duminică, 2 decembrie 2012

Horoscop decembrie 2012Opozitia dintre Jupiter si Soare cu care debuteaza luna decembrie ( 2 dec) deschide apetitul pentru putere si folosirea acesteia in scopul ascunderii adevarului. Se va dori vopsirea realitatii in culori care nu au nicio legatura cu ceea ce vedem noi in viata de zi cu zi. Apoi vine peste noi cuadratura Mercur/Neptun care care va adanci deficitul multor economii ( la nivel macro dar si micro). Sa nu uitam ca (vrem, nu vrem), publicitatea agresiva din luna decembrie  facuta de mass-media (Neptun) starneste imaginatia, construieste visuri, si indeamna la sperante fara suport real doar pentru a ne mari cheltuielile financiare.

13-14 decembrie cu Luna Noua ( 13 dec) si intrarea planetei Uranus in miscare directa (14 dec) ambele petrecandu-de in zodii de foc, va da startul unei serii de evenimente nu numai neasteptate dar si neobisnuite...Pregatiti-va pentru cele mai urate scenarii avand in vedere ca Uranus poate aduce miscari tectonice in intreaga lume. Din 15dec., miscarile de protest se extind in mai toate regiunile lumii, tulburarile sociale tind sa se agraveze dar si folosirea mass-mediei va fi dusa la extrem pentru a acoperi toate acestea ...

Cu Marte in Capricorn de la mijlocul lunii noiembrie pana spre sfarsitul lunii decembrie, tendinta celor puternici, a celor care conduc destinele acestei lumi, va fi de dominare si control a populatiei. Vor aparea miscari neorganizate, stiri scapate din neatentie (sau nu!), si adevaruri grele vor iesi la suprafata. Multi conducatori si regimuri politice vor pierde controlul asupra maselor iar aceasta tendinta va comtinua incet, dar sigur, pana in 2014.

Trigonul Venus/Uranus si opozitia Venus/Jupiter ( 19-25 decembrie) ofera oportunitati si contacte interesante si puternice, care pot zgudui si uimi intreaga lume. Tot Venus este vinovata si de oportunitatile deosebite din vietile noastre personale, asa ca este cazul pentru multi dintre noi sa profitam de aceasta conjunctura astrala. Nu ratati si nu evitati intalnirile sociale din aceste ultime zile de decembrie! Ati putea intalni persoane importante pentru viitor....

Cuadratura exacta dintre Soare (4* Capr) si Uranus (4* Berbec) din 26 dec 2012, va aduce multe schimbari in lume, multa confuzie, schimbari de vreme importante, vant extrem de rece, precipitatii si furtuni puternice. Toate acestea pregatesc fereastra geocosmica ce se deschide incepand cu 28 dec. (Luna Plina) pana pe 6 ianuarie 2013. Descoperiri stiintifice si tehnologice, stiri senzationale ce-si vor face loc pe primele pagini ale ziarelor, tensiuni economice, sociale si politice, care au fost si sunt de actualitate in acest an, datorita efectelor cuadraturilor  Uranus/Pluton dar care cu ajutorului Lunii Pline din 28 dec. vor iesi si mai mult in evidenta. In proportie de 99% toate aceste evenimente se vor inmulti, agrava si dramatiza.

Sursa: astrologykom.blogspot.ro

FENOMENUL OZN DIN CURBURA BUZĂULUI


„Controversatul” fenomen OZN a fost semnalat din vremuri  străvechi. A fost observat de-a lungul timpului, în diverse situaţii şi sub diferite forme fizice. Şi în Biblie găsim descrierea unor OZN-uri, cu care a venit din cer „Domnul” ca să contacteze pe pământeni. (A se vedea şi articolul din  Jurnal paranormal, intitulat Enigme ale preistoriei. Relicve aeronautice şi astronautice.) Mai nou, NASA a fotografiat un OZN extratestru uriaş, de dimensiunea Terrei, ce se îndrepta către Soare (foto 1).
foto 1
          Contestatarii acestui fenomen, situat virtualmente la frontierele cunoaşterii, se împart în două grupe principale: fie că nu au văzut în viaţa lor un OZN şi nu au încredere în relatările unor martori oculari,  fie că fac parte din categoria „gică-contra”. Adică a frustraţilor domestici, profesionali sau sociali. Aceşti „gică-contra” devin cu timpul extrem de virulenţi în „misiunea” lor, închipuindu-şi că ceilalţi semeni care pretind că au văzut OZN-uri, sunt datori să le aducă dovezi despre existenţa fenomenului ca atare. Aceşti „gică-contra” citează paragrafe din lucrările unor oameni de ştiinţă, cu ideea (deşartă) că astfel dau dovadă de erudiţie în domeniul fizicii, bunăoară. Omit însă faptul că, aşa cum a existat fizica secolelor trecute ce ne face să zâmbim uneori cu îngăduinţă, va exista şi fizica secolelor următoare, diferită de fizica actuală. Să luăm, de pildă, atomul. S-a ştiut până deunăzi că electronii se rotesc în jurul nucleului atomului. Pe chestia asta au fost elaborate maldăre de lucrări ştiinţifice, au fost organizate congrese şi sesiuni de comunicări, au fost obţinute doctorate în fizică. Recent s-a descoperit că, dimpotrivă, electronii se mişcă haotic, putând fi în acelaşi timp în mai multe locuri din spaţiu. Sau găurile negre. Într-o gaură neagră nu mai există timpspaţiu şi materie. Cad toate legile fizicii aşa cum le ştim noi. Şi exemple de acest fel ar putea continua, fără să epuizăm tema discuţiei.
          Să revenim la OZN-uri. Personal am văzut patru fenomene OZN, cu certitudine extraterestre. La trei observaţii OZN am fost atenţionat de alţi martori oculari. Iar în privinţa acuităţii oculare, nu am avut niciodată  probleme. Puteam să disting componentele unui stâlp metalic, amplast la sute metri depărtare.
          În cele ce urmează, mă voi referi la „spectacolul ozenistic” ce a  avut loc în noaptea de 22/23 august 1980, în Curbura Buzăului. Fenomenul a fost observat de numeroşi martori oculari, cu aproximaţie  între orele 1,30 şi 4,45. Eram cu un grup de copii, antrenaţi într-o misiune specială. Copiii erau cazaţi într-o clădire situată la circa 30 m de hotelul de interes local, în care eram cazat eu. Pe 22 august au sosit şi părinţii copiilor, care s-au cazat la acelaşi hotel.
          În noaptea de 23 august, pe la ora 1,30, o fată s-a trezit să meargă la budă. Privind pe fereastră, a văzut un OZN lenticular. Le-a trezit  şi pe celelalte fete şi au ieşit afară. Au văzut atunci că mai era pe cer un OZN mai mare. Au dat alarma în hotel. M-au trezit aruncând cu pietricele în geam,  strigând „OZN-uri!”
          Am ieşit din hotel, laolaltă cu vreo 20 de persoane ce se aflau cazate acolo. Pe cer era un OZN mare, portocaliu, sub formă de trunchi de con cu baza mare în sus. În treimea superioară gravitau de la dreapta spre stânga scântei colorate în roşu şi în verde. La dreapta, jos, deasupra unui deal era un OZN portocaliu de formă lenticulară, ce părea a fi în dificultate. Cădea spre coama dealului, pendulând ca o fruznă ce cade din copac. Când era să se izbească de deal, lumina portocalie devenea brusc mai intensă, se ridica pe verticală, stătea căteva momente la punct fix, după care începea iar să cadă spre muchia dealului. (Foto 2, fenomen OZN reconstituit.)
foto 2
          Am privit acest „spectacol ozenistic” vreo douăzeci de minute, după care, obosit fiind, m-am dus la culcare. Am aflat dimineaţă de la câteva  persoane care nu dormiseră în noaptea aceea, că fenomenul a durat cu aproximaţie până la ora 4,45. OZN-ul lenticular s-a redresat, a pornit pe diagonală spre nava-bază, s-a contopit cu ceasta şi nava a accelarat pe diagonală ascendentă, dispărând în imensitatea boltei cereşti.
          Trebuie să fac câteva precizări asupra observării fenomenului. Nici unul dintre localnici nu a văzut OZN-urile. Ei dormeau duşi în acel moment. Un sătean în vârstă din Scăieni, sat situat la câţiva kilometri depărtare, a declarat unui ziarist câţiva ani mai târziu că a văzut OZN-urile, dar i s-a spus că era o aplicaţie militară cu elicoptere. La rândul meu, deşi aveam aparat de filmat şi aparat de fotografiat profesionale, deşi aveam peliculă belgiană de sensibilate ridicată, nu am filmat sau fotografiat fenomenul. Pur şi simplu informaţia cerebrală de a face acest lucru dispăruse. La fel s-a întâmplat şi în celelalte trei cazuri de evoluţii OZN, la care am asistat. Este posibil ca asta să fie explicaţia penuriei de imagini fotografice şi filmate credibile despre OZN-uri.
          A două zi de dimineaţă am pornit împreună cu trei colaboratori, pe dealul deasupra căruia se aflase OZN-ul în dificultate noaptea trecută. Ajungând la faţa locului, am cerut unui colaborator să fotografieze tot ce se va întâmpla.
          Am văzut rostogolindu-se prin iarbă o sferă argintie, puţin mai mică decât o minge de tenis. Când am vrut să o filmez, obiectul mi-a atins piciorul stâng.  S-a iscat o flamă şi am simţit un şoc electric la mâna stângă, în care ţineam aparatul de filmat. Concomitent s-a iscat un vârtej de aer, ce ne-a trântit la pământ. Pantalonii mei au plesnit la cusături în urma presiunii interioare generate de aer. Fotografia (foto 3) a fost realizată de colaboratorul meu, înainte să cădem toţi patru la pământ. Braţul stâng, în care ţineam aparatul de filmat („radiografiat” după cum se vede pe fotografie), nu s-a vindecat total nici până azi. Ce era acea sferă argintie? O formă necunoscută de fulger globular sau un obiect scăpat de OZN-ul lenticular?
foto 3
          Către prânz a sosit un „tovarăş” de la Bucureşti, într-o maşină de teren Aro. A cerut să spun celor care au văzut OZN-urile, că ar fi fost vorba de o aplicaţie militară cu elicoptere. „Dacă dumneata îi crezi idioţi pe toţi martorii oculari, spune-le dumneata acest lucru!” – am replicat eu cu năduf.
          Fenomenele OZN sunt mai numeroase decât îşi închipuie multă lume. Observarea lor este problematică. Câţi dintre noi scrutează cerul 24 de ore din 24? Nimeni. Iar dacă extratereştri recurg la telepatie ca să blocheze temporar informaţia de a fotografia sau filma OZN-uri, este de presupus că în cazuri mai speciale, pot să inducă temporar informaţia să nu privim spre bolta cerului. Cât despre aparatura radar aflată în uz curent, blocarea undelor electromagnetice emise de radar este o joacă de copii pentru extratereştri.

