sâmbătă, 3 decembrie 2011

SaLuSa, December 2, 2011Nu exista nici un dubiu ca lucrurile acum ajung la un final si el ar trebui in cele din urma sa conduca la multe schimbari, despre care noi v-am spus deja cu o insemnata perioada de timp in urma. De departe credinta voastra a ramas puternica, iar acum voi incepeti sa vedeti unele actiuni pozitive producandu-se. Exista pana la urma o data divina, care inca este valida, dincolo de care noi nu vom mai tolera nici un fel de amanare. Daca va fi necesar, noi vom avea actiuni directe, dar intr-un fel sau altul, noi vom incepe in curand planul nostru pentru eliberarea voastra finala de sub Cei intunecati. Criza Europeana poate sa determine in unele tari intarzieri ale platilor imprumuturilor acestora si aceasta a supus alte tari din Grupul European la riscuri. Aceasta supune chiar si tari din afara Europei la riscuri, deci voi inca nu ati vazut inca nimic, in comparatie cu care va fi deznodamantul cel mai probabil. Daca veti continua sa priviti la aceste vremuri ca fiind incitante, voi nu veti fi trasi in panica, care este cel mai probabil pe cale sa se produca.
Este evident ca orice s-ar petrece acum, nici o situatie adversa nu va dura pentru prea mult timp, timpul accelerandu-se, iar voi aflandu-va aproape in magicul an 2012. Vedeti evenimentele ca o cale catre sfarsit, iar acesta va fi unul pe deplin satisfacator, care va primi cu bratele deschise schimbarile ce va vor transforma vietile pentru totdeauna. A fost o calatorie solicitanta si acesta a si fost scopul ei, pentru ca voi sa puteti evolua in conditiile ce erau de asa natura incat sa va traga in jos. Dupa cum noi vedem lucrurile, voi v-ati comportat exceptional de bine, in special de la momentul trecerii in noul secol. Aceasta era de asteptat deoarece pe masura ce timpul a trecut, mai multa Lumina a fost directionata spre Pamant. Aceasta a fost impamantenita prin intermediul celor ai Luminii, care in multe cazuri au venit pe Pamant special pentru acest scop. Nu doar Cei intunecati si-au planuit telurile cu mult inainte, ci si noi, cei ai Luminii, am facut aceasta de milenii de timp. Avantajul nostru a venit din sustinerea si suportul ce vine din mari surse ale Fiintelor de Lumina, care au fost chiar pregatite sa trimita un aspect al lor pe Pamant. Poate chiar si mai important pentru deznodamant, acest ciclu a fost menit dintotdeauna sa asigure victoria Luminii.
Federatia Galactica este gata sa intre in actiune in foarte scurt timp de la anuntarea acestei intentiei de a o face si in acelasi timp ea continua sa monitorizeze indeaproape toate activitatile pe Pamant. Nu avem nici o ezitare in a ne arata superioritatea in ceea ce priveste tehnologia cu care operam si in a le prezenta cu claritate Celor intunecati ca opozitia lor este inutila. Si totusi ei refuza cu incapatanare sa se recunoasca invinsi, stiind ca o angrenare directa cu ei ne obliga sa ne supunem regulilor. Noi respectam toate formele de viata, pe cand ei nu au nici un fel de respect, nici chiar atunci cand vine vorba de semenii lor umani. Viata altora pentru ei este ceva care nu are mare pret si se vor folosi de ea pentru a castiga in cofruntarea cu oricine le sta in cale. Noi pe de alta parte ne vom inlatura “inamicii” in locuri sigure, mai degraba decat sa ii omoram sau sa ii ranim. Voi puteti prin urmare sa fiti siguri ca noi am scos intregul personal, inainte de a distruge bazele militare subterane. Oricine care spune altceva sustine neadevaruri in relatarea evenimentelor, iar aceasta din dorinta de a ne face un portret fals noua.
