duminică, 28 august 2011

Metode eficiente de protectie aurica

Cand sunteti nevoit sa va confruntati cu oameni impuri, care au o orientare morala indoielnica, va simtiti obosit, stresat, nervos, tensionat?
Constatati adeseori ca, dupa ce ati fost fixat cu privirea de o persoana cu ochi patrunzatori, vi se face rau?
Intrand intr-o anumita casa ati trait brusc senzatii de apasare si disconfort, simtind poate ca acel loc v-ar respinge?
· Sunteti cuprins adesea de o teama nedefinita, paralizanta, inexplicabila, in timpul intalnirilor cu anumiti oameni?
· Va simtiti inca foarte receptiv ori fragil interior in timpul confruntarilor existentiale pe care le aveti cu ceilalti?

Daca raspunsul la aceste intrebari este afirmativ, atunci cu siguranta ca starea dumneavoastra psihica si mentala nu este tocmai armonioasa, si ca aveti nevoie sa stiti ce inseamna si cum se realizeaza PROTECTIA AURICA.
Aura omului sanatos este mare, de forma ovala, compacta, si inconjurata de o "plasa de protectie" de natura biomagnetica. Cand aceasta "plasa de protectie" este intacta, persoana respectiva se afla intr-o stare permanenta de armonie.
Din pacate, in prezent, tot mai multi oameni au aura "ciuruita", distorsionata, afectata. Cum si in ce mod s-a ajuns la aceasta stare de uzura?
"Dusmanul de moarte" al aurei este nervozitatea si oricine intuieste aceasta daca ia in considerare, de pilda, faptul ca la persoanele rautacioase si iritabile apar cu timpul grave dezechilibre. Starea de nemultumire si impulsivitate sporita, ca de altfel toate celelalte stari negative pe care le manifestam deseori (frica, ura, gelozia, revolta), afecteaza aura dinspre
interior, producand "gauri" prin care pot intra in orice moment energiile sau gandurile negative generate de alte fiinte umane inconstiente sau de fiinte dezgustatoare din planurile inferioare ale lumilor subtile paralele.
Spatiul eteric este intesat de tot felul de paraziti energetici si de fiinte cenusii care ne pot face rau in mod voit. Elementalii - asa sunt denumite aceste entitati - prefera sa paraziteze pe corpuri straine si pot ajunge chiar sa puna stapanire pe sufletul unui om care si-a mentinut prin gandurile si actiunile sale legatura permanenta cu lumile inferioare, sfarsind prin a fi posedat de
acestia.
Entitatea negativa care incepe sa domine mintea si sufletul unei persoane din planul fizic cauta mai ales sufletul unui betiv, al unui dezmatat, sadic, ucigas, hot, avar sau rauvoitor, pentru ca acestia nu detin controlul propriei lor persoane, fiind dominati de pasiunile lor animalice. Elementalii se bucura insa si de suferinta si necazul omului, hranindu-se cu emanatiile rezultate din indignarea, durerea sau teama acestuia. Orice dezintegrare ii face sa jubileze.
Vaporii alcoolului, duhoarea fumatului, mirosul de sange, ca de altfel toate tensiunile psihice ale omului sunt pentru ei un adevarat ospat!

Oamenii lanseaza, prin gandurile lor negative, sageti otravitoare

Iata de ce, in cunostinta de cauza, invataturile milenare yoga avertizeaza asupra pericolului intretinerii gandurilor meschine, inferioare, care "intoxica" spatiul si constituie focare de epidemii psihice si mentale, dar si al egoismului, care adauga zi de zi otrava ucigatoare la aura bolnava a planetei noastre.

Pentru fiecare gand emis avem o responsabilitate uriasa, deoarece un gand negativ generat de o fiinta poate fi captat mental de altcineva care va reactiona iresponsabil, devenind astfel o victima la a carei suferinta am contribuit si noi. Sustinem, fara riscul de a gresi, ca numarul crimelor
invizibile este infinit mai mare decat numarul asasinatelor sangeroase din lumea fizica. Din ignoranta, ura sau frica, oamenii lanseaza, prin gandurile lor, sageti otravitoare a caror putere este uneori deosebit de mare. Noi putem interfera cu acestea si riscam sa ne lasam influentati de ele, ori de cate ori, prin starea noastra dizarmonioasa, favorizam in propria noastra aura aparitia
fisurilor de care am amintit.

In plus, otrava urii si a nervozitatii, a suferintei si a tristetii, a pasiunilor inferioare "se depune" pe obiectele din jur, pe zidurile cladirilor, pe lucrurile personale. Toti cei care, ulterior, vin in legatura cu aceste obiecte, vor fi influentati mai mult sau mai putin, in functie de calitatea si
de starea aurei lor.

Cu siguranta ca toate aceste revelatii cu privire la campul energetic, care exista nu numai in jurul corpului nostru fizic, ci insoteste orice manifestare din Univers, dovedeste - daca mai este necesar sa o spunem - ca trebuie sa stim cum ne putem proteja. Este asadar evident ca avem nevoie de o protectie aurica, ce ne va ajuta sa evitam interferenta cu aceste vibratii impregnate in locurile pe unde trecem.

Cum sa contracarezi energiile psihice malefice emise de altcineva asupra ta

1. Pentru a reusi sa contracarezi un conflict este necesar sa raspunzi cu IUBIRE sau cu UMOR (care arata o stare de detasare). Procedand astfel, nu vei mai interfera cu vibratia energetica negativa a agresorului, ba chiar vei reusi sa-l faci sa constientizeze starea sa penibila, determinandu-l sa si-o modifice radical. Multi dintre noi am intalnit persoane despre care spunem: "Cu el (ea) nu te poti certa". Aceasta arata ca acel om are o structura psihica echilibrata
si armonioasa, care il apara de conflicte si de agresivitatea celorlalti.

2. A doua modalitate necesita o forta interioara si mentala mult mai mare. Daca simtiti ca cineva va absoarbe energia, deliberat sau nu ori focalizand ganduri negative sau energii psihice malefice asupra voastra, invocati Lumina Alba Stralucitoare si trimiteti-o asupra persoanei in cauza. Vizualizati cum aura sa se umple de Lumina Alba si mentalizati ca aceasta reuseste sa anihileze energia negativa manifestata asupra voastra.
Alegeti-va una dintre aceste tehnici si aplicati-o perseverent, studiindu-i efectele.

Manifestati continuu o stare pozitiva si o gandire corecta

Integritatea aurei si starea noastra de bine pot fi aparate in primul rand cu ajutorul energiei psihice binefacatoare. Educarea, formarea psihoenergiei protectoare vor constitui o adevarata profilaxie a omenirii. Pentru inceput este necesar sa se emita insistent ganduri curate, benefice, asigurand patrunderea lor in substanta nervoasa prin repetare continua. Se va elimina astfel, treptat, orice tip de rezonanta cu energiile inferioare.

Gandul la Frumos indica totdeauna drumul catre Adevar si este cel mai important remediu pentru multe suferinte. In loc sa ne tanguim, sa ne indignam sau sa-i judecam pe altii, este mult mai bine sa ne canalizam gandurile catre Frumos, Adevar, Dreptate, Cinste, Prietenie, Iubire etc. Acest gen de ganduri constituie cea mai trainica si mai sigura punte catre Fortele Binelui din Univers.

Cel care trimite in spatiu bucurie o primeste inapoi indoit, cel care trimite amaraciune are, drept raspuns, amaraciune. Exemplu de sugestie pentru gandire corecta: Mentalul meu este purificat, puternic si clar. Gandurile mele benefice exprima intotdeauna bunatate, fericire, pace, iubire si frumusete.

Fiti atenti la perceptiile de moment

Al doilea lucru pe care trebuie sa-l realizati este ca, atunci cand sesizati ca prezenta cuiva nu va face bine, simtindu-va "infestati" sau vampirizati de acesta, sa va departati la o distanta suficienta pentru a nu mai sesiza aceasta interferenta. Daca acelasi lucru il percepeti referitor la o incapere si daca imprejurarea va permite, mai bine parasiti-o imediat, fara regrete.

Autosugestia cu idei-forta

O metoda foarte utila pentru a realiza protectia subtila o reprezinta autosugestia cu anumite idei-forta ce ne pun in rezonanta cu fortele subtile benefice si armonioase ale Universului. Afirmatiile urmatoare vor fi repetate de un numar suficient de ori, pentru a ne impregna in mod adecvat subconstientul cu ele. La incheierea fiecarei serii de repetari, ne vom vizualiza ca si cum ne-am privi pe noi insine din afara cat mai detasati, primind starile respective impreuna cu vibratiile luminoase benefice dorite.
Procedand astfel, vom constata ca succesele in directia scontata nu vor intarzia sa apara.