În curând vom publica săptămânal un serial despre OZN-uri şi extratereştri, cu informaţii ferme provenite de la cercetători militari credibili şi oficiali guvernamentali din câteva state. Vom aborda, fără prejudecăţi, fenomenul OZN şi problema extratereştrilor în Jurnal paranormal şi în Forum Jurnal paranormal.

Sursa: jurnalparanormal.ro

Tolec: descrierea detaliată a celor 12 biosfere ale Consiliului Andromeda


Pe 1 iunie 2012 Tolec a vorbit cu Tim Bravo întrun nou interviu radiofonic în cadrul ciclului "2012 - Anul extraordinar". Pe parcursul a 90 de minute tema centrală a fost descrierea Consiului Andromeda şi a biosferelor sale în mare detaliu, precum şi a oamenilor de acolo. Pregatiţi-vă pentru informaţii uluitoare!

Tim Bravo îşi începe interviul specificând că Tolec este numele "de lucru" folosit de această persoană fizică în comunicarile cu membrii Consiliului Andromeda, comunicări care se realizează prin telepatie (a nu se confunda cu "chanelling" care este o metodă folosită de mediumi), dar şi prin interacţiuni în starea de vis conştient, aici fiind incluse anumite viziuni, care însă apar de foarte multe ori şi în starea de veghe, prin scriere automată, şi prin călătorii interdimensionale ale esenţei sale superioare la bordul biosferelor Consiliului Andromeda.

Tolec îşi începe dezvăluirile: urmează o mulţime de informaţii foarte detaliate...

Consiliul Andromeda este un fel de ONU intergalactic. Membrii acestui consiliu reprezintă planete şi sisteme stelare (ca civilizaţii) care se află atât în galaxia Calea Lactee, cât şi în galaxia Andromeda. În sistemul solar al planetei Pământ există "parcate" 12 biosfere ale Consiliului Andromeda, iar una dintre ele este numita "principală" pentru că acolo se desfaşoară toate întrunirile de lucru ale subcomisiilor şi comitetelor Consiliului. Aceste întruniri au loc pe parcursul a 4 zile de lucru din fiecare săptămână.

Cei 12 membri ai Consiliului Andromeda sunt reprezentanţi ai planetelor Pitolla, Nikotae, Legola, Kaena, Percula, Pershea, Ventra, Toleka, Ritol, Xeta din sistemul Tau Ceti (care este sediul Federaţiei Galactice - nu confundaţi cu Federaţia Galactică a Luminii), Degaroth, şi Etorth.

Această biosferă, cea principală, este şi sediul comandamentului care coordonează întreaga activitate a celorlalte 11 biosfere aflate în sistemul solar în apropierea Pământului, pentru că aici se află toţi demnitarii şi reprezentanţii diferitelor sisteme stelare şi planete - fiind foarte bine protejată şi apărată de un scut protector foarte puternic. Această biosferă este de mărimea planetei Pluto (care este ceva mai mică decât Luna).

Pentru a avea o idee comparativă despre ce este vorba, vă invităm să vedeţi un film de prezentare a planetelor sistemului solar şi a unor stele din galaxia Calea Lactee.Mai există şi alte biosfere în afara sistemului solar care aşteaptă acolo, dacă va fi nevoie de ele, dar deocamdată aici sunt cele 12.

Un lucru important: 6 dintre cele 12 sunt nave-spital. Celelalte 5 au alte funcţii, după cum urmează descrierea lui Tolec.

A doua biosferă numita Centoria, are rolul de apărare, dispune de scuturi suplimentare de protecţie, de armament specific, şi de luptători voluntari care au venit aici din alte lumi: planetele Pitolla, Legola, Kaena, Xeta (sistemul Tau Ceti, căminul Federaţiei Galactice), Degaroth, Etorth. De asemenea, aici se află acum staţionaţi luptători din Legiunea de Argint care au participat recent la o acţiune comună cu forţele Consiliului Andromeda. 

