sâmbătă, 2 martie 2013

Sanatate multa intr-un miez de nuca


In medie, valoarea energetica a 100 de grame de miez de nuca este de 700 kcalorii. De
miez de nuca
asemenea, uleiul de nuca, folosit in tratamente externe, ajuta la regenerarea si cresterea firului de par. Nucile sunt recomandate persoanelor care sufera de artroze, reumatism, anemii, tuberculoza, sifilis, scrofuloza, metrita, enurezis sau afectiuni ale pielii.

Cu toate ca este satios si sanatos, multi dintre noi se feresc sa includa in regimul lor alimentar miezul de nuca. Motivul? Pentru ca ingrasa. Intr-adevar are o valoare calorica mai mare decat a carnii, dar este mult mai usor digerabil decat aceasta. In plus, grasimile din nuci sunt grasimi nesaturate, contribuind la scaderea colesterolului.
Aportul energetic al miejilor de nuca este unul considerabil. Nucile reprezinta totodata un furnizor important de proteine, grasimi, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, C numeroase minerale (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sulf, fier) si fibre.
Stiati ca nucile se numara printre alimentele cu cel mai bogat continut de cupru si zinc ceea ce le fac benefice in tratarea unor afectiuni cardiovasculare, a problemelor legate de crestere sau curele de intarire ale sistemului imunitar? In unele cazuri insa, pot exista anumite probleme legate de asimilarea anumitor minerale din nuca de catre organism. In aceasta situatie se recomanda combinarea acestui aliment cu unul ce contine vitamina C. Pentru a asigura o mai buna absorbtie a miezului de nuca, il puteti folosi zdrobit.
De asemenea, datorita fibrelor pe care le contin, nucile pot fi folosite si ca remedii naturiste impotriva diabetului. Nu se recomanda ca nucile sa fie consumate in doze prea mari deoarece va puteti trezi cu spasme stomacale sau dureri de cap. 4-7 nuci sunt mai mult decat suficiente. Nucile ajuta si la imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare. Celor care acuza pierderi de memorie le este recomandata consumarea zilnica a dozei minine permise de miez de nuca.
Mai mult, oamenii de stiinta au demonstrat ca riscul aparitiei bolilor coronariene scade la jumatate prin consumarea a patru portii de miez de nuca in timpul unei saptamani. Acest lucru este posibil gratie acizilor grasi omega 3 continuti de miezul de nuca.

Invincibili, cu miez de nuca

In fiecare toamna, medicina naturista recomanda o cura de nuci, fiindca aceste fructe gustoase sunt extrem de sanatoase. Cura este indicata ca adjuvant în tulburarile de stomac si intestine: ulcere, dispepsii, iritatii, diaree, constipatie.
Putem manca miez de nuca o luna intreaga, daca nu depasim 100 de grame pe zi. In acest fel, vom evita si neplacerile cauzate de rontaitul indelung al miejilor, adica afte si inflamatii bucale. Daca ele totusi se instaleaza, luati o lingurita de miere de albine si plimbati-o prin gura.
Sau se mai poate clati gura cu decoct de salvie. Nucile se mesteca indelung inainte de a fi inghitite. Se pot consuma si usor prajite, pentru a fi mai usor de digerat.
Nucile pe care nu le mancati, pastrati-le pentru preparate naturiste, utile in tratarea diferitelor afectiuni. Sau puneti-le la uscat. Imediat vine Craciunul si miezul de nuca va da cozonacilor un gust delicios. Cu toate ca este satios si sanatos, multi dintre noi se feresc sa manance prea mult miez de nuca, pe motiv ca ingrasa. intr-adevar, are o valoare calorica mai mare decat a carnii, dar grasimile din nuci sunt nesaturate, contribuind la scaderea colesterolului.

Inima, prima protejata

Antioxidantii continuti in miezul fructului regleaza pe cale naturala nivelul colesterolului in sange si, implicit, tensiunea arteriala. Consumul periodic de nuci proaspete intareste vasele de sange si previne deteriorarea acestora, mai ales la varstnici. Datorita bogatiei in vitamina E, consumatorii de nuci prezinta risc minim de a face un atac de cord. Opt nuci pe zi tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, arata un studiu american recent. Specialistii ne sfatuiesc sa consumam nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi pentru a atenua efectele lor negative asupra organismului.
Cercetatorii au mai observat ca acidul alfa-linolenic din nuci poate fi benefic pentru cei cu tulburari ale ritmului cardiac. Grasimile protectoare din nuci inlatura efectele grasimilor saturate din dieta. Studiile au mai aratat ca persoanele care mananca nuci de cel putin doua ori pe saptamana au un risc de doua ori mai mic de a suferi o criza cardiaca subita, fata de cei care nu mananca deloc nuci. Nucile reduc de asemenea si riscul unei boli coronariene cu aproximativ 30%. Se spune ca daca mananci cinci portii de nuci verzi pe saptamana, vei avea o inima de atlet.