Unii dintre voi se vor intreba de ce, in lumina a cele pe care le-am spus despre noi, nu salvam vieti in orice alte circumstante, cum ar fi catastrofele. Aceasta este o reactie asteptata si raspunsul este cel pe care l-am dat cu alte ocazii si el face referire la planul vietii unui suflet. Sufletele care au plecat in asemenea circumstante au dorit sa plece si au ales o situatie care le-a intrunit nevoile. Intelegeti ca nu exista asa ceva ca Ť o moarte accidentala ť si ceea ce voi numiti Ť morti naturale ť, sunt tot planuite. Daca va ganditi la aceasta, nu ar prea avea rost sa planuiesti o viata pentru expansiunea intelegerii voastre spirituale, daca voi ati putea in mod accidental sa fiti preveniti de la a o experimenta pe de-a intregul. Este totusi adevarat ca din cauza liberului arbitru, voi puteti sa va scurtati speranta de viata. Totusi, aceasta se va fi petrecut dupa ce voi ati considerat cu atentie implicatiile unei asemenea decizii.
Vor fi altii printre voi care vor aduce in discutie vieti scurtate prin suicid si chiar si aceste suflete au o oportunitate de ultim moment de a-si modifica decizia. Acestia se intalnesc cu Ghizii lor, care sunt constienti de planul original al vietii lor si ei le arata ce se va petrece si cum aceasta ar afecta familiile si prietenii lor. Noi putem sa va asiguram ca datorita acestei inalniri multe suflete sunt recunoscatoare ca au avut sansa de a se razgandi. Vorbind in mod general in orice incarnare, voi nu va asumati mai mult decat puteti duce. In aceste vremuri de pe urma exista totusi multe suflete, care sunt nerabdatoare sa isi arda karma si si-au intesat o viata plina de experiente.
Desigur ca atunci cand va inaltati in nivelurile mai inalte, voi aveti o tranzitie simpla de la o viata la alta, fara a mai trece prin moarte. Voi faceti aceasta prin propria voastra alegere, voi decizand cand este timpul sa mergeti mai departe. Voi literalmente puteti pasi din corpul vechi in unul nou, dupa cum doriti. Odata cu schimbarile in celulele corpului vostru, care va mentin tineri si sanatosi, voi nu veti avea nici una dintre maladiile sau trasaturile dizabilitatilor experimentate pe Pamant. Orice sunteti chemati sa realizati pentru a atinge Ascensiunea merita, in mod evident, pe deplin sa fie facut, deoarece ar putea sa dureze mult pana ce va veti intalni din nou cu aceasta ocazie. Depinde de voi si cu siguranta nu este imposibil sa ascensionati din orice alta viata, dar atunci aceasta va trebui sa se petreaca prin propriile voastre eforturi. Acesta este motivul pentru care Ascensiunea voastra este considerata a fi unica, ea fiind oferita fiecarui suflet si ajutor nesfarsit este adus acelora care decid sa o faca.
Daca sunteti cineva care tocmai s-a trezit la adevarul a cine sunteti cu adevarat si acum incepeti sa intelegeti scopul vietii, fiti siguri ca sunteti deja inconjurati de suflete iubitoare, ce sunt dornice sa va ajute. Este inca timp si odata ce voi v-ati hotarat sa ascensionati, sunteti deja pe jumate acolo si va veti vedea nivelurile de constiinta ridicandu-se. A fi pe Pamant si nu al lui, este un sfat foarte folositor, el permitandu-va sa va concentrati asupra viitorului si sa lasati vechile cai sa treaca pe langa voi. Sunt cei care nu pot sa se elibereze de atasamentele lor pentru lucruri pamantesti, care se lupta sa se elibereze si dupa cum noi adesea subliniem, este de obicei frica cea care se afla la radacina acestei situatii. Iesiti din a va fi frica de schimbari, in a le primi cu bratele deschise si observati necesitatea lor, daca este ca Rasa Umana sa progreseze din vechiul ciclu spre cel nou. Oricat de incete sunt schimbarile ce au loc, in ceea ce priveste ciclurile foarte mari, totul se afla in miscare, chiar daca aceasta pare a fi nedetectabila.
Eu sunt SaLuSa din Sirirus si va multumesc voua tuturora care ne trimiteti iubirea si invitatia voastra de a ne alatura voua. Noi nu am fi putut veni fara aceasta si noi stim acum ca este momentul potrivit pentru contactul deschis cu voi. Noi va iubim pe voi toti.
Iti multumesc SaLuSa.
Mike Quinsey.
Website: Tree of the Golden Light
Traducere: Sorin