Aici se mai află şi luptători de pe planeta Dakote, din sistemul Tegella aflat în Pleiade. Şeful medicilor, ambasadorul Tanka, şi comandantul principalei biosfere, sunt toţi originari de pe această planeta aflată în Pleiade.

Sarsta, o altă biosferă, are mărimea planetei Venus, şi este locul în care inginerii şi tehnicienii lucrează, este biosfera ştiinţifică a Consiliului Andromeda. Ei se ocupă de crearea materiei şi energiei, precum şi a producţiei de nave stelare de mici şi medii dimensiuni. Toate aceste tehnologii specifice dimensiunii a 4-a vor fi puse la dispoziţia oamenilor de pe Pământ după ianuarie 2014 pentru că atunci Pământul va fi ascensionat deja în cea de-a 4-a dimensiune, iar toate tehnologiile actuale specifice dimensiunii fizice nu vor mai fi utilizabile după ianiarie 2014.

Această biosferă a fost înregistrată în apropierea soarelui de către sateliţii americani în lunile martie 2012 şi mai 2012. Mai multe detalii despre cele 2 evenimente găsiţi în articolele O navă a Consiliului Andromeda a fost filmată şi OZN-uri observate în luna mai 2012...

Toţi oamenii care lucrează în aceste biosfere, se afla în interiorul acestora. Aceste biosfere sunt ca nişte planete goale în interior, iar toate activităţile se desfăşoară în interior, nu pe suprafaţa exterioară.

Viara, o altă biosferă, este de mărimea planetei Marte. Aceasta este un centru de comunicare intergalactic şi interstelar, răspunzător pentru Calea Lactee. Este vorba de comunicările pe care diferite fiinţe de pe alte planete le au cu Consiliul Andromeda, mai ales în procesul de aderare la familia civilizaţiilor galactice ca membri în Consiliul Andromeda.

Echipele de aici sunt formate de specialişti în comunicare, iar acţiunile lor sunt menite să descopere şi să verifice foarte clar specificul de comunicare pentru fiecare civilizaţie planetară:

a) exclusiv vocală, audio
b) vocală, audio, dar şi întro oarecare măsură telepatică
c) vocală, audio şi telepatică în grad înalt

Mai există încă alte două biosfere, asemănătoare, Nemanstae şi Pleiadra, fiecare de mărimea planetei Jupiter. Sunt uriaşe. Ele permit viaţa acolo atât a fiinţelor fizice, cât şi a celor din dimensiunile superioare (4 şi 5) care au rolul de a-i asista pe cei care vor dori să plece de pe Pământ (care va deveni o lume în dimensiune a 4-a) ca să-şi continue viaţa fizică pe o altă planetă.

Această nouă planetă, noul cămin pentru pământenii care vor alege de bunăvoie să nu ascensioneze în dimensiunea a 4-a, şi să îşi continue viaţa în lumea fizica, se afla în zona corespunzătoare orei 10 dacă privim Calea Lactee ca un cadran de ceas, iar Pământul se află undeva în zona orei 7.

Începând cu ianuarie 2014, Pământul se va afla în dimensiune a 4-a. Dar nu toţi oamenii de pe Pământ vor alege să ascensioneze în dimensiunea a 4-a. Există unii (între 45 % si 55 % din totalul oamenilor de pe Pământ) care vor dori să îşi continue o viaţă fizică, iar aceştia vor călători spre noua planetă (care este aproape la fel de frumoasă ca Pământul) la bordul acestor două imense biosfere.

Fiecare dintre cele doua biosfere pot transporta câteva miliarde de oameni, împreună cu animale, păsări, peşti, etc. spre această nouă lume, virgină, care încă nu are un nume. Are un climat mediteraneean, fără anotimpuri, cu munţi, râuri, izvoare, oceane. Există deja acolo unele animale, similare cu delfinii, dar nu exista oameni. Planeta beneficiază de doi sori, aşa încât acolo nu este niciodată noapte. Planeta are 4 continente, şi insule.

Vor exista invitaţii publice, deschise, aici pe Pământ, în vara anului 2013 pentru îmbarcarea pentru această călătorie.

Dar oamenii de pe Pământ nu vor fi singurii care se vor afla la bordul biosferelor de călătorie. Aceste două uriaşe biosfere vor găzdui pe parcursul călătoriei şi alţi oameni fizici care vor călători împreună cu pământenii pentru că vor exista îmbarcări similare pe planetele Ohra, Betera, si Wankae. Acesti oameni sunt destul de asemănători cu noi, dar au culori ale ochilor şi părului nemaivăzute pe Pământ. Cei din Betera se nasc cu anumite semne specifice care sunt unice pentru fiecare, şi care sunt localizate pe faţă şi pe corp.

Fiecare dintre aceste rase diferite au sisteme de credinţă diferite, culturi diferite. Călătoria va dura 10 - 12 ani, care sunt necesari pentru ca fiecare rasă să se obişnuiască una cu cealaltă, să poată trece dincolo de diferenţele inerente dintre ele.

Va fi interesant, căci vor exista acolo cele 5 rase de pe Pamant, plus cele 3 rase extraterestre.

Tolec subliniază că această trecere a sistemului solar împreună cu Pământul în a 4-a dimensiune, uneori numită ascensiune, va fi un proces complet natural, şi va include tot ce există pe Pământ. Deci şi oamenii. Oamenii nu trebuie să fie îngrijoraţi în legătură cu acest proces. Nimeni nu trebuie să creadă ca va fi necesar să facă eforturi uriaşe. Nu este cazul. Cei care acceptă aceasta idee, trebuie să ştie că va fi un proces normal, natural, lipsit de neplăceri majore. Toţi oamenii care se vor afla pe Pământ după ianuarie 2014 se vor transforma în fiinţe 4-dimensionale. Cei care nu acceptă ideea şi vor dori să îşi continue viaţa în trupul biologic, vor avea posibilitatea să se îmbarce pe una dintre aceste două uriaşe biosfere de transport care îi va duce spre noua planetă care deja îi aşteaptă.

Trecerea în a 4-a dimensiune este similară fluturelui care se naşte dintro larvă. Este complet natural. Aceasta este o analogie la care merită să vă gândiţi.

Tot ceea ce trebuie să faceţi este să fiţi aici, pe această planetă, în ianuarie 2014.

Tolec continuă descrierea interiorului acestor biosfere... Este ca un hotel de 5 stele, plin cu cascade, iarbă, arbuşti, copaci, etc.

El dă exemplu prima biosferă care poate să asigure viaţa a 12 milioane de oameni. În prezent are 12 comandanţi specializaţi, 50.000 de membri ai echipajului, plus 30.000 civili care sunt familiile echipajului. Venirile şi plecările de pe această biosferă sunt între 500 şi 5.000 în fiecare zi, aici fiind incluşi demnitarii şi specialiştii, precum şi vizitatorii din galaxia Andromeda.