Excelenta pentru stomac

Miezul de nuca prajit combate infectiile urinare, dar in acelasi timp poate fi folosit si pentru a scapa de tuse. Este un excelent vermifug, eliminand in special tenia. Datorita continutului bogat in cupru, nucile sunt indicate in dieta persoanelor cu anemie. Miezul a 20 de nuci, consumat zilnic, e un tratament eficient contra psoriazisului sau a eczemelor alergice. Ba chiar rezolva si acneea. Nucile contin vitamina B1, care joaca un rol esential in metabolismul glucidelor si este absolut necesara pentru functionarea normala a musculaturii si a sistemului nervos. Consumul de nuci creste pragul de toleranta pentru durere si aduce o contributie importanta la mentinerea tonusului musculaturii netede, fiind implicat si in procesele de transmitere neuromusculara. Miezul a patru nuci prajite rezolva constipatia. Acelasi efect se obtine si daca nucile se tin in apa cateva ore inainte de a fi mancate. Nucile contin tanin, cu efect astringent, de aceea sunt folositoare si in tratamentul diareei.

Antitumoral

Datorita continutului bogat in cupru, nucile sunt indicate in dieta persoanelor cu anemie, a persoanelor cu reumatism si artroze, in stari precanceroase si tuberculoza, in special tuberculoza osoasa si, de asemenea, la bolnavii de sifilis si blenoragie. De asemenea este de un excelent ajutor in tratamentul scrofulozei, pentru ca favorizeaza drenajul limfei si al pielii. Datorita acizilor grasi omega-3, antioxidantilor si fitosterolului, nucile sunt arme redutabile in lupta cu cancerul mamar. Tumorile se micsoreaza si chiar dispar.
Un nou studiu arata ca un consum zilnic moderat de nuci aduce beneficii pacientilor diagnosticati cu diabet de tip II, mentinand sub control limitele de insulina. Potrivit expertilor, un aport zilnic de 30 de grame de nuci reduce riscurile agravarii bolii intr-o proportie mult mai mare decat un regim hipocaloric si hipolipidic. Barbatii ar trebui sa consume des nuci, deoarece aceste fructe trateaza sterilitatea si impotenta.

Memoria e stimulata

In Evul Mediu, nuca era recunoscuta pentru rolul tamaduitor in cazul bolilor mintale. Se credea ca forma fructului aduce cu forma creierului, de aceea are efect in tratarea mintii. Astazi, cercetarile moderne au aratat ca nuca este stimulent al memoriei si e recomandata celor ce depun un efort intelectual sporit. Continutul bogat in zinc recomanda miezul de nuca in tratamentul asteniei, intarzierilor de crestere, tulburarilor sistemului nervos. Pentru cei surmenati si slabiti, un pumn de miez maruntit se amesteca cu o lingura de miere, dupa care se bea un pahar cu suc proaspat de fructe.
Pentru marirea capacitatii de memorare si pentru perioadele de invatare, mai ales in perioada examenelor, se pot consuma zilnic 10-15 nuci amestecate cu 4 linguri de miere de albine poliflora. Amestecul se mananca pe indelete mestecand bine fiecare imbucatura. Pasta obtinuta din miejii a opt nuci verzi macinate si o lingura de miere poliflora este un preparat energizant cu efecte benefice in combaterea aterosclerozei, colesterolului si stresului. Terapia trebuie urmata trei-patru saptamani si va va scapa si de dureri de cap si migrene. Ulei anti-enurezis
Uleiul de nuca este indicat in alimentatia dietetica pentru prevenirea aterosclerozei si cresterea parului. Adaugat in salate, combate tenia. Ajuta in caz de enurezis (scaparea involuntara si inconstienta a urinei). Se imbiba o felie de paine prajita cu o lingurita de ulei de nuca si se consuma in fiecare seara, timp de 15 zile. Uleiul de nuca se mai foloseste pentru frectionarea corpului la copiii rahitici, anemici, precum si in dermatoze (are efect emolient).

Si totusi, prudenta!

Nucile nu sunt contraindicate celor suferinzi de hepatita, dar acesti bolnavi vor trebui sa consume cantitati mai mici. Nucile nu provoaca tulburari si dificultati de digestie daca sunt corect asociate. in niciun caz nu se mananca nuci la o cina copioasa sau la pranz, dupa un mic-dejun foarte bogat. Se combina bine cu cruditati, dar nu se recomanda asociate cu carnea, fainoasele, amidonul, produse de patiserie si dulciuri.
Sursa: viataverdeviu.ro

Caju:7 beneficii importante pentru sanatate


In ultima vreme caju capata din ce in ce mai multa atentie in alimentatia de zi cu zi. Il vedem tot mai des pe mese, in magazine, folosit ca si gustare dar si in foarte multe retete. Se poate spune chiar ca incepe sa se lupte cu sanse mari la un loc de cinste pe mese alaturi de omniprezentele alune cu sare si fistic. Gustul sau foarte placut dar si calitatile sale de a inlocui cu succes smantana, si alte produse lactate, au adus caju in atentia vegetarienilor dar si a celor care doresc putina varietate si vor sa incerce ceva nou si delicious.
Pentru cine nu stie, caju este o nuca care creste in mod ciudat in afara unui fruct 
caju
(asemanator marului). Gustul puternic astringent al fructului nu este pe placul multor consumatori din vest asa ca nuca primeste toata atentia. Nu insa si pentru localnicii din zona , care de multe ori prefera fructul pe care il folosesc in diferite preparate.

Original din America de sud, caju este acum raspandit si crescut in multe alte tari cu climat tropical. Cea mai mare tara exportatoare de caju este defapt Nigeria, urmata de India si Coasta de fildes. Un alt lucru interesant este ca desi in termeni culinari caju este considerat a fi o nuca, in termini botanici, caju este de fapt o samanta.