ARCA LUI NOE A FOST DESCOPERITĂ! AFLĂ CINE A GĂSIT-O ŞI CÂND!


De-a lungul timpului, arheologii şi pasionaţii de istorie şi Biblie au căutat rămăşiţele renumitei arce a lui Noe. Acum, cei mai mulţi specialişti au admis că au fost găsită.
  • Arca lui Noe - desen -
Potrivit cotidianului rus Pravda, în Biblie scrie că Arca s-a poticnit undeva în Munţii Ararat, iar de-a lungul timpului, curioşi sau experţi au căutat tămăşiţele acesteia.
În 1960, Lihan Durupinar, căpitanul armatei turce a făcut nişte poze în vârful muntelui Ararat, unde a observat o formă ciudată. Atunci s-a spus pentru prima dată că ar fi vorba despre Arcă.
În acelaşi an, doctorul american Ron Wyatt, pasionat de arheologie, a auzit despre descoperirea lui Lihan şi şi-a propus să găsească Arca. El a plecat 17 ani mai târziu într-o expediţie alături de fii săi, după ce a întâmpinat multe probleme din partea autorităţilor.
Ei au găsit mai multe bucăţi fosilizate, despre care au spus că ar face parte din Arca lui Noe. În 1979, după cutremurul din Turcia, s-a întors, dar nu a obţinut autorizaţie să deschidă în sit arheologic, astfel încât a continuat expediţia pe cont propriu, iar într-un final a găsit ceea ce a crezut că e Arca. În 1984, a găsit bucăţi de metal, despre care a spus, la fel, că fac parte din vasul biblic.
În decembrie 1986, mai mulţi cercetători ruşi au analizat obiectele găsite de Ron Wyatt şi au confirmat că este vorba despre Arca lui Noe. Alţii au respins teoria, spunând că rămăşiţele nu au fost găsite sau chiar că nu a existat aşa ceva.
Recent, mai mulţi specialişti au reconfirmat faptul că descoperirea este veridică, în ciuda faptului că mai există, încă, sceptici.

CEL MAI MARE VULCAN CUNOSCUT ESTE PE CALE SA ERUPA DIN NOU


Vulcanul Anak Krakatau, vulcanul care a produs cea mai mare si mai devastatoare eruptie din istoria cunoscuta, este pe cale sa erupa din nou, ne avertizeaza specialistii. Krakatau a erupt in anul 432 d.Hr., eruptie in urma careia clima s-a modificat, un impuls in plus pentru caderea Imperiului Roman, si apoi, a erupt in anul 1883, ucigand zeci de mii de oameni. Eruptia sa este, din nou, inevitabila, singurul lucru pe care nu il cunosc oamenii de stiinta fiind data la care se va produce catastrofa.
Incepand cu vara anului 2010, Krakatau a aruncat cenusa chiar si de cateva sute de ori pe zi, dar imaginile din satelit arata faptul ca, din 17 noiembrie, activitatea sa a inceput sa se reduca. Oamenii de stiinta cred, insa, ca este doar linistea de dinaintea furtunii si ca, atunci cand isi va finaliza conul, Krakatau va erupe din nou. Acest moment se poate intampla, insa, peste cativa ani sau chiar peste cateva decenii…

SUPERVULCANUL CARE A DEFRISAT INDIA


Un nou studiu vine cu o concluzie terifianta pentru cei care se tem de izbucnirea periodica a supervulcanilor care pot schimba la propriu infatisarea Terrei. Conform unei echipe de geologi australieni, acum 73.000 de ani, eruptia unui supervulcan din insula Java a fost atat de puternica incat suflul sau a distrus toti copacii de pe subcontinentul indian.
Vulcanul gigantic Toba a aruncat in atmosfera o cantitate imensa de cenusa vulcanica. Forta eruptiei sale a lasat un crater cu o lungime de 100 kilometri si o latime de 35 kilometri. In prezent, in crater este cel mai mare lac vulcanic din intreaga lume. Mostre din cenusa degajata in atmosfera au fost gasite in India, Oceanul Indian, Golful Bengal si Marea Chinei de Sud. Cantitatea de cenusa rezultata a fost atat de mare, incat supervulcanul Toba a provocat o era glaciara instantanee. Cu alte cuvinte, cenusa din atmosfera a impiedicat radiatia solara pentru o perioada de 6 ani de zile, “mini era glaciara” avand o durata de 1.800 de ani conform evidentelor prezente in straturile de gheata din Groenlanda. In timpul acestei glaciatiuni subite, temperaturile emedii de pe Terra au scazut cu circa 2,2 grade Celsius.
“Eruptia catastrofala de la Toba a avut un impact deosebit de puternic asupra populatiilor umane din acea perioada. Asa se explica lipsa de artefacte si urme de civilizatie umana care a caracterizat intervalul de timp de acum 50.000-100.000 ani. Lipsa diversitatii genetice in cadrul populatiilor umane din prezent, este o dovada in acea perioada oamenii au fost la un pas de extinctie”, declara Stanley Ambrose, profesor de antropologie la Universitatea din Illinois, alaturi de profesorul Martin A.J. Williams de la Universitatea din Adelaide.
Supervulcanul a fost atat de puternic incat a distrus toti copacii din India, transformand subcontinentul indian intr-o regiune acoperita cu cenusa vulcanica, careia i-a luat peste 1000 de ani sa isi revina la biodiversitatea vegetala din trecut.
Sursa : ScienceDaily

