luni, 17 iunie 2013

CERCETATORUL CANADIAN STANTON FRIEDMAN DEZVALUIRI DESPRE OZN-URI - AUDIERE PUBLICA

Semnele trezirii

Oriunde este... Am facut-o in felul meu - Mesaj de la Ingeri primit de Sfatuitoarea

De cate ori in viata vi s-a parut ca sunteti altfel decat cei din jurul vostru? De cate ori in viata vi 

s-a spus "Fa asa ca sa intri si tu in randul lumii!"? De multe ori, asa este!
De multe ori ati ascultat de cei din jurulul vostru, dar de cele mai multe ori, nu. De ce ati facut asta? Pentru ca ceva in sinea voastra va spunea ca asta este drumul cel bun, ca asta este ceea ce trebuie sa faceti. 
Aceste alegeri nu le-ati facut in necunostinta de cauza, ci pentru ca sinele vostru superior avea informatii despre tinta la care trebuia sa ajungeti, pentru a va implini karma si a va invata lectiile vietii pentru care ati venit aici pe Pamant. Stiti bine ca nimic din viata voastra nu este intamplator, iar ce va urma nu va fi deloc intamplator. 
Nu peste mult timp va izbucni un conflict armat in Turcia, caci acolo pamantul sfant a fost ocupat si blestemul celor care au suferit asupriri este pe cale sa se indeplineasca. Nu va ramane piatra pe piatra si acest lucru va fi grabit si de un cutremur mare. 
Este posibil ca acest conflict armat sa capete amploare si sa cuprinde mai multe tari, dar asta depinde de karma colectiva a fiecaruia si de cum vor stii sa isi indrepte credinta si sperantele catre Dumnezeu Tatal. 
Sabia dreptatii va cobora si va alunga sufletele necredincioase din aceasta lume si efectele vor fi cat se poate de pozitive pentru toata omenirea. 
Nu uitati atunci invatamintele si experientele pe care le-ati acumulat si ca 

Oriunde este... Am facut-o in felul meu!


Urmariti clipul aici: 

Oriunde este

Merg prin labirintul momentelor,
Dar peste tot unde mă duc
Începe un nou început,
Însă nu-şi găseşte niciodată sfârşitul.
Mă-ndrept către orizont
Şi acolo găsesc un altul,
Totul pare atât de surprinzător
Şi apoi aflu că ştiu
Că dacă tu mergi acolo mergi pentru totdeauna,
Dacă eu mă duc acolo, îmi pierd calea,
Dacă rămânem aici, nu mai suntem împreună,
Oriunde este.
Luna deasupra oceanului
E dusă în mişcare circulară,
Dar fără să ştie vreodată
Motivul pentru curgerea ei
În mişcare deasupra oceanului
Luna continuă să se mişte,
Valurile continuă să se unduiască
Şi eu continui să merg.
Tu mergi acolo, mergi pentru totdeauna,
Eu mă duc acolo, îmi pierd calea,
Dacă rămânem aici, nu mai suntem împreună,
Oriunde este.
Mă întreb dacă e scris în stele
Cum o să fie viaţa mea
Şi dacă ele şi-ar lăsa lumina să strălucească
Suficient pentru ca eu să o urmez.
Mă uit sus către ceruri
Dar noaptea a venit cu nori,
Nici o licărire a constelaţiei,
Nici Vela, nici Orion.
Cochiliile pe nisipurile calde
Au dus de pe propriile lor pământuri
Ecoul poveştii lor,
Dar tot ce aud sunt sunete joase
În timp ce epitete ţes
Şi valuri mlădioase pleacă,
Dar ar trebui oare să cred
Că eu doar visez?
Tu mergi acolo, mergi pentru totdeauna,
Eu mă duc acolo, îmi pierd calea,
Dacă rămânem aici, nu mai suntem împreună,
Oriunde este.
Să las firul tuturor vremurilor
Să marcheze o linie întunecată
Cu speranţa că voi mai putea găsi
Calea înapoi către momentul
În care am luat-o către
Un nou început.
Încă mai caut răspunsul,
Nu pot găsi sfârşitul,
E ori acesta, ori celălalt,
E un drum sau altul,
Ar trebui să fie o singură direcţie,
Ar putea să fie o singură reflecţie
Calea pe care am luat-o,
Calea pe care am făcut-o,
S-ar putea să fiu abia la început
S-ar putea să fiu aproape de sfârşit.Urmariti clipul aici: 

http://www.youtube.com/watch?v=dqBlIyFcjXs


Acesta este mesajul pe care ni l-au trimis Ingerii in noaptea aceasta. 


Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Cu mult drag,
Sfatuitoarea

Puterea de a ne scrie ”vindecarea” în gene!

Autor: Maria Timuc

Una dintre cele mai grave credinţe, căreia i-au căzut victime oamenii de-a lungul timpului, este “credinţa în puterea genelor / a eredităţii de a ne determina diferite maladii”. Genele apar în conştiinţa colectivă ca nişte “puteri” mistuitoare, definitive, capabile să ne determine cele mai grave boli, ca şi unele dintre cele mai grave şi teribile stări existenţiale, precum “neputiinţa”, lipsa de speranţă şi deznădejdea. Majoritatea informaţiilor pe care le primim din domeniul ştiinţei, uneori chiar al religiei sau al spiritualităţii ne confirmă cele mai rele spaime, cele mai tainice şi sfâşietoare frământări: suntem neputiincioşi în faţa informaţiei genetice. Nu avem speranţe să eradicăm diabetul (spre exemplu), dar ne consolăm cu cheltuielile uriaşe pentru ameliorarea efectelor sale! Bolile psihice poartă aceeaşi amprentă a indezirabilului şi al lipsei de speranţă - în mod special cele moştenite, precum schizofrenia. Credinţa larg răspândită este aceea că boala transmisă ca informaţie genetică este incurabilă! Dacă nu avem în apropiere oameni bolnavi sau nu suntem noi înşine bolnavi am putea risca să nu înţelegem “frica / teroarea şi deznădejdea în faţa” credinţei că genele dictează şi ne determină degradarea, iar noi nu avem nici o cale de scăpare sau de vindecare. Poate aţi întâlnit vreodată un om care suferă de depresie şi căruia boala i se adânceşte, pe măsură ce priveşte către familia sa, de asemenea depresivă. Noi am spune că tocmai “credinţa în fatalitatea impusă de gene” cântăreşte în psihicul nostru mai greu şi mai barbar decât gena însăşi. Credinţa aceasta este susţinută de gânduri, percepţii, sentimente şi emoţii dramatice, a căror putere devine determinantă în agravarea simptomelor, căci însăşi credinţa cu pricina presupune pierderea completă a speranţei în ameliorare și, mai ales, cu ajutorul minții ființa se împiedică pe sine de la căutarea căilor de vindecare.

În Noul Testament, când Isus îl vindecă pe ”orbul din naștere”, regăsim o idee incredibilă, una pe care a vrut însuși Mântuitorul să ne-o transmită și anume aceea că ”boala scrisă în gene” se poate vindeca. Calea către o asemenea vindecare este și o cale profund transformatoare, căci în ea se ascunde invitația noastră de a porni pe calea către Dumnezeu. Cultivarea voluntară a iubirii, a blândeții și a bunătății în toate aspectele vieții noastre, cu toate persoanele, înțelegerea, toleranța, acceptarea, răbdarea, blândețea și îngăduința continuă, ca și iertarea sunt aspecte care pot vindeca. Practicate în mod conștient și fără înterupere, fără teamă și fără să ne pierdem speranța, chiar dacă anumite condiții deosebit de vitrege se ivesc în fața noastră, aceste atitudini iubitoare ne îmbunătățesc pe noi înșine, ne întăresc lăuntric și transmit în ADNul nostru informații capabile să ne schimbe viețile și destinul genetic. Studii recente dezvăluie faptul că privațiunea afectivă și presiunea constantă a fricii și a lipsei de speranță a schimbat conformația ADN-ului la copiii instituționalizați. Dacă dezolarea, frica și lipsa de afectivitate au reușit să scrie o informație nouă în structura biologică a unui om, atunci trebuie să fie adevărat că iubirea practicată fără excepții, în mod conștient, poate vindeca. Dacă bunătatea și iubirea, înțelegerea și acceptarea oamenilor pot rescrie în gene informații noi, atunci ele ne pot transforma viețile, căci conțin puterea iubirii divine, care – trăind-o – ne ajută să ne reamintim că nu suntem slabi, nici în fața genelor noastre, nici în fața condițiilor de viață ostile și nefericite. Trebuie doar să ne reamintim că putem să ne întoarcem la ceea ce ne dă cu adevărat putere și acel ceva e pacea noastră interioară și iubirea pentru toat ce ne înconjoară!

Părintele Justin Pârvu a murit. Marele duhovnic va fi înmormântat joi în incinta Mănăstirii Petru Vodă


Părintele Justin Pârvu a murit. Marele duhovnic va fi înmormântat joi în incinta Mănăstirii Petru Vodă
12.51 Arhimandritul Justin Pârvu va fi înmormânat joi în incinta Mănăstirii Petru Vodă. În cursul zilei de azi, Înalt Prea Sfinţitului Teofan al Moldovei a venit la mănăstire, unde a făcut un scurt parastas
"Înalt Prea Sfinţitului Teofan al Moldovei a venit la Mănăstirea Petru Vodă la prima oră a dimineţii, astăzi, Luni, 17 Iunie, şi a făcut un scurt parastas pentru Părintele Justin, de curînd mutat din lumea aceasta la cea veşnică. 
După parastas, împreună cu obştea mănăstirii s-a hotărît ca înmormîntarea părintelui stareţ să aibă loc Joi, 20 Iunie, în incinta Mănăstirii Petru Vodă. Pentru aceasta, s-a hotărît ca Sfînta Liturghie să înceapă la ora 9 dimineaţa (ora Bucureştiului), iar Slujba Înmormîntării la ora 12, în continuarea Sfintei Liturghii. 
Fiii duhovniceşti ai Părintelui Justin sînt chemaţi să vină să se închine începînd de astăzi, pentru a evita, pe cît va fi cu putinţă, aglomeraţia mulţimii de oameni la care ne aşteptăm pentru ziua de Joi, 20 Iunie. Vă mulţumim pentru înţelegere", se arată pe site-ul Mănăstirii Petru Vodă.

 Unul dintre cei mai mari duhovnici ai României s-a stins din viaţă. Părintele arhimandrit Justin Pârvu a murit în această seară, la orele 22.40. 
"La ora 22:40, ora României, după o suferinţă de mai multe săptămîni şi după un chin care s-a acutizat în ultimele ore, Părintele Justin Pârvu a încetat din viaţa aceasta trecătoare şi s-a mutat la cereştile cete, la Sfinţii Mucenici şi Mărturisitori pe care atît i-a iubit şi după care atît a jinduit. 
Părintele Justin Pârvu s-a născut în satul Petru Vodă la 10 Februarie 1919, s-a închinoviat la Mănăstirea Durău în anul 1936, a participat ca preot militar pe frontul de răsărit în al doilea război mondial, apoi a fost întemniţat politic între anii 1948-1964, iar între anii 1966-1975 a fost reprimit în monahism ca vieţuitor al Mănăstirii Secu (jud. Neamţ), iar între 1975-1991 ca vieţuitor al Mănăstirii Bistriţa (jud. Neamţ). În toamna anului 1991 a pus piatra de temelie a Mănăstirii Petru Vodă (de călugări), iar din anul 1999 a început construirea Mănăstirii Paltin (de maici). 
De la sfîrşitul lunii Martie a.c. cancerul de stomac pe care îl purta în taină de cîţiva ani de zile a dezvoltat în metastază, care a adus cu sine complicaţiile medicale în urma cărora, după o suferinţă mucenicească pe deplin asumată şi conştientă, s-a mutat din lumea aceasta la o alta mai bună. Să avem parte de rugăciunile sale!", informează www.petruvodă.ro.