Pentru ca beneficiile sale sa fie din cele mai bune, caju folosit trebuie sa fie crud, organic, netratat.

     1.Caju previne cancerul
Caju contine proantocianide, o clasa de flavanoide care infometeaza tumorile si blocheaza divizarea celulelor canceroase.        O serie de studii au deminstrat de asemenea ca alimentatia cu caju reduce riscul cancerului de colon. Continutul lor ridicat    de cupru, fitochimicale si antioxidanti confera proprietati de lupta impotriva radicalilor liberi.
     2.Caju ajuta sanatatea inimii
Caju au un continut mai scazut de grasimi decat alte nuci si majoritatea sunt sub forma acidului oleic, grasimi mononesaturate care se gasesc si in uleiul de masline si care sunt foarte benefice pentru o inima sanatoasa. Studiile arata ca acidul oleic imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular prin reducerea trigliceridelor ale caror nivele ridicate sunt asociate cu riscuri mari de atacuri de cord. Caju nu contine colesterol iar magneziul gasit in el ajuta la coborarea presiunii arteriale si astfel previne bolile de inima.
3.Caju ajuta la sanatatea parului si a pielii
Caju este bogat in mineralul cupru. Un component essential al multor enzime, cuprul joaca un rol important intr-o pleada de procese chimice din organism. O astfel de enzime care contine cupru este tirozinaza care transforma tirozina in melanina, care este un pigment ce da culoarea parului si a pielii. Fara continutul de cupru mare precum este cel al caju-ului, aceste enzime nu si-ar putea face treaba.
4. Caju ajuta la sanatatea oaselor
Caju este indeosebi bogat in magneziu. Este bine stiut faptul ca pentru a avea oase sanatoase si puternice este nevoie de calciu, dar nu numai, magneziul si vitamina K2 sunt alte elemente importante necesare in acest process. Majoritatea magneziului din corpul uman se gaseste in oase. De asemenea cuprul din caju este vital pentru enzimele care sunt implicate in combinarea colagenului si elastinului, dand substanta si flexibilitate oaselor si incheieturilor.
5. Caju este bun pentru nervi
Magneziul previne calciul sa intre rapid in celulele nervoase si sa le activeze, magneziul ne tine astfel nervii relaxati prin urmare si vasele de sange si muschii. Prea putin magneziu inseamna prea mult calciu poate intra in celulele nervoase ceea ce le face sa trimita prea multe mesaje si duce la prea multa contractie.
6. Caju previne pietrele la bila
Datele adunate de la  80,718 de femei din celebrul studiul al “Asistentelor” demonstreaza ca femeile care consuma cel putin 30 de grame de nui pe saptamana, precum caju, au un risc de 25% mai mic de a face pietre la bila.
7. Caju ajuta la pierderea in greutate
Oamenii care mananca de doua ori pe saptamana nuci, au sanse mai mici de a se ingrasa decat cei care consuma nuci mai rar. Chiar daca, caju este bogat in grasimi, aceste gasimi sunt considerate “grasimi bune” si acest lucru este datorat ratiei ideale de 1:2:1- saturate: mononesaturate: polinesaturate, care este recomandata de specialisti ca cea mai buna ratie. Si oricum caju contin mai putine grasimi in comparatie cu alte nuci precum alunele, migdalele, nucile sau nucile pecan. Ele sunt concentrate in energie si au un continut mare de fibre, ceea ce le face defpat o varianta de gustare foarte buna pentru mentinerea greutatii.

Folositi cu incredere caju dar nu ignorati nucile noastre

Caju este un aliment minunat ce poate fi folosit in diverse forme si are o multitudine de beneficii. Insa folositi cu incredere si nucile noastre romanesti care se afla acum in sezon si care sunt un super pachet minunat de nutrient. Puteti citi mai multe despre valoarea nucilor romanesti in urmatoarele material: Nuca – medicamentul toamnei ; Sanatate multa intr-un miez de nuca sauNucile si semintele
Fiecare aliment in parte aduce cu sine alt set si alta proportie de nutrienti, incercati sa variati des alimentatia si sa nu va limitati numai la un gen, atat vreme cat acum exista o asa mare oferta de produse pe piata.
Surse pentru acest articol cuprind:
http://bodymindinstitute.com/ - despre caju, 7 beneficii
http://viataverdeviu.ro

Arginina : remediul naturii impotriva stresului si a disfunctiilor sexuale


Arginina este un aminoacid incredibil cu o serie de efecte benefice asupra sanatatii si care
arginina
 poate fi absorbit usor din plante. Desi nu este un aminoacid esential pentru adulti, nivelele scazute de arginina pot slabi corpul si pot lasa loc pentru instalarea bolii.