A FOST DESCOPERIT UN SUPER-VULCAN STINS IN ALPII OCCIDENTALI


Descoperirea unui gigantic vulcan in regiunea piemonteza Valsesia a fost facuta de o echipa italo-americana de cercetatori, condusa de geologul James Quick, pro-rector al Universitatii Dallas si Silvano Sinigoi, profesor de petrografie la Universitatea Trieste.
Cea mai importanta parte a descoperirii, anuntata in ultimul numar al revistei “Geology”, rezida in faptul ca pentru prima pot fi observate in direct partile cele mai profunde si mai inaccesibile ale conductelor prin care vulcanul era alimentat. “Acest lucru este posibil gratie faptului ca orogeneza alpina, adica acea dinamica lenta care a condus la formarea Muntilor Alpi, a rasturnat scoarta terestra facand sa iasa la suprafata tot aparatul magmatic aflat sub vulcan, pana la o adancime de 25 km. Astfel, avem la dispozitie, pentru prima oara, o sectiune din complexul sau sistem de alimentare”, a explicat profesorul Sinigoi.
Giganticul vulcan a fost activ cu circa 290 milioane de ani in urma, generand puternice eruptii capabile sa intunece atmosfera si sa modifice clima la nivel global. Apoi, dupa cateva milioane de ani de activitate, a “luat o pauza” si nemaifiind alimentat de magme profunde, s-a prabusit formand un abis cu un diametru de circa 15 km. Chiar daca acum este inactiv, super-vulcanul din Valsesia promite sa revolutioneze cunostintele geologilor cu privire la structura profunda a ceea ce grecii antici indicau ca fiind “furnalul” lui Hefaistos, zeul focului.

Coplata a fost publicată în Monitorul Oficial. Vezi cat vom scoate din buzunar pentru o vizită la medic în 2012


Foto: Marin Raica / Intact ImagesFoto: Marin Raica / Intact Images
Este oficial. începand din 2012, romanii vor plăti din 2012 o parte din costurile unor servicii medicale, contribuţie care nu poate depăşi a douăsprezecea parte din valoarea veniturilor nete anuale.
Legea 220/2011 pentru modificarea şi completarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, prin care este introdusă coplata pentru unele servicii medicale, prin intermediul unui "tichet moderator pentru sănătate", a fost publicată în Monitorul Oficial. Coplata are o valoare de cel mult 600 de lei, sumă pe care pacientul o va plăti anual, pentru consultaţii, spitalizări, analize de laborator sau investigaţii. Odată atins acest plafon valoric, avem dreptul la servicii medicale gratuite.
Însă pană la acel moment, o vizită la medicul de familie ne va costa 5 lei, cea la un medic specialist 10 lei, iar pentru o internare de o săptămană într-un spital de stat vom plăti 100 de lei. Vor fi totuşi scutiţi de coplată pensionarii cu venituri de cel mult 700 de lei pe lună, copiii de pană la 18 ani, tinerii cu varsta între 18 şi 26 de ani care nu realizează venituri, dar şi bolnavii incluşi în programele naţionale de sănătate dacă nu au venituri din muncă.
Sursa: jurnalul.ro
De asemenea, nu se vor plăti serviciile acordate bolnavilor cu afecţiuni incluse în programele naţionale de sănătate, pentru afecţiunea de bază, precum şedinţele de chimioterapie, radioterapie, hemodializa şi dializa peritoneală. Nici serviciile acordate în situaţiile de urgenţă medico-chirurgicală, pană la stabilizarea bolnavului, nu vor fi plătite, la fel ca şi naşterile.

