luni, 25 martie 2013

Mesaj de la Iisus

1. Gratia Mea este o comoara de mare pret. Acela care o primeste nu va mai dori nimic in vecie. De aceea, cu totii sa va straduiti sa o obtineti, caci Eu sunt oricand gata sa o daruiesc oricui o cere.


2. Caci, iata, daca voi doriti iertarea pacatelor voastre, va spun ca acestea va vor fi iertate atunci cand veti dovedi ca intr-adevar le-ati ispasit intru Iisus, cel care este Cuvantul Meu viu si iubirea Mea pentru voi. Portile cerurilor va sunt deschise, si daca doriti, puteti intra si puteti vedea fata Tatalui vostru sfant, cel care sunt Eu, Dumnezeul etern, Iehova.


3. Puteti face aceasta cu ajutorul Cuvantului viu, care este Iisus Christos, Iubirea eterna si Împaratia Mea, izvorul intregului bine si intregului adevar. Iubirea v-a fost daruita inca de la inceput, caci ea este chiar viata din voi, asa dupa cum puterea este existenta creaturilor Mele, care, intrucat nu sunt libere, desi tot din iubirea Mea au aparut, nu sunt insasi iubirea, ci doar efectul ei. Aceasta inseamna ca tot ceea ce apare din putere este doar materie moarta; chiar daca are aparenta vietii, este in realitate moarta.


4. De ceea, daca cineva isi leaga iubirea de lumea materiala, iubirea lui va pieri atinsa de rasuflarea mortii, iar rezultatul va fi un morman de materie, sau, altfel spus, chiar moartea.


5. Dar acela care isi indreapta iubirea catre Mine, si o leaga de Mine, uneste iubirea lui cu insusi izvorul iubirii si al vietii, si devine nemuritor.


6. Dar, iata ce va spun: iubirea se afla in el oarba si in intuneric, ceea ce inseamna ca el este liber si independent, dar este totodata foarte expus pericolului de a se pierde pentru totdeauna.


7. De aceea, Eu am adaugat iubirii lui pentru Mine, in functie de intensitatea ei, o parte potrivita de lumina, care este un dar pe care Eu i-l fac si care poarta numele de gratie. Prin ea, Eu Ma revars in fiecare om, dupa cat de mare este iubirea lui.


8. Daca cineva are iubire, facand astfel ca legea Mea, care este iubirea cea mai inalta, sa fie vie in el, asupra lui se va revarsa un suvoi neintrerupt de lumina si privirea lui va putea patrunde in adancul pamantului si in inaltul cerurilor.


9. Spune-le copiilor, si spune-le tuturor, de orice religie ar fi – catolici, protestanti, evrei, musulmani, hindusi, sau chiar atei – acest lucru care, pe scurt, ii priveste pe toti: exista numai o singura biserica adevarata pe Pamant, iar aceea este iubirea pentru Mine, daruita prin Fiul Meu si prin Duhul Sfant, manifestat prin cuvantul Meu viu. Iar acest Cuvant este Fiul, si Fiul este Iubirea din Mine. Eu si Fiul una suntem. Astfel, Eu sunt in voi si sufletul vostru, a carui inima este locul rezidentei Mele, este singura biserica adevarata de pe Pamant. Numai in interiorul sau este viata eterna si aceasta este singura biserica datatoare de beatitudine.


10. Caci iata, eu sunt Domnul a tot ceea ce exista. Eu sunt Dumnezeu cel Etern si Atotputernic si sunt totodata Tatal vostru sfant si iubitor. Si toate acestea Eu sunt prin Cuvant, iar Cuvantul este Fiul. Fiul este iubirea si iubirea este legea, iar aceasta lege v-a fost data voua. Daca o veti respecta si veti actiona in acord cu aceasta, voi o veti cunoaste. Si, cunoscand-o, ea va fi vie in voi, va va umple de slava si va va face liberi, si atunci voi nu veti mai fi supusi legii, ci deasupra ei, in gratie si lumina, imparatind cu Mine.


11. Iar aceasta este beatitudinea sau Împaratia lui Dumnezeu in voi, adica singura biserica beatifica de pe Pamant. Si viata eterna numai in aceasta biserica poate fi gasita.


12. Ori credeti voi ca Eu locuiesc intre patru pereti, in ceremonii, in rugaciuni si in matanii? O, nu, este foarte gresit sa credeti astfel, caci Eu sunt numai acolo unde exista iubire, Eu Însumi fiind iubirea si viata. Eu va daruiesc iubire si viata, si Ma unesc cu voi doar in iubire si viata, niciodata in materie si moarte.


13. Eu am biruit moartea si am supus-o Divinitatii, pentru a avea putere deplina asupra a tot ceea ce exista. Astfel, iubirea Mea a devenit lege pentru totdeauna si ea poate insufleti tot ceea ce i se supune.


14. Cum puteti atunci sa credeti ca Eu va astept in moarte, cand Eu sunt insasi viata? Asa ca duceti-va mai intai in biserica cea adevarata, care are viata, si numai dupa aceea in biserica moarta, care poate astfel sa devina vie prin voi."


primit pe mail

Sursa: esoterism.ro

Mesaj de la Matei


Sunt Matei, cu salutari pline de iubire din partea tuturor sufletelor de pe aceasta statie. Cat de mult am vrea sa puteti observa Pamantul din perspectiva noastra, astfel incat sa puteti vedea ca tumultuoasa sa calatorie s-a incheiat si ca a ajuns in ape linistite. Probabil ca voi nu v-ati numi lumea tocmai „calma” si ati spune mai degraba: „Cand vor veni toate minunile Epocii de Aur?”
Multe civilizatii au fost autorizate de Dumnezeu sa ajute Pamantul, in acest moment din timpul vostru liniar, pentru a ajunge intr-un port sigur, dar pe parcursul procesului de inaltare, locuitorii sai au fost cei raspunzatori pentru anumite schimbari ale societatii. Nicio alta civilizatie nu poate face asta in locul vostru, pentru ca Pamantul este lumea voastra si trebuie sa fie genul de lume pe care o doriti voi, in mod colectiv.

