luni, 19 septembrie 2011

BATE VANT DE RAZBOI

As fi putut spune ca am fost placut impresionata de analiza facuta de d-l Moise Guran in cadrul emisiunii "Ora de Business" din data de 13 septembrie 2011 de la TVR2, daca nu ar fi fost vorba de un posibil eveniment atat de important si de grav, in acelasi timp.
Va rog sa urmariti comentariul -ul de mai jos "Presiuni pe Israel", de la minutul 28,25 la minutul 33,44.

http://www.biziday.ro/2011/09/13/ora-de-business-marti-13-septembrie-2011/

Daca luam in considerare faptul ca Grecia tocmai a incheiat  un pact de aparare strategica cu Israelul, iar Turcia incearca sa realizeze o noua alianta strategica cu Egiptul, atunci avem o imagine nu tocmai placuta a ceea ce poate sa inceapa in zona.
Se pare ca razboiul bate la usa !
Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa nu reuseasca sa izbucneasca acest razboi, pentru ca se pare ca va zgudui toata lumea!

Comentariu scris de Sfatuitoarea

Ocolul Pământului în 60 de secunde. Cum arată fulgerul văzut din spaţiu - VIDEO

Un videoclip de 60 de secunde realizat cu ajutorul imaginilor surprinse de pe Staţia Spaţială Internaţională arată Pământul aşa cum nu a mai fost văzut până în prezent.
Ocolul Pământului în 60 de secunde
Profesorul de ştiinţă James Drake a realizat filmul cu ajutorul a aproximativ 600 de fotografii ale Pământului, capturate de pe Staţia Spaţială Internaţională, scrie dailymail.co.uk.
Filmul oferă o imagine uimitoare a planetei, pornind de la Oceanul Pacific, mergând pe deasupra Americii de Nord şi de Sud şi terminând cu Antarctica.
În imagini se pot distinge câteva oraşe cunoscute: Vancouver Island, Victoria, Vancouver, Seattle, Portland, San Fransisco, Los Angeles, Phoenix. Un fenomen special care poate fi văzut în imagini este fulgerul în Oceanul Pacific.
Pentru realizarea filmului, James Drake a folosit aproximativ 600 de imagini de pe site-ul The Gateway to Astronaut Photography of Earth, care stochează peste un milion de imagini din spaţiu, începând de la misiunile din anii 1960.

Sursa: mediafax.ro

Turcia speră să realizeze o nouă alianţă strategică în Orientul Mijlociu, cu Egiptul

Ministrul turc de Externe, Ahmet Davutoglu, vorbeşte de o nouă alianţă strategică în Orientul Mijlociu, cu Egiptul, în condiţiile deteriorării relaţiilor cu doi aliaţi tradiţionali, Israelul şi Siria, comentează New York Times, în ediţia online.
Turcia speră să realizeze o nouă alianţă strategică în Orientul Mijlociu, cu Egiptul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Ahmet Davutoglu a vorbit despre transformările din Orientul Mijlociu în cursul unui interviu acordat cu ocazia deplasării la sesiunea Adunării Generale ONU, unde se va discuta problema statului palestinian.
"Turcia este în centrul a toate", a subliniat Davutoglu, afirmând că Israelul este singurul vinovat pentru deteriorarea relaţiilor cu Turcia.
Davutoglu preconizează un parteneriat între Turcia şi Egipt, două dintre ţările cele mai populate şi mai puternice din această regiune, subliniind că ar fi creată astfel o nouă axă de putere, în contextul în care influenţa americană în Orientul Mijlociu pare să scadă.
"Vrem acest lucru", a insistat şeful diplomaţiei turce.
"Nu va fi o axă împotriva altor ţări - nici împotriva Israelului, nici a Iranului, nici a altor ţări, ci va fi o axă a democraţiei, a democraţiei reale. Va fi o axă a democraţiei celor mai puternice state din regiune, de la nord la sud, de la Marea Neagră la Valea Nilului, în Sudan", adaugă ministrul turc de Externe.
Sursa: mediafax.ro