Arginina si beneficiile

Arginina a fost descrisa ca pro-sexuala, deoarece sustine o viata sexuala activa atat la barbati cat si la femei. Arginina joaca un rol important si in vindecarea ranilor , pentru imunitate, detoxifiere si poate chiar reduce stresul mental , depresia si anxietatea.
Corpul uman poate sintetiza de unul singur anumite cantitati de arginina, insa din pacate aceasta cantitate de multe ori este insuficienta. Mai mult , bebelusii nu pot sintetiza arginina singuri si au nevoie de suplimentarea acesteia prin alimentatie.
Un studiu facut de japonezi si publicat in 2007, arata ca arginina in colaborare cu lizina, pot scadea in mod semnificativ nivelele de cortizol, hormonul care se manifesta in situatiile de stres. Micutul aminoacid functioneaza de asemenea si ca un stimulator natural al hormonului uman de crestere si poate ajuta la constructia de musculatura si la imbunatatirea performantelor fizice. Acesta este si motivul pentru care arginina este unul din aminoacizii pe care ii gasim des in formulele sintetice de suplimente pentru cei care practica sporturi precum culturismul.
Pentru ca poate imbunatatii curgerea sangelui in zona organelor genitale, arginina functioneaza ca un tratament natural impotriva disfunctiilor erectile. S-a demonstrat faptul ca arginina poate ajuta raspunsul sexual la femei , in special dupa menopauza. Despre arginina s-a descoperit, de asemenea, ca poate reduce tensiunea arteriala la oamenii care sufera de hipertensiune.

Surse alimentare de arginina.

Sursele cele mai bune de arginina se regasesc in plante. Acestea sunt si sursele cele mai biodisponibile, adica din care arginina se asimileaza in procent maxim. Astfel cerealele integrale, ovazul, caju, nuca de cocos, algele de mare, nautul, semintele de tot felul, lintele, sau spanacul sunt surse foarte bune de arginina. Insa dintre toate pepenele rosu se face remarcat. Printre beneficiile importante ale pepenilor rosii este abilitatea acestora de a relaxa vasele de sange, in acelasi mod in care o face Viagra.
Oamenii de stiinta au descoperit ca atunci cand pepenele este consumat, citrulina din acestia este convertita in arginina cu ajutorul anumitor enzime. Arginina este un aminoacid care face minuni asupra inimii si a sistemului circulator si mentine un sistem imunitar in buna stare de functionare. Relatia dintre citrulina si argintina ajuta inima, sistemul circulator si pare a fi benefica si celor bolnavi de diabet zaharat si care sufera de obezitate.
Fructul goji , care este un superaliment despre care incep sa se descopere din ce in ce mai multe lucruri imbucuratoare. Goji contine deasemenea intr-o cantitate bogata aminoacizii L-glutamina si L-arginina, acesti doi aminoacizi care lucreaza impreuna sa stimuleze hormonul de crestere pentru a revitaliza metabolismul si pentru a ajuta longevitatea.

Consumul prea mare de arginina

Consumul prea mare de arginina , peste 16 grame, poate avea efecete adverse neplacute precum ameteala sau diaree. Insa aceasta cantitate mare este imposibil de consumat. Singurul mod in care poti consuma atata arginina este doar daca suplimentezi prin pastile.
Unele studii sugereaza chiar faptul ca un consum ridicat de arginina poate avea proprietati curative aditionale. Un nou studiu publicat in American Journal of Physiology, aduce sperante noi celor bolnavi de diabet si care sufera de probleme la picioare si pentru care singurul tratament este amputarea. Studiul a aratat ca vindecarea picioarelor diabeticilor este posibila daca, in dieta acestora, se gasesc cantitati mai mari de arginina si prolina.
Ce ar mai fi de spus, natura ne ofera rezolvarea la toate problemele noastre. Tot ce trebui noi sa facem este sa acceptam adevarul. Iar adevarul ne va elibera si ne va vindeca.
Surse pentru acest articol includ:


http://viataverdeviu.ro

Chimicalele din popularele vopsele de par pentru femei cauzeaza cancer


Savanti britanici avertizeaza ca seturile de vopsele de par atat de populare si utilizate de milioane de femei contin un numar de substante chimice care au fost corelate cu cancerul.
Potrivit ziarului britanic Daily Mail, savantii au mai spus ca atat seturile de vopsit parul acasa, cat si vopselele de par utilizate la mult mai scumpele saloane de coafura pun un tot mai mare risc potential pentru sanatate.
Cercetatorii, care si-au consemnat recent descoperirile intr-un respectat jurnal medical, spun ca substantele chimice din solutiile de permanent pentru par ar putea reactiona cu fumul de tutun si alti poluanti din aer“pentru a forma unul dintre compusii cei mai cancerigeni cunoscuti”, a spus Daily Mail .

Cercetatorii doar ”au unit punctele” din studiile facute pe seturile de vopsele de par

Intrucat mai mult de o treime dintre femei si un barbat din 10 isi vopsesc parul in mod regulat, cercetatorii au observat ca este „imperativ” ca riscul pentru
vopsele de par pericole
sanatatea lor sa fie masurat si consemnat in mod adecvat.