Decembrie, ziua nationala a Romaniei! Cum ne va fi?!?Previziuni pentru luna decembrie 2011
     Practic majoritatea aspectelor care vor domina luna decembrie, pana in preajma sarbatorilor si implicit dupa au inceput sa se deruleze si sa ia amploare de la data de 19 noiembrie. Asta deoarece Revolutia Lunara pentru luna decembrie se schimba in data de 02 decembrie 2011. Asadar, haideti sa vedem cum va fi vazuta soarta Romaniei in plan astrologic.
     Finalul de noiembrie si inceputul lunii decembrie va fi unul tumultos din mai toate punctele de vedere. In planul meteorologic Romania va fi predispusa la frig, si o atmosfera umeda dar uscata in acelasi timp, astfel incat pana la jumatatea lunii decembrie va trebui sa infruntam frigurile si eventualele ingheturi. O perioada predispusa la miscari seismice de intensitati mai mici si chiar daca va fi o “zguduire” mai maricica, suntem protejati de Pasul Fortunei (cel mai pozitiv element astrologic). Bineanteles ca putem asista la tot ceea ce poate fi mai extrem in materie de fenomene meteo, dar asta nu ar trebui sa ne sperie. Cantitatile de precipitatii sub forma de ninsoare se vor intensifica imediat dupa data de 19-20 decembrie, din punct de vedere astrologic, pentru simplul motiv ca Luna isi va gasi locul in casa fenomenelor meteo.
     Tot pentru luna in curs, dar va trebui sa avem in vedere si acest final de luna noiembrie, incidentele si accidentele in trafic vor cunoaste o intensitate astfel incat posturile nationale o sa prezinte aproape seara de seara incidente si tragedii care pot avea loc pe drumurile Romaniei sau asa cum s-a intamplat in luna noiembrie, cetateni straini sa fie implicati si sa isi piarda viata in accidente din afara granitelor tarii noastre. O continuitate in incidentele cu foc, explozii, incendii, tragedii care au directa legatura cu exploziile si elementul foc. Deasemenea va trebui sa avem grija la erorile care pot avea loc in caminele noastre pentru ca vom mai auzi evenimente gen: intoxicari cu monoxid de carbon, spre nefericirea unora dintre noi. Spuneam eu ca va fi o luna tensionata dar bogata in evenimente negative astfel incat va trebui sa fim informati de pe acum astfel incat sa incercam o atitudine de preantampinare a evenimentelor tragice din trafic, camin si anexele gospodariilor. Casa a trei care reprizinta toate aceste potentiale pericole la care putem fi supusi are directa legatura (daca tot a venit sezonul rece) si cu introienirile si blocajele din trafic. Poate fi o oarna dificila si primele semne cu siguranta cel putin din punct de vedere al temperaturii le vom observa din a doua parte a lunii noiembrie cu continuitate pana la final de luna decembrie.
Ajungem la raporturile si relatiile internationale, un capitol al lunii in care cu siguranta vom sta mult mai bine decat ultimele luni. Este o veste imbucuratoare pentru ca cel putin pentru luna decembrie nu vom mai asista la denigrarea Romaniei ca si tara de diferitele natiuni, care pana la acest moment au mai facut-o. Totusi asta nu inseamna ca unele remarci putin rautacioase nu vor fi facute, insa nu la o intensitate care sa agraveze unele situatii, penibile pentru politicienii romani.
     Si pentru ca tot am pomenit de politicieni. Vom asista pe deoparte la ceea ce am vazut pe micile ecrane si in acest interval, la conflicte interne, indiferent de aparteneta politica, partide sau faptul ca vorbim de opozitie sau guvernare. Va fi o luna in care politicienii din Romania, unii isi vor arata coltii, vor mai musamaliza si din punct de vedere astrologic, in planul politic va fi o luna asemenatoare cu lunile arpilie, mai daca nu mai rau. Se va dori din nou sifonarea si patarea imaginii presedintelui si a celor aflati la guvernare. Se va dori o schimbare a noului guvern, insa opozitia la acest capitol va sta slab. Pe deoparte este protejata, insa Satrun pozitionat in casa a patra nu va avantaja cu nimic actiunile sau manifestarile care pot avea loc in mijlocul partidelor aflate de partea cealata a baricadei. Va fi o luna in care este foarte posibil sa asistam la motiune, insa este mai mult ca posibil aceasta sa nu treaca sau sa fie intarziata pentru luna ianuarie. Pentru ca in preajma sarbatorilor va fi o mica pauza dar dupa trecerea sarbatorilor si inceputul noului an, cu singuranta din punct de vedere astrologic va incepe cu trambete si sunete la “eliminarea” actualului presedinte. Asa ca pentru luna decembrie majoritatea deciziilor venite din partea opozitiei, nu vor fi luate pe un interval