Lucratorii intru Lumina – inclusiv sufletele care nu se vad astfel, dar de fapt sunt, pentru ca traiesc in moduri dumnezeiesti, s-au descurcat cu noblete, pe parcursul deceniilor extrem de dificile ale inaltarii. Cu totii aveti cea mai mare admiratie si respect din partea Fiintelor de Lumina din acest univers.
Si stim cat sunteti de nerabdatori sa vedeti materializarea minunilor promise, ale Epocii de Aur, asa ca stim ca sunteti tulburati din cauza ca apar atat de putine dovezi ale acestora. De fapt, in spatele scenei exista progrese foarte mari in nenumarate domenii si chiar si principalele mijloace de comunicare in masa raporteaza situatii care indica o tendinta ascendenta incurajatoare. Cu toate acestea, schimbarile majore nu vor veni chiar atat de usor pe cat v-ar placea.
Stiti ca totul este energie ce vibreaza la o frecventa sau alta si pentru ca energia este neutra si nu are capacitatea de a rationa, nu poate face diferenta intre ceea ce este dorit si ce nu. In consecinta, atunci cand gandurile si sentimentele oamenilor sunt azvarlite in spatiu, universul le furnizeaza indivizilor, circumstante a caror energie se potriveste cu energia subiectului atentiei lor – legea atractiei, aflata permanent in actiune.
Dar, majoritatea sufletelor din lumea voastra nu stiu ca asa functioneaza energia si puterile lor inascute de co-creatie. Ei se concentreaza pe situatii care nu doresc sa continue, creând astfel si mai multe de acelasi fel. Deoarece atat de multi oameni trimit energia unor ganduri si sentimente triste, furioase sau disperate, in legatura cu situatiile din lume, societatea voastra, ca intreg, este afectata de rezultatul lor: ritmul lent al schimbarii.
Un alt motiv pentru care lucrurile par sa se miste intr-un ritm foarte lent este si lipsa de cunoastere. Deoarece cei mai multi oameni din lumea voastra sunt inca inchisi in constiinta limitata, a celei de-a treia densitati, ei nu stiu sa-si puna intrebarile in interior, acolo unde toate adevarurile sunt cunoscute. Fara aceasta cunoastere la nivelul sufletului, constiinta proceseaza informatia din perspectiva ego-ului si, din moment ce ego-ul sprijina ideile si perceptiile personale, care sunt deseori foarte rigide, el poate foarte rar sa vada o situatie din alta perspectiva sau sa discearna intre adevar si minciuna.
Va vom da un exemplu. Noi si multi alti mesageri intru Lumina v-am spus adevarul despre Barack Obama, un suflet foarte evoluat, dintr-o civilizatie foarte avansata in spiritualitate, inteligent si avand o intelepciune straveche. Consiliul universal suprem i-a cerut sa isi lase patria si sa accepte misiunea de a conduce Statele Unite si lumea voastra catre o era a pacii, prosperitatii si unimii.
Am explicat ca misiunea lui, care transcede politica mondiala, este o prevedere a planului general al Epocii de Aur, aflat in aliniere cu viziunea Gaiei despre viata in armonie a locuitorilor Pamantului, unul cu celalalt si impreuna cu natura. Corpul planetar al Gaiei si toate formele acestuia de viata se vor afla astfel in echilibrul prin care toate sunt Lumina. V-am cerut sa-i trimiteti Lumina, presedintelui Obama, deoarece asta va grabi ziua in care se va atinge echilibrul.
Am mai mentionat, in mesajele precedente, si ca tenacitatea celor intunecati a determinat o intarziere de aproximativ zece ani in evolutia voastra ca societate. Intarzierea nu a impiedicat nici un pic inaltarea Pamantului – pentru planet, durata a fost prestabilita – in schimb, capacitatea lui Obama de a a-si duce la indeplinire misiunea a fost serios limitata, deoarece indivizi puternici din randurile Iluminatilor mai aveau inca puterea de a distorsiona si deturna eforturile acestuia.
O mare parte din eficacitatea lor a venit de la oameni ale caror perceptii din a treia dimensiune au emis energia unor ganduri si sentimente „anti-Obama”. Acea energie i-a alimentat pe intunecati si le-a dat posibilitatea sa isi mentina presiunea, pentru a impiedica incercarile presedintelui de a misca lumea in directia viziunii Gaiei.
Este natural sa te intrebi de ce aceasta ar include si uciderea si multi simt ca aprobarea de catre Obama, a folosirii dronelor, arata ca el nu este de partea Luminii. Aceasta perspectiva omite un element esential – si anume, acela ca scopul dronelor este acela de a ucide cat mai putine persoane posibil , urmarind incheierea conflictului, in cel mai scurt timp posibil.
Dintotdeauna, fortele militare ale civilizatiilor Pamantului au operat din interiorul mentalitatii celei de-a treia densitati, care spune ca eliminarea inamicului este o responsabilitate patriotica, pe care o pastrezi pana cand invingi. Astfel, timp de milenii, ambele parti aflate in razboi s-au anihilat una pe cealalta, folosind armamente de ultima generatie. Acum, acestea includ dronele, care au ca tinta indivizi considerati a fi creierul terorismului si care produc mai putine victime decat un razboi direct, pe pamant.
Intr-adevar, este lamentabil ca acele arme iau viata femeilor, barbatilor si copiilor care nu fac rau nimanui. Un adevar brutal al razboiului este ca multi civili sunt raniti sau ucisi, alaturi de trupele combatante – nu vom intra in detaliile imenselor traume psihice, traite de toate sufletele aflate in zone de razboi. Gasiti sprijin in cunoasterea faptului ca, atunci cand inimile si mintile vor continua sa se deschida, nici un suflet nu va mai ucide un altul, in niciun fel si cu niciun scop.
Il citam si pe Hugo Chavez, presedintele Venezuelei, cel care a murit recent si pe care principalele mijloacele mass-media din Statele Unite l-au descris ca fiind un tip rau, care lucra impotriva intereselor tarii sale. Chavez a lucrat insa impotriva influentei intunecate a Iluminatilor. atat in acea tara. cat si in alte natiuni ale Americii Latine si a avut ceva succes in a-i scoate din Venezuela.
Chavez nu a gresit, atunci cand s-a gandit ca aparitia cancerului sau nu a fost naturala. Presa aflata sub controlul Iluminatilor l-a etichetat drept „adept al teoriei conspiratiei”, deoarece ei v-au conditionat sa credeti ca orice lucru de acest fel este un pur non sens. Hotararea lui Chavez de a-si scapa tara de tentaculele lor si de a imbunatati vietile celor asupriti, nu s-a potrivit cu agenda celor intunecati. Ei au simtit ca un asasinat public ar fi iscat o mare furtuna, in loc sa le usureze recapatarea controlului asupra resurselor naturale imbelsugate ale Venezuelei si, deoarece aveau mijloacele de a initia cancerul, asta au facut. Corpul lui nu a cedat nici pe de departe atat de usor, pe cat s-ar fi asteptat ei.
Stim adevarul despre acesti doi oameni pe care mintile din cea de-a treia densitate ii percep, in cel mai bun caz, ca fiind figuri controversate, avand atat sustinatori, cat si opozanti politici si ideologici. Dar controversele nu se limiteaza, in nici un caz, doar la conducatorii nationali –acelasi lucru se intampla cu toate problemele care aduc dezbinare si care va asalteaza lumea! „Dreapta” si „stanga” oricarei situatii continua sa genereze combustibil una pentru cealalta – sentimentele incinse se intensifica si dezechilibrul blocajelor se prelungeste.
Ganditi-va, guverne care efectiv stau pe o gramada de arme nucleare, le spun altor guverne: „este in regula sa avem noi toate astea, dar voi nu puteti, pentru ca nu avem incredere in voi”. Se asteapta de la guvernele carora li se spune – „Voi nu puteti”– sa aiba incredere in motivatia guvernelor care au aceste arme.
Daca purtatorii de cuvant cei mai ardenti ai tarilor care „au arme” s-ar intalni cu conducatorii nationali, la fel de intransigenti, care vor sa le dezvolte, ar putea incepe sa discute rational perspectivele lor „ireconciliabile”. Doar facand asta, pot cele doua parti sa isi depaseasca pozitiile si sa ajunga la intelegerea unui lucru de bun simt – si anume, ca dezarmarea nucleara totala reprezinta singura cale de a se asigura ca acele arme nu vor fi folosite niciodata.
In special in Statele Unite, violenta armata constituie o controversa aprinsa. Partea care doreste sa interzica vanzarile unor anumite tipuri de arme si munitie este fixata cu incapatanare in ideile sale – si la fel se intampla si cu cei care is invoca „drepturile conform celui de-al doilea amendament”, de a avea toate armele si gloantele pe care le vor. Cele doua parti trebuie sa deschida discutia asupra punctelor lor de vedere antagoniste, pentru a putea trece apoi mai departe, pornind de la dorinta comuna de a micsora numarul mortilor prin impuscare.
Niciuna dintre aceste probleme nu se va rezolva peste noapte, dar va exista un punct de pornire in ambele, conducand, ulterior, la interzicerea armelor de orice fel. Tineti minte ca lumea pe care inca o co-creati in timpul linear, exista deja in continuum, exact asa cum o vreti si, dupa cum veti vedea, alegerea voastra este aceea ca armele sa nu isi gaseasca locul in Epoca de Aur a Pamantului.
Alte chestiuni controversate, in legatura cu care exista diferite puncte de vedere, le constituie avortul, pedeapsa cu moartea si gestionarea economiilor nationale, a somajului si a surselor de energie sigure. Faptul ca toate acestea – si multe alte situatii de importanta vitala pentru lume – determina framantari importante, nu inseamna ca intunecatii detin, in continuare, controlul! Unii dintre cei care au parasit randurile Iluminatilor au devenit Lucratori intru Lumina. Altii au murit si aceia care au absorbit destula Lumina, in timpul solstitiului din decembrie, pentru a-si mentine inca corpurile in viata, fie vor continua sa primeasca Lumina, fie vor muri. In orice caz, cei care inainte erau capabili sa determine raspandirea haosului, fie au fost elimninati din pozitiile respective, fie nu mai au nicio influenta.