Nu este surprinzator ca industria cosmeticelor contrazice puternic descoperirile savantilor, contraziceri care provin de la cercetatorii unei companii din Leeds, numita Green Chemicals, care a facut o analiza a produselor chimice implicate in producerea vopselelor de par.
Savantii au spus ca toate informatiile privitoare la amenintare erau deja disponibile; tot ce au facut, au spus ei, a fost sa “uneasca punctele”, pentru a face corelarile cu cancerul.
In descoperirile lor, cercetatorii au identificat chimicale numite amine secundare, care se gasesc in toate solutiile de vopsele sau permanent sau care se reformeaza in acestea. Aceste substante sunt capabile sa penetreze bariera pielii si sa ramana in par timp de saptamani, luni sau chiar ani dupa ce au fost aplicate vopselele de par.
In timp, compusii ar putea reactiona cu fumul de tutun, gazele de esapament sau alte substante, pentru a forma substante extrem de otravitoare cunoscute ca N-nitrozamine.
Cunoscute ca provocand cancer, aceste substante au fost interzise pentru utilizarea in alte cosmetice, dar cercetatorii au argumentat ca ele sunt totusi capabile sa fie generate printr-o simpla reactie chimica.
In trecut, vopselele de par au fost corelate cu multe tipuri de cancer, inclusiv tumori la san, vezica urinara, ovare si creier, si au fost cunoscute ca jucand un rol in cauzarea leucemiei.
Pe langa riscul sporit de cancer, oamenii de stiinta sunt preocupati de faptul ca un numar tot mai mare de oameni devin alergici la continutul vopselelor, uneori dezvoltand chiar reactii fatale.
Reglementarea industriei probabil ca se va dovedi problematica, daca nu chiar imposibila: oficialii britanici estimeaza ca doar vanzarile seturilor pentru vopsirea parului acasa se ridica la circa 321 milioane de lire anual, o cifra ce este de asteptat doar sa creasca, pe masura ce populatia imbatraneste.
Unul dintre autorii studiului, prof.  David Lewis, care este un expert in componenta chimica a diferitelor vopseluri, spune ca este nevoie de mai multe cercetari pentru a evalua complet riscul.
“La acest stadiu nu putem fi siguri de cantitatea N-nitrozaminelor produse sau de nivelul de risc pe care acesti compusi il pun, dar este clar ca exista un potential risc”, a declarat el ziarului. In interesul sigurantei consumatorilor, este imperativ ca sa fie condusa o investigatie independenta si deplina pentru a stabili nivelurile de toxicitate ale acestor compusi si riscurile potentiale.

Un purtator de cuvant al companiei Green Chemicals, care este pe cale sa lanseze propriile sale marci de vopsele de par „ultrasigure”, a spus ca in ciuda unui numar de studii asupra subiectului, pericolele puse de substantele chimice din vopselele de par reactionand cu elementele din aer pana acum fie au lipsit, fie au fost ignorate.

„Companiile chimice au interes sa tina ascuns adevarul despre seturile de vopsele de par”

Totusi producatorii insista asupra faptului ca posibilitatea reactiei chimice a fost cunoscuta demult.
Dr. Emma Meredith, din partea Cosmetic, Toiletry & Perfumery Association(Asociatiei pentru Produse Cosmetice, de Toaleta si de Parfumerie), un grup de lobby din Anglia, a spus ca legea actuala interzice aminele secundare in orice forma capabila de a cauza astfel de reactii.
Altii au spus ca fabricantii de cosmetice ar beneficia in mod automat daca nu s-ar face pe larg cunoscute potentialele pericole de cancer ale produselor lor catre public.
„Companiile producatoare de chimicale au un interes deosebit in pastrarea secretului despre acest lucru”, a spus George Hammer, posesor al Urban Retreat de la Harrods, cel mai mare salon de coafura si cosmetica din lume.
Oamenii de stiinta au publicat descoperirile lor in jurnalul Materials.
In 2009, ziarul a dezvaluit ca femeile care foloseau vopsea de par mai mult de noua ori pe an aveau un risc cu 60% mai mare de a face cancer al sangelui (leucemie).

Un an mai tarziu, Comisia Europeana „interzicea 22 de vopsele de par care supuneau utilizatorii pe termen lung riscului de cancer la vezica urinara”, a raportat ziarul.
Intr-un alt material : Pericolul din vopseaua de par chimica, faceam referire la doua cazuri de tinere fete care au avut complicatii periculoase in urma folosirii seturilor de vopsele de par.  Pielea corpului uman este cel mai mare organ al nostru. Pielea cuprinde si scalpul iar precum bine se stie, tot ce este aplicat pe piele ajunge inevitabil in fluxul sanguin. Si desi pare putin exagerat , este chiar mai sanatos sa mananci aceste vopsele de par decat sa le pui pe parul si pielea ta , deoarece in acest mod corpul poate avea o reactie directa si iti poate indica cat de periculoase sunt. Aplicand aceste vopsele de par direct pe piele , ele ajung imediat in fluxul sanguin , “sarind” practic peste sistemul digestiv care te poate apara. Nu degeaba se spune “nu pune pe pielea ta ceva ce nu poti manca”. Binenteles ca nu trebui sa se  ajunga chiar pana acolo, dar este bine insa sa citim ingredientele din care sunte facute aceste vopsele de par si sa alegem constient atunci cand le utilizam. Iubiti-va corpul, protejati-l, aveti grija de el.
Surse pentru acest articol cuprind:

http://viataverdeviu.ro

Posibilitatea existenţei vieţii raţionale în Univers, dincolo de cunoaşterea umană. Fenomenul OZN


космос инопланетянин инопланетная жизнь зеленый человек планета
© Colaj: Vocea Rusiei

Adesea OZN-urile sunt asociate cu nave spațiale aparținând unei tehnologii extraterestre. Mulți specialiști asociază OZN-urile cu civilizații care au un avans de sute de milioane de ani față de pământeni. Există și asocieri cu fenomene religioase, spirituale, folclorice etc., cu care s-au evidențiat multe detalii comune. Vă prezentăm un comentariu al cititorului nostru, domnul Gabriel Teodorescu.