Este deci un loc destul de agitat, o mulţime de acţiuni se desfăşoară zilnic. Sunt 26 de etaje, cu ascensoare, şi un sistem de transport tubular. Cele 26 de etaje sunt: centrul de comandă al biosferei, cel de comunicaţii, centrul astronomic, apoi etajul comandamentului, apoi etajul echipajului, cel al restaurantelor, al grădinilor, al serelor agricole, cel pentru animale, cel holografic şi de recreere, etajul medical, etajul de antrenament de zbor şi educare, etajul de andocare a navelor cosmice, cel al controlului climatic şi vibraţional specific pentru diferitele fiinţe care se află în biosferă, cel al piloţilor, inginerilor, cel al sălilor de şedinţă ale Consiliului Andromeda, cel al apartamentelor conducerii Consiliului, apoi cel al locuinţelor familiilor echipajului biosferei, un etaj cu sere şi de recreere pentru aceste familii, un centru sportiv, locuri de joacă pentru copii, un etaj cu alimente pentru aceste familii, un centru astronomic pentru aceste familii, şcoală pentru copii şi un centru medical pentru familii.

Aceste biosfere sunt în permanenţă ascunse de un scut specific ("cloaking") care face imposibilă detectarea lor de pe Pământ, în mod vizual. Biosferele se află localizate în întregul sistem solar. Staţiile ştiinţifice de natură Jupiteriana care se află în jurul planetei Pământ se pot vedea ca un al doilea soare, şi deja există multe mărturii şi filmări ale acestora mai ales la răsăritul şi apusul soarelui.

Cele 6 biosfere spital sunt specializate. 

Una este dedicată oamenilor din dimensiunea fizică şi se numeste Pontae, şi se află aici pentru a ajuta acele persoane de pe Pământ care au nevoie de ajutor medical competent şi specializat şi care nu vor vedea acolo alte fiinţe decât cele umane, fizice, cu care deja sunt familiare. Celelate 5 pot găzdui şi fiinţe din dimensiunea 4, 5 şi 6. Ele se numesc Testsol, Mantrael, Mika, Andora şi Wandeki. Pe această biosferă există tehnologii avansate care permit un tratament medical eficient şi fără urmări secundare negative.

Testsol este specializată în tratamente pentru însănătoşirea psihologică şi emoţională. Aici sunt psihologi, sociologi, care îi ajută pe cei traumatizaţi emoţional. Aici sunt 5.000 de vindecători care sunt ajutaţi de 10.000 de asistenţi. În total, personalul de pe această biosferă numara 55.000 de fiinţe.

Mantrael dispune de tot ceea ce este necesar pentru vindecarea sufletească a fiinţelor din dimensiunile superioare. Este vorba de energii specifice pentru armonizarea sufletului individual. Aici se află 5.000 de vindecători energetici care sunt ajutaţi de 2.000 de asistenţi. În total, există aici un personal de 15.000 de fiinţe.

Mika este destinată consilierii specializate a fiinţelor care s-au însănătoşit sufletesc şi emotional şi necesita acest fel de ajutor suplimentar. Să spunem că întro familie obişnuită, tatăl şi unul dintre copii au luat deja decizia de a rămâne pe Pamant unde vor beneficia de tranziţia în cea de-a 4-a dimensiune. Însă ceilalţi copii ai familiei, împreună cu mama lor, nu sunt deloc "în temă" cu acest subiect. Această biosferă oferă ajutor şi consiliere specializată pentru aceste situaţii, astfel că întreaga familie va putea fi corect şi deplin informata şi învăţată ceea ce este necesar să ştie cu privire la noile condiţii şi evenimente ce vor avea loc în viitorul apropiat.

Andora este unica: este locul unde se pot găsi răspunsuri în legătură cu întrebări de natură personală, individuală de nivel sufletesc, ale tuturor fiinţelor din dimensiunea fizică şi din dimensiunile superioare 4, 5 şi 6, atât din galaxia Calea Lactee, cât şi din Andromeda. Biosfera dispune de tehnologia şi specializarea necesară pentru a fi cunoscute şi apoi înţelese orice probleme de natură strict personală, individuală ale fiinţelor din aceste două galaxii. De exemplu, există aici 4 săli holografice unde se pot proiecta la cerere orice scene din trecutul oricărei fiinţe din aceste două galaxii, cu scopul de a elucida şi de a rezolva orice probleme individuale din întreaga istorie a vieţilor (încarnărilor) acelei fiinţe.

Wendeki este o biosferă dedicată pentru membrii familiilor celor care se află în tratament pe celelalte biosfere, şi unde pot să locuiască pentru un timp limitat. De asemenea, pacienţii care s-au vindecat, locuiesc pentru scurt timp aici înainte de a merge fiecare la treburile lor. Aici personalul numără 100.000 de fiinţe care deservesc această biosferă.

Aceste biosfere spital se deosebesc de celelalte prin structura etajelor de mijloc. Există un etaj cu locuinţele personalului medical, un etaj cu locuinţele pacienţilor, un etaj cu cabinete de consultare şi consiliere, etc. Restul este la fel ca pe celelalte biosfere.Toate biosferele sunt foarte "verzi": există parcuri, dealuri, izvoare, cascade, stânci... De exemplu, pe principala biosferă există 15 parcuri, cel mai mic avand 4 km, iar cel mai mare avand 50 km, practic sunt ca nişte rezervaţii naturale sau parcuri naţionale. Fiecare parc are un sistem propriu de irigaţii. Există 26 de etaje de vegetaţie mereu verde, iarbă, copaci, flori, arbuşti, etc. Cerul este peste tot albastru-deschis. Pe fiecare biosferă există un centru tehnic specializat pentru administrarea climei şi a climatului zilnic, inclusiv lumina şi alternanţa zi-noapte (care este simulată). Fiecare din cele 26 de etaje de pe fiecare biosferă are un cer propriu, care pare foarte natural.

La final, Tolec răspunde unui ascultător care l-a întrebat ce se petrece cu oamenii bătrâni atunci când vor face trecerea în dimensiunea a 4-a? Iată răspunsul lui Tolec:

Oamenii bătrâni care au o vârstă mai mare de 70 de ani, atunci când vor face trecerea în noua dimensiune, vor avea un aspect fizic ca la vârsta de 60 de ani, dar vor fi mult mai plini de viaţă, mai împăcaţi cu ei înşişi. Dacă însă bătrânul este pe moarte, şi totuşi reuşeşte să facă trecerea în noua dimensiune, atunci el va avea un aspect mult mai tineresc, ca la 35 de ani.

Tolec subliniază că în dimensiunea a 4-a fiecare este liber să aleagă personal ce fel de înfăţişare are. Aici poţi alege să ai ochi albaştri, sau căprui, poţi alege să fii mai înalt, sau mai scund, poţi alege să arăţi ca la 30 de ani, sau ca la 40 de ani.

Sursa: roaim.co.nr

EVENIMENTE ! - COMFIRMARE A PROFETIILOR - 30 NOIEMBRIE 2012


30 noiembrie 2012

Întrebat despre apariţia unui al doilea soare pe cerul Rusiei, eveniment care a fost prezentat video la unele televiziuni ruseşti, Tolec de la Consiliul Andromeda răspunde că nicidecum nu este vorba de un al doilea soare, şi nici de pitica roşie Tekoma. Dacă ar fi fost un al doilea soare, el ar fi fost vizibil toată ziua, şi în zilele urmatoare. În realitate, a fost un exerciţiu deliberat, realizat pe termen scurt de Consiliul Andromeda, pentru a le arăta oamenilor de pe Pămant biosfera Sarsta. Vă oferim mai jos înregistrarea video prezentată la o televiziune din Rusia: Tolec a descris în detaliu toate biosferele Consiliului Andromeda încă din 1 iunie 2012. Toate acestea se găsesc în articolul "Tolec: descrierea detaliată a celor 12 biosfere ale Consiliului Andromeda". 


