea UE – Anomia statului român, cresterea saraciei si a dezordinii, vor determina UE sa instituie monitorizarea României si chiar introducerea unui sistem de decizie politica.
  Prognoza mea se bazeaza pe evenimentele ultimilor ani si tendinta acutizarii conflictelor din societatea româneasca. Totodata iau în calcul tendintele mondiale. 


  Nu sunt ghicitor, nu pot spune ca va fi cutremur în 12 mai, ca în 14 iunie vom scapa de Traian Basescu, ca s-au aratat „patru rigi pe cruce”,  ca în Baragan va apare o gaura de 40 m diametru si 30 m adâncime sau ca renasterea României se va produce din 2012 pentru ca suntem buricul pamântului! Dar exista o posibilitate ca toate acestea sa se produca!
  Gânduri bune si curaj tuturor! Împreuna vom reusi!
  Mircea Batranu
  Sursa: Surse.org Un Proiect Open Source

  Doamne,da-ne putere sa ne ducem crucea!

  MORALA
  Nimic din aceasta viata nu este din intamplare!
  De multe ori dorim sa ne eliberam de Crucea ce ne este de date fiecaruia dintre noi
  Dar pentru toate exista un “de ce” si “pentru ce” …
  Dumnezeu nu ne da niciodata ceva ce n-am putea suporta ….
  Si daca ne gandim sa scurtam Aceste cai, cu siguranta vom avea probleme!
  DOAMNE AJUTA!
  Sursa: Dincolo de Orizont

  PROFETIA UNUI ANONIM 1054 D.HR.