Pentru moment, ca și demers cognitiv, până în prezent nu putem discuta despre un fenomen generalizat, globalizat la nivelul Terrei, referitor la întrebările dar mai ales răspunsurile legate de OZN-uri. De ce?
Pentru că nu cunoaștem decât parțial, am putea spune marginal, acest fenomen, iar întrebările legate de OZN-uri, nu au condus încă la concluzii științifice solide. Există estimări conform cărora ar exista un număr considerabil de rapoarte și relatări, de ordinul zecilor de mii referitor la acest fenomen.
Dacă ținem cont de numărul mare de apariții și mărturii certe ale unor martori oculari, putem vorbi de o obiectivitate în studiul acestui fenomen, existând totuși o realitate, dar aflată dincolo de posibilitatea umană de cunoaștere în acest moment. Specialiștii au denumit acest fenomen, ca un obstacol epistemiologic, iar experiența umană este încă departe de a da o solueție compatibilă finală. Dacă am defini acest fenomen, ar trebui să ținem cont de anumite clasificări, referitoare la problematica OZN-urilor, dar și acestea nu reprezintă decât diferite ipostaze cuprinse într-o diagramă, care reliefează doar gradul nostru de percepție al unei realități mai mult sau mai puțin obiective. Ipotezele de studiu pot fi atât reale, cât și imaginare. Cazuistica fenomenului este impresionantă de-a lungul vremii, începând din preistorie și antichitate, existând întotdeauna un set de date observabile, care în genere au drept cauze, diverse fenomene fizice din atmosferă, mulți martori unii destul de bine intenționați, transformă informația percepută în mod voit și/sau involuntar, exagerând în date neconforme, ireale față de fenomenul observat. Mărturii desenele rupestre și artefacte răspândite pe întreaga planetă. În epoca modernă, multe din relatările unor martori oculari, pot fi explicate științific prin fenomene de miraj, iluzii optice provocate de variațiile de presiune (gradienți) ale aerului și chiar de influența radiației electromagnetice și cosmice de fond. Putem da ca și exemple, reflexia luminii farurilor automobilelor la partea inferioară a plafonului de nori, reflexia, refracția și transmisia luminii în cazul unor medii atmosferice unde avem picături de apă, și sau cristale de gheață, scânteile provocate în cazul în care este prezentă chiciura pe liniile de înaltă tensiune, diferite miraje care pot să apară și în spațiul extra-atmosferic etc. În acest context, multe din declarațiile martorilor sunt lipsite de obiectivitate și de cele mai multe ori contradictorii, toate acestea reprezintă de fapt, diferite ipostaze ale manifestărilor inconștientului colectiv.
Există și altă categorie, în care observațiile sunt definite pe baze reale, însă nu au încă o explicație clară a fenomenului produs. Este cazul fotografiilor și filmelor care sunt certificate ca fiind netrucate sau al semnalelor surprinse de aparate în zbor sau la sol. De consemnat, celebrul caz Colorado și Raportul Condon, care consideră fenomenul OZN ca fiind „cazuri deconcentrate fără nici o concluzie posibilă”. Se poate vorbi în acest caz, și de un indice de variabilitate, deoarece fenomenul a fost urmărit și observat pe o perioadă lungă de timp de ordinul zecilor de ani. Mass-media dezvăluie fotografii uluitoare și filme incredibile ale unor corpuri care își modifică geometria în aer, posedă viteze fantastice, accelerații și decelerații neobișnuite, care încă nu pot fi explicate raportat la nivelul de cunoștințe ale civilizației actuale.
Din acest punct de vedere apare o nouă perspectivă a studierii fenomenului, de tip complementaritate care poate fi definită prin analogie cu înțelesul pe care îl are acest concept în mecanica cuantică. În acest caz se poate considera că material, ceea ce vizualizăm poate avea două sau mai multe componente complementare și pot fi vizibile chiar în mod alternativ, în funcție de modul de investigație al fenomenului. Conexiunea dintre fizică, informație și materie vie, poate duce la apariția unei noi corelații dintre generalitatea fenomenului și particularitățile lui, astfel știința, care este clar deasupra modelelor și percepțiilor noastre, va putea rezolva în timp misterele legate de acest fenomen. Deseori percepțiile ne sunt înșelate și suntem doar prizonierii unei lumi aparente. O altă explicație ar fi dacă ținem seama că fenomenul observat este de tip psihotronic indus. În urmă cu niște ani s-a vorbit chiar despre o posibilă teorie cuantică a mentalului. Mai asistăm la știrile despre acest fenomen, din surse care nu sunt demne de încredere, motiv pentru care nici nu ar trebui luate în seamă, gen că aceste OZN-uri ar putea fi create de anumite națiuni sau grupări particulare, foarte avansate din punct de vedere tehnologic. Alternativa originii fenomenului, ca urmare a unor fenomene psihotronice induse, ar trebui să fie mai mult decât reținută, deoarece dă impresia subiecților că au de-a face cu materialitate fizică, cazuistică destulă începând cu al doilea război mondial.