Enya - On My Way Home (video)Am fost dat
un moment din cer
ca am mers pe jos
înconjurat de noapte,
Stele de mare deasupra mea
face o dorinţă sub lumina lunii.

La casa mea drum
Mi-aduc aminte
numai la cateva zile bune.
La casa mea drum
Imi aduc aminte toate cele mai bune zile.
Sunt în drum spre casă
Pot să amintesc
fiecare noua zi.

Mă mut în tăcere
cu fiecare pas luate,
rundă zăpadă care se încadrează mine
ca îngerii în zbor,
Departe în depărtare
Este dorinţa mea sub lumina lunii.

http://enya.diskografie.info/ro/on-my-way-home-1


Isus, prin Ioan - Epoca de conflicte interminabile și razboaie se apropie de un final brusc

COMENTARIU SFATUITOAREA:
Imi cer scuze ca nu am avut timp sa corectez traducera,dar pentru ca eu il consider important, am decis sa il postez asa.
*****
Aici, în lumea spirituală, suntem tot mai mult entuziasm ce a aplauda pe cât veți continua să elibereze tot ce este lipsit de iubire și care vă împiedică să vedem cum ești cu adevărat: copii dragi ai Tatălui vostru infinit iubitor, Dumnezeu, izvorul a tot ceea ce există. În timp ce consolidarea colectiv și intensifica intenția de a imbratisa domeniul Iubirii divine și eliberați tot ceea ce nu este în armonie cu ea, modificările esențiale pentru a asigura bunăstarea voastră și vă va aduce Acasă la realitate continua sa apara cu o rapiditate crescândă.
Omenirea este, la scară largă, de cotitură spre iubire și departe de frică, și acest lucru este foarte ușor de văzut atunci când observa eliberarea de atât de multe fișiere presupune secrete de informații de agenții în domeniul public.Transparență și deschidere - aspecte esențiale ale onestitate și integritate necesare pentru o societate cu adevărat liberă să prospere - sunt escaladarea și fiind încurajat și au demonstrat în întreaga lume, ca indivizi curajoși decid să-și onoreze conștiința lor de a dezvălui ceea ce au fost interzis să dezvăluie. Ea a devenit cu totul de neconceput pentru ei să continue, pentru a permite astfel de secrete monstruoase să rămână orice mai ascuns ca isi dau seama de măsura în care corupția enormă și endemică în guverne, corporații, organizații și chiar religioase - care au fost inițial creat pentru a funcționa cu ireproșabilă onestitate în numele societăților în care au devenit stabilit - a subminat complet capacitatea lor de a opera în maniera in care societatea are dreptul să se aștepte și să se bazeze pe. Cu figuri publice cunoscute declarații pentru a stimula o extindere continuă a acestei tendințe mai meritorie a devenit acum de neoprit. Scara de corupție, care este în curând să fie pe deplin dezvăluit va pentru cea mai mare dintre voi, să fie, extrem de șocant.
Societate poate avea succes numai și servi membrii în mod corespunzător în cazul în care toate planurile sale, intențiile, și activitățile sunt extrem de transparente și formulat dragoste pentru beneficiul tuturor. Omenirea are acum colectiv ales să urmeze această cale. Peste tot în lume semne ale acestei schimbări imense și cel mai bun venit în atitudine apar ca grupuri noi, vibrante, și sincer de persoane din mai multe domenii de activitate vin împreună pentru a aduce în ființă organizațiile necesare și binevoitor, care va onora și respecta fiecare individ pe planeta - fără excepție. Vă sunt reușita în schimbarea atitudinii tale, astfel încât să se mute în aliniere cu domeniul divin al iubirii care înconjoară și învăluie tine, și de a face astfel încât să se schimba lumea.
Aceasta miscare la nivel mondial față de deschidere și transparență în toate națiunile și toate culturile este de o importanță majoră. Acesta este, în sine, un indiciu foarte pozitivă de intenție colectivă a omenirii de a trezi, pentru că demonstrează o conștientizare a faptului că, fără o astfel de transparență și onestitate o societate iubitoare și plină de compasiune onorează toată viața este imposibilă. Și omenirea nu dorim o astfel de societate.
Ori de câte ori secret și corupției - care sunt întotdeauna tovarășii constante - li se permite să se dezvolte societatea ajunge la război cu ea însăși. Oameni - aparent din necesitate - să ia părți și să susțină un grup față de altul pe care le judecător drept inamic, și atunci când încărcătura emoțională intensifică suficient ei merg mai departe și să ia armele într-o încercare de a distruge inamicul. Este o negare totală, o necunoașterea incredibil de faptul inevitabil că toate sunt una, și că, pentru a afecta un alt Harms tine. Când apar angajamente militare, așa cum istoria arată în mod clar, mânie și amărăciune să crească, și în cele din urmă devine acceptate pe scară largă - de fapt, o necesitate militară - pentru a tortura și ucide civili neînarmați, femeile și copiii de partea opusă. Nebunie rase nebunie, și nebunia de a merge la război este apărat ca un răspuns corect și rezonabil, singurul răspuns sensibil la provocările de vrăjmașii voștri!
Pacea nu poate fi realizat prin a merge la război! Cu toate acestea, chiar și astăzi pe planeta ta nu sunt cei care susțin că războaiele pentru a atinge și menține pacea sunt esențiale, iar acestea sunt angajate în mod regulat în imagina scenarii în care "inamicul" ia o acțiune inacceptabilă care trebuie să fie represalii cu forța maximă a demonstra că puterea tăriei, atunci când sunt utilizate de către cei cu "inteligență și înțelepciune," poate menține în mod eficient pacea. Vestea bună este că această nebunie este recunoscut și oamenii nu vor pentru mult mai permite celor care și-au asumat mantia de puterea și autoritatea de a lua măsuri de război în numele lor - acțiune care este în încălcare completă a drepturilor fundamentale ale omului. Realizarea că cei-care-va-guverna avea, de fapt, plasat-o valoare monetară pe o viață umană, ceea ce face fericit de consum, a răsărit. Epoca de conflicte interminabile și Wars este de a ajunge la un final brusc.
Oameni, miliarde de oameni, au dat seama că industrial-militar, aparatul nu poate fi utilizat fără asistență lor dispuși și entuziast, și că dorința este retras peste tot în lume. Da, există încă zone în care conflictul continuă, dar chiar și acolo faptul că un număr mic de persoane greșite sunt direcționarea acestor activități pentru scopurile lor nu mai poate fi ignorată. Oamenii nu mai vor război și conflict și astfel încât acestea încetează să se lase forțat în serviciul militar de către cei care ar pune-o excursie vina asupra lor de către numindu-le naiv, lipsiti de patriotism, sau lașitate.
Timp de război este trecut, ea a nu te servit. Aceasta a vă durerea și suferința cauzată numai, în ciuda obiectivele de mare și puternic a fost întotdeauna ar trebui să protejeze și să păstreze, și în cele din urmă destul de ce ați luat decizia, decizie colectivă, de a înceta angajarea în ea. Această decizie este puternic și irevocabilă, deoarece are voința lui Dumnezeu sa-l sustina. Omenirea a ales o direcție nouă, o directie pe baza bunătate iubitoare, care este insa o reflectare a dvs. adevărata natură și divină. Toate în lumea spirituală susține această schimbare de direcție cu entuziasm bucurie, și ne bucurăm că a fost făcut.
În timpul de zi cu zi liniștită, reflectă pe schimbarea care a avut loc în intenție colectivă a omenirii, care este o aduce în aliniere cu voia lui Dumnezeu, și să-l adăugați propria voastră intenție de a trimite iubire pentru toți, fără excepție, și mai ales pentru cei pe care îi consideram ca au ofensat sau rănit în vreun fel.Pentru a iubi pe alții necondiționat este de a vă iubesc, pentru că aceste două state sunt inseparabile - ele sunt una. În timp ce faceți acest lucru, veți experimenta stres care se încadrează departe de a fi înlocuit de pace, și știind interior care totul este luat de Dumnezeu grija de va intensifica.
Fratele tău iubitor, Isus.

Universul este nefiresc de bine organizat și nu ar putea exista fără un sens

космос галактика вселенная туманность
© Foto: SXC.hu

Totul pornește de la o întrebare care până în prezent nu are un răspuns cert și anume: este Universul cunoscut - natural, unic având totuși o limită finită?!... și/sau trăim într-un alt univers atipic plasat într-un multivers? – se întreabă cititorul nostru din Cluj Napoca, Gabriel Teodorescu.

Este destul de dificilă o abordare științifică pe înțelesul tuturor, însă voi încerca să percep poate mai bine subiectul, scriind din perspectiva simplului cititor.
Dacă întoarcerea în timp ar fi posibilă, mi-aș dori a fi contemporan cu Rene Descartes, care publica în iunie 1637 Discursul asupra metodei – una dintre lucrările fundamentale în dezvoltarea științelor. Incursiunea mea ar continua în iunie 1854, atunci când au apărut studiile de avangardă ale lui Bernhard Riemann referitor la curbarea spațiului, idee care a fost dezvoltată ulterior de Einstein în teoria relativității. Mi-aș dori să fiu prezent în iunie 1905, când Albert Einstein publica – Un punct de vedere euristic privind producerea și transformarea luminii, unul din primele articole referitor la efectul fotoelectric extern pentru care i-a fost decernat Premiul Nobel, concomitent cu un alt articol - Despre electrodinamica corpurilor în mișcare, publicat în Annalen Physik.
La întrebarea din debutul articolului comunitatea științifică internațională caută și nu de acum un răspuns cât de cât satisfăcător.
În luna aprilie a acestui an discuții și dezbateri pe această temă s-au purtat în cadrul Universității Columbia care a avut ca invitat pe Nima Arkani-Hamed, un teoretician de la Institutul pentru Studii Avansate de la Princeton University. Discuțiile s-au axat pe implicațiile aparent contradictorii ale rezultatelor cercetărilor experimentale din 2012 de la Large Hadron Collider din Europa. Arkani-Hamed emite cu această ocazie o idee îndrăzneață declarând că: Universul este inevitabil și în același timp imposibil, conform Science News.
Spectaculoasa descoperire a bosonului Higgs din iulie 2012 este doar o etapă în confirmarea unei teorii emise de aproape 50 de ani, conform modului în care particulele elementare pot dobândi masă, având energie, ceea ce le permite să formeze structuri cu mult mai mari. Și totuși… pentru ca bosonul Higgs să aibă sens având masă și energie echivalentă, specialiștii de la LHC trebuie să găsească și alte particule de acest tip, însă până în prezent nu s-a reușit descoperirea lor. Pentru neavizați bosonul Higgs este o particulă elementară ipotetică indispensabilă în mecanismul care conferă masă celorlalte particule cunoscute. Particula cu o energie de 125-126 MeV, apărută în urma experimentele ATLAS și CMS, reprezintă cel mai masiv boson descoperit până în prezent la CERN. Fenomenul s-a produs în urma coliziunii dintre doi protoni - o adevărată idilă cuantică a acestora, bosonul având un timp de viață foarte scurt, dezintegrându-se rapid în alte particule, faptul în sine arată încă o dată dorința fizicienilor de a dovedi existența sa și plasarea sa corectă în cadrul Modelului Standard. Se pare că gradul de certitudine al descoperirii bosonului Higgs este de 99,999%, revista Science considerând că această descoperire este cea mai importantă realizare științifică a anului 2012. La mijlocul lunii martie în cadrul Conferinței de la Moriond, specialiștii de la CERN anunțau că au reușit măsurarea a încă două proprietăți ale acestei particule, prezise de teoria actuală a fizicii particulelor elementare-Modelul Standard. Astfel preocupările cercetătorilor sunt îndreptate spre confirmarea bosonului Higgs, pentru a înlătura incertitudinea referitor la faptul că și acesta ar putea fi doar unul din multitudinea de bosoni preziși a exista de noile teorii supersimetrice.
De ce este atât de necesară certitudinea existenței sale ?!
În primul rând am reuși să înţelegem mai bine rețeta și ingredientele elementare referitor la crearea materiei din Univers așa cum o știm și o percepem în prezent, extrapolând chiar existența noastră care implică existența acestei particule elementare. Experimentul trebuie să valideze și noile teorii științifice modelate matematic și să confirme sau să infirme dacă este vorba cu certitudine de bosonul Higgs și dacă pot exista mai mulți astfel de bosoni.
Altfel nu putem spune decât că am asistat și ne confruntăm doar la un rezultat arbitrar, datorat unor posibile fluctuații aleatorii din perspectiva spațiului și timpului, fiind astfel pusă în pericol noțiunea de „naturalețe", emisă de Albert Einstein, conform căreia legile naturii sunt de o frumuseţe sublimă, inevitabile și de sine stătătoare. Lumea fizicienilor de top se confruntă deja cu o ideea care începe să persiste și anume că există totuși posibilitatea ca universul să fie de fapt nenatural, dezacordurile majore apar însă cu privire la dovedirea acestei noi supoziții. Nathan Seiberg fizician la Institutul pentru Studii Avansate de la Princeton University, consideră ca ar trebui să existe un mecanism intim care ar putea explica toate aceste paradigme, însă nimeni până acum nu poate să-și dea seama exact despre ce ar putea fi vorba. În același timp existența problemelor teoretice frustrante chiar referitor la domeniul teoriei cuantice, face ca pentru unii specialiști teoria corzilor să fie doar un „peisaj” în acest domeniu, nici conceptul multiversului sau principiul antropic nu soluționează pe deplin toate problemele, declarația aparține recent unui laureat al premiului Nobel, David J. Gross. Fizicienii devin din ce mai convinși că universul este nefiresc, cu constante extrem de improbabile, fapt care determină și susține ideea ca ar trebui să existe un număr enorm de universuri, într-un multivers existențial și totuși doar postulat. În opinia lui Raphael Bousso, fizician la Berkely, California University, unul dintre dezvoltatorii conceptului și scenariului multiversului, aceste aspecte nu pot fi analizate pe o baza emoțională, existând o posibilitate logică favorizată din lipsa de naturalețe a celor două experimente de la LHC.
Astfel apar de fapt două posibilități, ori trăim, existăm într-un univers mult prea complicat, sau de fapt suntem plasați atipic într-un multivers.
Și totuși fizicienii suspectează că lipsește ceva. Joe Lyklen de la Fermi Lab și Alessandro Strumia de la Universitatea din Pisa întrevăd și o altă opțiune introducând recent conceptul de „natural modificat”, datorită numărului de particule care ar putea fi componentele necunoscute ale materiei întunecate.
Însă „naturalețea modificată” nu poate rezolva problema care există în fizică și anume faptul că universul nu a fost anihilat imediat prin propria sa energie în momentul imediat următor după Big Bang.