Adevărata faţă a cometei Elenin

   Sursa foto: http://www.blippitt.com
Conform speculaţiilor, cometa Elenin este confundată cu misterioasa Planetă X sau cu Steaua Albastră din profeţia tribului Hopi. Oamenii de ştiinţă contestă veridicitatea acestor teorii ale conspiraţiei şi ne anunţă că în foarte scurt timp vom asista la dezintegrarea cometei.
Astronomul rus Leonid Elenin, în decembrie 2010, a observat pentru prima dată o mică cometă pe care a botezat-o cu numele său. Cu ajutorul telescopului de la observatorul spaţial de lângă Mayhill, New Mexico, rusul a putut să identifice Cometa Elenin. Imediat după descoperirea sa, oamenii de ştiinţă au devenit brusc interesaţi de traiectoria corpului ceresc şi au început să facă diverse previziuni. Iniţial, calculele au demonstrate că Elenin va trece pe lângă Pământ la o distanţă considerabil de mare, însă, câteva luni mai târziu, cometa şi-a schimbat inexplicabil traiectoria, generând foarte multe controverse în rândul astronomilor. Este greu de conceput pentru oamenii de ştiinţă din ziua de astăzi ca o cometă să-şi schimbe traiectoria ca şi cum ar fi teleghidată. În urma studiilor efectuate, cercetătorii au stabilit că Elenin are o magnitudine aparentă de 19,5 unităţi, o dimensiune a nucleului de 3-4 km şi un diametru al cozii de 80.000 km. După aceste calcule ne putem da seama de dimensiunile foarte mari ale corpului ceresc, iar impredictibilitatea traiectoriei sale ridică mari semne de întrebare.
Cometa Elenin aduce Apocalipsa?
La sfârşitul lunii iulie, au apărut primele speculaţii care susţin că celebra cometa Elenin este ghidată de extratereştrii şi se îndreaptă cu o viteza impresionantă spre Terra. Oamenii de ştiinţă au infirmat aceasta teorie, aducând în atenţia opiniei publice un argument cu care au sperat ca vor demonta orice speculaţie, susţinând ca misterioasa cometă nu se va apropia foarte mult de Pământ aşa cum s-a speculat, ci va avea o traiectorie paralelă. La scurt timp după această explicaţie liniştitoare, cometa Elenin a produs o altă surpriza, intersectându-se cu orbita planetei Marte şi-a schimbat iar traiectoria, având de data aceasta o direcţie mult mai accentuată spre Pământ. Conform ultimelor calculelor din luna iulie, s-a stabilit că în luna octombrie cometa se va afla la o distanţă de 35 milioane km de Terra. Această distanţă pare impresionant de mare, dar în termeni astronomici este foarte mică. Este o distanţă consideratăsigură, conform spuselor oamenilor de ştiinţă, în cazul în care nu se vor produce alte surprize.
Au existat voci care au comparat cometa Elenin cu celebra stea albastră care aduce Apocalipsa din profeţia tribului Hopi. Conform legendei, atunci când Steaua Albastră Kachina va fi vizibilă cu ochiul liber, o nouă lume este pe cale să înceapă. Aceasta va fi ziua purificării, când această stea va dansa în piaţă şi-şi va scoate masca. Apocalipsa, conform profeţiei Hopi, se va produce atunci când cele 9 semne se vor arăta, ultimul fiind apariţia pe cer a stelei albastre. Această teorie este infirmată de oamenii de ştiinţă care susţin că este imposibil ca Elenin să aibă culoarea albastră.
Mass-media contribuie la răspandirea panicii