Afirmatiile sunt urmatoarele:

Pura Lumina Alba profund binefacatoare si atotputernica a Constiintei divine ma protejeaza inundandu-mi fiinta si aparandu-ma de tot ceea ce este impur. Prin prezenta Ei datatoare de fericire in propria mea fiinta, orice rau este neutralizat, deoarece eu am devenit invulnerabil si invincibil, gratie ajutorului Ei Divin.

Vizualizarea unui glob de lumina

Simultan sau separat de aceasta modalitate expusa anterior, putem apela la actiunea unui camp protector de energie divina. Vizualizati un glob de lumina alb stralucitoare in centrul pieptului vostru. Mentalizati ca aceasta lumina incepe sa se roteasca, marindu-se. Ea se dilata pana cand va umple corpul si se revarsa in exteriorul acestuia. Pe masura ce lumina expansioneaza, tot
intunericul se retrage din fata ei. Mariti sfera de lumina pana cand ea va avea cam 50 cm grosime in jurul corpului vostru. Fiind cat se poate de focalizati, fixati aceasta imagine cat de mult timp puteti.
Reluati aceasta vizualizare de cat mai multe ori in timpul zilei.

Recomandari impotriva radiatiilor


Telefoanele mobile, monitoarele calculatoarelor, ecranele televizoarelor sunt aparate care prin radiatiile emanate, pot perturba armonia energiilor indeosebi in zona capului. Pentru a evita eventualele dureri care pot aparea in aceasta zona, recomandam o vizualizare cu lumina alba - ca in metoda descrisa anterior cu deosebirea ca globul de lumina alba sa fie mentalizat la nivelul capului, avand drept punct de plecare si de expansiune zona centrala a fruntii - Ajna
Chakra.

Protectia prin pietre pretioase


Exista, de asemenea, si alte metode de purificare, protectie si exorcizare prin intermediul pietrelor pretioase sau semipretioase, si al plantelor. Aceste metode prezinta un inedit aparte, pentru ca ele erau cunoscute si intrebuintate de catre civilizatiile stravechi. Nu este nimic magic in aplicarea lor, doar ca aceste metode se bazeaza clar pe fenomenul de rezonanta stabilit intre aceste pietre sau plante si diferite focare cosmice de putere si energie.

Recomandam deci purtarea urmatoarelor pietre pretioase sau cristale (dupa ce, in prealabil, au fost purificate timp de 7 zile in sare grunjoasa): onix, cuart, turmalina, agata, crizocol, cristal de stanca, jasp rosu, labradorit, rodonit, sodalit si malahit (care asigura protectia in timpul sarcinii pentru femeile gravide). Este foarte important ca piatra sa vina in contact direct cu pielea,
fie pe deget - daca este montata pe un inel - fie pe piept - daca este vorba despre un pandantiv.

Ingerarea de plante medicinale


In ceea ce priveste plantele, indicam un tratament care este necesar sa se realizeze o perioada de minimum trei luni, dupa metoda care a fost descrisa de noi in numerele anterioare ale revistei (plante maruntite fin si tinute sub limba 15 minute, de 3-4 ori pe zi, inghitite apoi cu putina apa minerala). Acestea sunt: busuioc, scoarta de stejar, salvie, iarba sarpelui si iarba
Sfantului Ion.

Pozitia corpului care ne ajuta sa ne aparam de vampirizarea energetica

Persoanele in varsta, bolnave sau cu tulburari psihice pot sa-i vampirizeze energetic pe cei sanatosi, exact asa cum un burete absoarbe apa. Pentru a evita acest pericol este necesar ca cei sanatosi sa nu fie receptivi si, mai mult decat atat, sa se concentreze mental asupra propriei aure, inchizand circuitele bioenergetice. Iata si o atitudine corporala care ii poate ajuta: stand cu
bratele incrucisate si picior peste picior.

Selectati-va anturajul

Dupa o zi de munca, cei mai multi oameni ajung acasa epuizati fizic, psihic si mental. Unele dintre energiile daunatoare ne apartin; altele, cum sunt tensiunile inexplicabile, gandurile ciudate sau sentimentele stranii, nu sunt ale noastre, dar ne afecteaza pentru ca am interferat cu alte persoane, dominate de asemenea energii impure. Daca am fi atenti, am putea detecta persoanele de la care provin aceste trairi negative si fata de care noi ne deschidem si suntem
receptivi.

De aceea este esential sa selectam oamenii in prezenta carora ne simtim bine si sa-i deosebim de cei care ne produc stari negative, mai ales pentru aceia care nu pot controla inca sistemul lor energetic.

Fiecare fiinta are anumite probleme interioare cu care se confrunta. A te incarca si cu problemele altora inseamna ignoranta, neputinta, si o sanatate compromisa.
Sursa: dincolo-de-orizont.blogspot.com

Mentalitatea, adevărata problemă a românilor, oglindită în natură, şi soluţiile pentru ieşirea din “criza socială”



Autor: Bogdan Gabriel Torcescu-ND Bucureşti
Adevarata problema a tarii acesteia este mentalitatea oamenilor, comunismul te forta sa lucrezi cu alti oameni pentru stat, astfel omul a cautat sa se detaseze de cele impuse si sa incerce sa acumuleze mai mult pentru el, acest lucru a condus la o dezbinare masiva, caci intr-ajutorarea era doar interesata doar de fatada. Vremurile ce au urmat nu au facut decat sa accelereze gandirea gresita a societatii. Dupa revolutie a disparut limita de a acumula, iar in timpul comunismului toata viata invatai sa apelezi la orice fel de tertipuri pentru a acumula, astfel dupa revolutie nevoia de inavutire a devenit irationala.
Imaginati-va un animal care toata viata a invatat sa vaneze ca sa-si asigure ziua de maine, vanatul devine din ce in ce mai putin, lucru ce induce o psihoza a vanatorii, dar brusc ajunge mancarea atat de abundenta (la o distanta considerabila, dar accesibila) incat nu mai este necesara nici vanatoarea, animalul nu s-a adaptat ci a continuat sa vaneze si sa manance din ce in ce mai mut crescand in greutate (dezbinarea societatii se accelereaza cand animalele puternice tinute in frau pana mai devreme pun monopol pe anumite domenii de vanatoare), asftel cele mari ajung ca datorita greutatii lor ca abea sa se miste, degenereaza, iar cele mici desi pricajite sa isi ia repere din lumea celor mari lucru ce a condus si la degenerarea lor, caci si-au insusit mai intai stilul de viata nesanatos, lenes, deplorabil fiindu-le la indemana asteptand ca poate mai apoi vor reusi sa le semene mai mult ca avutie.
Asa s-a ajuns ca in clasa politica sa vedem doar „animale de mare gabarit” in momentul de fata…daca continuam exercitiul de imaginatie putem ajunge in momentul, nu peste prea mult timp, in care din varf al piramidei trofice din acel areal ajunge-nspre bazele acesteia, iar vanatorul se transforma in vanat.
In ultima parte a exercitiulul putem compara cu faptul ca hiene din tari cauta sa ne subjuge…iar lucrul acesta il permitem prin mentalitatea bolnava la care am ajuns ca societate caci conducerea este reprezentantul societatii desi nu o reprezinta…
Astfel ne intrebam cu totii ce solutii avem, totul incepe de la unitate nationala, credinta si intr-ajutorare intru ceilalti. Ca sa putem repara o problema trebuie pentru inceput sa fim constienti de existenta acesteia, putini oameni din ziua de astazi au constientizat ca adevaratele solutii la problemele de astazi nu sunt de a fugi de probleme, peste mari si tari, si ca numai ramanand aici sprea a perpetua si intari valorile vom putea insanatosi mentatlitatile si revigora constiinta colectiva a neamului.