Astfel dilema întunericului, energia vidului, acea energie întunecată devine mai mult decât enigmatică neexistând până în prezent o teorie care să rezolve natural discrepanțele uriașe constate. Se naşte astfel necesitatea apariției unei noi constante cosmologice, extrem de bine pusă la punct, care să demonstreze faptul posibil în sine, conform căruia, poate fi prevenită explozia rapidă a universului sau restrângerea sa la un punct. Deseori și absurdul poate fi o șansă, iar ideea multiversului începe să prindă contur în rândul specialiștilor în cosmologie.

Energii malefice, Vraji, Farmece, Blesteme, Deochiuri, Atacuri psihice. - METODE DE PROTECTIECUM SĂ LUPTĂM ÎMPOTRIVA ENERGIILOR MALEFICE 

Extract din: Volodea Ciorici- ENERGII MALEFICE Căi de apărare -ENERGII BENEFICE Căi de acumulare
CE ESTE ENERGIA MALEFICĂ?

Ce este energia malefică? Ce-i face pe oameni să creadă în acest fenomen? Energiile malefice influenţează starea de sănătate a omului, care se înrăutăţeşte brusc, fără cauze obiective.

Oamenii care se plâng de lipsă de vitalitate îşi descriu starea în aceste cuvinte: „mă simt ca o lămâie stoarsă”; „în piept mi s-a pus o greutate înspăimântătoare Şi nu mă lasă cu nici un chip”.

Tot influenţelor malefice li se atribuie: creşterile mari de temperatură, frisoanele puternice, somnul agitat, pierderile mari în greutate, revenirile neaşteptate ale bolilor, complicaţiile operaţiilor, insuccesele în viaţă, accidentele.

Subiectul „făcăturii”, (farmece, vrăji, deochiuri, blesteme, atacuri psihice) revine frecvent în conversaţia femeilor. Acestea sunt mai receptive decât bărbaţii la influenţele câmpurilor de informaţii străine şi având o sensibilitate crescută, percep mai repede pericolele, calitate ce ţine de patrimoniul genetic ancestral.

În majoritatea cazurilor, teama oamenilor de făcături este nejustificată, dar în ultima vreme, experienţa personală mi-a arătat o frecvenţă mai mare a acestor fenomene.

Cu cât devine mai grea viaţa noastră, cu atât mai puţină bunătate găsim la semenii noştri - iar pornirea de a face rău are deseori efecte directe asupra vieţii şi sănătăţii noastre. Oamenii rău intenţionaţi, cu care avem de-a face în mod curent, sunt în general diletanţi şi acţiunile lor nu pricinuiesc prea mult rău.

În situaţii singulare, răul se concentrează în forme acute care îşi atinge ţelul. Influenţa acestor energii negative se manifestă fizic prin străpungerea câmpului bioenergetic de protecţie sub acţiunea câmpurilor de informaţii străine.

Cine sunt Vampirii energetici?

Sunt persoane care prin acţiunile lor fură energia altor oameni provocându-le perturbări, mentale, fizice şi emoţionale.
Destul de interesant est faptul că vampiri energetici de multe ori posedă o capacitate extraordinară de a genera metode de "atac mental", şi îşi aleg cu atenţie victima.

În general, ei se prefac pentru a obţine simpatia, mila, compasiune şi a obţine atenţie de la victimele lor, prefăcîndu-se în multe cazuri, pentru ca fiind ei victima în cauză, sau sunt agresivi fizic sau verbal, furându-vă astfel energia prin propria dv furie sau teamă emanată.

În timpul acestor jocuri "mentale", ei sunt în mare parte dornici de a obţine simpatia altora. 
Şi destul de des, victima este complet inconştientă, şi nu îl pot vedea vizual - pur şi simplu exista un sentiment oarecare: mental, emoţional şi spiritual.

Unele victime "" posedă o intuiţie dezvoltată, "conştientizând în timp", şi în mod clar realizează întreaga situaţie, luând decizia de a se desprinde, depărta de vampir ", renunţând la prietenia lui înşelătoare şi a atacurilor frecvente. 

Simptomele unui atac de vampir energetic

§ în cazul în care persoana simte brusc migrene sau dureri de cap; 
§ în cazul în care persoana simte dezechilibrare şi ameţeală; 
§ în cazul în care persoana se simte prea obosită şi epuizată; 
§ în cazul în care persoana simte o imensă pierdere de energie în corpul fizic; 
§ în cazul în care persoana nu poate vedea lucruri cu bun-simţ, obiectivitate şi claritate; 
§ în cazul în care simţurile persoanei sunt confuze; 
§ în cazul în care persoana se simte deprimată, tensionată şi iritată; 
§ în cazul în care persoana are insomnie, nu poate dormi bine şi se simte perturbată în timpul somnului; 
§ în cazul în care persoana dezvoltă o boală fizică sau o problemă cronică de sănătate; 
§ în cazul în care persoana se simte disperată şi vede negativitate în toate şi în toţi cei din jur; 
§ în cazul în care persoana îşi pierde brusc mult-încrederea şi respectul de sine; 

Protecţia împotriva atacurilor vampirilor energetici
· Recunoaşte semnele! Simţi un anume fior pe şira spinării când o persoană intervine în conversaţie? Te simţi obosită după ce ai încheiat contactul cu un cunoscut? Ai dureri de cap sau ţi se taie genunchii? Ei bine, tocmai ai fost victima unui furt de energie. 

· Respiră adânc! E cea mai eficientă modalitate de a te reculege. Urmăreşte-ţi respiraţia şi spune-ţi că deţii controlul. 

· Foloseşte-ţi energia! Încearcă să creezi în jurul tău un scut de protecţie, ca o lumină albă. Chiar dacă persoana din faţa ta va încerca să te domine, contactul nu va mai fi unul visceral (instinctiv şi profund). 

· Stabileşte limite! Atunci când o persoană în preajma căreia nu te simţi confortabil îţi cere un serviciu, spune-i limpede şi ferm: „Asta pot sau asta nu pot face pentru tine”, fără explicaţii suplimentare. 

· Retrage-te! Dacă simţi că ţi s-a furat energie, pune capăt conversaţiei. Îndepărtează-te trei metri, pentru a ieşi în afara sferei energetice negative. Vampirii de energie sunt zgârciţi şi lacomi. Nu vor să-şi epuizeze resursele în faţa unei cetăţi bine păzite. În scurt timp vor căuta o pradă mai uşoară.

Invocarea protecţiei

Este esenţial ca înainte de fiecare meditaţie (şi chiar la început de zi şi în momentele pe care le presimţim critice) să invocăm Protecţie. Una din protecţiile de este să cerem să fim învăluiţi şi protejaţi de Lumina Aurie a Prezenţei noastre Divine.

Ajută (dar nu este obligatoriu dacă există persoane care au dificultăţi în vizualizare) să vizualizăm Lumina Aurie cum coboară prin chakra Coroanei (creştetul capului) şi ne învăluie tot corpul până la picioare, radiand şi în exterior.

Prin vizualizare implicăm şi corpul Mental. Dincolo de vizualizare, este important să simţim şi să ştim că Lumina Aurie ne învăluie, ceea ce implică şi corpul emoţional. Practic simţim că facem o baie caldă şi iubitoare de Lumină Aurie.

Protecţia

Aici vom folosi următoarea invocare:

· Invoc acum cea mai înaltă Protecţie Divină, în timpul meditaţiei şi în fiecare moment al zilei în care este necesar. Cer ca Spaţiul meu Sacru să fie scăldat şi protejat de Lumina Aurie a Prezenţei mele Divine. Cer ca Lumina Albastru-Turcoaz a Arhanghelului Mihail să mă înconjoare şi să mă protejeze în timpul acestei meditaţii.

După ce rostim calm dar ferm această invocare în etapa protecţiei (vedeti mesajul precedent), este de folos sa vizualizăm o Lumină Aurie coborând din ceruri prin chakra coroanei (creştetul capului) prin tot corpul. Corpul nostru străluceşte de Lumina Aurie.

Vizualizăm apoi al doilea strat al Protecţiei, Lumina Albastru-Turcoaz a Arhanghelului Mihail. Aceasta înconjoară corpul nostru, scăldat şi impregnat de Lumina Aurie a Prezenţei noastre Divine.

Vizualizăm şi al treilea strat de protecţie, ce înconjoară stratul turcoaz. Acest al treilea strat este format tot din Lumina Aurie a Prezenţei noastre Divine.

Ca analogie, pentru a fi mai uşor, putem să vizualizăm şi să ne simţim ca într-un Ou Divin, unde "gălbenuşul" suntem noi, scăldaţi în lumina Aurie, "albuşul" este Lumina Albastru-Turcoaz a Arhanghelului Mihail, iar "coaja" este formată tot din Lumina Aurie.

Cei care au dificultăţi în vizualizare nu trebuie să îşi facă probleme. Este foarte important să simţim şi să ştim că straturile de protecţie evocate mai sus şi invocate în momentul anterior funcţionează.