Postul de televiziune American NBC a speculat foarte bine frica opiniei publice şi a lansat un show de televiziune care se intitulează “Event” (Evenimentul), care are personaj principal un preşedinte american de culoare care se confruntă cu o problemă de securitate naţională, pe care nu ştie dacă s-o facă publică sau nu. Cometa Elenin este un corp ceresc, a cărui provenienţă este din Norul lui Oort, şi care se îndreaptă spre Pământ, influenţând mişcările tectonice precum şi clima planetei noastre. Legătura între show de televiziune şi misterioasa cometă se reflectă într-un paradox care este dezvăluit în ultimul episod al serialului. Anumiţi critici susţin că emisiunea tv este un vehicul prin care opinia publică să fie pregătită în cazul unui incident major.
Ultimul episod al serialului reflectă ideea că o planeta misterioasă, de o dimensiune foarte mare, se va apropia de Pământ. Acest fapt va produce foarte multe cutremure iar activitatea vulcanică se va intensifica. De asemenea, planeta prezentatăîn serialul NBC, este “casa extratereştrilor”, ceea ce ne face să ne gândim că este vorba chiar despre Planeta X sau Nibiru.
Speculaţii sau adevăr?
Specialiştii Nasa au elaborate un program prin care se poate urmări evoluţia cometei Elenin. Cu ajutorul tehnicii, un specialist Nasa, derulând evoluţia cometei până în anul 2006, a ajuns la o concluzie uimitoare. Cutremurele majore care s-au înregistrat pe Pământ în ultimii ani au legătură directă cu poziţia cometei faţă de Terra. Dr Mensur Omerbashich a declarat pentru o publicaţie de specialitate americană că “atunci când Elenin a fost aliniată cu alte planete sau cu Pământul, s-au produs cele mai mari cutremure”. Aceasta sugerează că Elenin este o cometă de dimensiuni foarte mari care influenţează dramatic activitatea plăcilor tectonice ale Pământului, având o “masă enormă şi un câmp gravitaţional imens”.
Pornind de la această declaraţie, se naşte o nouă teorie, care susţine că deja celebra cometă Elenin are o masă comparabilă cu cea a unei stele de tip pitica roşie. Acest tip de stele sunt foarte mici şi reci, având o durată de viaţă de câteva sute de miliarde de ani. În acest fel, conform speculaţiilor, cometa Elenin este confundată cu Planeta X sau Nibiru. În anul 1983, Washington Post si New York Times au publicat primele articole care descriau o planetă gigant care se află la marginea sistemului solar. În opinia unor cercetători, Planeta X, este o stea tip pitica roşie care are o orbită cel puţin ciudată la prima vedere. Aceeaşi planetă Nibiru se mai regăseşte menţionată şi în textele sumeriene ale civilizaţiei annunaki, cea despre care a făcut cercetări Zecharia Sitchin. Raportul emis de Nasa arată că Elenin este o cometă de dimensiuni mici, comparativ cu tot ce s-a spus pana în prezent. JPL Tracker de la NASA susţine în raportul Nasa, că Elenin se va roti in jurul Soarelui în perioada septembrie-octombrie, acest fapt distrugând teoria conforma căreia cometa este o stea pitica roşie. Mesajul pe care il transmite NASA populaţiei este foarte clar, cometa Elenin nu va pune în pericol viaţa de pe Pământ. [...]
Scris de Tiberiu MOLNAR
Sursa: viatabrailei.ro