Sursa: aim.net16.net

Fascinanta lume a traco-geto-dacilor


Istoria oficială a României vorbeşte foarte puţin despre traco-geto-daci şi-i lasă impresia românului de rând nu numai că traco-geto-dacii nu au însemnat prea mult pentru istoria antică, dar şi că neamul lor a dispărut odată cu cucerirea Daciei.
Daniel Roxin
Realitatea este însă cu totul diferită, iar sursele istorice şi dovezile materiale la care avem acces astăzi demontează minciuna pe care istoria oficială o serveşte încă românilor.
În contradicţie flagrantă cu imaginea traco-geto-dacului barbar, primitiv, pe care unii istorici români cu suflete alogene se chinuie să ne-o inoculeze, mari istorici şi filozofi ai antichităţii ne prezintă o viziune fascinantă a lumii geto-dacilor.
Astfel, în „Legile morale şi politice“ transmise de filozoful grec Pitagora (n. cca. 580 î.H. – d. cca. 495 î.H.) se fac zece referiri la valorile superioare ale geţilor.
Iată ce spune Pitagora în “Legea 1143”: “Călătoreşte la geţi, nu ca să le dai legi, ci ca să tragi învăţăminte de la ei. La geţi câmpurile sunt fără margini, toate pământurile sunt comune. Şi dintre toate popoarele sunt cei mai înţelepţi, spune Homer“.
Un alt filozof al Greciei antice, Platon (n. cca. 427 î.H. – d. cca. 347 î.H. ), elev al lui Socrate şi profesor al lui Aristotel, consemnează în dialogul “Carmides” o discuţie între Socrate şi Carmides, unde Socrate povesteşte ce l-a învăţat un medic tracatunci când a fost la oaste. Iată, în consemnarea lui Platon, ce îi spune medicul trac lui Socrate: “Zamolxis, regele nostru, care este un Zeu, ne spune că după cum nu trebuie a încerca să îngrijim ochii fără să ţinem seama de cap, nici capul nu poate fi îngrijit neţinându-se seama de corp. Tot astfel, trebuie să-i dăm îngrijire trupului dimpreună cu sufletul, şi iată pentru ce medicii greci nu se pricep la cele mai multe boli – pentru că ei nu cunosc întregul pe care îl au de îngrijit.
Dacă acest întreg este bolnav, partea nu poate fi sănătoasă căci, zicea medicul, toate lucrurile bune şi rele pentru corp şi pentru om, în întregul său, vin de la suflet şi de acolo curg ca dintr-un izvor, ca de la cap la ochi. Trebuie deci, mai ales şi în primul rând, să tămăduim izvorul răului pentru ca să se poată bucura de sănătate capul şi tot restul trupului. Prietene, zicea el, sufletul se vindecă cu descântece. Aceste descântece sunt vorbele frumoase care fac să se nască în suflete înţelepciunea.“
Este uluitoare această viziune superioară asupra medicinei transmisă peste milenii de un medic trac de acum 2400 de ani, prin intermediul vocii unui mare filozof antic. Această perspectivă holistică este redescoperită abia astăzi de medicina modernă…
Ca o completare a spuselor de mai sus, istoricul romanizat Iordanes (secolul VI d.H.), în lucrarea “Getica”, vorbeşte despre geto-daci, la aproape 1.000 de ani distanţă, în aceeaşi termeni apreciativi: “… (Deceneu) i-a instruit în aproape toate ramurile filosofiei, căci el era în aceasta un maestru priceput. El i-a învăţat morala (…), i-a instruit în ştiinţele fizicii (…), i-a învăţat logica, făcându-i cu mintea superiori celorlalte popoare (…).
Ce mare plăcere ca nişte oameni viteji să se îndeletnicească cu doctrinele filozofice, când mai aveau puţin răgaz de războaie. Puteai să-l vezi pe unul cercetând poezia cerului, pe altul proprietăţile ierburilor şi ale arbuştilor, pe acesta studiind creşterea şi scăderea lunii, pe celălalt observând eclipsele soarelui şi cum, prin rotaţia cerului, soarele vrând să atingă regiunea orientală, este dus înapoi spre regiunea occidentală…”
Fără îndoială că teoria “barbarismului” strămoşilor noştri reali este greu să fie menţinută în picioare dacă avem în vedere aceste izvoare istorice. 
Vorbind despre cel mai mare rege geto-dac, Burebista (care a domnit între anii 82 şi 44 î.H.), istoricul grec Strabon (n. 63 sau 60 î. Hr.  – d. 21 sau 26 d. Hr.) spune în lucrarea sa, “Geografia”: “Ajungând în fruntea neamului său care era istovit de războaie dese, getul Burebista l-a înălţat atât de sus prin exerciţii, abţinere de la vin şi ascultare faţă de porunci încât, în câţiva ani, a făurit un stat puternic şi a supus geţilor cea mai mare parte din populaţiile vecine.
Ba încă, a ajuns să fie temut şi de romani. Căci trecând plin de îndrăzneală Dunărea şi jefuind Tracia până în Macedonia şi Iliria, a pustiit pe celţii care erau amestecaţi cu tracii şi cu ilirii şi a nimicit pe de-antregul pe boii aflaţi sub conducerea lui Kritasiros şi pe taurişti. Spre a putea ţine sub ascultare poporul, el şi-a luat ca ajutor pe Deceneu, care rătăcise multă vreme prin Egipt, învăţând acolo unele semne de prorocire, mulţumită cărora spunea că tălmăceşte voinţa zeilor. Ba încă de un timp fusese socotit şi zeu, aşa cum am arătat când am vorbit despre Zamolxis.”
Regatul lui Burebista, care, potrivit surselor istorice existente, poate fi apreciat la de cel puţin cinci ori teritoriul actual al României, întins atât la sud cât şi la nord de Dunăre, ajunsese atât de puternic încât regele său a devenit chiar un arbitru în conflictul dintre Cezar şi Pompei. Cu o armată evaluată de istoricul Iordanes la aproximativ 200.000 de oameni, Burebista era o ameninţare pentru Cezar şi Imperiul Roman şi doar faptul că cei doi mari lideri au fost asasinaţi în acelaşi an, 44 î.H., a făcut să se evite o confruntare de proporţii uriaşe. Dacia lui Burebista era capabilă să învingă Imperiul Roman. O confruntare între cele două forţe militare ar fi făcut ca istoria Europei să fie astăzi cu totul alta…
Forţa militară şi determinarea geto-dacilor a continuat să atragă atenţia lumii şi în secolul următor. Dio Chrysostom (cca. 40 – cca 120) orator grec, scriitor, filozof şi istoric al Imperiului Roman povesteşte într-unul dintre „Discursurile” sale despre o călătorie făcută în ţinuturile geto-dacilor: ”Se întâmplă că am facut acum o călătorie lungă, drept la Istru şi în ţara geţilor am ajuns la nişte oameni întreprinzători, care nu aveau răgazul să asculte cuvântări, ci erau agitaţi şi tulburaţi. Acolo, la ei, puteai să vezi peste tot săbii, platoşe, lănci, toate locurile fiind pline de cai, arme şi oameni înarmaţi. Veneam să văd oameni luptând, unii pentru stăpânire şi putere, iar alţii pentru libertate şi pace”. Tot el mai spune că: “Geţii sunt mai înţelepţi decât aproape toţi barbarii şi mai asemenea grecilor.”
Până la urmă, confruntările dintre geto-daci şi Imperiul Roman aveau să înceapă.Înainte însă de cucerirea unei părţi din Dacia, în anul 106, Imperiul Roman avea să suporte una dintre cele mai mari umilinţe.
Pentru prima dată în istoria sa, Imperiul avea să plătească tribut dacilor pentru pacea de 12 ani îngăduită de aceştia, după cele două războaie de la Tapae din anii 87 şi 88.
Referindu-se la această situaţie, Sfântul Isidor de Sevilla (560-636), unul dintre părinţii apuseni ai Bisericii şi un savant al vremii lui, spunea: “Roma însăşi, învingătoarea tuturor popoarelor, a trebuit să slujească supusă şi să primească jugul triumfului getic.”
Această situaţie umilitoare pentru romani a fost unul dintre factorii care l-au determinat pe Traian să înceapă expediţiile împotriva dacilor, după cum consemnează istoricul roman Dio Cassius (n. 155 sau 163/164 – d. după 229) înIstoria romană LXVII: “După o şedere de câtva timp la Roma (Traian) el întreprinde o expediţie contra dacilor. Gândindu-se la faptele acestora, era mâhnit din cauzatributului pe care romanii trebuiau să-l plătească în fiecare an, şi văzând cum puterea şi îngâmfarea dacilor sporesc necontenit”.
Nici Eminescu nu a fost străin de acest episod uimitor al istoriei strămoşilor noştri. Marele nostru poet şi publicist, pe care îl putem considera fără nicio reţinere ca find unul dintre precursorii disciplinei dacologice, spunea cu emoţia lui specifică: “Era un popor brav acela care a impus tribut superbei Împărătese de marmură a lumii, Roma. Era un popor nobil acela a cărui cădere te împle de lacrimi, iar nu de dispreţ şia fi descendentul unui popor de eroi, plin de nobleţe, de amor de patrie şi libertate, a fi descendentul unui asemenea popor n-a fost şi nu va fi ruşine niciodată.“
Din păcate, unii dintre istoricii şi arheologii ultimei jumătăţi de secol, oameni tributari politicii bolşevice de distrugere a identităţii poporului român, “se dau” ruşinaţi de adevăraţii noştri strămoşi, invocând diverse surse care ar trebui să ne convingă de primitivismul acestora, ignorând, în acelaşi timp, sistematic şi cu bună ştiinţă, sursele istorice demne de încredere care susţin exact contrariul.
Ce credeţi, dragi cititori, veţi găsi oare vreuna dintre referinţele istorice prezentate în acest capitol în manualele de istorie din învăţământul preuniversitar sau din cel universitar?
Şi dacă nu, putem să-i considerăm loiali României şi poporului român pe autorii acestor manuale, în condiţiile în care ignoră sursele istorice care îi pun într-o lumină favorabilă pe strămoşii noştri? Iată două întrebări la al căror răspuns ar trebui să medităm!
 Daniel Roxin
Sursa: www.financiarul.ro 