Fără a respinge aprioric orice analiză a fenomenului OZN, trebuie remarcat cazurile de deturnare a unor nave sau urmele certe de la sol, peste 10.000 de cercuri și figuri geometrice înregistrate în ultimii 500 de ani, care au trebuit în multe cazuri, să implice presiuni foarte mari și/sau interacțiuni complexe cu mediul înconjurător, generând noi substanțe, pe Terra omenirea nu deține până în prezent tehnologia necesară de a le produce. Ajuns la capătul acestui demers în genere interogativ, putem vorbi cu certitudine de anumite ipoteze justificate, însă imposibil de explicat din punct de vedere științific. Ca și civilizație pământeană suntem doar deținătorii primelor viteze cosmice, și doar pe primul nivel pe scara Kardashev, viteze cu ordine de mărime cu mult inferioare vitezei de expansiune a Universului per ansamblu, și niveluri de dezvoltare sub posibile alte niveluri ale unor civilizații existente probabil la nivelul metagalaxiilor.
Și totuși...
Prin diversele caracteristici dinamice, precum și prin interacțiunile complexe cu mediul înconjurător, OZN-urile sugerează o apartenență extraterestră, iar începând cu celebra ecuație Green Bank, civilizația pământeană încearcă să explice acest fenomen și pe seama apartenenței la o civilizație avansată dintr-un universul necunoscut. Există și posibilitatea ca densitatea de distribuție a civilizațiilor inteligente din univers să fie foarte scăzută, dar și postarea ca și paradox a fizicianului Enrico Fermi în 1950. Paradoxul se referă la contradicția dintre probabilitatea existenței în Univers a civilizațiilor extraterestre, care există, este reală dar este mică, și lipsa contactelor efective cu astfel de civilizații sau a altor dovezi palpabile ale existenței lor.
Există oare viață rațională în Univers?
Cum dezvoltarea modelelor fizice și testarea lor este doar la început, ideea unor universuri finite dar deschise sau a unor infinități de universuri finite preocupă specialiștii în domeniu. Problematica este mai mult decât complexă, modelele create fiind din perspectiva teoriei relativității, a teoriei cuantice și subcuantice, dar și din punct de vedere temporal, cea mai nouă supoziție științifică este existența unor astfel de civilizații în interiorul găurilor negre. Însă totul este la nivel de aproximații, neexistând până în prezent un model viabil și o concepție unitară asupra spațiului și timpului per ansamblu. Ar trebui ținut cont și de faptul că viața per ansamblu indiferent de formele ei de manifestare trebuie privită ca și un fenomen calibrat și dependent de anumite echivalențe reciproce dintre masă, energie, informație și organizare. Conform unei astfel de viziuni, viața ar putea să apară oriunde în Univers, existând la anumite stadii și formele cerute de echivalențele care domină sistemele respective. Căutăm forme și inteligență, în Universul cunoscut, dar acestea sunt doar aspectele ecloziunii vieții superior organizate conform unor norme deci ale unei funcții de viață pe care noi o percepem acum ca și nivel de civilizație pe Terra. În plus, designul vieții în Universul posibil este unic, acesta pornind de la un număr minim de biomolecule si aminoacizi, care stau la baza existenței vieții în medii propice, presupunere a unui caracter necesar. Posibilitatea existenței universurilor paralele, mutiversurile, spirale temporale chiar, ar putea explica posibilitatea provenienței OZN-urilor ca fiind de natură extraterestră. O nouă abordare, și o nouă terminologie ar trebui adoptată și anume a posibilității existenței unor civilizații extraterestre, din lumi încă necunoscute civilizației pământene. Suma tuturor observațiilor referitor la acest fenomen, și caracterul descriptiv relativ concordant al relatărilor martorilor oculari, nu ne poate determina să spune că toate acestea sunt absurde, ca fiind erori, halucinații sau farse. Oricum o singularitate, dacă ar fi adevărată din multitudinea prezentărilor, va conduce la un anumit coeficient de stranietate, care este propriu realității complementarității, în plus poate conduce la o redundanță maximală. În prezent comunitatea științifică internațională manifestă o tendință de unificare a eforturilor și mijloacelor tehnice de investigație, pentru clarificarea fenomenului OZN. Programe de comunicare cu inteligențe de natură extraterestră derulate de SETI - CETI, Gepan – Grupul de studii a fenomenelor aerospațiale neidentificate, din cadrul CNRS din Franța, universități de prestigiu din întreaga lume, analizează statistic și corelativ, modelând acest fenomen, și încercând să găsească explicații plauzibile. Indiferent de concluziile la care se va ajunge, fenomenul OZN reprezintă cu certitudine o trăire unică a civilizației pământene.