Razboaiele civile se dezlantuie in continuare, deoarece ambele tabere cred din toata inima ca urmeza cauza cea dreapta. In unele cazuri, necesitatea de a razbuna atacurile impotriva strabunilor lor, le-a fost inculcata luptatorilor, inca de pe cand erau copii. Sentimente la fel de puternice ii sustin pe oamenii care lupta pentru eliberarea de conducatori tiranici, care, la randul lor, ii vad pe luptatori ca fiind tradatori ce destabilizeaza tara. Alti indivizi se lupta pentru a-si proteja conceptul de religie – oricat de contorsionat ar fi acesta – impotriva rasturnarii lui de catre necredinciosi. Treptat, laturile extreme ale acestor situatii diverse vor fi motivate sa negocieze si sa coopereze, in interesul beneficiilor comune.
Exista opinii foarte diferite, in legatura cu modul in care sa fie guvernate tarile care si-au castigat recent independenta, dupa un regim dinastic de lunga durata – insa, si in acest caz, nu exista intunecime in inimile cetatenilor. Auto-conducerea sau democratia reprezinta, pur si simplu, ceva nou si oamenii se straduiesc sa gaseasca metode de guvernare, care sa serveasca interesele cele mai inalte, ale tuturor.
Persoanele cele mai neclintite in opiniile lor, aflate de ambele parti ale baricadei, in cazul altor controverse pe care le-am mentionat aici, nu au nici ele intentii intunecate. Nu din rautate fata de cei care nu sunt de acord cu ele, raman „cu mana pe arme”, ca sa spunem asa. Asemenea tuturor mintilor care opereaza in constiinta celei de-a treia densitati , ei sunt legati prin ego de credintele lor si vor ca tabara lor sa castige cu orice pret.
Familia noastra pamanteana preaiubita, noi nu spunem ca toate sufletele din lumea voastra trebuie sa aiba aceeasi opinie in legatura cu toate, inainte ca tulburarile sa ia sfarsit. Spunem ca rezolvarea conflictelor trebuie sa fie precedata de o dorinta de a asculta si de a intelege si convingerile celorlalti. Si asta va veni!
Pamantul continua sa urce prin vibratii succesive, superioare, care faciliteaza luminarea – iluminarea! – a ceea ce voi numiti „natura umana”. Atitudinea, de ambele parti, in toate aceste situatii controversate, se va schimba treptat – de la vehementa, la rezonabila – stabilind contextul pentru un discurs armonios, care va conduce la transformarea din „parti ale problemei”, in „parti ale solutiei”, spre binele tuturor.
De aceea, voi, Lucratorii intru Lumina, sunteti necesari la fel de mult acum, ca si inainte! Lumina pe care o generati doar Fiind, radiaza in lume si atinge toate celelalte vieti. Fiind fermi in a va concentra numai asupra a ceea ce va imbunatati viata in lumea voastra, veti extinde Lumina in constiinta colectiva si veti grabi materializarea gloriei Epocii de Aur.
Popoarele Pamantului trebuie sa renunte la centrarea pe sine a ego-ului si la o perspectiva deseori rauvoitoare si sa inceapa sa traiasca din inima. IUBIREA, cea mai puternica forta din cosmos, este cheia sfarsitului divizarii, urii, saraciei, ignorantei si violentei, care au pastrat dezechilibrul lumii voastre. Iubirea este cheia pacii, a belsugului, unitatii in spirit si a evolutiei sufletului.
Este logic sa te intrebi: Daca Pamantul a atins cea de-a patra densitate, cum se face ca majoritatea locuitorilor sai se afla inca in cea de-a treia? Exista doua tipuri de densitate, stiintific vorbind. Unul tine de masa si de localizarea masei – Pamantul se afla la „pragul” de jos al celei de-a patra densitati si va continua sa urce, pana cand isi va atinge destinatia, in cea de-a cincea densitate.
Celalat tip de densitate se refera la stadiul evolutiv al unui suflet – adica, nivelul de constientizare spirituala treaza, atins si aceste doua tipuri pot fi semnificativ diferite. Unele civilizatii care sunt mult mai avansate in constiinta sau ca nivel intelectual, nu au nicio idee despre constiinta spirituala.
Populatia Pamantului acopera astazi, din punct de vedere a evolutiei sufletului,o gama foarte larga – de la a treia, pana la a saptea densitate. Lucratorii intru Lumina se afla, spiritual, in a patra densitate – ei evolueaza, in mod constant, pe calea spirituala – unii insa intarzie constient; mai lucreaza inca la fi lipsiti de prejudecati, la a se ierta pe sine si pe ceilalti pentru un rau perceput, la depasirea vinovatiei, a remuscarilor, a posesivitatii si a altor sentimente care emit vibratii joase. Prin comparatie, putinele suflete aflate in cea de-a cincea densitate si in celelate densitati superioare sunt cei pe care ii numiti Cristal sau Indigo sau sunt membri altor civilizatii care traiesc alaturi de voi.
Am vorbit despre factorii principali care afecteaza pacea schimbarii in lumea voastra, dar mai exista si altii. De exemplu, toate chestiunile juridice trebuie sa isi urmeze cursul normal in sistemele voastre legislative si de justitie si nu e nevoie sa ne spuneti ca rotitele respective nu se misca deloc usor.
Unele situatii ilegale au baze economice si trecerea de la vechile sisteme, la cele noi, se face in mod intentionat mai lent, pentru a evita frica si haosul. Acest proces foarte amplu include nu numai recuperarea vastelor averi furate de Iluminati si alocarea acestor venituri miliardelor de saraci, dar si trecerea la o economie globala bazata pe metale pretioase; instituirea unor reglementari bancare internationale si stabilirea corectitudinii in comert, tarife, taxare, salarii si indemnizatii.
In domeniul economic, NESARA, acronimul pentru Legea Securitatii si Reformei Economice Nationale, este bine cunoscuta in anumite cercuri, dar nu in mod necesar bine inteleasa – ceea ce nu este de mirare. Pe site-ul Guvernului SUA, unde numele initiativei este Legea Stabilizarii si Recuperarii Nationale, exista o DEZinformare totala si transmisiuni ale unor entitati intunecate, care se pretind a fi respectabili mesageri ai Luminii, contin si ele informatii false.
Neintelegerile includ si notiunea ca legea este legata strict de Securitatea si Reforma Economica Nationala. Cat de gresit! NESARA reprezinta, nici mai mult, nici mai putin decat transformarea mondiala si reinnoirea spirituala – este planul general al Epocii de Aur a Pamantului.
De asemenea, exista diverse interpretari ale unor termeni folositi, mesajele provenind de la surse de Lumina, cum ar fi „pachete de prosperitate” sau referiri similare la aspectele economice ale NESARA. Interpretarile gresite se refera inclusiv la sume mari de bani care vor fi inmanate direct fiecarei persoane de pe planeta, sume imense de bani acordate unor anumiti indivizi, pentru finantarea unor anumite proiecte si stergerea tuturor datoriilor, dintr-o singura miscare.
Parte din NESARA se refera la eradicarea ratelor dobanzilor imprumuturilor prin camata, reducerea unor imprumuturi si eliminarea altora – cu precadere a imprumuturilor FMI – si indepartarea marilor conturi bancare, de sub „blocajul” Iluminatilor. Impulsul economic al Legii pune insa capat disparitatilor de neconceput dintre cei care au si cei care nu au in lumea voastra. Dezechilibrul va fi rectificat, pe masura ce imensele averi, dobandite ilegal de catre Iluminati, vor fi folosite pentru a elibera de povara, popoarele saracite si a le reaseza cat mai rapid posibil, pe o baza solida, de acum inainte.
Prevederile NESARA, care cer demisia intregului guvern al SUA, nu se mai aplica. Legea a fost scrisa cu mai mult de doisprezece ani in urma, atunci cand presedintele era unul dintre Iluminatii de rang inalt – el face acum parte dintre cei care au parasit randurile intunecatilor, pentru a se alatura Lucratorilor intru Lumina – si aproape toti membri Congresului erau fie membri, fie sub controlul Iluminatilor din afara guvernului. Bucurati-va impreuna cu noi, pentru ca aceasta situatie nu mai exista astazi!
Mama, pentru cititorii care vor sa stie mai multe despre NESARA, poate despre motivul pentru care acest plan transformator mondial a inceput ca o lege in Statele Unite, te rog sa adaugi data mesajului in care am oferit informatii detaliate [13 august, 2006 – Editia speciala NESARA]. Multumesc.
Va repetam numeroasele noastre asigurari, ca orice lucruri care afecteaza in mod negativ viata in lumea voastra, vor inceta treptat sa existe. Acestea includ munca inrobitoare si oprimarea femeilor; legi, politici si reglementari injuste si obiceiuri culturale pline de cruzime, toate formele de poluare, provenind de la surse industriale, deversari chimice in atmosfera, chimicale in alimente, pornografia si controlul mintii, portretizarea extraterestrilor ca monstri; monopolurile corporatiste; oamenii fara adapost; pedepsele nedrepte cu inchisoarea. Orice va face rau mintii, trupului si spiritului se va incheia, pe masura ce societatea voastra continua sa va elibereze lumea de tot ceea ce este incompatibil cu viata in Epoca de Aur.
Toate Fiintele de Lumina din acest univers va pastreaza cea mai insemnata consideratie pentru curajul vostru de neclintit, pentru ingeniozitate, rabdare si lucrarea voastra dedicata intru Lumina. Nu ati fost nicodata singuri in incercarile voastre – ati fost ajutati tot timpul de membri ai familiei noastre universale, care traiesc fie printre voi, fie in cerurile voastre. Pana cand echipajele noastre vor putea sa vi se alature, isi folosesc tehnologiile de pe nave, pentru a va ajuta in nenumarate feluri, pe care vi le-am descris in mesajele noastre anterioare
Ne luam acum ramas bun, cu iubirea neconditionata care a fost dintotdeauna si va fi de-a pururi.
IUBIRE si PACE
Suzanne Ward
http://dei-matei.blogspot.ro