Un punct cheie, unul vital in aceasta problema il reprezinta educatia fie ca este vorba de educatia din scoli fie ca este vorba de educatia de acasa. De cand am fost in generala, la liceu apoi iar acum la facultate am primit aceste sfaturi, si probabil cei mai multi dintre voi la fel. Pot spune unul dintre lucrurile care m-au intristat cel mai mult a fost lunile trecute cand am fost prezent la o conferinta/concurs Yahoo Open Hack Europe 2011, la care au luat parte cei mai buni tineri programatori din Romania si nu numai.
Dupa ce au fost selectate cateva echipe carora li s-au facut oferte de locuri de munca bine platite in strainatate, un domn mai invarsta ce reprezenta o elita a programatorilor din Romania dupa ce i-a felicitat pe toti cei care au fost selectati i-a sfatuit parinteste daca acum au oportunitatea sa plece din Romania sa nu cumva sa mai „priveasca inapoi” si sa isi faca un rost in alta parte „oriunde doar nu aici”.
De asemenea observam ca parintii sunt din ce in ce mai ocupati cu locul de munca, fie ca vorbim de profesorii din scoli, la care daca privim mai atenti s-au alterat o data cu societatea considerand ca se adapteaza in comunism, ulterior in democratie. Cum ar putea un copil sa invete ce sunt acelea valori si virtuti in scoala daca profesorii le spun invatati ca mai apoi sa puteti fugi de aici cat vedeti cu ochii! Daca tu ca profesor care ai rolul de a forma generatiile urmatoare le insuflii neputinta, esecul iminent si faptul ca vaporul ce se pregateste sa plece este ultima speranta, cum s-a ajuns ca unui tanar sa i se inoculeze un fals ideal, o poteca gresita in fiecare etapa a dezvoltarii sale in loc sa fie incurajat si sustinut.
Plecand de la aceste realitati pe care le intalnim la tot pasul ajungem sa ne afundam pe zi ce trece intr-un cerc vicios in care ne invartim presati de notiunea de timp, cum ca termina facultatea si fugi, acum, aici nu mai pierde timpul aici totul este pierdut, lucru care nu face altceva decat sa ne afunde mai rau in greseala si sa ne mai puna un strat de ceata pe ochi.
Cred ca primul pas spre o societate sanatoasa se face spre o educatie sanatoasa, iar pentru asta trebuie intai o reforma in educatia pedagogica, nu putem creste un pom mare, sanatos si roditor fara ca mai intai sa ne ingrijim de solul si conditiile in care urmeaza sa se dezvolte, daca il tinem intr-un sol secesos se va usca, apa o putem compara cu lipsa de substanta din invatamant.
Astfel consider ca este de datoria noastra cei care reusim inca sa mai vedem aceste lucruri, carora am refuzat sa nu vedem si sa nu gandim, sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a reforma invatamantul si prin el mentalitatea societatii.
Trebuie sa ne ocupam cu adevarat de profesori si problemele lor ca generatiile urmatoare sa nu mai sufere, trebuie sa ii instruim sa le deschidem mintea catre viitor, sa le asiguram o stabilitate financiara ca mai apoi cu mai putine problememe personale pe cap sa se poata implica mai mult, mai eficient de sistemul educational sa inceapa sa faca cu placere ceea ce faceau o data, iar punad mai mult sufle in ceea ce fac studentii vor intelege mai mult.
Eu ced in Romania, cred in romani, cred in urmasii dacilor, cred ca dintr-un popor maret nu se poate naste decat un popor maret. Astfel sunt de parere ca o data ce ai o masa critica poti schimba majoritate, iar masa critica nu este necesar sa fie decat o fractiune din intreg.
Frati si surori, noi suntem masa critica, si oricat de subtire si anevoioasa ni s-ar parea poteca spre reusita nu va lasati, caci asta este singurul drum care duce spre „o Romanie ca soarele sfant de pe cer”!
Sursa: Identitate Nationala

Cei 6 stalpi ai increderii in sine

Profesor doctor, speaker, psihoterapeut si specialist in dezvoltarea personala, Nathaniel Branden este considerat a fi unul dintre cei mai mari psihologi ai secolului si unul dintre cei mai remarcabili autori motivationali. Experienta lui Nathaniel Branden ca autor si psiholog s-a concentrat indeosebi in jurul increderii si a stimei de sine. Renumele sau este strans legat de acest aspect. In cartea sa The Six Pillars of Self-Esteem (Cei sase stalpi ai increderii in sine), Nathaniel Branden ne prezinta cei 6 stalpi ai increderii in sine, practici la care ar trebui sa apelam zilnic. Iata care sunt in conceptia lui Nathaniel Branden cei 6 stalpi ai stimei si ai respectului de sine:

Traieste constient

– Nu te uita prea mult in trecut, nici prea mult in viitor, ci traieste in prezent. Invata sa te bucuri de frumusetea lui “acum”. Fii receptiv la ceea ce se afla in jurul tau si fii prezent la propria viata, la propriile actiuni, la propriul comportament. Eforturile tale trebuie sa se concentreze nici mai mult, nici mai putin decat asupra a ceea ce are loc acum. Nu neglija circumstantele si imprejurarile si raporteaza-te intotdeauna la ele. Fii deschis catre informatia care iti poate parveni dinspre exterior si care te poate ajuta in concretizarea obiectivelor, valorilor si intereselor personale. Nu-ti pune ochelarii atunci cand te uiti la ceea ce se petrece in lumea ta interioara. La fel cum nu neglijezi lumea exterioara, nu neglija nici lumea interioara. Este important sa le asculti, ba mai mult, sa te implici in amandoua.
Autoacceptarea

– “Putem fugi nu doar de partea noastra intunecata, dar si de partea noastra pozitiva, luminoasa – de orice care ne poate face sa ne distingem din multime”.

Autoacceptarea inseamna impacarea cu sine si acceptarea a tot ceea ce exista in noi, inclusiv a acelor aspecte pozitive pe care, inconstient sau nu, incercam sa le ascundem uneori. Nu este atat de usor pe cat pare sa fii capabil sa te accepti asa cum esti si sa-ti asumi responsabilitatea a ceea ce esti, in varietatea ta de ganduri, sentimente, actiuni. Nu te nega, nu te renega si nici nu te ascunde. Nici in fata ta, nici in fata celorlalti. Nu te alunga. Da-ti sansa sa simti ceea ce simti. Acorda-ti permisiunea de a gandi ceea ce gandesti. Da-ti sansa de a actiona in felul in care actionezi. Da-ti posibilitatea de a vedea sentimentele si actiunile celorlalti fara a te simti obligat sa iti placa in mod neaparat, sa fii de acord cu ele sau sa le gasesti justificari. Fii constient de toate acestea, insa asuma-ti responsabilitatea pentru ele. Fii constient de tine si accepta responsabilitatea pentru propria persoana.

Autoresponsabilitatea

– Pentru a atinge increderea in sine deplina trebuie sa iti stii care iti sunt responsabilitatile. Trebuie sa le accepti si sa le faci fata cu fruntea sus, nu cu capul plecat. Trebuie sa raspundem provocarilor vietii ca indivizi, nu ca victime, ne sfatuieste Nathaniel Branden. Pentru ca fiecare alegere ne apartine. Pentru ca fiecare actiune ne apartine. Pentru ca fiecare din noi poarta pe umerii sai responsabilitatea propriei vieti si a starii sale de bine. Constientizam sau am putea constientiza tot ceea ce facem. La fel de bine, am putea constientiza si impactul pe care ceea ce facem il are asupra celor din jur.

Autoafirmarea

– Autoafirmarea inseamna in primul rand sinceritate fata de tine. Daca esti sincer si corect fata de ceilalti, nu fi nesincer si incorect fata de tine. Nu-ti falsifica propria realitate a ceea ce esti si a ceea ce valorezi doar pentru ca nu ti-ai dori sa te confrunti cu dezaprobarea. Trebuie sa gasesti curajul sa lupti pentru tine, sa iei atitudine pentru tine intr-un mod potrivit, in momentul potrivit , manifestand respect fata de tine, fata de contexte, dar si fata de cei din jur. Fii autentic si manifesta-te, sustine-te in fata celorlalti, ne sfatuieste Nathaniel Branden. A te afirma nu inseamna nici a fi agresiv, nici a fi pasiv, este de parere acesta. Afirmarea este drumul dintre ele…

Traieste cu scop

– Daca esti sincer fata de ceilalti si esti sincer si fata de tine, nu ezita sa fii sincer si fata de dorintele, obiectivele sau scopurile personale. Pentru a creste stima de sine si avea o incredere pozitiva in tine, ramai fidel obiectivelor proprii, nu obiectivelor altcuiva. Incearca sa-ti traiesti viata dandu-i un scop, iar daca nu l-ai gasit inca, apuca-te sa il identifici. Da-ti un scop. Da-ti doua. Da-ti mai multe scopuri. Mobilizeaza-te pentru a-ti implini scopurile. Stabileste-ti obiectivele pe termen scurt sau lung. Lupta pentru ele. Ia atitudine concreta pentru ele. Ai in vedere si lucrurile de care ai nevoie pentru a le atinge. Nu te departa prea mult de realitate. Evalueaza-ti in permanenta actiunile pentru a-ti da seama cat de departe sau aproape esti de indeplinirea lor. Nu neglija nici rezultatele actiunilor tale. Fiecare in parte te aduce mai aproape de implinirea scopului.