favorabil in plan astrologic, asca ca finalul va mai fi intarziat pentru anul viitor. De altfel aceste nemultumri strigate in gura mare si faptul ca cei de la putere nu sunt competenti, vom mai asista la acest gen de faze aproximativ doua saptamani jumatate. Totusi este interesant ca luna dcembrie va fi o luna a schimbarilor, in bine se doreste pentru faza initiala, insa aceste schimbari din partea tuturor factorilor decizionali la momentul actual din tara vro avea efecte negative asupra populatiei din Romanie! In cele din urma vom asista in continuare la unele erori ale partidului aflat la givernare, a primului ministru dar si a presedintelui pentru ca si acolo in interiorul partidului aflat la guvernare cel putin din punct de vedere astrologic se vede o mica razmerita. Practic pentru aceasta luna se doreste o mica revolutionare la nivelul puterii, insa prea putin probabil sa se intample acest lucru in luna decembrie.
     Vom asista incepand din aceasta saptamana la un nou val al arestarilor si unele transformari vizibile, dar negative in ceea ce privesc Ministerele de Justitie, Ministerul de Interne si Institutia Bisericii. Trecerea in nefiinta a unui inalt prelat este foarte probabila pentru ca natiunea isi poate deplange un om apartinand bisericii. Dincolo de toate acestea pe tetrele de operatiuni militare vom putea asista la un nou val de vesti negative cum ar fi trecerea in nefiinta a unui militar care si-a facut datoria. Si pentru luna decembrie, in ceea ce priveste traficul aerian, vor fi nemultumiri si intarzieri, insa nu numai la comapniile nationale ci si cele internationale. O stare de nemultumire care poate veni din randul lucratorilor in Ministerul Invatamantului dar si o posibila schimbare a anumitor oameni importanti si cu functii din justitie de la interne sau chia ministerul apararii.
  Se vor dori unele modificari si schimbari la nivel de sindicate. Acestea pot trece printr-o serie de schimbari majore sau efectiv pentru bugetarii din Romania, sa se anunte ca luna decembrie, din punct de vedere al cadourilor sa fie una cu remuneratii in tichete, bonusuri, cadouri sau anumite sume de bani. Interesant este ca vor fi propuneri si vor fi luate masuri din acest punct de vedere si chiar daca vorbim de mult, putin gestul in sine va multumi pe unii si vor nemultumi pe altii!
Starea de spirit a romanilor pentru luna cadourilor, va fi atipica. Daca fac refrinta la faptul ca Luna reprezinta masle, multimea si starea de spirit a acestora, va fi o luna mai scazuta in ceea ce inseamna emotii si trairi pozitive. Va fi la nivel de natiune, o stare pe deoparte de iritabilitate, nemultumire, pe de alta parte o stare de lehameteala si hai sa spunem, de om care in loc sa se bucure de sarbatorile traditionale, practic nici nu se va mai gandi omul ca in alti ani la bucuriile sarbatorilor petrecute in sanul familiei. Aceasta stare s-a resimtit si anul trecut insa in aceasta luna a lui decembrie 2011, apatia si melancolia dupa vremurile bune vor aduce ingrijorari si nemultumiri mult mai accentuate.
    Incercand sa concluzionez anumite aspecte care s-au pus in miscare din data de 19 noiembrie si efectele lor sunt vizibile. Continuitatea evenimentelor pana in a doua parte a lunii decembrie sunt asa cum se vad si in momentul de fata, adica astazi 22 noiembrie 2011. Financiar nu se intrevad modificari de ultima ora, astfel incat situatia va fi in continuare aceasi. Faptul ca principalele modificari din PSD (opozitie) sunt efectele planetei Saturn pozitionat in casa a patra (reprezinta opozitia), atunci in viitorul apropiat si pe parcursul lunii decembrie vom asista la miscari seismice si o racire mult mai extrema a temperaturilor dar si o continuitatea a evenimetelor in plan politic asemanatoare a ceea ce s-a intamplat in PSD. O luna dificila in toate planurile si cu stari de nemultumire in randul populatiei. Intr-un cuvant, asa cum spunea o vorba straveche:”tara arde si babele se chiaptana” va fi proverbul care va caracteriza finalul lunii noiembrie si inceput de decembrie pana la final de luna!
     Acestea sunt principalele aspecte ale lunii care urmeaza si sa nu uitam ca in data de 01 decembrie, de ziua nationala a Romaniei, vom asista la o serie de evenimente neplacute venite din partea cetatenilor nemultumiti si unele acte care pot fi usor extreme. Insa pentru acest an, celebrele huiduieli vor fi si pentru o tabara si pentru cealalta. O astrograma a Romaniei agitate si care simte nevoia sa se mai “odihneasca” ca si tara.