Isteria aflatoxinei, creată artificial de multinaţionale din ţară


Preşedintele Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Bovine din România, Claudiu Frânc, a declarat, vineri, că “isteria” privind aflatoxina a fost “artificial creată” de multinaţionale din România “prin încălcarea teritoriului lor de interese economice”.

“Am încercat să finalizăm nebunia şi isteria cauzate de aşa-zisă problemă a aflatoxinei din România. Toată această isterie este artificial creată de către nişte multinaţionale din România prin încălcarea teritoriului lor de interese economice. Înainte cu trei săptămâni de izbucnirea scandalului, s-a discutat de problema laptelui cu aflatoxină în Serbia, în care se face referire de către o persoană că sunt informaţii că şi în România ar fi probleme cu lapte contaminat cu aflatoxină. În Serbia funcţionează două multinaţionale procesatoare de lapte care sunt şi în România”, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, Claudiu Frânc, la finalul unei întâlniri cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Bovine din România a spus că pericolul contaminării laptelui cu aflatoxină a fost insuficient explicat de autorităţi, în condiţiile în care şi dacă ar fi fost înregistrată o prezenţă a aflatoxinei de zece ori peste limitele admise de normele UE “ar fi fost nevoie ca o persoană să consume zeci de litri de lapte pe zi, timp de 200 de zile, ca să aibă probleme”.
Claudiu Frânc a precizat că, în urma scandalului, procesatorii de lapte au solicitat reducerea preţului laptelui cu 30 la sută, ceea ce nu este de acceptat.
La rândul său, Otvos Moise, preşedintele unei asociaţii de crescători de bovine din judeţul Covasna, a declarat că laptele din România “este cel mai bun din UE şi nimeni nu s-a îmbolnăvit”.
“Dacă se reduce preţul pe litrul de lapte, rămânem fără efectivele de animale. Nu permitem reducerea preţului la lapte”, a menţionat Otvos.
În prezent, fermierii mari vând laptele la procesatori cu 1,30 - 1,40 de lei pe litru, în timp ce micii fermieri vând cu un leu litrul.
ANSVSA a făcut publice, joi, rezultatele anchetei pentru determinarea conţinutului de aflatoxină M1 din lapte şi a arătat că, din cele 1.335 de probe recoltate, 67, reprezentând 5 la sută, au fost pozitive.
Din cele 67 de probe de lapte în care s-a găsit aflatoxină peste limita europeană admisă (0,05 la sută), 34 au provenit din ferme, cinci - de la centre de colectare, opt - de la automate de vânzare, iar 20 - din unităţi de procesare.
În cadrul anchetei, au fost verificate 785 de ferme, probe pozitive fiind la 4,3 la sută dintre acestea, 177 de centre de colectare, 134 de automate pentru vânzare şi 239 de unităţi de procesare.
Cu acelaşi prilej, 47 de automate pentru vânzarea directă a laptelui crud au fost închise temporar, echivalentul a 14 la sută din numărul total de automate din România, 193 de tone de lapte crud au fost oprite de la procesare/vânzare, ceea ce reprezintă 0,03 la sută din producţia lunară a României, iar 104 tone de produse lactate au fost reţinute în depozitele unităţilor de procesare şi distruse, respectiv 1,66 la sută din producţia lunară a României.
Probele au fost recoltate timp de o săptămână, începând din 7 martie, anlizele derulându-se ulterior.
Ancheta a fost demarată după ce, în 4 martie, au fost depistate niveluri ridicate de aflatoxină în produsul crud la o fermă.
sursa: impactnews.ro
http://gandeste.org