Integritatea personala

– Acest din urma stalp, este de parere Nathaniel Branden, este cel care sustine si leaga laolalta toti ceilalti stalpi, ingloband valorile, actiunile, telurile si convingerile tale. Daca ii tratezi pe ceilalti cu corectitudine, de ce nu te-ai trata si pe tine cu aceeasi masura? Daca exista o egalitate intre ceea ce esti, ceea ce faci si ceea ce stii si nu discrepante, atunci ai facut un pas mare inspre castigarea increderii in sine. Trebuie sa traiesti in functie de ceea ce esti. Trebuie sa-ti spui intotdeauna propriul adevar, sa-l sustii in fata ta si a celorlalti. Trebuie sa existe o oarecare concordanta intre ceea ce esti, ceea ce spui, ceea ce simti si ceea ce gandesti. Intareste prin actiuni ceea ce gandesti. Nu spune ceva daca nu crezi in acel ceva. Nu te simti obligat sa simti ceea ce simt ceilalti. Bunavointa si ingaduinta pe care le ai fata de ceilalti trebuie sa le ai si fata de tine.

Sursa: Garbo.ro
Sursa: dincolo-de-orizont.blogspot.com

Realitati paralele

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Dupa ce luna asta la televizor s-au perindat tot felul de reprezentanti ai politiei care ne povesteau ca Romania nu a scapat ordinea publica din mana si nici infractiunile nu-s mai dese si mai periculoase decat in anii anteriori… a iesit ministrul de resort cu o declaratie. Ar fi spus: “avem si o crestere a infractionalitatii, dar nu putem spune ca fenomenul este scapat de sub control”. Pai nu ziceau reprezentii vostri la tv ca totul e bine? Ca nu se inregistreaza cresteri? Ca avem acelasi numar de infractiuni ca in anii precedenti? Ba chiar l-am auzit pe unul care aiura cum ca anul acesta ar fi chiar mai bun. Probabil a uitat sa compare cifrele pe tot anul trecut cu tot anul 2011, nu doar cu jumatate. Deci, e oficial. Avem o crestere a infractionalitatii. Nu serios? Nu ne-am fi dat seama. Noi oricum suntem obisnuiti, inca din comunism, cu bolizi de lux care ne calca pe trecerea de pietoni ca apoi sa fie mutata trecerea, cu impuscaturi in trafic- asta era distractia noastra si in comunism, cand circulau alternativ masinile- ne impuscam din 2 in 2 zile. Ideea principala e ca ministrul si oamenii care conduc structurile de autoritate se uita pe statistici diferite. Sau le interpreteaza diferit. In sensul ca cifrele sunt cifre: daca acolo scrie un 4.000 unii pot intelege ca sunt 4.000 de incidente, altii pot intelege ca sunt doar 4. In fond zerourile s-au taiat la denominare, nu? Oricum, putem sta linistiti pentru ca toate incidentele se inregistreaza la nivelul politiei romane. Inseamna ca ministerul a suplimentat in sfarsit fondurile pentru pixuri si hartie la politie, ca altfel nu stiu de ce nu le-ar fi inregistrat politistii. Poate pentru ca nu le ajungea leafa lunara sa cumpere hartie din banii proprii in interes de serviciu. Important e ca Romania nu e depasita de situatie.
Ba chiar lupta pentru respectarea legii si siguranta cetatenilor. Astfel in octombrie vor pleca din MAI 5.500 de oameni. Ce facem noi cand creste infractionalitea? Simplu. Aplicam psihologia inversa: concediem politisti si asteptam ca infractorilor sa li se faca rusine ca sunt niste elemente negative ale societatii. Sau putem oricand astepta sa se omoare intre ei. Cu putin noroc mai raman un Adam si-o Eva pentru propagarea speciei umane in general si natiei noastre in special.
Iar daca totusi unii dintre noi- buni sau rai, nu conteaza- scapa doar cu cateva rani si necesita spitalizare statul roman are solutii. Pana in martie 2012 va fi adoptat pachetul minim de servicii medicale. Explicat astfel : beneficiezi de ingrijiri medicale numai in limita banilor pe care i-ai cotizat. Daca domeniul sanitar ar fi asimilabil activitatii bancare totul ar fi in regula. Dar sanatatea publica este in sine o conditie a perpetuarii unei natiuni. Nu o poti trata ca pe o activitate strict economica. Probabil ca, in lumina plangerilor ca sanatatea e gaura neagra a economiei, serviciile minime vor cuprinde un masurat tensiunea, un ascultat plamanii si verificat daca ne-am taiat unghiutele de la manute si picioruse. Restul… daca n-ai bani poti crapa linistit. Cine castiga? Iarasi bogatii. Romania devine din ce in ce mai mult un fel de Robin Hood, dar invers. In sensul ca ia de la saraci ca sa dea la bogati. Si daca ajungi la urgente cu o problema de viata si de moarte… daca lucrezi pe salariul minim pe economie oricum nu te poate salva decat Dumnezeu. Medicilor le va fi interzis, pentru a nu risipi fondurile publice pe analize scumpe pentru tine. Sau pentru o operatie menita sa te pastreze in viata. Ce intelegem de aici? Ca spitalele de stat, chiar daca nu-s privatizate in teorie, vor functiona ca atare in practica.
Dar sa nu mai facem pe victimele. In Romania se traieste excelent si nivelul de viata e in crestere. Ce inseamna 4.000 de euro pentru un bucurestean? Sau 1.600 de euro pentru un clujean? Fiecare dintre noi are cel putin sumele acestea in conturi bancare. Nu zic eu, ci articolul Mediafax. Deci… oficial o ducem bine, dar ne place sa ne plangem si sa incasam ajutoare sociale, subventii la incalzire si sa iesim in strada sa murim de foame si de frig numai asa, de ai raului ce suntem! Am o singura mentiune de facut la aceasta stire dezgustatoare: e posibil ca aceste sume sa le aiba fiecare roman in conturi, de acord. Numai ca sub forma de datorii, si nu de venituri. Ca in minciuna statistica: 1 om mananca 10 pui. Restul de 4 oameni nu mananca nimic. Media statistica: 2 pui/om.
O realiatate din ce in ce mai nebuneasca. Niste politicieni din ce in ce mai desprinsi de prezent si o populatie din ce in ce mai deprimata. Important e ca la anul sunt alegeri. Probabil se va vota statistic: 1 va stampila ilegal 9 buletine de vot, 3 vor stampila legal cate un singur buletin de vot. Asa cum fiecare roman are niste sute/mii de euro economisiti tot astfel vor fi si rezultatele votului de la anul. Statistice…
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
 

Sursa: Digerate

7 sporturi care te menţin suplu, dar şi sănătos

  Autor: Mariana Minea 
Înotul protejează articulaţiile
Fotografii: shutterstock

Înotul protejează articulaţiile

Cele mai mari beneficii pentru organism se obţin combinând exerciţiile de tip cardio cu cele pentru tonifiere şi pentru dezvoltarea flexibilităţii. Pentru a te menţineîn formă pe termen lung, găseşte-ţi ritmul propriu şi sporturile care ţi se potrivesc şi combină-le pe parcursul unei săptămâni.
Doar 15 minute de exerciţii fizice moderate practicate zilnic scad riscul de deces cu 14%. O plimbare zilnică de 30 de minute, cu variaţii de ritm şi de traseu, scade riscul maladiei Alzheimer. Trei şedinţe săptămânale de antrenament a câte 45 de minute permit o reducere ponderală lentă, dar sigură. Şi totuşi, ritmul de viaţă modern face ca sedentarismul să devină noua boală a secolului. Nu este niciodată prea târziu să începi să faci sport. Adaptează-ţi antrenamentele la capacitatea ta de efort şi la problemele de sănătate, pentru a‑ţi păstra bunul obicei pe termen lung.
1 Înotul protejează articulaţiile
Înotătorii au inimă şi plămâni puternici, umeri laţi, spate „lucrat” şi braţe lungi. Este un sport aproape complet, care lucrează musculatura întregului corp, dar mai ales a jumătăţii superioare. Principalul său avantaj este că protejează la maximum articulaţiile de riscul de accidentare. De aceea, înotul şi exerciţiile practicate în bazin sunt folosite frecvent în cadrul programelor de recuperare medicală, după intervenţii pe coloană sau pe articulaţii, sau ca parte a tratamentului pentru cei care suferă de artroză. „Pentru persoanele cu probleme ale coloanei vertebrale sunt recomandate stilurile bras şi spate”, subliniază Georgiana-Ozana Tache, medic primar balneofizioterapie şi recuperare medicală de la Centrul de Recuperare Medicală Medical Care din Bucureşti. Dezavantajele acestui sport sunt puţine. În primul rând, piscinele nu sunt tocmai accesibile ca preţ sau ca număr. După cum ne aminteşte medicul Georgiana Tache, înotul poate provoca otite sau conjunctivită de bazin, fie din cauza iritaţiei provocate de clorul din apă, fie din cauza infecţiilor, rezultate ale clorinării insuficiente. De asemenea, clorinarea poate agrava crizele de astm. Consum energetic: 500 de calorii/oră.