Secretele uleiului de cocos


La fel ca în cazul uleiului de măsline extra virgin, uleiul de cocos este unul minunat, care trebuie să existe în casa ta. Nu doar că este un ulei foarte sănătos pentru gătit şi copt (poate cel mai sănătos dintre toate tipurile existente), dar este un sprijin o completare valoroasă la regimul de frumuseţe atât al femeilor, cât şi al bărbaţilor, relatează Wakeup-world.com.
  • Cum este făcut uleiul de cocos
Uleiul de cocos este extras din miezul nucii de cocos, recoltată din palmierul Cocos nucifera. O modalitate de a extrage uleiul de cocos pentru producţia în masă este prin presarea uleiului din copră sau din miezul uscat, printr-o metodă cunoscută dreptRBD, care înseamnă “rafinat, înălbit şi dezodorizat”. Această metodă presupune utilizarea solvenţilor chimici care facilitează o producţie mai mare de ulei. Această metodă de fabricare a uleiului de cocos este mai rapidă şi ieftină, iar produsul final poate fi vândut la un preţ mai mic. Totuşi, de multe ori, această metodă duce la hidrogenarea sau la hidrogenarea parţială a uleiului şi la prezenţa acizilor trans-graşi, precum şi la eliminarea acizilor graşi benefici.
O altă modalitate de a extrage uleiul de cocos din miez este cu ajutorul metodei vechi de extracţie prin rafinare fizică sau mecanică. Această modalitate nu implică utilizarea solvenţilor şi nici nu duce la hidrogenare sau la prezenţa acizilor trans-graşi.Uleiul este rafinat, însă fără utilizarea solvenţilor şi fără multe etape de prelucrare pentru a ajuta la obţinerea rezultatului final. Mai mult, această metodă veche de extragere lasă intact lanţul mediu de acizi graşi (MCFA) al uleiului de cocos.
Ambele metode de rafinare elimină mirosul şi aroma de nucă de cocos din produsul final. Uleiul de cocos extras prin intermediul metodei mai vechi este etichetat adesea cu “ulei de cocos turtă de presare”. Uleiul de cocos RBD este etichetat în mod simplu drept “ulei de cocos”.
  • Diferenţa uleiului de cocos virgin
 A treia modalitate de extragere a uleiului de cocos este din miezul proaspăt al nucii de cocos. Acest ulei este cunoscut ca “ulei de cocos virgin”.
Procesul de extragere a uleiului de cocos virgin nu necesită niciun solvent şi are nevoie de foarte puţină căldură. Acest ulei de cocos este realizat din prima presare a fructului proaspăt de nucă de cocos, lăsând intact lanţul acizilor graşi, aroma uşoară a nucii de cocos şi mirosul. Dacă îţi place gustul şi mirosul uleiului de cocos, uleiul virgin sau extra virgin merită să fie pe lista de cumpărături, deoarece conţine mai multe substanţe nutritive şi are mai multe beneficii pentru sănătate decât uleiul de cocos rafinat.
  • Numeroasele beneficii pentru sănătate ale uleiului de cocos
 Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de cocos sunt într-o gamă largă. Unul din motivele pentru care ar trebui să găteşti folosind acest tip de ulei este acela că are un conţinut ridicat de grăsimi saturate. Îl poţi folosi pentru a găti la temperaturi mari şi îl poţi lăsa la temperatura camerei timp de câteva luni, fără să râncezească. Uleiul de cocos este un ulei extrem de stabil. Lanţul mediu de acizi graşi prezent în uleiul de cocos reprezintă o sursă nemaipomenită de energie pentru organism. MCFA contribuie la creşterea metabolismului, care te poate ajuta să îţi păstrezi o greutate sănătoasă, atunci când este în combinaţie cu exerciţii fizice şi cu o alimentaţie sănătoasă.
Ceea ce face uleiul de cocos atât de unic este faptul că acesta conţine în proporţie de 40% acid lauric, şi lanţul mediu de acizi graşi ce poate fi găsit şi în laptele matern al femeilor.
Atunci când ajunge în organism, acidul lauric este transformat în monolaurin, care este un compus cu numeroase beneficii antimicrobiene, antibacteriene şi antiprotozoare. Acesta este unul din motivele pentru care laptele matern al femeilor este cea mai bună sursă alimentară pentru sugari. Uleiul de cocos protejează împotriva infecţiilor virale, bacteriene şi protozoare.
Uleiul de cocos ajută şi la menţinerea sănătăţii tiroidei şi reduce simptomele hipotiroidismului, cum ar fi oboseala, îngrăşarea şi reţinerea apei. Acest lucru se datorează faptului că uleiul nu se oxidează în organism, ci acţionează ca o sursă de energie, creşte temperatura de bază a corpului şi nu are nevoie de enzime suplimentare pentru a fi defalcat, din moment ce trupul recunoaşte acizii graşi pe care uleiul de cocos îi conţine. Procesul permite hormonilor tiroidieni T4 să se transforme mult mai eficient în hormoni de tip T3.
În ceea ce priveşte digestia, persoanele care suferă de sindromul intestinului iritabil, de boala Chron sau de o digestie sensibilă descoperă că se simt foarte bine după ce consumă ulei de cocos. Acest aspect se datorează faptului că MCFA ajută intestinele să absoarbă substanţele nutritive de care au mare nevoie. Absorbţia nutritivă îmbunătăţită ajută la vindecarea sistemului digestiv şi a persoanei care suferă de astfel de probleme.
Şi beneficiile nu se opresc aici. Uleiul de cocos este eficient în cazul candidei, ajută la diminuarea colesterolului ridicat, în cazul diabetului, a bolii Alzheimer şi ajută la vindecarea  oboselii cronice.
De asemenea, uleiul de cocos a fost utilizat de sute de ani pentru a ajuta la hrănirea şi sănătatea pielii şi a părului. Indiferent dacă ai pielea sau părul uscat sau o infecţie micotică, cercetările ştiinţifice au arătat că uleiul de cocos poate ajuta în cazul unor astfel de probleme. Uleiul de cocos este absorbit cu uşurinţă de piele şi păr, ajutând la vindecarea zonelor cu probleme. Singura problemă este că va trebui să aplicaţi uleiul sau produsele care conţin acest tip de ulei de-a lungul întregii zile, deoareceeste absorbit foarte repede de piele.
Sursa: www.financiarul.ro