Exploatarea aurului din Romania, spionajul si tradarea nationala…


Native Gold - Romania3
Specialistii in istoria Imperiului Roman cred ca decizia jefuirii provinciilor dacice, de aur a stat la baza prabusirii Romei, pana atunci, considerata Capitala Lumii. Dacii pazeau cea mai vulnerabila granita imperiala, oprind invaziile barbare sa cucereasca lumea civilizata de  catre latini. Lacomia administrativa a Romei a facut ca tezaurul dacic sa fie mutat din locul sau traditional, in visteria cuceritorilor, decizie ce i-a convins pe stramosii nostri sa nu mai participe activ la apararea lumii romane. Cazut, zidul de la frontierele Carpato-Danubiano-Pontice, a permis hoardelor invadatoare sa treaca prin foc si sabie toate vestigiile modelului de guvernanta latin. Si cum istoria, se repeta, pana la mantuirea neamului omenesc, nu putem sa nu constatam asemanarile geo-politice, cu lumea de astazi.
Din 2005, Romania nu mai scoate nici un gram de aur din minele sale. Motivul oficial: zacamintele sunt epuizate. Totusi, opt firme straine au primit licente de exploatare in zonele epuizate, care s-au dovedit a fi foarte bogate: contin aur in valoare de 54 de miliarde de euro. Explicatia: Au avut hartile geologice ale statului roman,afirma dr. ing. Florea Neagu, care demonstreaza ca zacamintele de aur din Romania, majoritatea situate in patrulaterul aurului – adica perimetrul Baia de Cris, Sacaramb, Zlatna si Baia de Aries, din Muntii Apuseni – dar si in Maramures, sunt exploatate, cu eficienta, de foarte mult timp: “Pe timpul lui Ceausescu se scoteau intre 14 si 20 de tone de aur pe an. Dar, dupa 1990, extractia a scazut dramatic,iar in 2005, minele au fost sigilate. Oficial s-a spus ca sunt epuizate“, a mai afirmat fostul director al Institutului de Proiectari Miniere. Insa, poate cea mai interesanta afirmatie a domnului ing. Florea Neagu este urmatoarea: “ Un eveniment interesant s-a petrecut in anul 2000, cand Banca Nationala a refuzat sa mai cumpere aur de la minele romanesti pe motiv ca nu poate avea o rezerva mai mare de metal pretios decat 15% din tot ce inseamna rezerva valutara. Cum aceste mine nu aveau voie sa vanda metalul extras decat Bancii Nationale, au dat, cum era de asteptat, faliment. Daca vechile firme romanesti care se ocupau de metalul pretios au disparut, in locul lor au venit, in mod ciudat, opt companii straine care au cerut in concesiune parcele pentru prospectiunea si exploatarea zacamintelor de aur, tocmai de unde acestea se terminasera.”
Conform declaratiilor lor facute pentru DailyBusiness. ro de reprezentantii firmei Gabriel Resources, la Rosia Montana s-a gasit un zacamant de aur in valoare de 11 miliarde de dolari, adica de aproximativ 250 de tone de metal pretios. De asemenea, firma Carpatian Gold a gasit la mina Barza, in Muntii Zarandului, inchisa pentru ca nu mai era rentabila, un zacamant de aur in valoare de 12 miliarde de dolari! Recent, Stefan Marincea, presedintele Institutului Geologic Roman, a declarat ca in tara noastra mai sunt zacaminte in valoare de cel putin 54 de miliarde de dolari. Interesant este si faptul ca toate firmele straine au dovedit ca stiu cu precizie unde se afla zacamintele de aur, ca si cum ar fi avut acces direct la hartile secrete, detinute de statul roman. Probabil ca cineva, se face vinovat de spionaj sau chiar tradare nationala, furnizand informatii clasificate, unor entitati comerciale private, sau apartinand altor state. Iata cum continua demonstratia, ing.Neagu:” Firmele straine nu au descoperit nimic, datele apartin scolii de geologie din Romania. Am fost directorul Institutului de Proiectari Miniere si am realizat mine de aur in Apuseni. Scoteam si productii de 40 de kilograme de aur pe tona de minereu, ceea ce este foarte mult. Pot sa spun ca inca este mult aur in subteran, dar nu stiu de ce nu le exploateaza direct statul. Pe vremea mea, informatiile aveau caracter secret, dar acum le are toata lumea. Firmele straine au gasit metale pretioase in Romania consultand hartile geologice realizate pe vremea lui Ceausescu. Acum,statul, prin reprezentantii sai, a stiut perfect ce da in concesie”.
-va urma-