Lumea, sub ameninţarea CELUI DE-AL TREILEA RĂZBOI MONDIAL. Iranul îi împarte pe liderii lumii în două tabere

Articol de  Lelia MUNTEANU

Se pregăteşte Israelul de război cu Iranul? I se vor alătura Statele Unite? Care e poziţia celor două mari puteri, China şi Rusia? Toate aceste întrebări frământă opinia publică mondială, mai ales după ce zilele trecute generalul Zhang Zhaozhong, profesor la Universitatea Naţională de Apărare, spunea: "China nu va ezita să apere Iranul, cu riscul unui al treilea război mondial".
Niciun general chinez nu face declaraţii de capul lui, iar lumea pare a fi din nou foarte aproape de o catastrofă. Declaraţia Ministerului Afacerilor Externe chinez că "intensificarea prezenţei militare americane în regiunea Oceanului Pacific reprezintă o revenire la strategia războiului rece", coroborată cu observaţiile analiştilor militari ruşi, conform cărora între cele două mari forţe militare, Statele Unite şi China, s-a instalat o "rivalitate strategică" sunt de natură să işte noi îngrijorări.
Intervenţia şefului Pentagonului: e nevoie de "o diplomaţie puternică"
În contextul acesta extrem de tensionat, o soluţie negociată în privinţa Iranului e singura capabilă să stopeze escaladarea ameninţărilor reciproce dintre Ierusalim şi Tehran. A declarat-o ieri răspicat şi şeful Pentagonului, Leon Panetta, subliniind ideea că o armată puternică trebuie dublată de o "diplomaţie puternică". E prima oară când Panetta atrage atenţia că un atac asupra ţintelor nucleare iraniene are toate şansele să eşueze, din cauză că multe sunt construite în buncăre subterane. Nu există garanţii că eventuale atacuri aeriene împotriva Iranului vizând programul său nuclear îşi vor atinge ţintele, a subliniat Panetta, explicând că anumite obiective sunt "dificil de atins", informează AFP. Încă un argument al şefului Pentagonului împotriva unei soluţii armate este acela că demersul nu va reuşi decât să solidarizeze forţele politice din Iran, riscând să anuleze opoziţia, încă firavă.
Intervenţia Rusiei: Spunem NU sancţiunilor economice
Tot ieri, ambasadorul Rusiei la ONU, preşedintele în exerciţiu al Consiliului de Securitate pe lunadecembrie, Vitali Churkin, s-a declarat în dezacord vehement cu sancţiunile economice împotriva Iranului - poziţie pe care o împărtăşeşte şi China, ale cărei schimburi comerciale cu Tehranul depăşesc 30 miliarde de dolari anual.
"Noi credem că opţiunea unor sancţiuni în cadrul Consiliului de Securitate a fost epuizată", a apreciat Ciurkin într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări cu privire la posibilitatea unor noi sancţiuni la nivelul ONU contra Iranului. În plus, ambasadorul, care este şi preşedintele în exerciţiu al Consiliului de Securitate în luna decembrie, a condamnat "ameninţările" care, în opinia sa, au fost formulate împotriva Iranului şi Siriei de către Occident. Europa şi Statele Unite au înăsprit sancţiunile împotriva Iranului, din cauza programului său nuclear controversat, după ce Consiliul guvernatorilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) au adoptat o rezoluţie împotriva Teheranului, suspectat că intenţionează să creeze arma atomică.
În fine, cea mai recentă declaraţie a ministrului israelian al Apărării, Ehud Barak, nu spune nimic nou: "Nu avem nicio intenţie de a ataca în acest moment... Nu trebuie să ne implicăm într-un razboi când nu este necesar, dar poate să vină un moment sau altul când suntem obligaţi să facem faţă încercărilor (...) Poziţia noastră nu s-a schimbat în trei puncte: un Iran nuclear este inacceptabil, suntem determinaţi să oprim acest lucru şi toate opţiunile rămân pe masă". De subliniat e că Israelul are la îndemână soluţia mai paşnică a unui război cibernetic, cum s-a întâmplat atunci când a virusat computerele Iranului cu celebrul Stuxnet.
Sursa: gandul.info