2 Alergarea, cu grijă pentru cardiaci
Ai nevoie doar de o pereche de încălţări potrivite şi de un teren orizontal pentru a face jogging. Alergarea furnizează un bun antrenament cardiorespirator şi creşte forţa musculară a membrelor inferioare. Dacă alergi în aer liber, la orele dimineţii, îţi vei lua şi „doza” de vitamina D de la soare. Totuşi, dacă n-ai un parc în apropiere, este o variantă nerecomandată să alergi pe trotuar, în aerul poluat de gazele de eşapament, atrage atenţia medicul Georgiana Tache. „Alergarea trebuie efectuată progresiv în cazul afecţiunilor cardiace cu risc de decompensare sau în cazul hipertensiunii arteriale greşit supravegheată”, mai recomandă specialistul. În timpul joggingului, impactul cu solul suprasolicită cavitatea toracică şi, implicit, inima. De asemenea, pune presiune pe articulaţii şi pe oase şi poate duce chiar la fracturi. Este obligatoriu să ne încălzim musculatura înainte de alergare, în caz contrar existând pericolul de febră musculară severă sau chiar de rupturi musculare. Consum energetic: 700 de calorii/oră.
3 Rolele ajută la slăbit
Mersul pe role înseamnă cu 50% mai puţine şocuri asupra ligamentelor decât alergarea. Este un sport plăcut, care solicită sistemul cardiorespirator şi tonifiază muşchii membrelor inferioare. Pentru cei cu antrenament, creşterea ritmului şi folosirea braţelor pentru elan, cu corpul aplecat, fortifică şi pectoralii şi musculatura membrelor superioare. Este o bună metodă de a da jos din kilograme. Nu uita de echipamentul de protecţie!  Consum energetic: 300 de calorii/oră în ritm normal; 800 de calorii/oră în ritm alert.
4 Ciclismul, bun pentru varice
Ca şi alergarea, ciclismul dezvoltă rezistenţa la efort şi lucrează partea inferioară a corpului şi musculatura centurii pelviene (a şoldului). „Este benefic aparatului circulator prin drenarea lichidelor de stază (n.r. – sânge sau limfă care stagnează în vase), în cazul insuficienţei circulatorii venoase a membrelor inferioare sau al insuficienţei limfatice”, menţionează medicul specialist de recuperare medicală. La fel ca şi alergarea şi aerobicul, ciclismul combate celulita. O variantă care solicită intens inima şi plămânii este spinningul, adică ciclism practicat în sală, pe biciclete speciale, staţionare, în ritmul muzicii şi cu antrenor. Este contraindicat persoanelor cu probleme cardiace. După cum atrage atenţia medicul Georgiana Tache, ciclismul poate duce la fracturi de stres la nivelul pelvisului şi la agravarea discopatiilor.  Consum energetic: 1.000 de calorii/oră.

5 Tenisul sau varianta mai dură – squash
Squash-ul sau tenisul cu peretele este un antrenament cardio care, în 30 de minute, îţi solicită la maximum muşchii şi reflexele: fandări, piruete, eschive, mişcări din încheietura mâinii, toate pentru a lovi tu mingea şi nu ea pe tine. Tocmai de aceea, „predispune la accidentări de tipul entorselor, luxaţiilor, rupturilor musculare, fracturilor realizate din neatenţie, prin executarea rapidă şi bruscă a mişcărilor”, după cum atrage atenţia medicul Georgiana Tache. O variantă cu un tempo mai lent şi cu risc mai mic de accidentări este tenisul. Jucătorii de tenis au un risc mai mic de boli cardiovasculare şi o musculatură armonios dezvoltată.  Consum energetic: tenis – 600 de calorii/oră, squash – 850 de calorii/oră.
6 Exerciţiile Pilates cresc flexibilitatea
Tehnica Pilates este „vecină” cu tehnica baletului, astfel că dezvoltă corpul armonios, suplu şi alungeşte muşchii. „Acest program de antrenament combină exerciţiile de stretching cu cele pentru dezvoltarea echilibrului. Totul se bazează pe concentrare pentru a controla musculatura şi necesită o respiraţie adecvată”, ne spune Diana Oprea, campioană mondială la fitness, de la clubul One Fitness din Bucureşti. Exerciţiile Pilates ajută la tonifiere, la corectarea posturii corporale, îmbunătăţesc flexibilitatea şi cresc densitatea osoasă. Toate acestea, fără să solicite prea mult inima. Pot fi executate de oricine, indiferent de vârstă, cu condiţia să fie alese astfel încât să se potrivească problemelor fiecăruia. Consum energetic: 400 de calorii/oră.
7 Aerobic, pentru coordonare
După cum îi spune şi numele, o şedinţă de aerobic te solicită să faci efort cu un consum mare de oxigen, care-ţi solicită intens inima şi plămânii. Aerobicul este format dintr-o paletă largă de programe de antrenament. După cum ne explică Diana Oprea, „step aerobicul este un antrenament format dintr-un complex de paşi de bază din care se compun coregrafii. Îmbunătăţeşte coordonarea, lucrează muşchii membrelor inferioare şi se poate combina cu exerciţii de tonifiere pentru întreaga musculatură”. Un antrenament cu grad ridicat de dificultate este kickbox-ul: acesta combină elemente inspirate din artele marţiale cu exerciţii de tip cardio şi de tonifiere şi lucrează întreg corpul. Altă variantă de aerobic o reprezintă Kangoo jumps.  Presupune purtarea unor ghete dotate cu arcuri eliptice, care scad cu 60% impactul cu solul. Săriturile pe care le realizează tonifiază fesierii, topesc celulita şi ajută la păstrarea echilibrului.
Consum energetic: 500 de calorii/oră.
Mişcarea ne menţine tineri
- Numeroase studii confirmă efectele pozitive pe care la are practicarea sportului asupra sănătăţii şi longevităţii.
- Îmbunătăţeşte aspectul corpului, indiferent de vârstă. Copiii care încep să practice un sport înainte de a intra la pubertate au un corp mai armonios decât cei sedentari, atrag atenţia pediatrii.
- Topeşte grăsimile – orice program corect de scădere în greutate include atât dietă, cât şi exerciţii fizice.
- Scade riscul de boli cardiovasculare şi diabet şi de complicaţii ale acestora.
- Reduce stresul – activitatea fizică relaxează creierul atât prin creşterea fluxului sangvin, cât şi prin stimularea eliberării de endorfine, hormonii fericirii.
- Atenuează simptomele depresiei.
- Stimulează formarea de noi neuroni. Studiile arată că persoanele care fac sport îşi dezvoltă materia cenuşie, prin formarea de noi neuroni.
- Creşte densitatea osoasă şi scade riscul de osteoporoză.
[...]
sursa.adevarul.ro
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

Cele mai bune ceaiuri care întârzie îmbătrânirea

 Autor: Adina Radu 
Ceaiul negru şi cel verde se beau dimineaţa, iar celelalte în restul zilei
Foto: shutterstock