Sursa: http://codulluioreste.ro

Gripa de Marketing si Epidemia de Profit / Big Money – Pig Pharma. Pentru că țipă „Gripă!”Cinci coloși ai industriei farmaceutice, care comercializează antidotul împotriva gripei porcine și a celei aviare, își rotunjesc conturile, anual, cu aproximativ 10 miliarde de dolari. Vaccinările și campaniile mediatice duse de Organizația Mondială a Sănătății merg mână-n mână. Riscul epidemiilor de gripă sezonieră sau al formelor noi (gripa aviară și cea porcină) provoacă an de an o panică generală, pe toate continentele. Și, în timp ce virușii vin și pleacă, spitalele fiind luate cu asalt de cei care vor să țină piept epidemiei, marile companii farmaceutice, puse să fabrice antidoturi miraculoase, rămân cu profituri de miliarde. Pentru că afacerea vaccinurilor este estimată anual la 10 miliarde de dolari, în condițiile în care teama de îmbolnăvire nu are granițe. Cei mai importanți beneficiari ai acestui business sunt giganți ai industriei farmaceutice precum GlaxoSmithKline, Roche, Sanofi Aventis, Novartis, Astra Zeneca.
Un exemplu al modului în care aceste firme se îmbogățesc a fost adus de una dintre cele mai mari bănci de investiții din lume, J.P. Morgan, care a calculat că, numai în cazul gripei porcine, guvernele diverselor state au încheiat acorduri, în 2010, cu 3-4 companii farmaceutice, pentru producerea de vaccinuri pe scară largă, solicitând cel puțin 600 de milioane de doze, a căror contravaloare a fost între 3 și 4,5 miliarde de dolari.
Cel mai răsunător scandal rămâne cel din 2010, când parlamentari din Consiliul Europei au cerut o comisie de anchetă, acuzând Organizația Mondială a Sănătății (OMS) că au creat isteria pandemiei de gripă porcină, provocată de virusul AH1N1 în favoarea firmelor farmaceutice. Wolfgang Wodarg, epidemiolog german, membru al CoE, susținea că firmele farmaceutice „au influențat oamenii de știință și autoritățile de sănătate publică, astfel încât acestea să alerteze Guvernele în legătură cu o pandemie”. Ulterior, ziarul francez „Le Parisien” dezvăluia că mai mulți cercetători din cadrul OMS se aflau chiar pe listele de plată ale firmelor care produceau vaccinul împotriva gripei porcine.
În ultimii ani, companiile farmaceutice din Europa sau SUA au făcut bani frumoși din răspândirea alertelor privind ravagiile făcute de gripă, provocate de tot felul de viruși. Isteria creată de epidemia de gripă de tip AH1N1 (denumită gripă porcină), apărută pentru prima dată în Mexic, în aprilie 2009, s-a răspândit rapid în toată lumea.
Cei care au știut să profite la maximum au fost șefii și acționarii marilor companii farmaceutice, în cazul de față, multinaționale Roche (Elveția) și GlaxoSmithKline (Marea Britanie), care produc medicamente și produse antigripale și la care guvernele din întreaga lume au apelat pentru achiziționarea vaccinurilor de combatere a acestui virus – Tamiflu și Relenza.
90 de milioane de oameni vaccinați cu Tamiflu
Conform băncii de investiții J.P. Morgan, doar în 2010, cele două vaccinuri au adus companiilor care le-au fabricat, prin milioanele de doze de Tamiflu și Relenza vândute, 1,8 miliarde de dolari, din statele bogate, și peste 1,32 miliarde de dolari, din statele în curs de dezvoltare.
La aceste sume se adaugă alte peste cinci miliarde de dolari obținute de Roche și Glaxo din vânzarea altor medicamente contra gripei. Conform cifrelor furnizate chiar de Roche la finele lui 2012, „peste 90 de milioane de oameni din întreaga lume, originari din peste 80 de țări, au primit Tamiflu, pe prescripție medicală, pentru tratarea sau prevenirea unei infecții gripale”.
Conexiunile lui Rumsfeld
Mai puțin cunoscut este însă faptul că Tamiflu a fost produs și patentat de o firmă de biotehnologie din California, numită Gilead Sciences Inc., cotată la bursă, care a preferat să rămână în umbră. Motivul este ușor de înțeles: unul dintre principalii săi acționari a fost Donald Rumsfeld (foto, jos), fostul șef al Pentagonului din timpul administrației Bush, post pe care l-ar fi deținut până în 2001. În 1997, Gilead a acordat firmei Roche licența exclusivă pentru producerea vaccinului Tamiflu.
Bun și pentru aviară
În 2005, un alt virus provoca isterie planetară, după apariția sa în Asia. Despre H5N1 s-a spus că este virusul care declanșează gripa aviară și că, dintre cele 15 subtipuri de virusuri de gripă, are particularitatea de a se modifica rapid. S-a spus și atunci că există riscul unei epidemii și că singurul medicament folosit în tratarea cazurilor umane de gripă aviară este Tamiflu. În 2008, o altă companie farmaceutică gigant, Novartis, a fost implicată într-un scandal uriaș, după ce a făcut o serie de teste clinice împotriva gripei provocate de virusul H5N1 în Polonia. Peste 300 de oameni, majoritatea persoane fără adăpost, au fost vaccinate experimental, de către cadre medicale poloneze, 21 dintre cei testați pierzându-și viața.
H3N2, alt virus, același remediu
2013 a adus o nouă isterie în SUA, după ce s-a anunțat o epidemie de gripă fără precedent. Vinovat ar fi alt virus: H3N2, despre care, timid, se vorbea încă din 2010. Virusul H3N2 face parte din familia de virus gripal Influenzae – subtipul A şi nu este un virus nou, apariția sa fiind anunțată, pentru prima dată, în 1968, când a fost numit Influenzae Hong Kong tip A. Medicii susţin că virusul H3N2 este considerat extrem de virulent, deoarece are capacitatea de a-şi schimba setul antigenic, astfel încât, deşi este vorba de acelaşi virus, apare sub numeroase forme.
Tamiflu, apă de ploaie
La finele lui 2012, publicația de specialitate British Medical Journal punea la îndoială eficienţa tratamentului antiviral cu Tamiflu (oseltamivir), produs de Roche, sugerând guvernelor europene să dea în judecată compania farmaceutică. Pentru cei de la BMJ, Tamiflu funcționează împotriva gripei A, însă este ineficient în cazul unor complicații ce pot apărea la cei care iau virusul AH1N1, provocând decesul din cauza unor complicații respiratorii.
BMJ acuză compania Roche că nu are dovezi suficiente care să ateste eficienţa oseltamivirului împotriva gripei. În 2009, BMJ şi oamenii de ştiinţă de la centrul independent de cercetare Nordic Cochrane solicitaseră companiei elvețiene să le furnizeze toate datele cu privire la antiviralul Tamiflu.
La momentul respectiv, cercetătorii de la Centrul Cochrane erau anagajaţi de guvernul Marii Britanii să evalueze toate medicamentele care tratează gripa, însă nu au găsit atunci nicio dovadă că Tamiflu ar reduce numărul de complicaţii în cazul persoanelor infectate cu virusul gripal. În paralel, Roche este anchetată de Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMEA) pentru că nu a prezentat corect efectele secundare, inclusiv posibile decese, ale unui număr de 19 medicamente, printre care şi Tamiflu.
Și alte publicații de specialitate au lansat semnale de alarmă cu privire la riscurile pe care le prezintă Tamiflu. Specialiștii din Japonia au avertizat că în peste 11% din cazuri, administrarea acestui vaccin, profilactic, determină apariția unor comportamente anormale, precum atacuri de panică, halucinații sau accese de furie.
Trei tipuri de viruși gripali
Există trei tipuri de viruși gripali: A, B și C. Virusul de tip A este cel care cauzează majoritatea îmbolnăvirilor la om, păsări și mamifere. Genomul său conține opt segmente de ARN, codificând 11 proteine. Virușii sunt clasificați pe subtipuri pe baza celor două glicoproteine majore de suprafață: hemaglutinina (H) și neuraminidaza (N). Prin segmentarea genomului, virusul are capacitatea de a-și rearanja segmentele genomice și de a se recombina, sporind în acest astfel rata de evoluție și generare de noi tulpini. Recombinarea este utilizată frecvent în laborator în procesul creării de noi vaccinuri.
Mână-n mână cu OMS
Companiile farmaceutice au realizat și că au nevoie de o colaborare intensă cu Organizația Mondială a Sănătății, motiv pentru care au încheiate o serie de acorduri cu OMS pentru studiul și producerea de vaccinuri împotriva gripei aviare sau a gripei porcine. Francezii de la Sanofi Aventis și-au deschis deja în Mexic un laborator pentru fabricarea unui vaccin împotriva unei eventuale pandemii de gripă, iar americanii de la Baxter au distribuit în 18 state vaccinuri antigripă contaminate cu virusul gripei aviare.
Febra vaccinărilor în masă
Ordinul vaccinării în masă provine de la Organizația Mondială a Sănătății. În 2009, la începutul lunii iulie, un grup de experți în vacccinuri concluziona că o pandemie de gripă este inevitabilă, iar Marie-Paul Kieny, directoarea OMS pentru vaccinuri, afirma că toate națiunile trebuie să aibă aceste doze de vaccin, care în cursul lunii septembrie trebuiau să fie la dispoziția oamenilor. Criticii acestei campanii îi acuzau pe „experții OMS în vaccinuri” că beneficiază de contracte importante de pe urma medicamentelor și vaccinurilor antivirale pe care și le achiziționează guvernele.
Pericol general
Primejdia pe care o reprezintă vaccinurile asupra sănătății oamenilor a fost dezvăluită de un medic britanic. Lucija Tomljenovici susține, într-un raport publicat pe un site de specialitate, că, în general, toate vaccinurile sunt extrem de periculoase pentru om. După mai multe cercetări, aceasta a descoperit că marile companii farmaceutice plătesc scump pentru ca informația conform căreia vaccinurile lor sunt periculoase pentru sănătatea copiilor să nu fie scoase la lumină. Cele mai frecvente reacții negative în rândul copiilor sunt boli genetice grave, autism sau deteriorarea celulelor creierului. Chiar dacă raportul este îndreptat împotriva sistemului de sănătate britanic, dezvăluirile sunt valabile pentru întreaga lume.
Virusurile gripale, mai costisitoare decât toate virusurile IT la un loc
În ultimii ani, industria de „sănătate” a sistemelor cibernetice a avut o creştere mult mai rapidă decât cea a sănătăţii umane. Cel mai probabil, într-un viitor nu prea îndepărtat, piaţa „vaccinurilor” pentru virusurile informatice care ameninţă inteligenţele artificiale o va ajunge din urmă pe cea a vaccinurilor pentru virusurile biologice.
Veniturile globale din vânzarea de software antivirus către consumatorii finali au ajuns, în 2011, la 7,6 miliarde de dolari, potrivit cercetării de piaţă a companiei International Data Corporation (IDC). Dar, spre deosebire de producătorii de vaccinuri pentru uz uman, companiile IT care dezvoltă soluţii antivirus au şi versiuni gratuite, pe care „pacienţii” le pot descărca liber de pe internet.
Cifra este încă mai mică decât cea obţinută de companiile farmaceutice care produc vaccinuri antigripale, însă creşte rapid. Cheltuielile globale cu „sănătatea” informatică au atins, în 2011, 63,7 miliarde de dolari, iar în 2017, vor ajunge la 120 de miliarde de dolari, potrivit site-ului de specialitate researchandmarkets.com.
Spre comparaţie, dacă suma costurilor criminalităţii informatice de pe glob este estimată la un trilion de dolari, o pandemie de gripă la nivel mondial ar costa trei trilioane de dolari (potrivit estimării făcute în 2008 de Banca Mondială). Luciana Pop/ Gilda Popa