VIDEO Imagini uluitoare: prima stea care supravieţuieşte în preajma unei supernove
Sursa: adevarul.roO echipă de astronomi a observat pentru prima dată existenţa unei stele companion ce a supravieţuit chiar dacă se afla într-un sistem ce implica o altă stea ce a explodat, transformându-se astfel într-o supernovă.
Supernovele sunt unele dintre cele mai importante surse de elemente chimice din univers şi stau în inima înţelegerii noastre despre evoluţia galaxiilor. Supernova gigantic din această imagine explodează transferând aproximativ 10 mase solare de hidrogen gazos până la steaua companion albastră (cea din dreapta imaginii).
De asemenea, în timpul exploziei, supernovele sunt foarte luminoase şi emit mai multe radiaţii decât o întreagă galaxie, însă viaţa lor este scurtă - câteva săptămâni sau luni.
Sursa: adevarul.ro

Erupţia vulcanului Katla ar putea provoca un dezastru planetar


Specialiştii spun că există şanse mari ca un vulcan aflat la sute de metri sub un gheţar din Islanda să provoace cea mai mare erupţie din ultimul secol, afectând astfel nivelul apei din oceanul planetar.
Vulcanul Katla are un crater de 10 kilometri şi potenţialul de a cauza o catastrofă de proporţii. Erupţia ar topi gheaţa depozitată în calderă, făcând ca zeci de miliarde de litri de apă să se scurgă pe coasta de est a Islandei spre Oceanul Atlantic.
Ca urmare a numărului mare de seisme din această zonă, specialiştii au început monitorizarea atentă a vulcanului încă din luna iulie, când a avut loc o erupţie de mici proporţii.
Deşi erupţia din 9 iulie a fost una minoră, ea a produs inundaţii care au distrus un pod important, blocând accesul spre alte părţi ale insulei pentru câteva zile.
Ultima erupţie majoră a vulcanului Katla a avut loc în 1918 şi a produs inundaţii majore. La o altă erupţie, din 1755, volumul apei provenite din topirea gheţarilor a fost egal cu volumul obţinut din combinarea celor mai mari fluvii din lume.
Conform datelor istorice, Katla erupe, de obicei, o dată la 40-80 de ani. Ultima erupţie importantă a avut loc acum 93 de ani, astfel că specialiştii spun un eveniment important ar putea avea loc în orice moment.
Katla face parte dintr-un lanţ vulcanic care include şi craterele Laki. În 1783, lanţul a erupt continuu timp de 8 luni, generând multă cenuşă, acid florhidric şi dioxid de sulf, combinaţie care a ucis unul din cinci locuitori ai Islandei şi jumătate din faună. De asemenea, această erupţie a provocat foamete în multe locuri de pe Terra, răcind întreaga planetă timp de un an.
Deşi există posibilitatea ca următoarea erupţie a vulcanului Katla să creeze o iarnă nucleară, specialiştii spun că nu ştiu la ce să se aştepte. Fiecare vulcan are propria personalitate şi nu există un "tipar comportamental".
De asemenea, specialiştii au explicat că efectele diferă în funcţie de tipul erupţiei şi de factorii externi.
Ultimele două erupţii din Islanda, Eyjafjallajokull din 2010 şi Grimsvotn din 2011, au fost foarte diferite. Cu toate că erupţia vulcanului Eyjafjallajokull a fost una relativ mică, compoziţia chimică a magmei şi durata relativ lungă au contribuit la amânarea multor zboruri europene. Erupţia vulcanului Grimsvotn, pe de altă parte, a eliberat o cantitate mult mai mare de lavă, dar a durat doar o săptămână, iar cenuşa din aer s-a depus rapid.
Totuşi, problema principală a Islandei ţine de efectele produse de schimbările climatice. Gheţarii de aici au început să se subţieze şi să se retragă, contribuind la creşterea nivelului apei.
Sursa: BBC News
Sursa: descopera.ro