Dacă reuşim şi în timpul zilei (atunci când nu suntem prinşi în treburi urgente) să simţim această protecţie (ceea ce este echivalent cu invocarea şi recepţia ei), este foarte folositor. (din Învăţături spirituale)


CUM SĂ LUPTĂM ÎMPOTRIVA ENERGIILOR MALEFICE?

Iată câteva procedee cu care ne putem apăra de agresiuni malefice: 

-Dacă sunteţi hipersensibili şi nu aveţi încredere în forţele dumneavoastră, forţaţi-vă să vă formaţi o imunitate psihologică statornică, care să vă apere de influenţa plasărilor de informaţii străine.

Imunitatea se formează printr-un complex de tehnici, aplicând apărarea şi practicând autotrainingul zilnic, tehnici prin care se va întări încrederea în forţele dumneavoastră şi veţi fi ajutaţi să rezolvaţi într-un mod fericit şi benefic orice situaţie. 

-Pentru a ne „spăla” de influenţa energiilor negative se recomandă folosirea unei băi cu duş rece, urmată de un dans executat rapid şi ritmat, şi astfel ne ridicăm tonusul vital. 

-Rezultate bune pentru combaterea mesajelor negative ne dă şi folosirea piperului iute; Cu cât este mai iute, cu atât mai bine. Se foloseşte puţin piper iute în combinaţie cu cafea. De asemenea, usturoiul combinat cu oţetul de mere, consumat înainte de somn, duce la rezultate foarte bune. 

-Zilnic este indicat să faceţi exerciţii de acumulare de bioenergie. Antrenându-vă permanent, puteţi reuşi să vă ridicaţi potenţialul bioenergetic la un asemenea nivel încât, orice vrăjitor va deveni neputincios în a-şi plasa o lovitură energetică malefică eficientă împotriva dumneavoastră, ea manifestându-se foarte slab.

Unul din principiile de bază în apărarea împotriva energiilor malefice este acela de a-ţi forma propria concepţie împotriva acestor energii şi de a nu crede că ai căzut pradă lor. Trebuie permanent să îndepărtezi însăşi forma gândului că nu eşti şi nici nu poţi să fii influenţat de aceste energii negative. Niciodată nu trebuie să te gândeşti sau să te aştepţi că vei fi atacat.

Urmaţi aceste sfaturi:

1. Alungaţi din subconştientul dumneavoastră forma gândului că aţi fi influenţat de farmece, vrăji, deochiuri. Fiecare individ în parte are de la natură o forţă puternică de apărare împotriva influenţelor negative. Nu vibraţi cu unda „inamicului”, punând în concordanţă cu el sistemul electronic al organismului, biocâmpul sau subconştientul dumneavoastră.

-În comunicare, în dialog cu diferite persoane, căutaţi să nu vă enervaţi, deoarece fiecare gest sau vorbă pe fond de iritare, poate duce la deformarea câmpului dumneavoastră energetic, devenind propice atacurilor adversarilor.

În aceste momente, practicanţii de magie neagră, vrăjitorii, îşi vor plasa informaţia negativă în câmpul dumneavoastră energetic sub diferite forme: blesteme, diferite mantre negative, deochiuri, etc. Ca urmare a acestor acţiuni se produce acea reacţie de vibraţie a câmpului energetic prin care se străpunge acest câmp, cu consecinţe nefaste pentru sănătatea noastră. 

-Ca să neutralizăm aceste acţiuni trebuie să avem în arsenalul nostru de apărare acea putere de voinţă pentru a ne abţine de la enervări şi iritări, incluzând în acest sistem de apărare forma gândului bun.

Ca bază în auto apărare este atitudinea noastră faţă de răufăcătorii pe care îi ştim că ne atacă - vrăjitorul, magul negru - şi pe care va trebui să-i tratăm ca pe nişte animale domestice, precum nişte căţei blânzi şi nu ca pe nişte animale de pradă, Ei vor simţi imediat atitudinea dumneavoastră, şi anume că nu sunteţi prada lor, ci, mai degrabă, stăpân pe situaţie, ceea ce-i va face să renunţe la intenţiile lor rele şi până la urmă vă vor lăsa în pace. 

-Nu căutaţi să intraţi în contact cu ei, nu discutaţi cu răufăcătorii dumneavoastră. Când este imposibil de evitat acest contact, folosiţi următoarele forme de apărare: 

a)„A zbura în nori”. În contact cu răufăcătorul, imaginaţi-vă că zburaţi printre nori; veţi simţi senzaţia plăcută de atingere a norilor albi, a cerului albastru, iar pe cel rău vi-l veţi imagina sub forma unei insecte inofensive în această imensitate azurie. 

b) În nici un caz nu atrageţi „focul asupra voastră”, adică nu atrageţi atenţia persoanelor care nu vă interesează. 

c) Fiţi „invizibili”. Pentru aceasta va trebui să vă imaginaţi cum vă înveliţi într-un voal având culorile corespunzătoare mediului înconjurător. Ţineţi minte: omul posedă acea proprietate a câmpului energetic care este asemănătoare cu formele şi culorile mediului înconjurător.

Important este faptul că nu corpul fizic îşi schimbă înfăţişarea considerabil, ci pur şi simplu corpul omenesc deţine o sursă de energie puternică, iar cu puterea voinţei se reorganizează vibraţia câmpului. Individul se poate modela cu câmpul său energetic, prin forţa gândului şi prin dorinţa sa de a se transforma în „invizibil”, de a se „dizolva” în mediul înconjurător. 

d) Oglinda. Când vă întâlniţi cu o persoană nedorită, vă puteţi imagina că între dumneavoastră şi acea persoană se află un perete cu oglinzi, cu partea reflectorizantă orientată spre cel nedorit. 

e) Reflector. Vă imaginaţi că din regiunea Ochiului al treilea (rădăcina nasului-sprânceană) - Ajna - emană o rază puternică de lumină reflector, pe care-o îndreptaţi înspre regiunea Ochiului al treilea al celui nedorit.

f) Lampa amplificatoare. Vă imaginaţi că vă aflaţi în interiorul unei lămpi care îşi amplică şi trimite din ce în ce mai mult din lumina sa împotriva răufăcătorilor. 

g) Dreptunghiul. Se foloseşte de obicei atunci când se intră în casa cuiva, cu prilejul unei vizite. Dacă reuşim să ne oprim în pragul uşii, la intrarea în încăpere, este foarte bine; însăşi uşa are forma dreptunghiului.

Dacă nu reuşim să ne oprim în pragul uşii, construim în gând acest dreptunghi, în care ne includem şi noi, şi transmitem cu forţa gândului mesajul nostru, în această încăpere sau casă:

„ Eu am venit în acest loc cu gând de pace şi doresc celor care locuiesc şi trăiesc aici, bine şi prosperitate”. Acest mesaj o să vă facă să vă simţiţi bine, mai liber şi îmbrăcându-vă în gânduri de pace veţi fi protejaţi de maleficul celor din jur. 

h) În fiecare dimineaţă, la deşteptare, când sunteţi complet relaxaţi, rostiţi cu glas tare următoarea formulă - mantră: „Eu mă închin în fata ta, Raţiune Supremă! Eu mă închin în faţa Ta, Doamne Dumnezeule! Eu sunt robul Tău! Doamne, Dă-mi sănătate, fericire, pace, dragoste şi puterea Luminii Tale Sfinte, Acum şi în vecii vecilor. Amin.”

Această mantră repetată în fiecare dimineaţă o să vă mărească şansele în viaţa spirituală. După ce aţi rostit această mantră, vă veţi imagina că din ceruri vine o rază puternică de lumină alb-argintie sau galben-aurie, care vă îmbracă sub forma unei cupole de biserică cu crucea deasupra şi astfel vă veţi afla sub protecţia acestei cupole.

Se cunosc diverse forme de protecţie, dar principalul factor în atingerea scopului de a fi apărat, este credinţa în ceea ce faceţi şi caracterul intim al procedeelor pe care le folosiţi, acestea făcându-se pe neobservate, fără demonstraţia acţiunilor şi fără a atrage atenţia celor din jur.

METODE DE PROTECŢIE ÎMPOTRIVA VIBRAŢIILOR NEGATIVE

Pentru a mări rezistenţa în faţa vibraţiilor negative şi a limita posibilitatea de acţiune, sunt necesare anumite metode de protecţie. Practicându-le, căpătaţi o serie de deprinderi care vă apără de influenţe negative şi astfel vă măriţi potenţialul bioenergetic, vă îmbunătăţiţi starea de sănătate şi vă stabilizaţi echilibrul psihic, eficienţa acestora fiind verificată.

Principalul scop este „impermeabilizarea” la acţiunea vibraţiilor negative sau măcar minimalizarea lor. Voi indica mai jos şapte metode de apărare, puterea lor crescând în ordinea numerotării. Dacă metodele l şi 2 nu vă ajută, apelaţi la metodele 3, 4 şi 5.

De regulă, acestea sunt suficiente, în caz de acţiune mai puternică a forţelor malefice, folosiţi metodele 6 şi 7. După ce v-aţi familiarizat, prin exerciţiu, cu metodele de apărare, vă puteţi alege metoda (sau combinaţia de metode) care vă dă rezultate optime.

Exersăm zilnic, timp de 2-3 săptămâni, dimineaţa după trezire, seara cu jumătate de oră înainte de culcare şi în timpul zilei, înainte de a ne vedea cu persoanele „suspecte”. După ce ne-am îmbunătăţit starea de sănătate, vom exersa numai dimineaţa şi seara. 

Metodele de apărare se aplică concomitent cu cele de mărire a potenţialului bioenergetic. După ce am obţinut rezultate favorabile, vom folosi metodele de apărare numai dimineaţa. 

1. Închiderea conturului biocâmp Cel mai simplu mod este de a încrucişa mâinile şi picioarele în timp ce conversăm cu persoane de la care ne putem aştepta la neplăceri. Prin aceasta dumneavoastră închideţi propriul biocâmp, nepermitând scurgerea sau spargerea lui. 

2. O metodă de apărare mai puternică foloseşte „inelul”. Degetul mare şi arătătorul unei mâini se unesc cu degetul mare şi arătătorul celeilalte mâini, formând un inel, în timp ce celelalte trei degete se suprapun unul peste altul. Această metodă este des folosită în China şi Japonia. 

3. Altă metodă, mai eficientă, de care uzează yoghinii, este „plasarea inelului”. Cu degetul mare şi arătătorul unei mâini se formează un inel şi se plasează în palma celeilalte mâini, apoi cu degetul mare şi arătătorul celeilalte mâini se formează un inel şi se plasează în palma primei mâini. De obicei după al treilea ciclu simţiţi în jurul dumneavoastră o densitate mărită, asemănătoare cu o presiune pe cap. 

Plasarea inelului nu numai că închide contururile biocâmpului, ci îl şi comprimă de câteva ori. 

4. Cărămizile imaginare şi peretele - oglindă Să ne închipuim că suntem înconjuraţi, din toate părţile şi de deasupra, de un perete construit dintr-unul, două sau trei rânduri de cărămizi.

Spre exterior, peretele este acoperit cu un strat compact de oglinzi cu faţa spre exterior; din orice parte vom fi „atacaţi”, „peretele oglindă” va respinge energiile malefice, reflectând şi intensificând lovitura de atac.

Această metodă este foarte populară în toată lumea şi s-a demonstrat eficacitatea ei. Folosind „peretele - oglindă”, niciodată nu arătaţi persoanelor care vor să vă atace intenţia de a vă proteja. Calmul şi amabilitatea dumneavoastră vor atrage alte atacuri, care vor fi returnate cu izbândă. 

5. . „Oul” construit prin rotirea crucii. Aplicarea acestei metode cere să vă dezvoltaţi aptitudinea de a percepe diverse obiecte la distanţă, începeţi prin a exersa „contactul cu privire”: în timp ce priviţi, atingeţi obiectul cu gândul şi sesizaţi senzaţiile pe care vi le transmite (puteţi atinge obiectul şi apoi să reconstituiţi mental senzaţia, păstrând în minte imaginea obiectului), însuşindu-vă „contactul cu privirea” şi nemaiprivind obiectul „atingeţi-l” în gând din nou.