http://2blackjack1.wordpress.com

Banii tăi nu există. Bancherii şi politicienii i-au pierdut într-o “derivată toxică” ?!


robberyCând criza actuală a început să măture totul în cale, a fost găsit rapid vinovatul: “derivatele toxice”. Iar soluţia propusă pentru viitor a fost la mintea cocoşului: “să fie interzise derivatele toxice”. Pare simplu – aşa cum ne-am putut descurca secole fără creaţiile diabolice ale unor matematicieni defecţi, aşa putem să ne descurcăm şi de-acum încolo. Cu o singură mică problemă: derivatele sunt mult mai frecvente decât ne închipuim.

E drept, schemele moderne – CDO, CDS, CFD şi toate celelalte sunt foarte sofisticate. Însă nu sofisticarea este definitorie pentru o derivată. Ele pot fi la fel de bine foarte foarte simple. În realitate, orice contract care prevede obligaţii băneşti pentru diverse scenarii din viitor este, ca efect, o derivativă financiară. Cel mai banal exemplu sunt asigurările. Apoi, destul de cunoscute sunt vânzările şi cumpărările la termen.
Dar există o derivată şi mai banală decât toate, pe care aproape nimeni nu o numeşte ca atare, din cauza unui reflex neuro-lingvistic bine sedimentat în ultimul secol. Este vorba despre “depozitul” bancar în modul în care a ajuns el să fie înţeles.
În mod natural, există două variante de a-ţi păstra banii la bancă:
Fie depozitul propriu-zis, caz în care banca păstrează banii integral în seifuri şi cere în schimb o taxă. Banii sunt oricând la dispoziţia proprietarului.
Fie creditul către bancă (obligaţiunea), caz în care banca plăteşte o dobândă şi dă banii cu împrumut mai departe păstrând diferenţa. Banii nu pot fi retraşi decât la termenul respectiv.
Ceea ce se numeşte acum depozit este un cumul de beneficii de la cele două variante: banii sunt la dispoziţia proprietarului dar produc şi dobândă. Cum e posibil? Tot printr-o derivativă, care ascunde riscul într-un lanţ de contracte şi presupuneri. Contractul de depozit combină primele două tipuri de contracte apoi adaugă altele, implicite.
Primul contract este “opţiunea put” – banca promite să răscumpere obligaţiunea înainte de termen, la un preţ fix. Acest serviciu este perfect legitim şi îl putea oferi la fel de bine oricine altcineva decât banca. Dar el implică riscuri mari şi, în mod normal, este pur opţional. În timp, acest cocktail a ajuns singurul tip de “depozit”.
Al doilea contract este împrumutul de ultimă instanţă. Băncile centrale îşi propun sau chiar garantează ca în caz de lipsă de lichiditate să tipărească bani pentru nevoile băncilor ajunse la ananghie. De ce este nevoie de această promisiune? Pentru că altfel, în caz de retrageri masive, băncile n-ar putea să-şi ţină promisiunea de mai devreme şi ar cădea la prima pală de vânt. Teoretic, acest împrumut acoperă doar cazurile de lichiditate, nu şi pe cele de insolvenţă. Pentru cele din urmă e nevoie de alt contract.
Al treilea contract este garanţia de 100.000 de euro, acordată în interiorul unor fonduri de ajutor reciproc, care la rândul lor se asigură între ele. Rostul schemei este să le dea încredere deponenţilor că orice se va întâmpla îşi vor vedea măcar o parte din bani. Numai că garanţia acoperă doar falimente de bănci mici, fiind insuficientă pentru băncile mari şi inutilă în caz de colaps generalizat. Ironia este că ridicarea garanţiei, ca stavilă contra crizei, a redus şi mai mult numărul de conturi care pot fi în mod real despăgubite.
Tot acest lanţ de contracte face ca depozitul să fie o derivată în toată puterea cuvântului. Însă, nu toate derivatele sunt toxice iar schema de până acum nu are caracteristici de toxicitate în sine. Lucrurile sunt ştiute şi asumate. Dacă un element din lanţ devine neperformant, dobânzile cresc iar el iese natural de pe piaţă. În caz de faliment, consecinţele sunt bine-localizate.
Toxicitatea apare în momentul în care un risc mare este perceput ca fiind mic. Deci, cum au ajuns depozitele să fie toxice?
În primul rând, prin intervenţie politică. Regulile prudenţei bancare spuneau până nu de mult că titlurile de stat sunt complet lipsite de risc. Motivul? Pentru ca deficitele bugetare să poată fi finanţate foarte ieftin. Desigur că statele care au avut acces la bani uşor au cheltuit şi mai iresponsabil, agravând problema.
În al doilea rând, pentru că garanţia de lichiditate a fost folosită ca să asigure solvabilitate. Băncile au fost salvate pe banii contribuabililor, fie prin taxe fie prin inflaţie. Asta le-a încurajat să dea credite şi mai iresponsabil, cu certitudinea că sunt prea mari pentru a fi lăsate să cadă.
În al treilea rând, dar cel mai important, pentru că toată această schemă are nevoie de o economie solidă care să o susţină (nu neapărat creştere, dar măcar alocare corectă a resurselor). Taxele absurde cuplate cu senzaţia că plouă cu bani au dus la risipă şi la investiţii care nu vor mai fi recuperate niciodată. Ultima presupunere de care s-a proptit sistemul este că economia va creşte şi va acoperi pagubele. N-a crescut.
Acum, birocraţii şi bancherii trebuie să plătească şi nu au de unde scoate banii. Aşa că, la întrebarea legitimă a oamenilor – “Unde sunt banii noştri?” – ei o dau la-ntors cu ţâfnă, cât să pună paie pe foc: “Care bani?”
Lucian Davidescu 
sursa: riscograma.ro