Ceaiul negru şi cel verde se beau dimineaţa, iar celelalte în restul zilei

 
Ceaiul verde, cel negru, cel alb şi cel roşu se numără printre băuturile cu cea mai mare concentraţie de antioxidanţi. Bogaţi în vitamine şi în săruri minerale, diverşii derivaţi din planta de ceai contribuie la menţinerea tinereţii celulare şi ne feresc de boli cronice.
Dacă sunt băute cu regularitate, ceaiurile bogate în antioxidanţi protejează organismul de acţiunea nocivă a radicalilor liberi, agenţi care accelerează procesul de îmbătrânire, care atacă celulele şi care afectează funcţiile vitale. Radicalii liberi, proveniţi din procesele metabolice, dar şi din mediul poluat şi din alimentaţia industrializată, facilitează apariţia unor boli precum cancerul şi afecţiunile cardiovasculare. Pentru a preîntâmpina aceste probleme este bine să-ţi fortifici organismul cu vitamine precum A, C şi E, minerale, proteine şi polifenoli. Pe toate le găseşti în planta de ceai numită Camellia sinensis.
Ceaiul verde te fereşte de cancer
Ceaiul verde are o acţiune antioxidantă de 100 de ori mai mare decât cea a vitaminei C şi de 25 de ori mai mare decât cea a vitaminei E. Iar acest lucru se datorează unui compus, polifenolul EGCG, care, în acelaşi timp, stimulează sistemul imunitar, inhibând dezvoltarea celulelor canceroase şi chiar ajutând la distrugerea celor mature, spun specialiştii. Astfel, consumul regulat de ceai verde reduce semnificativ riscul de apariţie a cancerului, mai ales a celui de colon, de vezică urinară, de esofag, de pancreas, de rect şi de stomac.
În plus, acest remediu încetineşte procesele de îmbătrânire a organismului. „Ceaiul verde menţine elasticitatea pielii, stimulează activitatea sistemului imunitar şi ajută organismul să lupte împotriva virusurilor şi bacteriilor”, spune medicul de familie Ruxandra Constantina, apifitoterapeut. Poţi bea una‑două căni de ceai verde pe zi, însă evită să-l consumi după ora 17.00, deoarece poate duce la insomnii.
Cel negru scade nivelul colesterolului
Recunoscut pentru efectul de redare a tonusului psihic similar cafelei, acest tip de ceai este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru reducerea nivelului colesterolului. Astfel, cercetătorii de la Departamentul de Agricultură din SUA au observat că persoanele care beau ceai negru în mod regulat, timp de trei săptămâni, au o valoare a colesterolului cu până la 11% mai mică decât înainte de a-l consuma. În plus, specialiştii spun că acest tip de ceai are efecte benefice şi în caz de probleme renale, digestive sau cardiace. De asemenea, dacă este băut după masă, ceaiul negru previne indigestiile şi balonarea. Un alt efect al acestui tip de ceai este faptul că ajută la combaterea virusului responsabil de apariţia herpesului şi, în plus, facilitează metabolizarea alcoolului.
Roşu, pentru stimularea imunităţii
Potrivit apifitoterapeutului Ruxandra Constantina, ceaiul roşu are un conţinut mai ridicat de antioxidanţi decât orice alt tip de ceai. În plus, în acesta se găsesc şi cantităţi importante de magneziu, potasiu, sodiu, zinc şi de fier. De aceea, consumul de ceai roşu ajută la stimularea imunităţii organismului, având şi efect antiviral şi antimicrobian, cu efect de protecţie împotriva bolilor infecţioase. Un avantaj al ceaiului roşu este faptul că poate fi consumat pe parcursul întregii zile, chiar şi de către copii, deoarece nu conţine cofeină.
„Ceaiul roşu ajută la scăderea nivelului glicemiei şi colesterolului, combate depresia şi anxietatea, reglează digestia, combate balonările şi constipaţia. Consumat seara, la culcare, ceaiul roşu are efect relaxant şi induce somnul. În plus, are un efect anticancerigen remarcabil: poate să prevină diverse forme de cancer şi inhibă dezvoltarea unor tumori deja existente”, mai spune medicul Ruxandra Constantina.
Cel alb, bun pentru a slăbi sănătos
Ceaiul alb este derivatul din planta Camellia sinensis cel mai puţin procesat. Constă în muguri albi şi frunze tinere, trecute printr-un proces de fierbere uşoară pentru a opri oxidarea şi de uscare. Îşi păstrează cel mai bine substanţele nutritive. Printre proprietăţile cele mai recunoscute ale ceaiului alb se numără faptul că stimulează metabolismul şi că intensifică arderea caloriilor. Astfel, ceaiul alb este adesea recomandat persoanelor care doresc să slăbească. În plus, această băutură ajută la reducerea nivelului colesterolului, contribuie la prevenirea diabetului, anumitor tipuri de cancer şi bolii Alzhei­mer. De asemenea, folosit în cremele de faţă, ceaiul alb menţine aspectul tânăr al pielii mai mult timp.  
sursa; adevarul.ro
Sursa: BLOG ENCICLOPEDIC 2 – DESCOPERA

FOTO Topul celor mai mari şi uimitoare găuri din lume

 Autor: Iulian Ioncea 

Craterul de gaze Darvaza

 
adevarul.ro vă prezintă, în acest ultim weekend de vară, un top al celor mai mari şi uimitoare găuri din lume. Printre acestea se regăsesc „ţeava“ Udachnaya, din Rusia şi barajul Monticello, din California.
„Ţeava“ Udachnaya, din Rusia
Mina Udachnaya este o mină de diamant din Rusia, care a fost descoperită în anul 1955 şi poartă denumirea de „ţeavă“. De atunci, mina a coborât cu 600 de metri mai jos în pământul îngheţat al Siberiei.

Craterul din Guatemala
Un crater cu diametrul de 20 de metri şi adâncimea de 30 de metri a apărut în Guatemala în urma unei furtuni tropicale. Locuitorii au fost în stare de şoc, iar geologii nu au putut explica acest fenomen.

Mina Diavik, din Canada
O altă mină de diamante foarte cunoscută este Diavik, din Canada. Aceasta este localizată la 20 de kilometri de mina Ekati şi se extrag aproximativ 1.600 de kg de diamante în fiecare an.

Marea Gaură Albastră, din Belize
Marea Gaură Albastră este denumirea unei găuri de mari proporţii situată în mijlocul recifului Lighthouse (atol al recifului de barieră din Belize). Este o dolină rotundă cu diametrul de 305 m şi adâncă de 120 m.

Mina Canionului Bingham, din SUA
Mina din Canionul Bingham este o carieră de cupru din Munţii Oquirrh, din Utah. Are 1,2 km adâncime şi 4 km în diametru. Este cea mai mare excavaţie din lume făcută de om. Mina a fost folosită încă din 1906 şi a rezultat o groapă de 7,7 mp. De-a lungul timpului, această mină s-a dovedit a fi cea mai productivă din lume.

Mina de diamante Mirny, din Rusia
Această mină are 525 de metri adâncime şi un diametru de 1.200 de metri. Este prima carieră din Rusia, dar şi una dintre cele mai mari din ţară. În prezent este abandonată, dar atunci când încă mai era operatională camioanelor le lua două ore pentru a ajunge de jos până la ieşirea din mină.

Mina de cupru Chuquicamata, din Chile
Chuquicamata sau „Chuqui" este mina cu cea mai mare producţie de cupru din lume şi are peste 850 de metri adâncime. Cuprul este extras aici de secole, după cum a demonstrat descoperirea unei mumii datând din anul 550 d. Hr, numită „Omul Cupru".

Barajul Monticello, din SUA
Acesta este un baraj în zona Napa, din California, construit între anii 1953 şi 1957. Este un arc din beton, cu o înălţime de 93 de metri şi 312 de metri lungime şi conţine 249.000 de metri cubi de beton. Barajul a format cel mai mare lac din California, Lacul Berryessa, cu o capacitate de 1.976.000 de metri cubi de apă.

Mina de diamante Kimberley, din Africa de Sud
Cunoscută ca şi „Marea Groapă", această mină deţine recordul de cea mai mare groapă făcuta de mâna omului. Din 1866 până în 1914, 50.000 de mineri au săpat această mină cu lopeţi, scoţând peste 2.700 de kg de diamante. Kimberley are o suprafaţă de 17 hectare şi 463 de metri în diametru.

Craterul de gaze Darvaza, din Turkmenistan
Supranumit şi „Uşa către Iad", în inima deşertului Karakum se află un crater a cărui lumină poate fi văzută de la kilometri distanţă. Acest crater imens este rezultatul unui accident de cercetare sovietică a gazului, în anii 1950. Mirosul de sulf poate fi simţit de departe şi devine insuportabil în apropierea marginii craterului.