Înainte de a începe acest exerciţiu, închideţi ochii. După terminarea exerciţiului, construim „oul”. Trebuie să simţim, nu să ne imaginăm, că la nivelul diafragmei, în faţă, în spate şi în lateral, la distanţa unei mâini întinse se găsesc patru bobite calde, aurii, plasate în cruce într-un plan orizontal, perpendicular pe linia mediană a corpului.

Prin rotirea crucii se formează un cerc pe care îl transformă în ou în jurul corpului, nepermiţând energiilor malefice să pătrundă în corp. Pereţii oului sunt foarte denşi, structurile biocâmpului înfăşurându-se una peste alta în jur de un minut. Imaginaţi-vă învelişul oului în culori calde (auriu, oranj, argintiu).

În timpul meditaţiei, este foarte important să vă controlaţi toate acţiunile. Exerciţiile cu această metodă să nu dureze mai mult de 1-2 minute, timp de 5-7 zile. 

6. Rotaţia biocâmpului şi mediul vâscos Această formă de apărare, analoagă cu cea descrisă mai sus, se bucură de mare succes. Spre deosebire de metoda 3, lipseşte învelişul compact şi spaţiul dintre corp şi învelişul convenţional se umple cu un mediu vâscos.

Tot acest mediu se roteşte în jurul corpului în sens antiorar. Când rotaţia se execută corect nu ne mai percepem limita corpului; avem doar senzaţia unei mase omogene în formă de con, aflată în rotaţie. 

7. Introducerea în cruce. Ne înconjurăm de jur împrejur cu cruci, plasându-le în jurul corpului, începând cu capul, îndepărtăm uşor crucile la o distanţă de un metru. Comparaţi starea dumneavoastră de dinainte şi de după îndepărtarea crucilor, conştientizând pe parcurs cum se formează un câmp unic de apărare. 

8. Apărarea combinată Executăm pentru început tehnica nr. 5, îndepărtând crucile până la 1-1,2 metri. După aceasta, executaţi „rotaţia biocâmpului”. 

9. . „Eu nu-ţi trebuiesc”. Din experienţa autorului, această metodă a dat rezultate bune întotdeauna. La început, construim învelişul protector, de această dată în formă de sferă. Sfera se umple complet cu bioenergie de culoare violet-argintie.

Pe exteriorul sferei trec, în formă de paralele şi meridiane, fâşii pe care scrie: „Eu nu-ţi trebuiesc”. Dintre metodele prezentate, vă veţi alege una sau două pe care le veţi folosi după ce le-aţi exersat. Veţi constata eficacitatea lor, devenind mai siguri pe forţele dumneavoastră, restabilindu-vă potenţialul energetic şi regăsindu-vă bucuria de a trăi.MÂNA - PROCEDEU DE APĂRARE

PROCEDEE DE APĂRARE:


A. Pumnul energetic sau „figa” este una din cele mai eficace metode de apărare - protejare împotriva energiilor negative, a forţelor malefice. Sensul etimologic pornind de la ultima denumire „figa” derivă din cuvântul englezesc „fingers” - degete.

La prima vedere provoacă zâmbetul, deoarece aproape fiecare dintre noi am aplica acest procedeu, dar din alte motive. Efectul acestui procedeu de apărare este destul de puternic. Este simplu de aplicat şi are partea sa explicativă ştiinţifică, în primul rând se bazează pe energia canalelor energetice ale degetelor şi ale mâinii în întregime. Astfel:

1. Degetul mare corespunde canalului energetic al plămânilor; 2. Arătătorul corespunde canalului energetic al intestinului gros; 3. Mijlociul corespunde canalului energetic al pericardului; 4. Inelarul corespunde canalului energetic „trei focare”; 5.1. Degetul mic - partea interioară corespunde canalului energetic al inimii; 5.2. Degetul mic - partea exterioară corespunde canalului energetic al intestinului subţire.

În timpul aplicării acestui procedeu, canalul energetic „plămânii” este îndreptat înspre „inamic” prin expiraţie/inspiraţie. Celelalte canale energetice (degete): inima, intestinul gros, pericardul, trei focare şi intestinul subţire sunt îndreptate înspre corpul nostru, protejându-l de influenţa energiilor malefice.

Din alt punct de vedere, intestinul gros şi plămânul corespund elementului metal; pericardul, inima şi intestinul subţire, elementului foc. Elementul foc al canalelor energetice corespunzătoare organelor amintite mai sus, arde sau topeşte elementul metal al intestinului gros şi al plămânului.

Instinctul de apărare - protecţie este foarte dezvoltat la sugari. De multe ori se observă că bebeluşii, în timpul somnului şi chiar treji au pumnii strânşi. Astfel, subconştientul lor găseşte modalitatea de apărare împotriva forţelor malefice. 

B. „A lua în ţeapă” este un procedeu folosit în contracararea acţiunilor malefice, îndreptat special cu degetele de jos în sus înspre inamic. Degetul arătător corespunde intestinului gros. Degetul mic-intestinului subţire. După cum ştim, intestinele sunt „cuptorul intern” al organismului, motiv pentru care această ardere trebuie să fie îndreptată către inamic. 

C. Suprapunerea arătătorului peste mijlociu este un gest care apără de duhuri rele şi se observă cel mai adesea la nou-născuţi. 

D. „Castrarea duşmanului”, „victorie” sau „foarfecă” este un gest care simbolizează victoria împotriva duşmanilor şi a magiei negre. Se recomandă să se lase foarfecă desfăcută cu vârful în sus, în scop de apărare, în locurile în care trosneşte mobila sau alte obiecte, în mod inexplicabil. 

E. Invocarea harului ceresc prin acest semn de ajutor se face în momente de cumpănă. Pe acesta îl întâlnim deseori în picturile icoanelor şi bisericilor ortodoxe. La moldoveni, atunci când se conduce mortul spre groapă, există obiceiul ca cei apropiaţi decedatului să pună cele două degete pe raclă, când se fac opriri pe parcursul drumului. Acest gest semnifică un bun rămas şi totodată un gând de a-l petrece în lumea divină. 

F. Semnul divin, semn de pace, semn de blagoslovire, semn de binecuvântare este un semn format din apropierea degetului mare de degetul inelar, iar arătătorul, mijlociul şi cel mic sunt îndreptate în sus. însuşi Iisus Hristos i-a binecuvântat pe oameni prin acest gest, spunând: „Eu vin la voi cu pace”. Cu acest gest se binecuvântează tinerii însurăţei, intrarea într-o casă nouă prin urările de bine, de pace, de prosperitate. 

G. Alt semn folosit este „tehnica celor trei degete”, un semn format din degetul arătător, mijlociu şi mare, cu vârfurile celor trei degete împreunate. În metoda Silva, prin acest semn, concentrându-ne asupra unei idei sau dorinţe, acestea se pot realiza rapid (bineînţeles să nu fie utopice). 

H. . Alte semne care nu întotdeauna pot fi şi pozitive, sunt „semnul de război sau semnul de foc”, cu degetul arătător îndreptat spre inamic, iar cel mare cu cel mijlociu împreunate semnifică răzbunare, ură, duşmănie. 

I. Cel mai uzual semn negativ este acela format din toate degetele împreunate numai arătătorul îndreptat spre ţintă. Reprezintă agresivitate, condamnare, ameninţare. De aici şi expresia de a nu arăta cu degetul, acest gest fiind văzut nu numai ca nepoliticos. 

J. Cel mai protector semn divin este „Sfânta Cruce”, care simbolizează Sfânta Trinitate: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh. Făcându-ne cruce în orice împrejurare, în orice moment şi mai ales în momentele de rugăciune, ne curăţăm prin gestul divin de informaţiile negative care ne împresoară şi, totodată ne conectăm la energia divină.

În multe terapii „Sfânta Cruce” este folosită şi ca metodă de vindecare şi optimizare. Catolicii îşi fac semnul crucii de la umărul stâng spre umărul drept, ceea ce înseamnă din punct de vedere energetic că îşi deschid inima.

La catolici, Papa de la Roma simbolizează Dumnezeu pe pământ. Cel ce-şi face cruce îşi deschide inima spre Papă şi apoi prin Papă spre Dumnezeu. La ortodocşi, crucea se face de la dreapta spre stânga, închizând energetic inima. Prin aceasta ne detaşăm de lumea înconjurătoare, dându-ne cu totul în grija Tatălui Ceresc.

În religia ortodoxă este cunoscut ritualul pomenirii morţilor şi al viilor prin acatiste, liturghii, etc. Prin aceasta se deosebeşte religia ortodoxă de cea catolică. Astfel ortodocşii împlinesc mai mult misiunea cosmică - acea misiune pe care ne-a lăsat-o Iisus Hristos pe Pământ.


BISERICA, O IMENSĂ SURSĂ DE ENERGIE BENEFICĂ

Biserica, rugăciunea şi credinţa joacă un rol însemnat în îndepărtarea şi purificarea organismului de influenţele energiilor malefice. Cel mai mare flux energetic divin se află în altar şi sub cupolă. Obiectele care se găsesc în interiorul bisericilor, icoane, cruci, sunt purtătoare de energii benefice, de vibraţii binefăcătoare.

În biserică, suntem purificaţi de energiile negative existente pe biocâmpurile noastre, energii declanşate de propriile noastre gânduri sau captate de cei din jurul nostru. Aici ne încărcăm cu energii pure, curate, benefice.

Când asistăm la o slujbă în biserică, în corpul nostru se amplifică vibraţiile energizante, ne curăţăm de balastul negativ; de aici sunt acele senzaţii plăcute de uşurare, de calmare, de purificare sufletească. Cei care sunt bolnavi simt influenţa acestor energii sub formă de acutizare a durerilor în organele afectate. ”.

Asistând la „Sfintele daruri” din timpul Sfintei Liturghii, moment de maximă intensitate a energiilor divine, ca şi la „Sfântul Maslu”, se constată însănătoşirea parţială sau completă a unui individ bolnav.
Ritualul „Sfintele daruri” are un rol aparte în purificarea maximă de deseurile energetice şi amplificarea energiilor benefice.

Datorită influenţelor negative puternice, mulţi n-au ajuns la biserică. Multora li s-au pus în cale o mulţime de obstacole; fie li s-a stricat maşina sau a deraiat tramvaiul, fie s-au blocat în lift sau au suferit diverse accidente.

În primul rând, recomand celor care merg la biserică să aprindă o lumânare în sănătatea duşmanilor ştiuţi şi neştiuţi, fără să-i numească, la icoana Maicii Domnului. Nu putem la nesfârşit să ţinem duşmănie, ci trebuie să fim mărinimoşi, să ne conducem după binecunoscuta frază din Tatăl Nostru, rugăciunea domnească cea mai puternică: „Şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri”.

Aprinzând lumânări pentru cei pe care nu-i mai considerăm duşmani, se produce acea „magie” de contracarare a adversităţilor, prin bunăvoinţa noastră de a le dori sănătate, fericire şi tot ce-şi doresc.

A doua lumânare se aprinde la icoana lui Iisus Hristos, cerând iertarea păcatelor săvârşite cu voie sau fără voie, sănătate şi tot ceea ce ne dorim - „Cere şi ţi se va da”. A treia lumânare se aprinde la icoana Sfântului Nicolae pentru bine în casă şi prosperitate „Bate şi ţi se va deschide, Caută şi vei găsi” (Evanghelia după Matei, 7-7). 

Aprindeţi lumânări pentru sănătatea voastră şi a celor dragi, de sufletul celor trecuţi în lumea de dincolo. Focul, lumina, lumânările, ard energia negativă, purifică gândurile noastre şi amplifică tot binele existent. 
Veţi observa în biserică, în locul unde se aprind lumânările, un fenomen deosebit.