Sursa: romanian.ruvr.ru

Apropiindu-ne de Dumnezeu nu trebuie neapărat să ne forțăm să fim mai buni, ci mai degrabă să urmărim într-un mod sincer să fim compleţi şi totali


Fiecare dintre noi are o ”umbră” alcătuită din toate aspectele renegate sau respinse din noi înșine. Calitățile care nu și-au găsit locul adecvat în noi, de obicei din cauza unei educații lipsite de principii spirituale, s-au transformat în ceea ce numim, generic, defecte. Energia lor, nefiind 
gestionată într-un mod prorpiu, se întoarce împotriva noastră, și ne dăunează în loc să ne ajute. Ele sunt cauza pentru care viața noastră devine sumbră, de ele ne lovim autnci când ea devine ori banală, ori plină de probleme în loc să cunoaștem succese și miracole la tot pasul.
”The Shadow Effect” – ”Fenomenul umbrei” este un documentar care tratează acest aspect. Înțelegerea, asimilarea și aplicarea constantă a principiilor cuprinse în el transformă inevitabil calitatea vieții noastre. Îi dă culoare, strălucire și fericire.
Câteva cuvinte despre documentarul “Fenomenul Umbrei”:
Cei care cunosc cartea “Partea întunecată a căutătorului de lumină” sau alte cărţi scrise de Debbie Ford îşi pot face o idee despre însemnătatea acestui documentar şi despre cât de util poate să fie în transformare şi evoluţie.
Viziunea propusă de film este una holistică şi integratoare. Deoarece majoritatea dintre noi nu am fost învăţaţi cum să gestionăm în mod folositor energiile şi situaţiile negative, ne-am creat în timp 
obiceiul de a fugi de ele, sau de a ni le reprima. Totuşi, dacă vrem să fim mai compleţi, mai iubitori, mai aproape de Dumnezeu, este necesar să avem o altă abordare a acestora, și a vieţii în general.
 Și nu la un mod superficial, ci, efectiv, să trăim în alt mod şi să simţim altfel viața, exact aşa cum este ea, acceptând-o, fiind cu braţele deschise către orice lucru care ne vine şi pe care încă nu îl putem controla. Pe scurt, să iubim cu toată fiinţa lucrurile pe care le vedem bune, să ne îndreptăm cu totul spre ele, şi în acelaşi timp să nu fugim din faţa lucrurilor pe care le considerăm rele, ci să le gestionăm în aşa fel încât, în final, ele să ne ajute să fim şi mai buni.
Apropiindu-ne de Dumnezeu nu trebuie neapărat să ne forțăm să fim mai buni, ci mai degrabă 
să urmărim într-un mod sincer să fim compleţi şi totali. Şi tocmai acest efort este cel ce ne va face mai buni, pentru că sufletul îşi ştie singur drumul către Dumnezeu; 
urmându-l, el ne ve duce acolo unde ne dorim cu adevărat să fim, ba chiar şi mai mult.
Acest film aduce un punct de vedere care uneori poate fi greu de înţeles, alteori şocant. Touşi, orice minte deschisă şi orice suflet curat vor simţi şi vor înţelege ideea de bază a acestuia. Să nu uităm că Dumnezeu a creat tot ceea ce există: şi ceea ce numim bine, şi ceea ce numim rău, şi ceea ce numim rai, şi ceea ce numim iad…
Recomand cu drag “Fenomenul Umbrei” tuturor celor care au ajuns în viaţă la situaţii limită şi au căzut înainte de a se ridica, tuturor celor care s-au simţit sau se simt neputincioși în fața vreunei situații, tuturor cărora disperarea le-a făcut la un moment dat cu ochiul, şi de asemenea, fiecărui căutător spiritual autentic.

Dacă nu v-am stârnit suficient curiozitatea vă dăruiesc și trei citate aparținând remarcabililor realizatori principali ai filmului - Debie Ford, Deepak Chopra și Marianne Williamson:

"Încercând să manifestăm doar acele calităţi despre care credem că ne vor garanta acceptarea celor din jur, noi ne reprimăm cele mai preţioase şi mai interesante talente sau atribute, condamnându-ne astfel la o viaţă banală, în care nu facem decât să jucăm la infinit acelaşi scenariu de mult uzat. Asumarea părţilor pe care până acum le-am respins, proiectându-le în întunericul umbrei, reprezintă cea mai sigură modalitate de a ne actualiza întregul potenţial uman. Dacă ne împrietenim cu ea, umbra devine o hartă divină. Citită şi urmată corect, ea ne poate reconecta cu viaţa pe care ar trebui să o trăim, cu personalitatea pe care ar trebui să o avem şi cu contribuţia pe care ar trebui să o oferim societăţii."
DEEPAK CHOPRA:"Este suficient să priveşti în jurul tău în lumea naturală pentru a găsi nenumărate dovezi că frumuseţea, forma, ordinea şi creşterea au supravieţuit miliarde de ani. Atunci când te confrunţi cu umbra ta, te pui implicit la unison cu această forţă atotputernică. Umbra nu este un oponent de care să te temi, dar este totuşi unul foarte serios. Oricât de puternică ar fi, puterea totalităţii este infinit mai mare şi, în mod miraculos, îţi stă la dispoziţie." 
"De multe ori, noi ne temem să ne privim umbra în faţă, pentru a evita astfel ruşinea
sau  stânjeneala care însoţesc de regulă recunoaşterea unei greşeli. Ni se pare că dacă ne vom privi prea direct, vom fi expuşi în toată goliciunea noastră. Nu dorim să ne privim în faţă umbra, întrucât ne temem de ceea ce am putea găsi aici. În realitate, singurul lucru de care ar trebui să ne temem este ignorarea umbrei, întrucât exact acest lucru o alimentează. Odată, am privit în faţă un aspect al fiinţei mele pe care l-am evitat foarte mult timp, întrucât mi se părea prea dureros. Când am făcut-o, am trăit o surpriză neaşteptată. În loc să simt că mă detest singură, am fost inundată de un val de compasiune, întrucât am înţeles câtă durere aş mai fi experimentat dacă aş fi continuat să îmi ignor acel aspect."

“Atenţie”, este un documentar care poate schimba destine! 
Vizionare inspiratoare




http://adevarul2012.blogspot.ro