Nibiru/Elenin – noua traiectorie !

Mesagerii

Cunoașterea e posibilă numai prin iubire!
Mesagerii 
movie by Lary 
music Buddha Bar – Deja vu
Câteva citate din cartea Viata pe Geea, publicată de editura Solteris 
Superb!
Sursa: Esența vieții … între adevăr și iluzie…

Pact militar Israel – Grecia impotriva manevrelor navale si aeriene turcesti !

............................................................
Israelul si Grecia au apelat la pactul de aparare reciproca semnat in secret in urma cu numai 12 zile luandu-se in considerare manevrele turcesti maritime si aeriene din estul Marii Mediterane. Sursele agentiei debkafile semnaleaza ca s-a ajuns la un acord Miercuri, 14 Septembrie, dupa o lunga convorbire telefonica nocturna intre prim-ministrul israelian Binyamin Netanyahu si omologul sau grec George Papandreou si intrunirea Cabinetului israelian de Securitate largit convocata pentru a discuta amenintarea turceasca in privinta platformelor petroliere si de gaze extrateritoriale.
Prim-ministrul grec a pus problema manevrelor flotei turcesti in Marea Egee si Marea Mediterana, in special in privinta cresterii frecventei zborurilor de recunoastere in ultimele 48 de ore in perimetrul insulei grecesti Kastelorizo din sud-estul Mediteranei la doar doi kilometri de coasta Turciei. Avioanele de recunoastere erau escortate de avioane de vanatoare turcesti.
Atena se teme de un atac asupra insulei, cu o pupulatie de sub 1000 de locuitori, in incercarea de a o captura sau pentru distrugerea resurselor. Israelul presupune ca un atac asupra insulei grecesti ar putea fi urmat de o agresiune militara turceasca pentru acapararea platformelor sale petroliere si de gaze situate in portiunea Mediteranei dintre Israel si Cipru. Papandreou a declarat ca Turcia e capabila de atacuri-surpriza asupra altor insule adiacente in apropierea coastei turcesti.
Ankara ar actiona sub pretexul ca Israelul si Ciprul n-au dreptul sa delimiteze si sa exploateze zacamintele de petrol si gaze naturale din estul Mediteranei – o zona bogata in combustibili fosili denumita Block 12 – fara consimtamantul Ciprului Turcesc (Republica Turca a Ciprului de Nord – TNRC). Turcia de asemenea sustine acuzatia Libanului ca Israelul ii jefuieste resursele naturale. Negocierile dintre Liban si Cipru n-au ajuns la niciun rezultat. Beirut refuza orice discutii cu Israelul.
Nici Ierusalim, nici Atena nu au facut publice detaliile pactului.
Sursele debkafile din cadrul armatei au dedus ca in primul stadiu, forte israeliene navale si aeriene ar fi pozitionate la baze grecesti mediteraneene. Cele doua servicii de informatii poarta discutii.
Pana acum, Israelul putea doar sa raspunda la amenintarea turca din cadrul granitelor sale. Cu o prezenta in bazele militare grecesti, Israelul ar putea interveni in cazul unui atac in Mediterana. Luni, 12 Septembire, Ankara a antuntat conditii pentru a fi urmate ca flota maritima israeliana sa fie ferita de o agresiune turca:
1. Ambarcatiunile israeliene nu pot actiona impotriva navelor turcesti cu destinatia Fasia Gaza. Prim-ministrul Tayyip Erdogan considera nul si neavenit raportul ONU recunoscand legalitatea blocadei israeliene in Gaza.
2. Navele militare israeliene depasind linia de 12 mile delimitand apele sale teritoriale vor fi somate de nave turcesti si dezarmate.
Amenintarea nu priveste doar navigatia catre Gaza ci si platformele de foraj situate pana la 60 de mile in mare.
Purtatorul de cuvant israelian a incercat sa minimalizeze pericolul turcesc. Miercuri, 14 Septembrie, nu au fost luate in considerare rapoartele manevrelor maritime si aerience din sudul Mediteranei. Dupa intrevederea cabinetului, linia oficiala este ca Israelul „recurge la cumpatare in contrast cu frenezia Turciei” si trebuie sa astepte ca apele sa se linisteasca. Oricum, SUA si NATO monitorizeaza cu atentie criza generata de Ankara privind Israelul, Grecia si Ciprul si nu o vor lasa sa degenereze intr-o actiune militara.
Dar Israelul si Grecia par sa fie in cunostinta de cauza: Au apelat la pactul de aparare reciproca – nu inainte de a obtine permisiunea Washingtonului – crezand ca amenintarea turca indicata de manevrele militare este reala si tangibila.
Sursa: Secretele Sistemului