Aceleaşi lumânări, din acelaşi material, în aceleaşi condiţii, ard diferit, fiindcă şi menirea lor e diferită, după cum şi persoana care le aprinde e cu totul alta. Veţi observa că o lumânare arde cu o flacără vie, luminoasă, fiindcă cel care a aprins-o este un iubitor de oameni, are credinţă în Dumnezeu, are o energie benefică în corp.

Acea lumânare care trosneşte cu un zgomot mai deosebit, arată că cel ce-a aprins-o este influenţat de energii negative şi prin intermediul ei se purifică. Cea care arde fumegând, cu o flacără întunecată arată că cel care a aprins-o are păcate. Cea care arde cu ceara curgând „plângând”, „stăpânul” ei deţine o energie slabă, e bolnăvicios.

Când aprindem o lumânare trebuie să ştim precis cui o închinăm, îi adresăm un scop şi o dorinţă. Pentru sănătate se aprinde o lumânare la icoana lui Iisus Hristos, cu un gând şi o menire concretă: de exemplu:„închin această lumânare de sănătatea copilului meu...” şi neapărat numele de botez al destinatarului, iar prin dorinţa noastră lumânarea devine un receptor bun care transformă dorinţa în realitate.

Arderea lumânărilor este un proces alchimic, de transformare a materiei în spirit - de aici atunci când ard, se aud acele trosnete şi se văd acele fumegări, „lăcrimări”. Un ritual foarte puternic, divin, pentru redobândire sănătăţii, pentru înlăturarea şi dezlegarea farmecelor, este Sf. Maslu care se face în biserică.

Prin citirea de nouă ori a slujbei Sf. Vasile cel Mare, cel bolnav, fermecat, va fi salvat. Acasă, se poate folosi arderea lumânărilor ca formă de purificare divină. Se zice rugăciunea domnească „Tatăl Nostru” de trei ori, apoi se aprind două lumânări din ceară.

Una se plasează la o distanţă de un metru, la nivelul celui de al treilea ochi, şi una în spate, la acelaşi nivel. Timp de 10 minute se meditează - pe respiraţie astfel: se inspiră 8 secunde, se reţine respiraţia 8 secunde şi se expiră 8 secunde.

Prin această inspiraţie - expiraţie, energia se purifică în regiunea celui de-al treilea ochi (între sprâncene, cu distribuirea ei proporţională în toate centrele energetice ale organismului).

Cei bolnavi de boli cronice, este bine să facă acest ritual o dată pe zi şi mai ales înainte de culcare. Rugăciunea „Tatăl Nostru” rostită înaintea acestei meditaţii, joacă un rol deosebit, are o rezonanţă puternică din punct de vedere curativ şi energetic.

Pentru activarea aurei corpului nostru se zice „Tatăl nostru” - câte o propoziţie pentru fiecare centru energetic pornind de jos în sus pe cei şapte centri şi apoi întorcându-ne. În final închidem corpul într-o aură de lumină şi căldură ce determină o diminuare a stării de suferinţă, o stare de bine.

Rugăciunea „Tatăl nostru” cuprinde două părţi: .o parte exoterică, cunoscută de bisericile din Occident începând cu „Tatăl nostru, care eşti în ceruri... şi ne izbăveşte de cel rău”. O parte esoterică, cunoscută de bisericile din Răsărit şi a cărei enunţare este rezervată preoţilor “ Că a ta este, împărăţia şi puterea şi slava / Acum şi pururea şi în vecii vecilor / Amin.”. Atunci când ni se întâmplă ceva deosebit ca: vise zbuciumate, apariţia fantomelor, zgomote etc., apelăm în primul rând la această rugăciune divină.

O spunem o dată, de două ori şi simţim imediat în preajma noastră o relaxare, o degajare, ceva plăcut, benefic. S-a demonstrat ştiinţific deja, că spus de şapte ori consecutiv timp de şapte zile, normalizează energia în cele şapte glande endocrine sau cei şapte centri energetici.

Pentru a birui lucrările diavoleşti, creştinii trebuie: - Să postească în zilele de luni, miercuri şi vineri, iar în cele patru posturi rânduite de Biserica Ortodoxă (Postul Paştelui, Postul Crăciunului, Postul Sfinţilor Apostoli şi Postul Sfintei Marii) să se spovedească şi să se împărtăşească, dacă primesc dezlegare. - Dacă sunt opriţi de la Sfânta împărtăşanie e bine să ia Aghiasmă Mare de la Bobotează până la 14 ianuarie, în fiecare zi, înainte de a mânca şi după aceasta Anafura.

În celelalte zile ale anului, este bine înainte de masă să se ia întâi Anafura şi apoi Aghiazmă Mică şi să trăiască în curăţenie trupească. - Să participe la Sfânta Liturghie în Duminici şi Sărbători şi la Sfântul Maslu. - Să meargă în pelerinaje la Sfintele Mănăstiri şi să participe la Utrenie, Acatist, Sfânta Liturghie şi Sfântul Maslu. -

Să stropească în chipul Sfintei Cruci prin casă şi în gospodărie cu Aghiasmă Mare (în perioada 6.01 .-14.01) şi cu Aghiazmă Mică în celelalte zile, zicând rugăciunea: „Să învie Dumnezeu să se risipească vrăjmaşii Lui...”. - Să se roage zilnic şi să se împlinească canonul de rugăciune: Rugăciunea de dimineaţă, Cinstitul Paraclis sau Acoperământul Maicii Domnului, Rugăciunea de seară şi închinăciuni şi mătănii după canonul dat de duhovnic.

Cei mai râvnitori şi cu dragoste de Dumnezeu şi pentru aproapele, să se roage la miezul nopţii (Canonul de rugăciune, Utrenia şi Psaltirea şi să practice rugăciunea lui Iisus). Să citească din Sfânta Scriptură, din Vieţile Sfinţilor şi din alte cărţi folositoare, de suflet, ale Bisericii Ortodoxe.

RUGĂCIUNEA CINSTITEI CRUCI e foarte utilă pentru protecţie.
Întrucât Moliftele Sfântului Vasile cel Mare nu pot fi citite decât de preot şi numai după ce credincioşii şi preoţii au ţinut post negru, şi s-a slujit Sfânta Liturghie, cunoscând darul Sfântului Vasile cel Mare de a izgoni duhurile necurate, au fost tipărite rugăciuni şi psalmi, care pot fi citite de credincioşi, pentru izgonirea duhurilor diavoleşti.

Dacă creştinul cuprins de suferinţa deochiului nu ştie sau nu poate rosti rugăciunea Tatăl Nostru, această rugăciune poate fi rostită de un alt creştin până încetează suferinţa nefăcând nici un alt fel de gest sau rânduială.

Autocreaţia viitorului nostru prin prezentul nostru Distrugerea Răului prin legătura noastră cu Domnul.

RUGĂCIUNEA ISIHASTRĂ- RUGĂCIUNEA LUI IISUS (METODA SFÂNTULUI SIMEON, NOUL TEOLOG)

În această metodă, omul trebuie să se concentreze şi să simtă cu mintea inima şi să audă bătăile ei. El îşi va regla respiraţia pentru ca să sincronizeze cuvintele rugăciunii cu bătăile inimii şi cu ritmul respiraţiei. A. Când se inspiră aerul: .La prima bătaie a inimii zici sau cugeţi la cuvântul: „Doamne”.

La a doua bătaie a inimii zici sau cugeţi la cuvântul: „Iisuse” La a treia bătaie a inimii zici sau cugeţi la cuvântul: „Hristoase” B. La expirarea aerului: La a patra bătaie a inimii zici sau cugeţi la cuvintele: „Miluieşte-mă” La a cincea bătaie a inimii zici sau cugeţi la cuvintele: „Pe mine”. La a şasea bătaie a inimii zici sau cugeţi la cuvântul: „Păcătosul” Deci, odată cu inspiraţia aerului, pe trei bătăi ale inimii se zice: „Doamne Iisuse Hristoase”, iar la expiraţia aerului pe trei bătăi ale inimii se zice: „Miluieşte-mă pe mine păcătosul”.

După o perioadă de timp de practicare a rugăciunii, creştinul îşi uneşte atât de puternic inspiraţia şi bătăile inimii cu cuvintele rugăciunii lui Iisus, sau cu gândul la ele, încât nu mai este bătaie de inimă sau respiraţie care să nu fie unită cu ele. Atenţie însă că păcatele făcute şi diavolii de la vama imaginaţiei şi a raţiunii vor căuta să întrerupă.

De aceea, creştinul trebuie să postească şi să meargă regulat la Biserică, să se spovedească şi să împlinească după putere, celelalte fapte bune creştine. Astfel, această rugăciune neîncetată devine respiraţia duhovnicească a sufletului.

Această sicronizare dacă ar consta numai într-o obişnuinţă de a rosti cuvintele rugăciunii simultan cu bătăile inimii şi respiraţia ar putea să devină ceva mecanic, dar accentul principal nu se pune pe cuvinte ci pe cugetarea la fiecare cuvânt al rugăciunii, până când în faza rugăciunii mintale rostirea încetează, rămânând numai repetarea înţelesului lor cu cugetul.

Această repetare cu înţelegerea, devine o obişnuinţă neîntreruptă. Paralel cu respiraţia trupului se desfăşoară ca o altă respiraţie, cugetarea neîntreruptă la Domnul nostru Iisus Hristos, unită cu simţirea inimii. Această este rugăciunea permanentă a omului duhovnicesc. Acum „numele Domnului s-a sădit în inima”, după cum spune Sfântul Ioan Gură de Aur, sau „inima a înghiţit pe Domnul şi Domnul inima”, încât cele două au devenit una şi inima nu mai poate fără ca mintea să vadă pe Domnul.

După o perioadă de timp vei simţi că rugăciunea se desfăşoară fără nici o constrângere din partea noastră şi se execută din minte şi inimă, nu numai în stare de veghe, dar chiar şi în somn şi de nimic nu mai este întreruptă rugăciunea, orice am face. Abia rugăciunea mintală este cu adevărat o rugăciune neîntreruptă.

Dacă avem un lucru de făcut şi rugăciunea se desfăşoară în inimă de la sine, lucrul merge mai repede şi mai bine. Efectele acestei acestei rugăciuni sunt uimitoare: „După câteva săptămâni se simte o durere în inimă apoi o căldură duhovnicească, o pace şi o linişte foarte plăcută, prin alungarea diavolilor din inima noastră”. (Vezi: Urcuş spre înviere de Arhim. Cleopa Ilie).

RUGĂCIUNEA CĂTRE MAICA DOMNULUI

„Pe tine te ştiu folositoare şi păzitoare - prea tare a vieţii mele Fecioară, care risipeşti tulburarea năpăstirilor şi a farmecelor şi goneşti asupririle diavolilor, ci mă rog totdeauna şi izbăveşte-mă de stricăciunea chinurilor mele (de 3 ori).

RUGĂCIUNE PENTRU SPORUL CASEI

„Prea Sfântă Treime, ceea ce eşti în cer şi pe pământ şi vezi toate ce-s pe pământ, eu nu mă pot odihni în casa mea, în sălaşul meu, de răul vrăşmaşilor şi al pizmaşilor mei care s-au sculat cu multă răutate şi asupra casei mele; iar Tu, Putere Dumnezeiască să iei farmecele şi urâtul din casa noastră şi din faţa soţului (soţiei) şi din darul nostru. Aşa, Prea Sfântă Treime, ia vraja din casa noastră şi din sporul nostru şi din sălaşul meu şi din toate animalele mele, din grădina mea şi din livada mea şi din toate lucrurile noastre şi din împrejurul casei noastre.