Sursa:   adevarul.ro

Taierea sub limba – ultimul racnet in medicina romaneasca

Acest articol apartine www.digerate.blogspot.com
Sanatatea, gaura neagra a economiei romanesti. Din cauza cui? Se pare ca din cauza bolnavilor, printre care si cei bolnavi incurabil.
Saptamana aceasta am fost la farmacie. In timpul celor 15 minute de stat in picioare la granita cu lesinul (de caldura, oboseala si alte afectiuni, niciodata diagnosticate de sistemul medical romanesc…) am asistat la discutia farmacist-client pe marginea costului unei retete compensate partial. Clienta se mira, fiind bolnava cronic, de ce suma a crescut cu niste sute de lei fata de acum 3 luni. Farmacista ii explica ca la romani lista medicamentelor compensate se modifica o data la cateva luni. Unele medicamente ies de pe lista, altora li se modifica procentul de decontare, etc. in final s-a ajuns la un compromis, in sensul ca bolnava a cumparat mai putine pastile decat avea nevoie. Sau decat prevedea reteta.
Astazi, citind un titlu din zona medicala, m-am hotarat sa parcurg tot textul. Si asa cum fiecare idee aparent buna a oficialilor romani se dovedeste a avea monstruozitati in spate, se pare ca nici acum nu a fost altfel.
Citesc aici ca statul va compensa numai medicamentele generice pentru bolnavii inclusi in programele nationale de sanatate- diabetici, infectati HIV si bolnavi de cancer. Adica… daca doctorul le prescrie un tratament nou, scump dar mai eficient decat cele vechi (si implicit generice)… statul roman va deconta din ele strict pretul genericului+20%. Avand in vedere faptul ca aceste boli nu numai ca n-au fost eradicate, dar incidenta lor a crescut, se inventeaza noi si noi medicamente menite sa usureze macar, daca nu sa vindece aceste boli infioratoare. Orice nou medicament ar putea aduce salvarea. Insa un medicament nou este scump, si momentan nereprodus sub forma de generic. Prin urmare bolnavilor nostri, desi au cotizat la viata lor de salariati, li se va refuza sansa la viata. Sau macar la inca un an de viata. Pentru ca statul nu le va deconta “experimentul”. Cat despre posibilitatile financiare ale unui om obisnuit de a-si permite tratamente, mai ales pentru boli incurabile, nu merita sa discutam. Aceasta posibilitate exista strict pentru oamenii foarte bogati. Doar ei au drepturi.
Mai mult decat atat se pare ca Romania in curand nici nu va mai importa medicamentele noi. Pentru ca producatorii de asa ceva vor fi suprataxati (li se vor percepe taxe duble fata de producatorii de generice). In conditii de suprataxare orice producator se va reorienta catre alte piete. Pentru ca nimeni nu presteaza activitati economice de dragul cetatenilor, ci pentru profitul personal. De partea cu pasatul de cetateni ar trebui sa fie responsabile statele. Dar, cum stim cu totii, la noi nu e cazul.
Cu alte cuvinte, daca stirea este reala (si cred ca e, deoarece am verificat in timp acuratetea informatiilor oferite de acest website), rezulta ca statul roman sustine sanatatea cetatenilor sai. Prin sport (vedeti cele enspe sali de sport construite in provincie), prin alimentatie sanatoasa (reclame la tv- feriti-va de sare, zahar si grasimi) si prin masuri medicale de ultima generatie. Cum ar veni- prin taiarea sub limba, in conditiile in care restul civilizat al planetei se trateaza cu medicamente noi si aparatura medicala ultimul racnet.
In rest e bine… uraganul distruge America, criza mondiala distruge lumea, Somalia moare de foame la propriu. Romania ramane. Scapa cine poate.
Daca v-a placut acest articol nu uitati sa-l distribuiti mai departe. Multumesc.
 

Sursa: Digerate

Conspiratia Tacerii – Predestinare Biologică şi Supravieţuire

Emisiunea a fost preluată de pe website-ul oficial al postului tv N24 Plus. Puteţi găsi şi urmări acolo toate emisiunile recente : © N24 Plus http://www.n24plus.ro/
Invitat : Vasile Andru
data : 11 Iulie 2011

Contact invitat : http://ro.wikipedia.org/wiki/Vasile_Andru
Email realizator : emilstrufo@gmail.com
Emisiunea " Conspiraţia Tăcerii " realizată de Emil Străinu poate fi urmărită la N24 Plus, în fiecare zi de Luni de la ora 22:15 dar şi în reluare pe parcursul saptamanii (cautati pe Port.Ro : http://www.port.ro/pls/tv/tv.prog )




Sursa: Dezvatatorul

Glasul Timpului – Niciodata nu e prea tarziu sa fii ceea ce esti

Vor fi americanii si mai prosti dupa ce renunta la scrisul de mana?

Citez din articolul Vor fi americanii şi mai proşti după ce renunţă la scrisul de mână?:
Potrivit regulamentului Common Score State Standards, intrat în vigoare anul trecut şi adoptat de majoritatea şcolilor americane, scrisul de mână nu mai este obligatoriu în instituţiile şcolare.
Indiana se alătură statelor americane unde scrisul de mână nu va mai fi obligatoriu, acesta fiind înlocuit cu abilităţi “mai utile”, de tastare, după cum spun profesorii.  Măsura face parte din Iniţiativa Common Score State Standards, care îşi propune să asigure un învăţământ adaptat tehnologiei actuale.
Multe şcoli susţin că, pur şi simplu, timpul de predare nu este suficient pentru a-i învăţa pe copii ambele metode de scris.
Copiilor mai mari de 11 ani li se cere “să demonstreze o stăpânire suficientă a tastelor, pentru a tasta cel puţin trei pagini într-o singură sesiune”.
Unii dintre părinţi, însă, precum şi un grup de psihologi au reacţionat violent la decizia şcolilor, susţinând că abilitatea de a scrie de mână nu se rezumă doar la eficienţa notării informaţiilor, dezvoltând componente esenţiale ale gândirii.
“Cred că între scrisul de mână şi procesele cerebrale de învăţare există o puternică legătură”, susţine unul dintre critici. “Nu sunt de acord. Cum se presupune că vor şti să-şi scrie propriu nume?”, se întreabă o mamă.
Potrivit celui mai recent raport al Comisiei Europene privind progresele înregistrate în învăţământ şi formare, dat publicităţii în aprimie 2011, nivelul educaţiei în Europa a crescut considerabil, mai mulţi tineri absolvind învăţământul secundar şi învăţământul superior decât în urmă cu zece ani.
Totuşi, abandonul şcolar timpuriu continuă să reprezinte o problemă care afectează un tânăr din şapte în Uniunea Europeană şi unul din cinci elevi are în continuare competenţe reduse de citire la vârsta de 15 ani.
Cititi va rog si:
VIDEO: Cat de incult e cetateanul american? Dar cat de inculti or fi in general cetatenii de pe planeta?
 
Sursa: Saccsiv’s Weblog

Atentie ! Luna se micsoreaza incet, dar sigur

Atentie ! Luna se micsoreaza incet, dar sigur
Conform unor studii si masuratori recente, se pare ca Luna, singurul satelit natural al Terrei, se afla in plin proces de micsorare. Cercetatorii americani se bazeaza pe faptul ca tinerele formatiuni geologice lunare s-au structurat in momentul in care corpul planetar s-a racit, fenomenul de contractare a rocilor continuand si in prezent
Misiunile spatiale Apollo 15, 16 si 17 au fotografiat circa 70 de fisuri lobate in apropierea Ecuatorului lunar, insa NASA's Lunar Reconnaissance Orbiter a mai descoperit 14 astfel de formatiuni geologice, situate in zone diferite ale Lunii, o dovada in plus a faptului ca fenomenul micsorarii astrului noptii este unul de amploare.
"Odata ce nucleul Lunii se raceste, miezul lunar se contracta si se micsoreaza, iar crusta de la suprafata Lunii trebuie sa se ajusteze pentru a compensa astfel noul volum creat" explica Thomas Waters, din cadrul Center for Earth and Planetary Studies, centru aflat in componenta National Air and Space Museum din Washington DC.
Pe baza analizei noilor fisuri, profesorul Waters si echipa sa de specialisti au calculat ca diametrul Lunii s-a micsorat cu 182 metri de la momentul formarii acestui corp ceresc.

Sursa: NationalGeographic

Din ce e făcută Luna? O misiune a NASA va da curând răspunsul

Din ce e făcută Luna? O misiune a NASA va da curând răspunsul
Deşi omul a ajuns pe Lună încă de acum 42 de ani, sunt încă multe lucruri pe care nu le ştim despre satelitul natural al Terrei - de pildă, din ce este alcătuit şi cum s-a format. Două sonde orbitale vor fi lansate în curând de NASA, pentru a investiga aceste aspecte.
Misiunea GRAIL (Gravity Recovery And Interior Laboratory) va implica două sonde spaţiale ce vor fi plasate pe aceeaşi orbită în jurul Lunii.
Ele vor măsura variaţiile extrem de fine ale forţei gravitaţionale şi schimbările vitezei şi ale poziţiei fiecărei sonde faţă de celalaltă.
Prin analiza acestor date, va putea fi elaborată o hartă de înaltă definiţie, va fi determinată structura Lunii, de la scoarţă până la nucleu, şi va fi înţeles modul în care a a evoluat temperatura Lunii de+a lungul timpului.
NASA speră să poată lansa misiunea GRAIL pe dat de 8 septembrie anul curent.
Sursa: Mail Online

UPDATE Uraganul Irene a afectat o centrală nucleară. Bilanţul: peste 10 morţi


Uraganul Irene în Statele Unite ale Americii

Autor: Alina Vasile, Oana Racheleanu, Ionel Dancu

Uraganul Irene în Statele Unite ale Americii


Primarul oraşului american New York a avertizat cu severitate locuitorii să urmeze ordinul de evacuare fără precedent, emis din cauza apropierii uraganului Irene.