  Pentru cele ce vor fi in zilele cele mai de pe urma, la veacul al saptelea.
  1. Un mare razboi european.
  2. Infrangerea Germaniei, distrugerea Rusiei si Austriei.
  3. Infrangerea turcilor de catre greci.
  4. Intarirea turcilor peste popoarele occidentale si infrangerea grecilor de catre Agar.
  5. Macelul popoarelor ortodoxe.
  6. Si mare neliniste a popoarelor ortodoxe.
  7. Invazia celor 6 armate straine in Marea Adriatica. Cele care pregatesc iadul celor ce locuiesc pe pamant.
  8. Un semn mare catre agareni (turci).
  9. Un nou razboi european.
  10. Unirea popoarelor crestine contra Germaniei.
  11. Infrangerea galilor de catre Germania.
  12. O revolutie a inzilor si ruperea lor de Anglia.
  13. Anglia este limitata la Saxonia.
  14. Inving popoarele ortodoxe si distrugerea generala a agareni lor (turcilor) de catre ortodocsi.
  15. Nelinistea lumii.
  16. Deznadejde generala pe pamant.
  17. Batalia a sapte state in Constantinopol. Un macel de trei zile si trei nopti. Biruinta celui mai mare stat contra celor 6 state.
  18. Alierea celor 6 state contra celui de al saptelea stat; trei zile si trei nopti macel.
  19. Oprirea razboiului de catre un inger si predarea orasului grecilor.
  20. Revenirea latinilor (romano-catolicilor) la credinta cea dreapta ortodoxa.
  21. Prigonirea credintei ortodoxe de la Rasarit pana la Apus.
  22. Frica si spaima acestora provocata de barbari.
  23 Destituirea papei si proclamarea unui patriarh peste toata Europa.
  24. In 55 de ani sfarsitul necazurilor. Iar al saptelea nu este necajit, nu este exilat, revenind in bratele mamei celei iubitoare (Biserici).
  Asa va fi si asa se va petrece.
  Amin. Amin. Amin.
  Eu suit Alfa si Omega.
  Inceputul si sfarsitul.
  La sfarsit vor fi o turma si un pastor din credinta ortodoxa.
  Aceasta se va intampla.
  Amin. Amin. Amin. (Robul lui Hristos – Adevaratul Dumnezeu)
  Profetia a fost scrisa de un anonim, asadar de cineva care din modestie nu a dorit sa-si faca cunoscut numele sau. Deja primele 8 semne ale profetiei s-au implinit cu multa exactitate, dupa cum vom relata in continuare. A mai ramas implinirea restului de semne. Deci descoperim in al 9-lea semn si in continuarea biruintei ortodoxe, lupta dintre rusi si turci, si macelul general al turcilor.
  Nelinistea lumii, care urmeaza este lesne de interpretat fiindca razboiul va fi descoperit in desfasurare. Iar dupa ocuparea Constantinopolului, dupa cum vedem si din profetiile precedente, descurajarea oamenilor se va generaliza, si aici se are in vedere, in mod evident, utilizarea armelor nucleare. Semnul 17 prezice biruinta rusilor contra statelor din Apus in lupta de la Constantinopol. Urmeaza alianta celor 6 state din Apus contra rusilor. Acest razboi va fi crunt cu un macel nemaivazut; razboiul va inceta prin interventie dumnezeiasca. Papa urmeaza sa fie destituit.
  Semnele care s-au indeplinit sunt urmatoarele: 1) Un mare razboi european (1914). 2) Infrangerea Germaniei si distrugerea Rusiei (1917) si a Austriei (1918). 4) Intarirea turcilor peste popoarele occidentale si infrangerea grecilor de catre Agar (turci) (1922). 5) Macelul popoarelor ortodoxe (1922). 6. Nelinistea crestinilor din cauza macelului provocat de turci. 7. Invazia celor sase armate straine in Marea Adriatica (1938 armata Italiana invadeaza Epirul), si care pregatesc iadul celor care locuiesc pe pamant (1938 al doilea razboi mondial care a inghitit milioane de oameni). Un semn mare catre agareni (perioada de dupa cel de al doilea razboi mondial pana astazi cand Turcia se considera pe sine puternica (ocuparea Ciprului). 9) Un mare razboi european (probabil al treilea razboi mondial, care va incepe din zona Bosforului si care se va extinde pana in Palestina. Semnele 10, 11, 12, 13, vor consutui evenimente inlantuite, dupa cum au si inceput a se indeplini. Daca consideram semnul 10 ca s-a indeplinit cu alierea Germaniei cu Bulgaria si Romania in timpul celui de-al doilea razboi mondial, ca semnul 11 s-a adeverit cu infrangerea Frantei de catre Germania in primavara lui 1940 si ca semnele 12 si 13 reprezinta pierderea coloniilor de catre Anglia, fapt care s-a intamplat, atunci ne aflam in ajunul semnului 14, prin urmare in ajunul unui razboi mondial. Daca urmarim aceasta serie de evenimente, atunci semnul 9 trebuie sa reprezinte al doilea razboi mondial.
  Urmarirea cu atentie a implinirii semnelor care ne-au fost profetite nu lasa loc de tagaduire asupra confirmarii si celorlalte semne care urmeaza, oricat de dureroase ar fi aceste evenimente pentru omenire. Oare cele doua razboaie mondiale nu au concentrat cruzimi nemaivazute de sarmana omenire ? Oare omul nu-si “va veni in sine” ca sa se pocaiasca si sa mearga pe calea lui Dumnezeu ? Exact contrar se intampla. Rezistenta morala a omului a slabit continu si pacatul ia proportii, si ameninta ca sa atraga inca si pe cei alesi, pentru ca raul este cu mai multe capete, iar atacul puterilor intunericului se generalizeaza. Nu mai ramme decat pocainta noastra curata si neintarziata. Pocainta, postul si rugaciunea sunt singurele arme ale crestinului cu care poate sa lupte ca sa schimbe hotararea lui Dumnezeu pentru multele infricosari care ne asteapta.
  Sf. Scriptura si istoria Bisericii noastre este plina de exemple unde Dumnezeu, ascultand rugaciunile fiilor Sai credinciosi, a schimbat hotararea si le-a daruit mantuirea. Mantuirea Ninivei este un asemenea exemplu, fiindca pocainta, rugaciunea si postul locuitorilor au schimbat hotararea lui Dumnezeu, de a distruge Ninive.
  Si astfel si frecventele cereri ale credinciosilor pentru evitarea secetei, sau a altor primejdii si calamitati, care ar putea veni, in general au rezultatul scontat. Cu toate acestea este nevoie de pocainta sincera si de schimbarea modului de viata.  Sursa: 2000 si CeVa…