RUGĂCIUNE DE ÎNDEPĂRTARE A FARMECELOR GENERALIZATE PE FAMILII, CASĂ, SPOR

Să se nimicească vraja cu lut, vraja cu creier, de broască, vraja cu păr de femeie, vraja cu ou de pui sugrumat, vraja cu cârtiţă, vraja cu rac, vraja cu talpă de şobolan mort, vraja cu piei de şerpi, vraja cu sânge şi maţe de arici, vraja cu ştreang de om spânzurat, vraja cu liliac, vraja cu ţărână de la cai, vraja cu seu de vacă, vraja cu sarea vitelor, vraja cu culcuş de iepuri, vraja cu mâna de om mort, vraja cu ţărână de mormânt, vraja cu vine şi gâtlej de lup, vraja cu zgură de la cuptor părăsit, vraja cu scamă de lup, vraja cu piedică de la mort, vraja cu păr de la mort, vraja cu coţofană, vraja cu clocitură de la raţe, vraja cu apa de la lac, vraja cu apa de fântâna părăsită, vraja cu răspântii din drum, vraja cu cărbuni, vraja cu luatul anilor vacilor şi oilor împrejurul Sărbătorilor SfântuluiGheorghe, vraja cu luatul mâinii şi vraja cu luatul păşunilor, şi a toate semănăturilor de grădină, vraja cu usturoi descântat la ziua Sfântului Andrei, vraja cu streche, vraja cu vărsături de la câini, vraja cu praf de la găină, vraja cu cioc de cioară, vraja cu mătură lepădată, vraja cu pantaloni lepădaţi, vraja cu arsură, cu marmură, cu cremene, cu hârtie, vraja cu broască cusută la gură, vrajă cu făină măcinată în sac, vraja cu turtă de grâu şi piept de femeie, vrajă cu legatul cununiilor flăcăilor şi fetelor, vraja de adus prin farmece pe cel care ţi-e drag, vrajă cu mătăgună de trai sau în casă şi de pagubă şi de urât şi de nebuneală şi de despărţire de soţ, vraja cu aruncat spurcat în faţa casei şi în spatele casei, vraja cu lucru spurcat şi aruncat în aşternut. Să vii, Dumnezeule, să iei vraja şi strigarea şi încercarea şi pârâciunea de pe lume şi din casa noastră şi de la masa noastră şi din sălaşul nostru şi din ţărâna mea şi din grădina mea şi din livada mea şi din viaţa mea, din meşteşugul meu şi din negustoria mea şi din sporul meu, din lenea mea, din punga mea cu sare, din hainele mele şi să-l treci din vad în vad şi să-l duci prin munţi şi codri pustii nelocuiţi de nici o fiinţă omenească, iar pe noi şi pe copiii noştri şi pe cei ce se vor naşte din nou, de acum înainte, să ne laşi curaţi, luminaţi, curaţi Că soarele senin ce luminează în cer şi să ne laşi după cum ne-a lăsat Domnul Iisus Hristos pe pământ. Amin”.

PROTECŢIA PRIN ENERGIA LEPTONICĂ A SĂRII

Puneţi sare mare (sare grunjoasă) în cadă atunci când faceţi baia de seară; vă curăţă de energia negativă acumulată în timpul zilei.
Punguţa roşie cu sare este de dorit să se poarte în regiunea plexului solar (Manipura) sau în regiunea inimii. De asemenea, ea poate fi purtată în portofel. Pentru domnişoara, în special cele care se deoache, este de dorit ca această punguliţă cu sare să fie fixată la ceafă.

De fiecare dată, înainte de culcare se scote această punguliţă talisman şi se pune sub pernă pentru a avea un somn liniştit, fără vise ciudate şi fără coşmaruri.

Atunci când intrăm într-o încăpere necunoscută şi simţim vibraţii negative, presarăm puţină sare pe pragul încăperii sau pe tocul uşii. Cu ajutorul sării putem afla cum vor cădea precipitaţiile în decursul anului, în acest scop, în ajunul Crăciunului se iau douăsprezece farfurioare în care s-au pus douăsprezece cepe numerotate de la l la 12 (luni) şi găurite la mijloc, găuri în care se pune o cantitate de sare egală pentru toate cepele, în ziua de Crăciun se examinează fiecare ceapă cu sare.

Ceapa umedă corespunde lunilor ploioase; dacă unele cepe vor fi uscate şi lunile respective vor fi secetoase.

Pentru a ne proteja împotriva farmecelor, vrăjilor şi vibraţiilor negative, se foloseşte următorul ritual:

1. Ridicam capacul de pe vasul în care se află sarea purificată; 2. Ne relaxăm; 3. Cu mâna stângă, luăm puţină sare pe care o strângem puternic în mână, meditând asupra scopului acestui acestui ritual; 4. Cu voce tare spunem Tatăl Nostru de trei ori şi următoarea formulă în timp ce lăsăm sarea să cadă pe pachet, duşumea, ciment etc: „OM, OM, OM, OM, mare putere ascunsă! Invoc suprema ta prezenţă, Ca să îndepărtez de la mine Cu puterea acestei sări Toate vrăjile, farmecele, deochiurile Şi pe parcurs să fiu protejat De vibraţiile negative Şi de spiritele malefice Amin” 5. Se ia apoi puţină sare şi se repetă acest ritual la pragul casei, presărându-se sare pe ea; 6. A treia oară se repetă acest ritual la fereastra casei, presărându-se sare pe ea.

Dacă în încăperea în care locuim se simte prezenţa acestor fenomene fantomă, poltergeist, în primul rând trebuie să evităm frica, teama, să ne autoliniştim, spunând cu voce calmă „Tatăl Nostru” şi să ne facem semnul crucii de trei ori, stând în tocul uşii cu faţa spre răsărit sau nord.

Dacă fenomenul devine violent, în nici un caz nu trebuie să devenim şi noi agresivi cu el să ne străduim să calmăm spiritele cu voce blândă, propunându-le chiar un pahar cu apă, cu o felie de pâine pe care s-a pus deasupra o solniţă cu sare. Dacă în timpul nopţii apa a dispărut din pahar, fenomenul se îmblânzeşte, devine prietenos şi chiar binefăcător pentru casă.

Nu este de dorit ca aceste fenomene să fie distruse, cu excepţia unor cazuri ieşite din comun. A.V. Ignatenko

PURIFICAREA INFOENERGETICĂ A SĂRII

Se cumpără dublul de pâini a câte camere aveţi, două sticle cu ulei şi două pungi cu sare şi se merge la biserică cu ele. În timpul sfinţirii lor, sarea e de dorit să fie despachetată şi cu o lumânare în ea, ca să fie purificată infoenergetic. La plecare luăm cu noi atâtea pâini câte camere avem, o sticlă de ulei şi toate pachetele de sare. în afară de sare, celelalte se împart în biserică.

Se merge direct acasă unde în fiecare cameră, pe mobilă sau pe şifoniere punem câte un prosop curat (nu este neapărat necesar să fie nou). Pe prosop se pune câte o pâine, pe ea se face semnul crucii cu untdelemn (restul de ulei îl folosim pe parcurs în alimentaţie, în special la salate). Uleiul sfinţit are proproprietăţi curative şi ar fi păcat să-l folosim la prăjit. Se desface un pachet de sare, se împarte în atâtea părţi egale câte camere avem, se pun în farfurii, iar deasupra se aşează pâinea.

Din ziua de când s-a mers la biserică, pâinea şi sarea se ţin în casă două zile, iar a treia zi dimineaţă, înainte de a răsări soarele, se împachetează prosopul, farfuria cu sare, se pun toate într-o pungă şi se aruncă pe o apă curgătoare, spunând „Tatăl Nostru” de trei ori, apoi formula: „Să fii primită în împărăţia cerului, la acel nivel la care te-au adus faptele tale pe acest pământ! Amin!”

Atunci când se pun aceste pâini având pe ele semnul crucii cu ulei sfinţit şi dedesubt sarea în farfurii, se produce acea împăcare a noastră cu sufletele fantomă care bântuie prin casă. Sarea aflată în farfurii emană unde de interceptare a acestor nuclee energetice, asemănătoare unor antene de recepţie.

A treia zi se vede chiar şi cu ochiul liber că sarea e mai presată şi schimbată la culoare, în nici un caz nu se pune mâna pe sare, fiindcă există pericolul de a intercepta aceste nuclee energetice şi a prelua informaţia lor negativă. Făcând corect acest ritual şi respectând toate cele spuse mai sus, nu distrugem ci ajutăm aceste fantome să se ducă în lumea lor.

De aici şi zicala: „Să se ducă pe apa Sâmbetei”. După aruncarea pâinii şi sării, se tămâiază casa, se stropeşte cu aghiasmă şi se foloseşte al doilea pachet cu sare pentru protejare definitivă, permanentă. Se spune cu voce moderată rugăciunea „Tatăl Nostru”, se ia cu mâna stângă puţină sare sfinţită şi se presară pe pragul casei, în fiecare colţ al camerelor casei, iar cu dreapta făcându-se semnul crucii de trei ori se rosteşte: „în numele Tatălui, Fiului şi al Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor! Amin! Dumnezeu să ne ajute!”.

Dacă se constată că anumite fenomene nu dispar după sfeştanie sau după ritualul cu sare, chiar şi după a doua repetare, se procedează astfel: se ia un kilogram de sare sfinţită, se pune într-o cratiţa şi apoi pe aragaz. Se închide uşa de la intrare şi geamurile, menţinându-se uşile interioare larg deschise. Anterior se adună urină într-un borcan şi toate obiectele inflamabile se scot din bucătărie.Se aprinde aragazul şi se pune cratiţa cu sare pe foc. Cât arde sarea se pot produce mici explozii deoarece sarea devenind incandescentă, cristalele ei emit o energie puternică ce captează energia nucleelor energetice negative, absorbindu-le şi totodată arzăndu-le, determinând explozia amintită. Se mai pot produce în acest timp şi alte fenomene inexplicabile.

E bine să ne păstrăm calmul. Ritualul se execută de o persoana singură acasă. Sarea se lasă pe aragaz pana când dispar toate fenomenele amintite (foşnete, pocnete, etc.), apoi se ia de pe aragaz, se merge la baie, se toarnă urina peste sare şi se aruncă în chiuvetă, lăsând să curgă apă continuu până când dispar toate cristalele de sare.

Acest ritual se face numai când se constată că ritualul iniţial şi cel de al doilea au rămas fără rezultat, el distrugând definitiv existenţa energetică negativă. Se stropeşte apoi cu aghiazmă, se tămâiază pentru linişte şi protecţie şi se mai face apoi acel ritual cu sarea prin unghere. 

NOTĂ: Acest subcapitol a apărut sub formă de articol în „Revista fenomenelor paranormale” nr. 25 (124)/27 iulie 1997, unde, greşit, din vina redacţiei a fost semnat Victor Cioară.

Ne mărim vibraţia prin acumulare de energie, prin diferite tehnici. „Acumularea” de energie este bine să se facă cu nu mai târziu de 2-3 ore înainte de culcare, deoarece în caz contrar putem avea insomnii.

ACUMULAREA ENERGIEI CU AJUTORUL ARBORILOR

A medita mai mult de 20 minute lângă arbori, nu se recomandă. După terminarea meditaţiei lângă arborii consumatori de energie, este necesar să ne încărcăm cu energie benefică. Dacă în preajmă sunt arbori donori, atunci îi folosim pe aceştia, iar dacă nu, vom recurge la respiraţiile ritmice.

Nu trebuie niciodată însă să neglijăm reîncărcarea cu bioenergie, pentru că altfel, în loc de însănătoşire, ne putem îmbolnăvi. Arborii consumatori „absorb” foarte bine durerile de cap şi pot contribui în majoritatea cazurilor la ameliorarea multor boli cronice.

Din practică cunosc un caz de vindecare de Hemoroizi, a unui bolnav care, şezând pe buturuga unei sălcii proaspăt tăiate, s-a vindecat de această boală. Acesta, deseori venea şi se aşeza pe buturugă, nebănuind că statul pe ea îi va aduce vindecarea.