UPDATE 13.25  Uraganul Irene a revenit pentru a doua oară în New Jersey, în apropiere de New York, a anunţat Centrul Naţional pentru uragane (NHC). La ora 10.00 GMT (13.00 ora României), Irene era însoţit de rafale de vânt de 130 de kilometri pe oră. Uraganul a ajuns pe uscat sâmbătă în zori, în North Carolina, apoi s-a îndreptat spre ocean, de-a lungul coastelor Virginiei, Maryland şi New Jersey, după care s-a întors în apropiere de Atlantic City, în New Jersey.

UPDATE 10.46 Uraganul Irene a provocat avarii la centrala nucleară de la Calvert Cliffs, în statul Maryland, unde, din cauza unui transformator afectat de furtună, a fost scos din funcţiune un reactor, dar autorităţile dau asigurări că situaţia nu pune niciun risc în materie de siguranţă nucleară, potrivit CNN. Mark Sullivan, purtătorul de cuvânt al Constellation Energy Nuclear Group, a declarat că "instalaţia este sigură; nu există niciun impact asupra angajaţilor sau vecinilor; nu există nicio ameninţare".
Uraganul Irene rămâne de categoria 1 pe scada Saffir-Simpson. Sâmbătă seara, acesta a provocat deja pene de electricitate de care au fost afectate peste un milion de locuinţe şi moartea a zece persoane.
UPDATE 09.20 Uraganul Irene a ajuns în New York.
Primarul Michael Bloomberg le-a cerut locuitorilor să rămână în propriile locuinţe, adăugând că este "prea târziu pentru a mai pleca" pentru cei care nu au respectat recomandările de evacuare în zonele inundabile. Michael Bloomberg nu a făcut economie de cuvinte: "Este o problemă de viaţă şi de moarte, nu aşteptaţi", a insistat el.
Transporturile în comun sunt oprite, aeroporturile sunt închise, mii de persoane sunt evacuate, aşa că New York pare un oraş mort. Numeroase magazine şi-au protejat vitrinele cu panouri de lemn, iar newyorkezii s-au închis în propriile case. Aproximativ 370.000 de persoane au primit ordin de evacuare din partea primarului Michael Bloomberg să evacueze zonele inundabile din oraş, o situaţie inedită în New York. Unii dintre ei au părăsit oraşul, alţii s-au refugiat la rude, în hotelurile luate cu asalt sau în cele 100 de centre de primire deschise de primărie.
UPDATE 07.30 Cel puţin 10 oameni au fost omorâţi până acum de uraganul Irene. Trei dintre ei au murit în Virginia, inclusiv un băiat de 11 ani. Peste 800.000 de oameni afectaţi în Virginia
Ce a fost sâmbătă spre duminică noapte:
UPDATE 5:45 Serviciul Naţional de Vreme din SUA a emis avertismente de tornadă pentru sudul zonei Delaware, estul statului New Jersey, sud-estul New York-ului, Long Island, sud-estul statului Connecticut şi Philadelphia.
UPDATE 5:00 Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, s-a adresat oamenilor prin intermediul reţelelor de socializare şi a mass media: "Uraganul Irene se apropie rapid. Condiţiile meteo se vor înrăutăţi în scurt timp. Timpul pentru evacuări s-a scurs. Rămâneţi în case!"
UPDATE 4:45 O tornadă a lovit oraşul Lewes din Delaware, avariind cel puţin 17 case. Momentan nu au fost raportate persoane rănite.
UPDATE 3:30 Primarul din New Jersey, Corey Booker, merge din uşă în uşă pentru a îndemna cetăţenii să îşi părăsească locuinţele.
"Încurajăm rezidenţii să plece. A avut un impact destul de puternic apariţia mea la uşele lor. Cred că au înţeles ideea şi sper că se vor purta ca atare", a declarat primarul.

UPDATE 2:00 Alte trei persoane au decedat din cauza uraganului Irene; numărul victimelor a ajuns la nouă. Două persoane au murit în urma unui accident de maşină, în Carolina de Nord iar o a treia persoană a decedat după ce un copac a căzut peste casa sa din Virginia.

UPDATE 1:35 Primarul Philadelphiei, Michael Nutter, a declarat stare de urgenţă în oraş, pentru ziua de sâmbătă, după ce uraganul Irene a lovit Coasta de Est. Este prima dată, din 1986, când în Philadelphia este decretată stare de urgenţă.
UPDATE 00:45 Încă două persoane au decedat în urma uraganului Irene. Un bărbat de 55 de ani a fost înghiţit de valuri, în Florida, iar altul, din Virginia, a murit după ce un copac a căzut pe maşina sa.
CE S-A ÎNTÎMPLAT SÂMBĂTĂ:
UPDATE 22:15 Uraganul Irene a mai făcut încă două victime, numărul lor ajungând astfel la patru.
Un băieţel de 11 ani a murit după ce un copac a căzut peste casa în care locuia, iar un bărbat din Carolina de Nord a fost strivit tot de un copac. Un alt bărbat a făcut atac de cord iar cea de-a patra victimă a decedat după ce maşina sa a derapat, ajungând într-un arbore.
Vezi HARTA INTERACTIVĂ a traiectoriei uraganului Irene, din SUA
Peste 370.000 din cei opt milioane de locuitori din New York au primit ordin să-şi părăsească locuinţele situate pe malul mării sau în zonele joase.

Uraganul de categoria 1 este aşteptat să lovească New York sâmbătă noapte sau duminică dimineaţă, rafalele de vânt putând ajunge la viteza de 112 km/h, a declarat primarul Michael Bloomberg, citat de Reuters.
Potrivit serviciilor de urgenţă, uraganul Irene a provocat deja moartea a doi bărbaţi în Carolina de Nord, primul stat american lovit de uragan.

Cel mai mare pericol pentru New York-ezi este creşterea bruscă a apei, iar locuitorii trebuie să fie pregătiţi să se confrunte cu inundaţii şi cu lipsa electricităţii.

"Nu este o glumă, vieţile voastre ar putea fi în pericol. Nu fă sfătuiesc să gândiţi că sunteţi mai puternici decât furtuna. Cine are impresia asta nu are habar despre ce vorbeşte", a avertizat primarul. 

Transporturile publice vor fi întrerupte la amiază în întregul oraş, iar podurile ar putea fi închise dacă vântul depăşeşte viteza de 95 km/h.


În ciuda avertismentelor insistente, locuitorii şi-au păstrat calmul - maşinile sunt în continuare parcate în faţa caselor, iar semne de exod nu există.
"Dacă nu plecaţi e periculos, este o nebunie să rămâneţi în case şi este împotriva legii. Este o furtună ce pune în pericol viaţa multor oameni", a mai spus primarul Bloomberg.

Uraganul Irene a ajuns sâmbătă în apropiere de Cap Lookout, în North Carolina, şi, deşi a fost retragradat la categoria 1, este încă puternic, a anunţat Centrul Naţional pentru uragane. Preşedintele Barack Obama le-a cerut americanilor să "trateze cu seriozitate" această furtună ale cărei proporţii ar putea fi "istorice".

Cinci extratereştrii, micuţi şi verzi, filmaţi în jurul unui OZN, aterizat în Siberia (VIDEO)

Persoanele mai circumspecte în ceea ce priveşte fenomenul OZN pot îngădui supoziţia că extratereştrii, dacă există, ar putea aduna informaţii despre Pământ, şi că manifestă o atracţie irezistibilă faţă de Siberia.
Dacă e doar o destinaţie de vacanţă, sau au interese economice în zonă, rămâne de aflat pentru momentul în care se vor hotărî să renunţe la aura misterioasă pe care şi-au creat-o de-a lungul timpului în jurul lor.

Entuziaştii salută încă un eveniment  petrecut în Siberia, surprins de o cameră de supraveghere din regiunea Irkuţk.
În imagini apare un obiect strălucitor, în jurul căruia mişună şase personaje mignone, destul de greu de distins, cam la 1,20m înălţime.