Noul OM


- “Trăieşti într-unul dintre cele mai vii timpuri. Noul Om, în fragmente, deja a sosit, dar doar în fragmente [...] Noul Om nu poate veni de nicăieri, trebuie să vină prin tine. Noul Om poate să se nască doar prin pântecele tău: tu trebuie să devii pântecele. Este o experimentare: a curăţa terenul astfel încât noile seminţe să poată cădea în el.

Dacă Noul Om reuşeşte, vechiul va trebui să se ducă. Vechiul poate trăi doar dacă Noul Om este împiedicat să vină. Nu poate fi împiedicat acum, fiindcă nu este doar o chestiune de venire a Noului Om în existenţă. Este o chestiune de supravieţuire a întregului pământ – a conştientizării însăşi, a vieţii însăşi. Este o chestiune de viaţă şi de moarte.


Vechiul Om a ajuns la deplină distructivitate. Vechiul Om a ajuns la capătul funiei. Acum nu mai este posibilă nici o viaţă cu vechiul concept de om, ci doar moarte. Vechiul Om se pregăteşte de sinucidere globală.
Vechiul Om îngrămădeşte bombe atomice, bombe cu hidrogen, cu scopul de a comite o sinucidere colectivă. Aceasta este o dorinţă foarte inconştientă: mai degrabă decât să-i permită Noului Om să fie, Vechiului Om i-ar place să distrugă totul.
Trebuie să înţelegi, trebuie să protejezi noul, fiindcă noul poartă tot viitorul cu el.
Mâine este în pântecele lui astăzi: ai grijă de astăzi şi vei avea grijă de mâine.

CUNOAŞTEREA

Vechiul Om rata permanent, era mizerabil, trist. Şi fiindcă era trist, era împotriva lumii, el condamna lumea. El spunea: „Din cauza lumii sunt în mizerie”. Nu este aşa. Lumea este imens de frumoasă – este toată frumuseţe, fericire şi binecuvântare. Nu este nimic greşit cu lumea. Ceva era greşit cu mintea veche.
Vechea minte era preocupată cu ceea ce nu este. Noul Om va fi complet armonizatcu ceea ce este, fiindcă aceasta este Dumnezeu, aceasta este realitatea.
Vechiul Om căra răspunsuri de-a gata. El era împănat cu filozofie, convingeri şi tot felul de nonsensuri. Noul Om va trăi viaţa fără nici o concluzie apriori despre ea.Fără nici o concluzie, cineva trebuie să facă faţă existenţei şi apoi ştie ce este aceasta. Dacă ai tras deja concluzia, concluzia ta va deveni o legătură pentru ochi, nu îţi va permite să vezi adevărul. Investiţia ta va fi în concluzie. Vei distorsiona realitatea pentru ca aceasta să se potrivească concluziei. Asta este ceea ce a fost făcut până acum [...]

Noul Om nu va trăi din convingere, el doar va trăi. Şi, aminteşte-ţi, cei care pot trăi doar, fără convingere, doar ei pot ajunge să cunoască ce este adevărul.Credinciosul dogmatic sau necredinciosul nu ajung niciodată să cunoască ce este adevărul – convingerile lor apasă prea greu pe minţile lor, ei sunt înconjuraţi prea mult de sistemele de credinţă.
Noul Om nu va cunoaşte nici un sistem de credinţă. El va veghea, va observa, va vedea, va trăi şi va permite tot felul de experienţe. El va fi disponibil, el va fi multidimensional. El nu va căra scripturi în cap, el va căra doar conştientizare. El va fi meditativ.

BUCURIA

Omul încă nu s-a bucurat. Omul a trăit sub o mare povară de seriozitate. Munceşte pentru ţară, munceşte pentru familie, munceşte pentru nevastă, munceşte pentru copii, munceşte pentru tatăl şi mama sa. Continuă să munceşti şi să munceşti, şi apoi într-o zi mori şi dispari în mormânt. Şi apoi alţii vor munci şi totul continuă şi continuă.
Nimeni nu pare să aibă timp pentru a se bucura de viaţă. Şi nu spun că Noul Om nu va munci. El va munci, dar asta nu va fi dependenţa lui, el nu va fi dependent de muncă. Aceasta nu va fi un drog. El va munci fiindcă are nevoie de câteva lucruri, dar el nu va munci permanent pentru tot mai mult. El nu va fi acumulativ. El nu va crede în a avea un cont gras în bancă şi el nu va crede în a fi într-un post înalt. Mai degrabă îi va plăcea să cânte un cântec, să cânte din flaut, la chitară, să danseze. Nu îi va plăcea să devină faimos. Îi va plăcea să trăiască, să trăiască autentic [...]
Noua generaţie nu va fi maniacă după bani. Şi, aminteşte-ţi, nu spun că vor fi împotriva banilor – vor utiliza bani. În trecut banii l-au utilizat pe om, în trecut omul a trăit într-un mod aşa de inconştient că el gândea că posedă lucruri, dar lucrurile îl posedau pe el. Noul Om va fi capabil să utilizeze; Noul Om va utiliza bani, va utiliza tehnologie, dar Noul Om va rămâne stăpânul. El nu va deveni o victimă, un instrument. Acesta, după mine, este cel mai măreţ lucru care se va întâmpla.