http://gandeste.org

Despre otrava din pîine. Drojdiile termofile – armă de distrugere în masă.


Oamenii au uitat gustul pâinii adevărate. Mai ales nu-şi amintesc că pe vremuri pâinea se cocea întotdeauna prin dospire. Toate componentele de fermentare au fost exclusiv de origine vegetală. Aluatul celebru, ţărănesc (aluat fermentat cu hamei şi stafide, miere sau zahăr natural, malţ alb şi roşu) se prepara din făină de secară, orz şi grâu. Anume aceşti fermenţi îmbogăţeau organismul cu vitamine, enzime, biostimulente şi, mai presus de toate, îl săturau cu oxigen. Datorită acestui fapt corpul uman devenea mai energic, mai eficient, mai rezistent la răceli şi alte maladii.
 
De la mijlocul anilor 40, după război s-a produs o substituire a fermentării din hamei pe cea din drojdie. Oamenii de ştiinţă au descoperit că principala caracteristică a drojdiei este fermentarea. Drojdia transmite această proprietate prin pâine (într-un centimetru cub de aluat gata sunt prezente 120 de milioane de celule de drojdie), în sânge, şi începe a se fermenta. Gazul fuzel format vine, în primul rând, la creier, perturbând funcţiile sale. Se deteriorează brusc memoria, capacitatea de gândire logică, de muncă creativă. Acţionând la nivelul celular, drojdia duce la formarea în organism a tumorilor benigne şi canceroase. Se produce o influenţă asupra celulelor, privându-le de posibilitatea de a se împărţi, deci a produce celule sănătoase.
 
Nu este întâmplător, că la al doilea Congres Mondial de medicină pe bază de plante, la Praga, în 1990, profesorul Larbert a vorbit despre efectele negative asupra sănătăţii umane a pâinii albe, rafinate, preparate în bază de drojdie. Ingestia prelungită a acestei pâini duce la o serie de încălcări descrise de către Larbert şi numite ghemogliaz. Această maladie se manifestă prin dureri de cap, somnolenţă, iritabilitate, probleme digestive, încetinirea gândirii, scăderea activităţii sexuale, creşterea vâscozităţii sângelui.
Larbert consideră că ghemogliaz este mai răspândit şi mai periculos, decât tuberculoza. Impactul negativ al drojdiei asupra organismului este relevat de numeroşii savanţi din întreaga lume. Despre acest lucru au scris: Gianfranco Rosini (“Prezenţa caracteristicilor ucigaşe la drojdie”), H. Bussey şi D. Sherman (” Factorul mortal – biochimia, biofizica, 1973, p. 13-14), academicienii F.Uglov, B. Iskacov, N. Dubinin (Operele Institutului Plehanov), profesorul francez Etienne Wolff şi mulţi alţii.
Ce este de făcut? Să revenim la coacerea pâinii din aluat acru, care a fost utilizat în antichitate şi în trecutul neîndepărtat!
 
Dar timp de câţiva decenii pâinea se coace cu drojdie termofilă, inventată de om, Saccharomyces cerevisiae. Tehnologia ei de pregătire este monstruoasă, antinaturală. Producerea drojdiei de panificaţie se bazează pe creşterea ei în substanţe lichide hrănitoare. Melasa este diluată cu apă, tratată cu clorură de var şi acidificată cu acidul sulfuric, etc.
 
Oamenii de ştiinţă din întreaga lume au bătut alarma. Sunt descoperite mecanismele impactului negativ ale drojdei termofile asupra organismului. Drojdie Saccharomyces (drojdie termofilă), speciile căreia sunt utilizate în industria de alcool, bere şi panificaţie, în natură nu apar. Celulele Saccharomyces, din păcate, sunt mai rezistente, decât celulele ţesutului. Ele nu se distrug, fie în timpul de gătit sau cu salivă în organismul uman. Celulele ucigaşe de drojdie ucid celulele sensibile umane, mai puţin protejate în organism, prin emanarea substanţelor otrăvitoare cu greutate moleculară mică.
Ciupercile termofile nu dispar, deoarece sunt capabile să reziste şi la 500 de grade şi, nimerind în organism, se înmulţesc şi atacă flora intestinală, distrugând-o.
Proteinele toxice acţionează asupra membranei plasmatice, mărind permeabilitatea ei la agenţii patogeni şi viruşi. Celulele de drojdie nimeresc în tractus digestiv, iar apoi în sânge. Drojdiile termofile se multiplică în organism într-o progresie geometrică şi permit microflorei patogene să trăiască în mod activ şi să se multiplice, inhibând microflora normală, care în intestin, cu o alimentaţie corectă, poate genera vitamine B, aminoacizi esenţiali şi acizi. Se încalcă grosolan activitatea tuturor organelor digestive: stomacului, pancreasului, vezicii biliare, ficatului, intestinelor.
Stomacul din interior este acoperit cu o membrană mucoasă specială, rezistentă la acid. Totuşi, dacă omul abuzează de produse din drojdie şi alimente acide, stomacul nu poate rezista mult timp la aceasta. Arsura va duce la formarea ulcerului, durerilor de cap şi la formarea unui simptom comun, cum ar fi arsuri la stomac.
 
Utilizarea produselor alimentare, preparate pe bază de drojdie termofilă, promovează formarea cheagurilor de nisip, iar apoi pietrelor în vezica biliară, ficat, pancreas, constipaţie şi formarea tumorilor. În intestin cresc procesele de degradare, se dezvoltă microflora patogenă. Se încetineşte evacuarea maselor toxice din organism, se formează buzunare de gaz, în care stagnează pietrele fecale. Treptat, ele cresc în membranele mucoase şi straturi submucoase ale intestinului. Sistemul digestiv îşi pierde funcţia sa de protecţie şi se reduce capacitatea de digestie. Vitaminele se digerează insuficient şi se sintetizează, nu sunt digerate în plină măsură oligoelementele şi cel mai important din ele – calciu.
Autor: Alexei Evdokimov
Sursa: http://www.ecology.md