Încă din vechime, oamenii foloseau în tratarea diferitelor boli, bucăţi de lemn (şindrilă, parchet) de 10-20 mm grosime şi de 20-40 cm lungime. Astfel bucăţile de lemn de plop acţionează curativ pe locurile inflamate, dacă le ţinem lipite pe locurile afectate. Rezultatele deosebite se obţin cu ajutorul şindrilelor de plop şi în cazul proceselor inflamatorii, la organele de digestie. Şindrila de castan este folosită cu mare efect în tratarea poliartritei.

Plăcuţele din arborii mari consumatori de bioenergie constituie un bun mijloc de tratament în procesul de acţionare asupra organismului uman. Ciclul de tratament durează o lună. Timp de cinci zile se pun pe locurile inflamate bucăţi de lemn, a şasea zi se face pauză şi aşa până la 30 de zile.

Ca bucăţile de lemn să se ţină bine, în unele cazuri se înfăşoară cu pânză sau leucoplast. Arborii sunt puternic absorbanţi ai energiilor negative, care odată acumulate, sunt preschimbate de către aceştia, ei devenind astfel generatori de energie pozitivă. Cei care vin în contact cu ei simt prezenţa acestora sub formă de vibraţii energetice benefice, reconfortante.

MEDITAŢIA ÎN PREAJMA ARBORILOR ŞI CRENGUŢA – TALISMAN

Este o modalitate de deconectare şi de încărcare energetică foarte eficientă, în acest sens se alege după intuiţie un copac mai mare şi mai puternic, cu coroana ramificată, cu frunzele elastice şi strălucitoare. Se studiază de departe, scrutându-l cu privirea, ca apoi, apropiindu-vă de el, să-l înconjuraţi, să-l priviţi cu simpatie şi cu bunăvoinţă până când îl simţiţi mai puternic, mai viguros, gata să stabilească o legătură energetică cu tine.

Stând lângă arbore, încercaţi să vă contopiţi cu tulpina acestuia; percepeţi rădăcinile ramificate ale lui, circulaţia sevei de sub pământ prin tulpină în sus către coroană şi tulpină şi apoi în frunze; percepeţi cum energia cosmică se scurge prin aer în jos spre frunze şi de aici prin coroană şi tulpină spre rădăcină sub pământ.

Astfel se produce circuitul energiei între cer şi pământ şi legătura lor reciprocă. Vă puteţi interfera în acest ciclu al energiei identificându-vă cu arborele, simţind şi vizualizând în sine circulaţia ascendentă şi descendentă a energiei, pentru a vă reînnoi forţele, pentru a vă încărca energetic şi pentru a scăpa totodată de griji, necazuri cotidiene, resentimente.

Vă veţi simţi, îndepărtându-vă de arbore, curat, purificat şi plin de vitalitate. În cartea „Jocul cu focul” de lâna Teiu, este exemplificat un descântec benefic, în preajma arborilor. Astfel, se spune că într-o plimbare prin parc sau prin pădure, să-ţi alegi un pom înalt, frumos, viguros, cu frunziş bogat şi seara să te duci la el şi cuprinzându-i cu braţele trunchiul, îi zici:

„Bună seara........(numele copacului) În pământ te-ai împlântat în lumină te-ai scăldat Vânturile-ai înfruntat Până când te-ai înălţat. Ai crescut mândru sub soare Cu curaj şi cu răbdare, Vântul nu te rupe, Eu sunt ca şi tine! Vremea nu te-ndoaie Eu sunt ca şi tine! Răul nu te-atinge Eu sunt ca şi tine Eu sunt tu şi tu eşti eu Şi la bine şi la greu”.

Se rupe o crenguţă dintr-o ramură, pe care o vei purta permanent asupra ta. Atunci când o rupi, îi spui copacului: Nu te rup să-ţi fac durere, Ci te rup să-mi dai putere. Se va constata că prinzi putere, devii mai curajos în acţiunile tale şi mai calculat, vei rezolva totul cu calm şi chibzuinţă, întrucât acea crenguţă va constitui un talisman. 

ACUMULAREA BIOENERGIEI CU AJUTORUL ARBUŞTILOR ŞI FLORILOR

În afară de arbori, mai sunt dotaţi cu energie pozitivă şi arbuştii, florile, iarba, fiecare dintre aceştia deţinând o gamă unică de informaţie, cu toate că energia lor ajunge numai până la nivelul eteric al corpului. Din cele mai vechi timpuri, oamenii, cunoscând aceste calităţi benefice ale arbuştilor şi florilor, le-au folosit în interesul lor.

Edificatoare în acest sens sunt anumite observaţii referitoare la aceste plante: Aloe - originară din Orientul Apropiat. Este o plantă cu o deosebită influenţă benefică, în special între orele 15 şi 17.

Ramurile şi frunzele acesteia, atârnate pe la uşi şi geamuri, aduc prosperitate şi longevitate. Ciclamenul - această plantă acţionează benefic între orele 6 şi 8 dimineaţa, în Roma antică era folosită pentru profilaxia năpastelor. Mărul - acţionează la valoare maximă între 10 şi 13. Laurul - acţionează cel mai intens între 12 şi 17.

Smârdanul - acţionează cel mai puternic între 16 şi 20. Toate aceste plante sunt considerate paratrăsnete naturale. Salvia sau jalesul, ambele denumiri fiind legate de o legendă străveche, care spune că într-o împrejurare nefericită când Fecioara Măria a fost alungată cu pietre, neavând unde să se ascundă, plantele de lângă ea au crescut dintr-o dată foarte înalte şi astfel au adăpostit-o.

De atunci salvia a rămas un salvator pentru toate afecţiunile. Cârmâzul - o altă plantă cunoscută încă din antichitate şi semnalată chiar în Biblie, pentru calităţile sale misterioase de a reda vederea, în Grecia antică această plantă era folosită de femeile tinere pentru înfrumuseţare; cu ea îşi vopseau părul şi astfel, prin influenţa ce o exercita asupra tensiunii intracraniene şi intraoculare, anume diminuând-le, ochii lor deveneau mai frumoşi, mai strălucitori.

Crinul - această frumoasă plantă este capabilă să capteze energiile negative. Orele sale de maximă activitate sunt între 6 şi 10. Este indicat să nu dormim cu aceste flori în încăpere. Trandafirul chinezesc - acţionează ca purificator al aerului din încăperi, activând mai puternic în intervalul 15-19. 

Hortensia - plantă purificatoare ce emană fitocide care alungă muştele şi ţânţarii din încăperi, acţionează puternic între orele 15-19. Busuiocul - am simţit cu toţii influenţa binefăcătoare a acestei plante, care emană o energie constantă şi „sfântă”. Aceste sumare informaţii le puteţi folosi pentru meditaţie şi mai ales pentru a vă schimba atitudinea de nepăsare fată de aceste plante.

În cele ce urmează veţi putea urmări care este tehnica de comunicare cu florile. I. Ne apropiem cu gândul curat de floare, relaxându-ne; apoi, folosind imaginaţia, apropiem floarea de mâinile şi corpul nostru. Metoda de vizualizare poate fi la alegere oricare - de la simbol la original. II. Ne imaginăm apoi că ne-am contopit cu floarea şi, astfel simţim în corp o căldură binefăcătoare, gingaşă, uneori furnicături sau poate chiar dureri, acest lucru manifestându-se indiferent de energia pe care o deţinem.

Cei afectaţi de energii malefice pot simţi chiar o răceală şi o respingere în palme. III. Este recomandabil să fim foarte atenţi la schimbările ce se produc în organismul nostru, schimbări ce variază în funcţie de capacitatea de concentrare a fiecăruia. IV. În final trebuie să mulţumim florilor pentru energia dăruită, străduindu-ne să simţim şi să pătrundem această stare benefică cel puţin 2-3 ore.

Chiar şi florile din buchete deţin o energie ce se schimbă în cazul tăierii lor. Nu numai energia plantelor poate acţiona asupra corpului uman din punct de vedere curativ şi profilactic, ci şi mirosul sau culoarea acestora, fiecare culoare având unda sa de acţiune. Cele mai scurte unde sunt cele ale florilor de culori închise, violet, albastru închis*

Aceste culori acţionează liniştitor asupra sistemului nervos central. Culorile roşu şi orange au unde mai lungi şi mai,active de acţiune, stimulând sistemul nervos simpatic şi parasimpatic. Culoarea galbenă, supranumită şi „soarele pământului”, în funcţie de tonalităţile sale, poate să acţioneze asupra organismului tonifiant sau calmant. Culorile alb şi negru sunt considerate ca neutre.

Combinând şi suprapunând aceste culori, putem acţiona asupra stării psihice sau chiar asupra stării psihofiziologice a organismului. Cu scopul de a mări capacitatea de apărare a organismului, se apelează la florile de culoare roşu strălucitor, cum sunt: trandafiri, garoafe, bujori, lalele, gladiole, ş.a., flori ce au o acţiune stimulatoare asupra tonusului organismului şi în special asupra sistemului nervos, efectul putând fi sporit dacă combinăm mai multe culori cu tonuri purpurii strălucitoare. Oamenii nu au aceeaşi percepţie a culorilor din gama florilor.

Bărbaţii preferă de obicei culorile albastre, femeile culorile vii, roşii, purpurii, iar la copii culorile se schimbă dependent de vârstă. Astfel, la 4-9 ani atenţia este captată de culorile roşu - orange; la 10-12 ani de galben, verde, roşu; la 13-18 ani urmează verde, orange, albastru; la 17-19 ani sunt preferate culorile tonifiante, roşu portocaliu.

Un aspect privind acumularea energiei cu ajutorul florilor este acea parte meditativă, care dezvoltă gustul estetic sau chiar măreşte capacităţile spirituale, în acest sens, una din cele mai eficace şi accesibile metode este procedeul de aranjare în compoziţie a plantelor şi florilor ikebana.

Dacă dorim să ne descărcăm de o încordare emoţională, psihică, ne orientăm către o idee pozitivă, care ne relaxează, în acelaşi timp luând şi 3-5 crenguţe de flori, frunze, pe care le aranjăm în diferite poziţii, dându-le un anumit sens şi denumiri cu un gând filozofic. Este de dorit ca aceste compoziţii să se aranjeze în faţa oglinzii şi cu cât ne concentrăm mai mult asupra aspectului floral, cu atât mai mult se produce acea descărcare psihică, emoţională.

Tot în cartea Ianei Teiu, „Jocul cu focul”, este un ritual al florilor descântate. Ca să fiţi apreciaţi, iubiţi, înconjuraţi cu dragoste, simpatizaţi, se ia o floare pe care aţi îngrijit-o personal în grădină sau în ghiveci.

Nu trebuie să fie o floare pretenţioasă, de o anumită culoare sau calitate, ci chiar una modestă, dar rezistentă, ca să nu se rupă uşor. Ţinând floarea în mână, se înmoaie o pană de gâscă într-un pahar cu apă neîncepută; stropeşti floarea de trei ori de fiecare dată zicând descântecul:

„Floare albă la culoare (roşie sau albastră) Mândruliţă ca un soare, Te-am săpat Te-am semănat Cu mult drag eu te-am udat Ai crescut ca o minune Ca cea mai frumoasă-n lume. Azi te ud şi te menesc Pentru gândul ce-l gândesc Să-mi dai mândra ta culoare Strălucirea ca de soare Să-mi dai dulcele miros Tot ce ai tu mai frumos.

Să fi tu să fiu eu Şi la bine şi la greu, Tu cu frumuseţea, Şi eu cu blândeţea, Tu cu strălucirea, Şi eu cu iubirea. Să m-ajuţi acum şi tu Aşa cum te-am slujit şi eu. Cum nu se prinde apa de penele gâştii Aşa să nu se prindă nici un rău de mine! Cum străluceşte floarea În lumina soarelui Aşa să strălucesc eu Printre oameni!”

Floarea se poartă permanent asupra persoanei până când se rupe sau se usucă, apoi se descântă alta. Aceasta constituie un talisman deosebit de puternic care-ţi dă gingăşie, dragoste şi simpatia celor din jur. Sursa : http://reikiurban.blogspot.ro