ARMONIA CU VIAŢA

O persoană vie trebuie să rămână curgând. Ea trebuie să răspundă la situaţii provocatoare – şi situaţiile se schimbă continuu. Cum poţi să rămâi fixat în atitudinile tale când viaţa nu este fixă? Când viaţa este un râu, cum poţi să rămâi încăpăţânat? Şi dacă rămâi încăpăţânat, pierzi contactul cu viaţa, eşti deja în mormântul tău [...]
Un om responsabil nu poate fi încăpăţânat, nu poate fi sigur, nu poate fi rigid. El va trebui să trăiască clipă de clipă. El nu poate decide dinainte. El va trebui să decidă în fiecare zi, în fiecare clipă. Şi din cauză că el trebuie să se mişte continuu odată cu viaţa, cu provocările ei schimbătoare, el nu poate fi consecvent în vechiul sens. Consecvenţa lui va fi doar una: că el va fi întotdeauna armonizat cu viaţa. Aceasta va fi consecvenţa lui, nu aceea că el are o anumită idee şi rămâne consecvent cu acea idee şi continuă să îşi sacrifice viaţa pentru ea [...]

DRAGOSTEA

Vechiul Om era prea preocupat cu Dumnezeu. Acea preocupare era din teamă. Noul Om nu va fi preocupat cu Dumnezeu, dar va trăi şi va iubi această lume şi din această dragoste va experimenta existenţa lui Dumnezeu. Vechiul Om era speculativ, Noul Om va fi existenţial [...]
Vechiul Om trăia din teamă - chiar şi Dumnezeul lui nu era nimic altceva decât o creaţie din teamă. Templele lui, moscheile, gurudwaras-urile, bisericile – toate erau din teamă. El tremura, era înfricoşat.
Frica si indoiala, grijile, reprezinta un blocaj care va scad vibratia si impiedica materializarea dorintelor voastre. Noul Om va trăi din dragoste, nu din teamă, fiindcă teama serveşte moartea, dragostea serveşte viaţa. Şi dacă tu trăieşti din teamă, nu vei cunoaşte niciodată ce este viaţa, vei cunoaşte doar moartea, din nou şi din nou.
Şi aminteşte-ţi, persoana care trăieşte din frică creează tot felul de situaţii în care ea trebuie să simtă tot mai multă frică. Frica ta creează situaţii, întocmai precum dragostea creează situaţii, dacă iubeşti vei găsi aşa de multe situaţii să fii iubitor,dacă esti speriat vei găsi aşa de multe situaţii să fii speriat. Dragostea va fi aroma noii conştientizări.

AUTENTICITATEA

Noul Om, obligatoriu, va crea o nouă societate în jurul lui. Mai întâi conştientizarea devine nouă, apoi societatea devine nouă.
Vechiul Om trăia o viaţă dublă. Noul Om va trăi într-un fel unitar. El va trăi o singură viaţă. Orice este înlăuntrul lui va fi de asemenea şi pe dinafară. El va fi autentic.Aminteşte-ţi acest cuvânt, autenticitate – aceasta va fi religia Noului Om. Asta va fi adevărul Noului Om, templul său: autenticitatea. Şi cu autenticitatea dispare nevroza.
Vechiul Om era nevrotic fiindcă era constant în conflict: el vroia să facă un lucru şi făcea întotdeauna altceva, fiindcă altceva îi era impus. El a fost învăţat să facă ceva împotriva lui însuşi, el a fost represiv. Propria lui autenticitate a fost reprimată şi, peste toate acestea, a fost impus un fals caracter. O persoană sănătoasă este o persoană întreagă. Interiorul și exteriorul ei sunt aceleaşi.
Noul Om nu va avea nici o utilizare pentru contrafacere, mascare sau simulacru. El va fi adevărat, fiindcă doar prin adevăr există eliberare. Toate minciunile creează cătuşe. Spune o singură minciună şi va trebui să spui alte o mie şi una pentru a o apăra, va trebui să spui minciuni până ţi se face rău.
Noua conştientizare nu va accepta vorbăria fără sens. Noua conştientizare va urî acest fel de lucru cu pasiune. Această ură pentru falsitate este cea mai profundă marcă a Noului Om.
Noul Om va fi opus sistemelor structurate, inflexibile şi infailibile, fiindcă viaţa este o frumoasă curgere. Nu este structurată, este libertate. Nu este o închisoare, este un templu.
Noul Om va respecta libertatea lui şi va respecta şi libertatea altora.
Vechiul Om interferează constant, băgându-şi nasul în treburile tuturor, încercând să manipuleze, să critice, să condamne, să recompenseze, să pedepsească. Dar asta este vechea conştientizare. Ea încerca întotdeauna să găsească moduri şi mijloace de a manipula pe ceilalţi, de a fi dominantă asupra celorlalţi.
Noua conştientizare va lăsa pe oricine cu viaţa lui. Dacă cineva nu dăunează celorlalţi, el nu ar trebui blocat. Dacă cineva nu este un pericol pentru ceilalţi, el nu ar trebui blocat. Până când cineva nu interferează cu libertatea altcuiva, nu ar trebui să se interfereze cu libertatea lui.
Va fi o lungă perioadă în care vechiul va rezista noului, va lupta cu noul, va încerca să distrugă noul. Dar vechiul nu poate reuşi. Timpul, spiritul timpului nu va fi în favoarea lui – vechiul trebuie să moară.

Noul Om va trebui să găsească noi forme de comunitate, de apropiere, de intimitate, de scop împărtăşit, fiindcă vechea societate nu va dispărea imediat – va mai persista. Va da tot felul de lupte cu noua societate – aşa cum se întâmplă întotdeauna. Are atât de multe interese vădite, nu poate să se ducă uşor. Se va duce doar când devine imposibil ca ea să mai rămână în existenţă. Înainte ca ea să se ducă, Noul Om va trebui să creeze noi feluri de comunităţi, noi feluri de familii, noi comunităţi de apropiere, intimitate, scop împărtăşit [...]

ADEVĂRATA ÎNCREDERE

Noua persoană va fi o persoană spontană – impredictibilă, voitoare de a risca noutatea, adesea vrând să rişte spunând sau făcând lucrul sălbatic, îndepărtat. El va crede că orice este posibil şi că poate fi încercat orice. El nu se va agăţa de cunoscut, el va încerca întotdeauna să rămână disponibil necunoscutului, chiar şi incognoscibilului.
Noul Om se va încrede doar în propria lui experienţă. Până nu cunoaşte, el nu se va încrede. Nici o autoritate externă nu-l poate ajuta pe Noul Om.
Noul Om va crede doar dacă el cunoaşte. Aceasta este adevărata încredere: încredere în propriile posibilităţi, în potenţialul său propriu. Noul Om se va respecta pe el însuşi. A crede în autorităţi externe este lipsit de respect faţă de propria fiinţă.
Şi în cele din urmă, Noului Om o să-i placă să fie alături de natura elementară: de mare, de soare, zăpadă, flori, animale, păsări, de viaţă, de creştere.
Nici o singură persoană nu o poate mântui pe alta – este imposibil.
Doar o nouă conştientizare poate mântui omul din sclavia lui.
Şi noua conştientizare poate veni doar prin tine!
Fragmente din “Secretul Secretelor” – Osho
Sursa: www.financiarul.ro